Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 330 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!



ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΠΟΛΥΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 300 ΕΥΡΩ!

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Με μια πράξη πρωτοφανούς βαρβαρότητας τοΥπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης πέταξε στο δρόμο, από τις αρχές του 2013, πάνω από 300 καθαρίστριες, οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο καθαρισμό των καταστημάτων των Εφοριών ανά την Ελλάδα.
Οι καθαρίστριες αυτές, οι περισσότερες μεγάλης ηλικίας, δούλευαν 4-ωρη εργασία, είχαν συμβάσεις ενός μήνακαι αμείβονταν με το "υπέρογκο" ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως, ενώ πληρώνονταν από τον κωδικό των δαπανών των υλικών καθαρισμού, εξομοιούμενες με δαπάνες για χλωρίνες και σκούπες.
Συνιστά προκλητική βαρβαρότητα το γεγονός ότι οι καθαρίστριες αυτές, στην ηλικία που μένουν άνεργες, πάνω από 40 και 50 χρόνων και μετά από προϋπηρεσία πάνω από 10 χρόνια, είναι σχεδόν αδύνατονα βρουν άλλη δουλειά και κινδυνεύουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους με πείνα και εξαθλίωση!

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κύριε Υπουργέ έχετε απόλυτη συναίσθηση ότι παραβιάζετε το Σύνταγμα


Η Ομιλία της Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΕΚΜ, Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης “Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις” (8/1/2013)

Επί της ενστάσεως αντισυνταγματικότητας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

Κύριε Υπουργέ, το σύνολο της τοποθέτησής σας καταδεικνύει ότι έχετε απόλυτη συναίσθηση τού ότι παραβιάζετε ευθέως και κατάφωρα το Σύνταγμα με αυτό το νομοσχέδιο που φέρνετε ως ειδικός επί του Συντάγματος. Αξίζει κανείς να πει ότι, εκτός από σύμπασες τις προνοιακές κοινωνικές κατά τόπους δομές, καταφέρατε να συγχωνεύσετε και τις λειτουργίες του πολιτεύματος και καταφέρατε -και αυτό το σηματοδοτεί η ομιλία σας- να συγχωνεύσετε και τη διαδρομή σας και τη ΔΗΜΑΡ η οποία σας στηρίζει στο δικομματισμό. Φαντάζομαι ότι στους αντιλέγοντες θα ακούσουμε κάποιους από τους έγκριτους νομικούς της ΔΗΜΑΡ –η οποία σας έχει περιβάλει με εμπιστοσύνη- να επιχειρηματολογούν για τη συνταγματικότητα αυτού του νομοσχεδίου.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ! – Αρνούνται να δώσουν το στικάκι στον Σφακιανάκη...


Εμφύλιος μεταξύ εισαγγελέων. Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αρνείται να δώσει το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, παρά την...
εντολή που έλαβε από τον προϊστάμενό του, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί δεν το δίνει, απάντησε:
- Έχουμε στείλει την απάντηση με τις εξηγήσεις στον κ. Παντελή.
Και ποια ήταν η απάντηση του κ. Παντελή;
- "Θα πάρουν αύριο πληρωμένη απάντηση"...
http://prwtagwnistis.blogspot.gr/

Επιδρομή στη Βίλα Αμαλία

Με μία επιχείρηση-εξπρές οι δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν το κτήριο της Βίλας Αμαλία, έπειτα από ανακατάληψη που επιχείρησαν 40 περίπου άνθρωποι.
Ένταση επικράτησε στις 9.10 περίπου οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε έφοδο κι ενώ αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν την κεντρική είσοδο τελικά εισέβαλαν στο κτήριο από πλαϊνή πόρτα.

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ
Αλληλέγγυοι της βίλας Αμαλίας βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ επί της Αγίου Κωνσταντίνου.
Πρόκειται για μια κίνηση αλληλεγγύης στην ανακατάληψη του οικήματος και την προσαγωγή των καταληψίων.
Περίπου 30 νεαροί έχουν αναρτήσει πανό συμπαράστασης.

"Πόλεμος" για την κατάργηση 1700 οργανισμών του δημοσίου



Καταργούνται 1700 φορείς και οργανισμοί του δημοσίου μέχρι την Άνοιξη. Ασφαλείς οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και της αντιπολίτευσης, κυρίως της Αξιωματικής, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι Περισσότεροι από 1700 οργανισμοί, φορείς και νομικά πρόσωπα του δημοσίου θα έχουν καταργηθεί, συγχωνευθεί ή ενοποιηθεί έως την ερχόμενη άνοιξη.
Το πρώτο βήμα θα γίνει με την κατάργηση 8 φορέων και τη συγχώνευση 197 νομικών προσώπων στο Δημόσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου, η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραβιάζει σειρά άρθρων του Συντάγματος και ανοίγει το δρόμο για την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ζητηθεί η παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνουν να ανησυχούν ιδιαίτερα γι’ αυτό.
Αντιθέτως ανησυχούν για το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας σε ότι αφορά τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Οχι τόσο για το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στην προανακριτική -για να γίνει αυτό πρέπει όλη η αντιπολίτευση να ψηφίσει θετικά και επίσης να «γυρίσουν» και 15 βουλευτές της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας- όσο για τη δημιουργία των άσχημων εντυπώσεων που θα δημιουργούσαν οι διαρροές.

H ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΖΗ



Στέλιος Κούλογλου, tvxs.gr

Δεν ήθελε να ξέρει ποια ονόματα περιείχε η λίστα, γιατί αυτή είναι δουλειά του ΣΔΟΕ. Ούτε όμως έστειλε όλα τα ονόματα στο ΣΔΟΕ, επειδή οι υπηρεσίες του παρουσιάζουν προβλήματα. Οπότε τελικώς έκανε την δουλειά του ΣΔΟΕ και ζήτησε να ερευνηθούν μόνο οι 20 μεγαλύτεροι καταθέτες. Δεν θυμάται πότε και ποιος έκανε την κόπια, από το dvd στο USB. Το έκανε απλώς γιατί τα Dvd… σπάνε. Και είναι αλήθεια ότι δεν πρωτοκόλλησε το dvd όταν το παρέλαβε. Αλλά μήπως το πρωτοκόλλησε ο Διώτης; Στα “αστυνομικά στοιχεία της υπόθεσης”,η συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στην ‘Ελλη Στάη άφησε μια σειρά από λογικά κενά.
Ο πρώην υπουργός οικονομικών υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι οι συγγενείς του ήταν στη λίστα, ότι δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό ποια ονόματα ήταν στη λίστα(αφού δεν την είχε δει) ούτε ξανάγινε συζήτηση για αυτήν με τον κ. Παπανδρέου(αυτό το τελευταίο ίσως έχει κάποια δόση αλήθειας, δεδομένης της παροιμιώδους ανικανότητας και της τότε κυβέρνησης). Δεν γνωρίζει ποιος την έχει αλλοιώσει, αν και έχει κάποιες υποψίες, τις οποίες διατύπωσε πλαγίως: “η οποιαδήποτε έρευνα που επί υπουργίας μου σταμάτησε, όταν έφυγα”.