Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στήνουν 7 κάλπες υπό το φόβο διαρροών

O ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΕΛ έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τη σοβαρότητά τους. Να μη συμμετάσχουν σε αυτά τα παιχνίδια  Μια κάλπη είναι αρκετή. Και ένα Ψηφοδέλτιο που θα αναγράφονται όλα τα ονόματα με δυνατότητα ο κάθε βουλευτής να βάζει σταυρό σε όποιον επιθυμεί να παραπεμφθεί. Τα άλλα είναι γελοιότητες!!! Γ.Ζ.
Υπο τον φόβο των διαρροών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προτείνουν τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες. Τα τρία κόμματα θα ψηφίσουν την δική τους πρόταση που αφορά την σύσταση προκαταρτικής επιτροπής μόνο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και στην συνεχεία θα αποχωρήσουν.
Αυτό είναι το τελευταίο και επικρατέστερο σενάριο το οποίο προήλθε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και με το οποίο φαίνεται να συμφωνούν και τ' άλλα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το επικρατέστερο σενάριο - 7 κάλπες
Δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔHΜΑΡ με μία κάλπη για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου.

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις πολιτικές εξελίξεις

1.Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια πολυεπίπεδη κυβερνητική επίθεση αντιπερισπασμού, συνεπικουρούμενη από μερίδα των ΜΜΕ. Στόχος, η συγκάλυψη των καταστροφικών κοινωνικών επιπτώσεων από την πολιτική των μνημονίων, η υλοποίηση των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων, καθώς και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η κυβέρνηση, επενδύει παράλληλα σε στρατηγική έντασης και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με την αξιοποίηση των τυφλών πράξεων βίας και τρομοκρατίας.

2. Η κοινοβουλευτική εκτροπή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει, με κάθε κόστος για την κοινωνία, τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τις επιταγές του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, ο τρόπος ψηφοφορίας για τη λίστα Λαγκάρντ στοχεύει στη συγκράτηση των κυβερνητικών διαρροών και στο κουκούλωμα της υπόθεσης, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς. 

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!



ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις κάλπες ,μία για κάθε πρόταση, των κυβερνητικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εισηγείται, ο συνεταιρισμός της συγκυβέρνησης για την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στηνΟλομέλεια του Σώματος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς ,αντίθετα, επέμειναν πως οι κάλπες πρέπει να είναι όσα και τα πρόσωπαγια τα οποία έχει προταθεί η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, με την υποχρέωση όσων βουλευτών δεν απόσχουν της ψηφοφορίας να προσέλθουν και να ψηφίσουν και στις τέσσερις κάλπεςαυτό που επιλέγουν. Εναλλακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Παν. Λαφαζάνη πρότεινε να στηθεί μια μόνο κάλπημε την ύπαρξη τεσσάρων ψηφοδελτίων ένα για κάθε πρόσωπο,για το οποίο έχει προταθεί προκαταρκτική επιτροπή ( Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος,Παπανδρέου, Παπαδήμος) όπου ο βουλευτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τόσο το πρόσωπο όσο και τη κατηγορία ή κατηγορίες που απευθύνονται προς διερεύνηση γι'αυτό το πρόσωπο. 

ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ – ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ‘’ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ’’ ΤΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 1941-1944

Χρήστος Καρδαράς



Κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής 194 1-1944 στην Ελλάδα εκτός από τις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις, όπως το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ, εμφανίστηκαν πολλές άλλες οργανώσεις μικρής εμβέλειας και περιορισμένης δραστηριότητας. Υπολογίζεται ότι στα μέσα του 1943 δρούσαν στις πόλεις περίπου 140 αντιστασιακές ομάδες. Μεταξύ των σημαντικότερων οργανώσεων κατασκοπείας, δολιοφθοράς και φυγαδεύσεων ήταν και η “Μπουμπουλίνα’’. Ήταν μία οργάνωση με σύστημα, στεγανότητα και περίφημα αποτελέσματα. Ήταν εθελοντική και συγκροτήθηκε ξαφνικά και χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό. Κύριο γνώρισμα της ήταν ότι ψυχή και ηγέτης της ήταν μία γυναίκα, η Λέλα Καραγιάννη, η οποία προπολεμικά δεν είχε καμία ανάμειξη στην πολιτική και Κοινωνική ζωή του τόπου. Έτσι, αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη συμμετοχή γυναικών και κοριτσιών, που χαρακτηρίζει το ΕΑΜ και ιδίως την ΕΠΟΝ, η περίπτωση της Λέλας Καραγιάννη είναι μοναδική και δεν παρατηρείται σε καμιά εξωεαμική οργάνωση.