Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΧ!!!

Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά που θα επιβληθεί σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία αποσύρεται επίσης το άρθρο που προβλέπει τους πρόσθετους φόρους για εικονικά τιμολόγια.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και σκαφών αναψυχής, πισινών κ.α.

Με τη νέα τροπολογία προβλέπεται η απόσυρση της εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ


Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, όπου οι δύο άνδρες «συμφώνησαν» ότι διαφωνούν σε ουσιαστικά ζητήματα, αλλά μπορούν να τα συζητήσουν.

Η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διήρκεσε περίπου μία ώρα, το διπλάσιο από τον προγραμματισμένο χρόνο, και ασχολήθηκαν με όλα τα βασικά θέματα της ελληνικής ατζέντας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι αναγνωρίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα κι υπογράμμισε ότι αυτές οι προσπάθειες έχουν φέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Επέμεινε στη συνέχεια ότι τα μέτρα είναι αναγκαία εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι το μεταρρυθμιστικό έργο θα πρέπει να το στηρίξει ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τη ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Νέο πεδίο αντιπαράθεσης το θέμα της εκχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μεταξύ άλλων, επικαιροποιεί την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Μετά την Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ήρθε η σειρά του Προκόπη Παυλόπουλου (ΝΔ), να υπογραμμίσει πως δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 166 «ΝΑΙ» ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ


Ψηφίστηκε με 166 «Ναι» επί της Αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα, όλα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Η συζήτηση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει το κατεπείγον της διαδικασίας και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συζήτηση.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέοι δημοσιονομικοί κανόνες γα τον έλεγχο των δαπανών των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα ως το τέλος του 2013 και παρεμβάσεις στις συντάξεις υπαλλήλων της Βουλής (προσαρμογή στα όσα ισχύουν για τους υπαλλήλους των υπουργείων).
Επιπλέον, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, η Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων και η πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά τα σκάφη αναψυχής


Λογικό!!!!!Μη φορολογήσουμε και την τάξη μας !  Δηλαδή ένα jeep  αξίας 5.000 € φορολογείται. Ένα σκάφος αξίας 1.000.000 € ΟΧΙ!!! 

Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά που θα επιβληθεί σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης.
Η εν λόγω απόφαση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία αποσύρεται επίσης το άρθρο που προβλέπει πρόσθετους φόρους για εικονικά τιμολόγια.
Νωρίτερα με άλλη τροπολογία είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και σκαφών αναψυχής, πισινών κα. Ωστόσο η έκτακτη εισφορά για τα σκάφη αναψυχής αποσύρθηκε ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Έντονες παρασκηνιακές πιέσεις της κυβέρνησης σε αρχιεπίσκοπο


Παρασκηνιακές πιέσεις στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ασκεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, ώστε να τον πείσει να μη συμμετάσχει σε επιστημονικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα την Εκκλησία, την Αριστερά και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Το συνέδριο με τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά» θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ με πρωτοβουλία του τμήματος Θεολογίας και υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Κύκλοι της Εκκλησίας αναφέρουν πως οι πιέσεις από την κυβέρνηση ασκούνται υπό τον φόβο πως η παρουσία του αρχιεπίσκοπου στο συνέδριο θα ενίσχυε την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση, η οποία αντίθετα επιθυμεί να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με φαινόμενα βίας.

Νίκος Μπογιόπουλος - "Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων"

«Κοιτάζω αυτό το σύστημα, και επιφανειακά
μου φαίνεται γνώριμο, αλλά όχι και
ο μηχανισμός του! Υπάρχουν αυτοί οι λίγοι επάνω
και οι πολλοί άλλοι κάτω, και οι επάνω φωνάζουν
στους κάτω: ελάτε επάνω για να είμαστε όλοι
επάνω, αλλά όταν κοιτάξεις προσεκτικά βλέπεις κάτι
κρυμμένο ανάμεσα σε αυτούς επάνω και στους άλλους κάτω.
Κάτι που μοιάζει με δρόμο, αλλά δεν είναι δρόμος.
Είναι μια σανίδα. Τώρα φαίνεται ολοκάθαρα.

Γλέζος: Μήπως είναι παρακρατικοί;




 Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή, σχετικά με τα φαινόμενα βίας

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός, κάθε φορά που συμβαίνει ένα επεισόδιο – όσο τρομερό και αν είναι – εναντίον οποιουδήποτε κόμματος, να θεωρούμεθα ένοχοι, και να οφείλουμε να  απαντήσουμε.

Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να πω στη Ν.Δ. ότι από όλη τη δήλωσή της, χαίρομαι για το ότι θα συνεχίσει να κάνει τον αγώνα που θέλει – σύμφωνα με την ιδεολογία της – χωρίς να τρομοκρατείται. Αυτό το δέχομαι και το χαίρομαι.  Αλλά θέλω να εξετάσει η Ν.Δ. το γεγονός μήπως κάποιος ωφελείται – και ποιος ωφελείται - από αυτά τα γεγονότα. Δεν ωφελείται πάντως η αριστερά! – Κάποιος άλλος ωφελείται.
Και μήπως προέρχεται αυτή η ενέργεια από παρακρατικές οργανώσεις φίλιες
προς τη Ν.Δ;

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Σόιμπλε


Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γερμανίας, κ. Σόιμπλε:

Είχα την ευκαιρία να έχω μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπ
ουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Του ανέλυσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Του είπα ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις
επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού.Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Άλλαξε η ατζέντα


Π. Τζάμαρος @fosphotos.com

Στο χώρο της τρομοκρατίας εντάσσει αρχική εκτίμηση της αστυνομίας την προέλευση των ανθρώπων που πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μία σφαίρα έπληξε και το γραφείο του προέδρου του κόμματος.
«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτήριο, που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουνε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει: η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Η πολιτική αποτίμηση του γεγονότος προκάλεσε ελεγχόμενη ένταση με τον Ευ. Βενιζέλο να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αμηχανία και τον Μ. Γλέζο να λέει ότι η επίθεση μπορεί να προέρχεται από παρακρατικούς. Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και ο Π. Καμμένος. Ωστόσο σε γενικές γραμμές ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε με ομοθυμία την επίθεση-δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, ως και ο Χ. Παπάς της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο σε κάθε μορφή βίας.