Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Βιάζονται να τα ρημάξουν όλα ΓΖ

Ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τέθηκε σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής του Ταμείου.
Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, στη σύσκεψη εκφράστηκε η θέληση για τις εξής κινήσεις:
• Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α΄ τριμήνου οι διαδικασίες σχετικά με τους διαγωνισμούς για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και Κασσιόπη
• Να έχουν μεταβιβασθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιοποίηση, 1.000 ακίνητα έως το 2014, από τα οποία, τα 40 ακίνητα έως το τέλος Μαρτίου εφέτος

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς διαχώρισε τη θέση του από την επίσημη στάση του κόμματος σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Την αντίθεσή του στον περιορισμό της διερεύνησης των ευθυνών στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξέφρασε και ο Οδυσσέας Βουδούρης. Πληροφορίες αναφέρουν πως επιφυλακτικοί σχετικά με το περιορισμό των ευθυνών στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι και ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ.
Μιλώντας στο Σκάι ο Πάρις Μουτσινάς έκανε λόγο για αποχρώσες ενδείξεις και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη μη αξιοποίηση της λίστας. Παράλληλα ανέφερε πως βουλευτές και των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ανησυχούν για την έκβαση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται πως ο Πάρις Μουτσινάς μαζί με τον Οδυσσέα Βουδούρη είχαν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό ακολουθώντας διαφορετική πορεία από τη γραμμή του κόμματος που ήταν η υπερψήφισή του.

Ο Αλ Πατσίνο μιλάει για την κρίση, κερδίζοντας μισό εκατομμύριο το μήνα



Γράφει: Ορέστης Ανδρεαδάκης

Στο θέατρο ο Αλ Πατσίνο είναι, περίπου, όπως και στο σινεμά: εξωστρεφής, αεικίνητος, γεμάτος ενέργεια και με την ιδιαίτερη εκείνη εκφορά που συνθλίβει πρόσκαιρα τις λέξεις για να τις αφήσει αμέσως μετά να ξεχυθούν και να σε παγιδέψουν.

Είχα την τύχη να τον δω, πριν από μερικές ημέρες, στο «Οικόπεδα με Θέα», του Ντέιβιντ Μάμετ, στο θέατρο Schoenfeld της Νέας Υόρκης. Μερικές φορές ήταν σαν να τον έβλεπα στις αξεπέραστες σκηνές του «Νονού», αλλά κάποιες άλλες με απογοήτευσε.

ΑΛΛΟΙ ΕΞΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εδώ δε βγάζετε τις κουκούλες!! Υποκριτές και δολοπλόκοι!! Γ.Ζ.
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, που συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα προφυλακιστούν και άλλοι πέντε συγκατηγορούμενοί του -κυρίως περιφερειακά μέλη του κυκλώματος- οι οποίοι απολογούνταν από το πρωί ενώπιον της Δ’ ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα, ελεύθεροι με όρους, αφέθηκαν άλλοι πέντε από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς και στη μέση ο Βενιζέλος

Ο πρωθυπουργός υποχρεωμένος να στηρίζει το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚΑπό χθες το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει έναν άσο στα χέρια του τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί είτε μόνο του είτε με άλλα χαρτιά. Κι αυτό διότι κάθε φορά που η Κουμουνδούρου θα δείχνει προς την κατεύθυνση των ποινικών ευθυνών του κ. Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ, ο Πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να στηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Μια στήριξη η οποία, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον εκθέτει απέναντι κυρίως στον ελληνικό λαό (ο τελευταίος άλλωστε δεν τρέφει και τις καλύτερες των εντυπώσεων για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του), αλλά και στον κόσμο της ΝΔ. Ενδιαφέρον θα έχει και η στάση της ΔΗΜΑΡ (βούτυρο στο ψωμί της είναι η περαιτέρω αποδόμηση της Ιπποκράτους), αλλά και η στάση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Λίστα Λαγκάρντ: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει το ΓΑΠ από το κάδρο;


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος / Fosphotos

Ζητήματα ουσίας αλλά και πολιτικής τακτικής οδήγησαν τελικώς στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να εισηγηθεί τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών -μόνο- των πρώην υπουργών Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Προβληματισμός μεσολάβησε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει, αλλά δεν μπορεί» να εμπλέξει και το Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμά πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παράλληλα βάλλει κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου για το άρθρο (86) της ατιμωρησίας. 

Του Βασίλη Κωστούλα
Με φόντο την υπόθεση πιθανής φοροδιαφυγής που ακούει στο κωδικό όνομα Λαγκάρντ, στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για συγκεκριμένο χρονικό χειρισμών των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου το οποίο στοιχειοθετεί την ανάγκη διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής ανάλογες ενδείξεις δεν προκύπτουν για το Γιώργο Παπανδρέου.