Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μαρτυρία – ΣΟΚ: Εγώ γλίτωσα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Η επόμενη;


Εχθές ήταν η πιο άτυχη και τυχερή μου μέρα μαζί. Έζησα το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου στα 30 μου και σήμερα ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι έχω γλιτώσει...
Φεύγοντας από το γραφείο μου στοQueen.gr (βρισκόμαστε στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας), μείναμε με τη συνάδελφό μου για αρκετή ώρα στο πάρκινγκ αφού είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Έξω κατακλυσμός, η ώρα κόντευε 20:00, η οδική βοήθεια να μην έχει σκοπό να έρθει, μποτιλιάρισμα, απεργία και το αυτοκίνητο με μηχανικό πρόβλημα. Να μην τα πολυλογώ, επί της λεωφόρου Καβάλας κατέβηκα να πάρω ταξί..
Περίμενα λίγη ώρα... Η βροχή συνέχιζε. Ένα ταξί που έτρεχε σταμάτησε απότομα μετά από εμένα και κόρναρε. Δεν είδα πινακίδες, έτρεξα να μπω. Πίσω κάθονταν δύο άτομα. Νεαρά... ζευγάρι. Δεν χάρηκαν και πολύ που έμπαινα. Ο... ταξιτζής μου είπε ότι κατεβαίνουν. Δεν συνηθίζω να κάθομαι μπροστά, αλλά έκατσα στη θέση του συνοδηγού. Μου χαμογέλασε και μου είπε πως δεν είδε το χέρι μου κατευθείαν γι αυτό δεν σταμάτησε μπροστά μου. Δεν μίλησα. Όπως πάντα ήμουν τυπική. Τους κατέβασε στο επόμενο φανάρι. Κατάλαβα πως ήταν να μπουν στο στενό κάθετα στην Καβάλας κανονικά, ένιωσα λίγο άσχημα... δεν παραπονέθηκαν πολύ. Λέω, συμβαίνουν αυτά...

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι δύο αστυνομικοί για το κύκλωμα ναρκωτικών

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στη δ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες....

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα του τμήματος Ασφαλείας Πλ. Δημοκρατίας και το διοικητή του ίδιου τμήματος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση και της κατάχρησης εξουσίας. 
Απολογούμενοι οι δύο αστυνομικοί φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσαν υπηρεσιακά καθήκοντα.

ΕΛΣΤΑΤ: Έγκλημα παραχάραξης ή στατιστικές φαιδρότητες; Γ. Δελαστίκ Vs Ε. Μπαρτζινόπουλος


Με αφορμή την δίωξη που άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κατά του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τη κατηγορία της παραχάραξης στοιχείων, το tvxs αναδημοσιεύει δυο εντελώς διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα. Και μάλιστα από την ίδια εφημερίδα, το Έθνος. Ο Γιώργος Δελαστίκ υποστηρίζει ότι η παραποίηση των στοιχείων έγινε για να δικαιολογηθεί η προσφυγή στο Μηχανισμό στήριξης και να υλοποιηθεί το Μνημόνιο, ενώ ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλοςαναρωτιέται πως ενώ η Eurostat διαβεβαιώνει ότι για πρώτη φορά είναι ικανοποιημένη από τα στατιστικά στοιχεία που τους στέλνουμε, στην Ελλάδα διώκεται για κακούργημα ο άνθρωπος που εφάρμοσε το κοινό για όλους σύστημα.

Το έγκλημα της παραχάραξης στοιχείων. Γιώργος Δελαστίκ

Τα «μαλακισμένα»

Εμείς. Είμαστε τα "μαλακισμένα" των κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων, το κακό σπυρί της κρατικής μηχανής. Οι ανυπάκουοι. Γεννηθήκαμε πριν λίγα χρόνια αλλά είναι σαν να ξέρουμε τον κόσμο από παλιά. Δείχνουμε μικροί και λίγοι αλλά είμαστε μεγάλοι και πολλοί. Έχουμε καθαρό κεφάλι, θάρρος και όρεξη για ζωή. Το βλέμμα μας δεν είναι πειραγμένο. Έχουμε τον τρόπο να παραμένουμε διαυγείς. Υποστηρίζουμε όσους νιώθουμε πως κέρδισαν με άξιο τρόπο την εμπιστοσύνη μας και όχι για να τιμωρήσουμε τους αντιπάλους. Στις παρέες μας δεν διηγούμαστε ιστορίες από το στρατό, ανέκδοτα του Λαζόπουλου ή πώς κατατροπώσαμε την καργιόλα στο ΙΚΑ που μας είπε να περιμένουμε στην ουρά.

Έντονες αντιδράσεις από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στο αμαξοστάσιο του Μετρό


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έχει προκαλέσει η επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, με αποτέλεσμα να λήξει η κατάληψη των εργαζομένων.
Ψυχρούς «εκτελεστές» της Δημοκρατίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζει την τρικομματική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί μέρος του συνολικότερου μνημονιακού σχεδίου για την κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, για την ισοπέδωση των "απομειναριών" των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Το άθλιο non paper της ΝΔ και το πλαστό της βίντεο για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο



Η πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ...

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το άθλιο non paper της ΝΔ και το πλαστό της βίντεο

Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ.
Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα:
«Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο.
Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα ΜΑΤ μπήκαν στη Βίλλα Μετρό



Πιτσιρίκος

Με αστυνομική επιχείρηση που έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα και στην οποία συμμετείχαν εφτά διμοιρίες των ΜΑΤ, έληξε η κατάληψη της Βίλλας Μετρό στα Σεπόλια. Η Αστυνομία είχε πληροφορίες πως στο αμαξοστάσιο της Βίλλας Μετρό γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.
Στο χώρο της κατάληψης της Βίλλας Μετρό βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας και πολλά βαγόνια του μετρό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιθετικά όπλα.
Η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλη την περιοχή γύρω από τη Βίλλα Μετρό, γιατί υπάρχει κίνδυνος οι αναρχικοί εργαζόμενοι να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν τη Βίλλα.
Επειδή τα ΜΑΤ μπήκαν στην κατάληψη της Βίλλας Μετρό αλλά η απεργία των εργαζομένων συνεχίζεται, οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν από άνδρες των ΜΑΤ.

