Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Marcos es gay en San Francisco

Επειδή παραμίκρυνε στα ταξίδια της από τη μια γλώσσα στην άλλη, παραθέτω το πρωτότυπο ισπανικό κείμενο της απάντησης του Κομαντάντε Μάρκος στις κατηγορίες ότι είναι γκέι και την αγγλική μετάφραση. Την είδα χιλιοκουτσουρεμένη στα ελληνικά

«Ναι, ο Marcos είναι ομοφυλόφιλος. Ο Marcos είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, Chicano (μεξικανός μετανάστης) στο San Ysidro (χωριό των ΗΠΑ), αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, Ινδιάνος Μάγια στους δρόμους του San Cristobal, Εβραίος στη Γερμανία, τσιγγάνος στην Πολωνία, ένας Mohawk (φυλή εκτοπισμένων Ινδιάνων) στο Κεμπέκ, ειρηνιστής στη Βοσνία, γυναίκα στο μετρό στις 10 το βράδυ, αγρότης χωρίς γη, μέλος συμμορίας σε φτωχογειτονιές, άνεργος εργάτης, δυστυχισμένος μαθητής και φυσικά είναι Ζαπατίστας στα βουνά.

Ο δημοσιογράφος Κ.Ζούλας χαρίζει... το αυτοκίνητο του


Αγανάκτισε με την πολιτική του κράτους ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και αποφάσισε να χαρίσει... το αυτοκίνητο του όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με άρθρο του με τίτλο «Οδηγώ και τους σκέφτομαι» στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ακολουθεί το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου:

«Αγαπητό μου κράτος, καθώς θα απορείς για την επιστολή μου, στο εξομολογούμαι εξ αρχής: Το 2007, όταν δηλαδή λεφτά υπήρχαν, έκανα μια απερισκεψία. Ενώ πάντα ήμουν εγκρατής και ποτέ δεν με συνεπήραν οι χλιδές, αγόρασα ένα ακριβό αυτοκίνητο. Παρασύρθηκα, γιατί τότε ακόμη και εσύ μας συνέστηνες να πάρουμε μοντέλα νέας τεχνολογίας, πιο ασφαλή, με λιγότερους ρύπους κ.λπ. Μην τα πολυλογώ, έδωσα με δόσεις 28.000 ευρώ για ένα Volvo C30 2.500 κ.ε. και σου επαναλαμβάνω πως δεν θέλω να δικαιολογηθώ για την υπερβολή μου.

ΕΚΘΕΣΗ DEUTSCHE BANK: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Δέσμευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος της χώρας, εξετάζουν οι δανειστές.

Όπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της Deutsche Bank, οι ιδιωτικοποιήσεις πιθανόν να καταστήσουν το χρέος της Κύπρου βιώσιμο, ωστόσο, η τράπεζα δεν αποκλείει την ανάγκη για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης και την ανάγκη πιο ξεκάθαρης δέσμευσης των εσόδων από φυσικό αέριο.
Σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου, η Deutsche Bank τονίζει οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού τραπεζικού κλάδου, εκτιμώνται στα 10 δισ. ευρώ και υποχρεώνουν την Κύπρο να αναζητήσει μια διάσωση η οποία μπορεί να ανέρχεται σε 17 δισ. ευρώ.
Στην έκθεσή της η DB σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχουν πολιτικά εμπόδια από την πλευρά των πιστωτών, με διφορούμενη στάση μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.

"Αν με απελάσουν με περιμένουν τα λευκά κελιά"


Ο Huseyin Tut είναι Κούρδος που βρίσκεται κρατούμενος στην Ασφάλεια Κατερίνης από τις 24 Οκτωβρίου.

Ο Huseyin Tut συνελήφθη χωρίς χαρτιά και αιτήθηκε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Στις 22 Ιανουαρίου περνάει από συνέντευξη ενώπιον βαθμοφόρου της ΕΛΑΣ για την προσφυγική διαδικασία.

Γιατί εγκατέλειψες την Τουρκία;

Εγκατέλειψα την χώρα μου γιατί καταδικάστηκα σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, πράγμα το οποίο αρνούμαι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου. Όταν με συλλάβανε με υποβάλλανε επί 15 μέρες σε βασανιστήρια (ηλεκτροσόκ, κρέμασμα στον τοίχο, στρίψιμο όρχεων, βρέξιμο με λάστιχο με τρομερή πίεση νερού) προκειμένου να ομολογήσω. Αυτό το ανέφερα και στο δικαστήριο, το οποίο βέβαια το αγνόησε.

