Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι επαγγελματίες της ΝΔ, οι ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ και το war room



http://tvxs.gr/

Του Στέλιου Κούλογλου

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε στην Αμερική, η ΝΔ είχε ήδη γυρίσει, πριν από πολλά χρόνια. Γνωρίζει τα αμερικανικά πολιτικά πράγματα και ξέρει να τα εφαρμόζει στην ελληνική πολιτική ζωή. Όπως το war room, που η Συγγρού και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν στήσει στα πρότυπα των αμερικανικών εκλογικών εκστρατειών: ένα επικοινωνιακό δωμάτιο πολέμου, όπως αυτό του επιτελείου Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1992.
Υπάρχει, μάλιστα, και ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ με αυτό τον τίτλο (War Room), στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Τζωρτζ Στεφανόπουλος: η ιδέα είναι ότι την έχεις στημένη στον αντίπαλο και δεν τον αφήνεις σε χλωρό κλαρί. Παρακολουθείς την παραμικρή του κίνηση, την πιο ασήμαντη δήλωση του πιο ασήμαντου στελέχους της εκστρατείας του. Και αφού φέρεις τις δηλώσεις στα μέτρα σου, εξαπολύεις καθημερινές επικοινωνιακές επιθέσεις που βάζουν συνεχώς τον αντίπαλο σε θέση άμυνας.



Ο εμίρης και ο κακομοίρης


Του Θανάση Καρτερού 

Τον αδίκησαν τον Σαμαρά και το τελευταίο ταξίδι του τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία υποτίθεται ότι υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι, ενώ, για παράδειγμα, φώτισαν όλες τις πλευρές από την επίσκεψη Τσίπρα στην Αργεντινή, δεν έκαναν το ίδιο και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ. Με αποτέλεσμα να αναρωτιέται κανείς: Ποια κατάρα τούς χτύπησε και πέρασαν σύριζα από ένα παράπλευρο μεν, αλλά σχετικό με τους στόχους του ταξιδιού Σαμαρά θέμα;
Εξηγούμαστε: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στην Αργεντινή έλαβε χώρα ένα ωραίο πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ της μακρινής χώρας, το οποίο με διάφορους τρόπους συνδέθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Νά ποια χώρα και ποιο καθεστώς θέλει να αντιγράψει ο Τσίπρας! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Σαμαρά στο Κατάρ, όμως, όταν έσκασε η βόμβα ότι η συγκεκριμένη χώρα εξαγόρασε -κοινώς λάδωσε για να πάρει- το Μουντιάλ του 2022, δεν υπήρξαν παρόμοιες συσχετίσεις. Πράγμα ασφαλώς περίεργο για ΜΜΕ αμέμπτου ηθικής και αντικειμενικότητας, όπως τα δικά μας.