Αλέξης Τσίπρας στο Κολούμπια: «Ο ελληνικός λαός συκοφαντήθηκε άγρια από την πολιτική του ηγεσία»


Τα πραγματικά αίτια της κρίσης, η διαχείριση της κρίσης από την Ευρωζώνη με την εφαρμογή άγρια νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστησαν την Ελλάδα «δοκιμαστικό σωλήνα» σχετικών πειραματισμών, η άνοδος της ακροδεξιάς και η είσοδός της στο Κοινοβούλιο, είναι μερικά από τα βασικά σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κατά την ομιλία του, χθες, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, σε δημόσια εκδήλωση συζήτηση την Πέμπτη 24/1/2013 στο πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ:
Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.
Νομίζω ότι η επίσκεψη μας στις ΗΠΑ έχει ήδη αποδειχθεί χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για πολλούς και πολλές οι οποίοι είχαν ακούσει για τον ΣΥΡΙΖΑ από τρίτους και τώρα αξιοποίησαν τη δυνατότητα να μας ακούσουν και από κοντά.

Αντιδράσεις για την επέμβαση της αστυνομίας στο Μετρό


Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προκάλεσε η επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι «πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος» και εξέφρασε την πεποίθησή τπως η κατάσταση στην κυκλοφορία των ΜΜΜ θα έχει εξομαλυνθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «διάλογος δεν μπορεί να γίνεται αδιαφορώντας για δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρώντας το σύνολο του επιβατικού κοινού», ενώ σχολιάζοντας τις διαφωνίες που εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι φυσικό να συμβαίνουν σε κάθε συνασπισμό.

Αρκεί να μείνουμε στο Ευρώ

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ για συμπαράσταση


Tρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι κήρυξε για σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), για να διευκολυνθούν οι καθηγητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στα Μέσα
Μαζικής Μεταφοράς στις 12.30 στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Κηφισού.

To ΔΣ της ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωση, αφού καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.
Συγχρόνως, καλεί τις κατά τόπους ενώσεις των καθηγητών να εκφράσουν -όπως σημειώνει- με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αντί για σύνταξη… Μισός μισθός ?


Για χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους

Μισό μισθό και επιδόματα θα λαμβάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης, έως ότου εκδοθεί οριστικά η συνταξιοδοτική τους απόφαση.

Η πολύμηνη αναμονή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει τον ένα χρόνο, μετά το κύμα μαζικών αποχωρήσεων που προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα μέτρα περικοπών στις συντάξεις και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί με ένα μέτρο που ήδη εφαρμόζεται στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως μεγάλη συμμετοχή από τους ενδιαφερόμενους. Μόλις τον τελευταίο χρόνο, οι εν αναμονή συνταξιούχοι του ΙΚΑ επιλέγουν τη λύση της προσωρινής σύνταξης, αφού έχουν μείνει για μήνες χωρίς οποιοδήποτε εισόδημα και βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Η κυβέρνηση, το μοντάζ και τα έκτακτα μέτρα.

του Στέλιου Κούλογλου

Θα πρέπει να αναγνωριστεί στον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» ότι είναι διορατικός: αντίθετα με άλλους συναδέλφους του που βολοδέρνουν προσπαθώντας να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους με όρους κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ο κ.Δένδιας έχει καταλάβει ότι η κοινωνική αγανάκτηση και το 1,5 εκατ. άνεργοι μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τηνστρατηγική της έντασης.
Για αυτό έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι μια τακτική συνεχών προκλήσεων και αντιπερισπασμών. Όταν πχ. βάφτιζε «Ξένιο Δία» την επιχείρηση-σκούπα των μεταναστών, δεν διεκδικούσε την κληρονομιά του Τζώρτζ Οργουελ: προσπαθούσε να προκαλέσει αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, σε ένα θέμα για το οποίο ξέρει ότι θα πάρει με το μέρος του μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Επιχείρηση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να απομακρυνθούν οι απεργοί οι οποίοι οχυρώθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις μετά την κοινοποίηση της κυβερνητικής απόφασης περί πολιτικής επιστράτευσης. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απάντησαν με γενικό μπλακ άουτ. Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί διανέμονται τα φύλλα επιστράτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 εργαζόμενοι έχουν προσέλθει στο αμαξοστάσιο. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, υποστήριξε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν ρυθμίσεις για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΑΒ.

Παρέμβαση Μπαμπινιώτη για την κατάληψη της «βίλα Αμαλίας».


Από τον Γελωτοποιό

Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον αμερόληπτο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε –μεταξύ άλλων:

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία.
Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται;
Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.
Και πρέπει να κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής.
Δε λέμε: Το καπάκι της κατσαρόλα.
Ούτε θα πούμε: Αυθαίρετες οι βίλα των υπουργών.
Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα: Τη Μαρία Κάλλας.
Η Κάλλας, όπως γνωρίζετε, ήταν Ελληνίδα. Ως Ελληνίδα η γενική του ονόματος της είναι: Της Μαρίας Κάλλας. Και όχι της Μαρία Κάλλας.
Αντίστοιχα πρέπει να λέμε: Η κατάληψη της βίλας Κάλλας και όχι της βίλα Κάλλας.