Δρομέας έχασε επίτηδες για να κερδίσει ο καλύτερος


Τον περασμένο μήνα, ο Ισπανός δρομέας Ιβάν Φερνάντεζ Ανάγια έχασε επίτηδες έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Ναβάρε της Ισπανίας προκειμένου να κερδίσει ο ολυμπιονίκης συναθλητής του Αμπέλ Μουτάι από την Κένυα.
Ο Μουτάι προηγούνταν στον αγώνα, κάποια στιγμή όμως σταμάτησε να τρέχει επειδή νόμιζε ότι είχε περάσει τη γραμμή τερματισμού, η οποία στην πραγματικότητα βρισκόταν δέκα μέτρα πιο πέρα.
Ο Κενυάτης «κοίταξε πίσω και είδε τον κόσμο που του έλεγε να συνεχίσει» ανέφερε ο Ανάγια στην El Pais. «Δεν συνειδητοποίησε όμως τι του έλεγαν επειδή δεν μιλά ισπανικά» είπε.
Ο Ισπανός βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη δεύτερη θέση, δεν το βρήκε όμως σωστό να προσπεράσει τον συγχυσμένο συναθλητή του: σταμάτησε και τον κατηύθυνε στη γραμμή τερματισμού.
«Δεν άξιζα να κερδίσω [...] Δεν θα μπορούσα να καλύψω την απόσταση ανάμεσά μας αν δεν είχε κάνει λάθος» κατέληξε ο μεγαλόψυχος Ισπανός.

Θα γίνει μακελειό εάν πειραχθεί ο ΓΑΠ!


"Όποιος επιχειρήσει να πειράξει το Γιώργο Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μια χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό", δήλωνε πριν ακριβώς ένα χρόνο σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δωδεκα μήνες μετά, ο πρώην υπουργός άλλαξε άποψη.Κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ παρά την αντίθετη άποψη του ιδίου και άλλων μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου.

Κυβερνητικός αξιωματούχος στους ΝΥΤ: Μετά τη Βίλα Αμαλίας η σειρά των Συνδικάτων


Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/ FosPhotos

Aναφορά στις βομβιστικές επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην Αθήνα, με αποκορύφωμα το πιο πρόσφατο χτύπημα στο The Mall, κάνουν οι Times της Νέας Υόρκης σε σημερινό τους δημοσίευμα, αποτυπώνοντας τις εικασίες και τις υποψίες, κυρίως από την πλευρά των αντιπάλων της κυβέρνησης Σαμαρά, για τον έμμεσο στόχο των επιθέσεων. Αυτό που πάντως προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η δήλωση αξιωματούχου της κυβέρνησης, που εμφανίζεται να παραδέχεται ότι η κυβέρνηση μετά τις επεμβάσεις στις καταλήψεις είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί και με άλλες ομάδες μεταξύ των οποίων μαχητικά συνδικάτα που ενδεχομένως θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Στους δρόμους βγήκαν τα τρακτέρ στη Λάρισα

Με παράταξη τρακτέρ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες των χωριών στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ξεκίνησε σήμερα η κινητοποίηση αγροτών της Θεσσαλίας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, τη φορολογία και τις αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης....
Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες είχαν αποφασιστεί, ως πρώτη έκφραση αντίδρασης, στη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης, στον Παλαμά Καρδίτσας, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων. O πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣ) νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, έκανε λόγο για δυναμική ανταπόκριση των αγροτών στις συγκεντρώσεις στις πλατείες χωριών των τριών νομών. 

ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ «MALL»


Δολοφονικό χτύπημα με στόχο τη σταθερότητα

Σε τραγωδία θα μπορούσε να εξελιχθεί το δολοφονικό χτύπημα, χθες το πρωί, στο «Mall», το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η έκρηξη του ωρολογιακού μηχανισμού έγινε την ώρα που στον χώρο βρίσκονταν σχεδόν αποκλειστικά οικογένειες με παιδιά, λόγω των νεανικών κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται. Η μεθοδολογία των δραστών παραπέμπει στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Πολύτιμα στοιχεία για τις κινήσεις τους κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.
Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, εκτιμούν οι Αρχές στο τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στο «The Mall», το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας. Δύο άντρες από την εταιρεία σεκιούριτι που επόπτευε τον χώρο τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη, τη στιγμή που εκκένωναν το κτίριο, το οποίο υπέστη υλικές ζημιές.

Πρόβες ανωμαλίας με την επίθεση στο Mall

Ανάλυση που αποκαλύπτει πόσο απέχει το Mall του Αμαρουσίου, από τη Μαδρίτη\ Παρέμβαση του Ειδικού Συνεργάτη


Μέχρι στιγμής το αντάρτικο πόλης έχει κρατηθεί μακριά από την ισλαμική τρομοκρατία που τώρα, με τα γεγονότα στην Αλγερία και το Μαλί φαίνεται να ανακάμπτει.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πιέσεις για την ΑΟΖ μπορεί να φέρει ραγδαίες ανακατατάξεις στην φύση της τρομοκρατίας όπως την γνωρίζουμε.
Το χτύπημα στο The Mall, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο χτύπημα σε χώρο μαζικής προσέλευσης, έστω και αν είχε όλα τα χαρακτηριστικά του συμβολικού χτυπήματος.
Τις τελευταίες όμως ημέρες υπάρχει πλήθος ρεπορτάζ και έντονη ανησυχία ακόμα και στις ΗΠΑ που πρωτοστάτησαν στην λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», για εμπλοκή πυρήνων της Αλ Κάιντα που παραδοσιακά εκκολάπτονται στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν αφού οι ΗΠΑ είχαν ενισχύσει σημαντικά αυτούς τους πυρήνες για να αγωνιστούν ενάντια στην εισβολή των σοβιετικών.