Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

REUTERS: Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο δίνει την οπτική της “νέας Ελλάδας” μέσω μιας σειράς φωτογραφιών που προκαλούν αίσθηση.
Η οικονομική κρίση και η διαχείρισή της από τις εκάστοτε κυβερνήσεις άλλαξε τα πάντα στη χώρα μας. Διαδηλώσεις, βία, άνοδος της ακροδεξιάς, ανέχεια, ανεργία, φτώχεια… Όλα συνθέτουν έναν καμβά που δε θυμίζει σε τίποτα τα χρόνια προ κρίσης…
Άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν ό,τι μπορούν από τα δωρεάν φρούτα και λαχανικά που μοίρασαν αγρότες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους…

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ: Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ»


Ερωτήματα προκύπτουν για την ώρα που φωτογραφήθηκαν οι 4 συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, λόγω της διαμάχης που έχει προκύψει για το αν χτυπήθηκαν κατά τη σύλληψη ή βασανίστηκαν αργότερα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τη λήψη τους, οι συλληφθέντες φωτογραφήθηκαν με κινητό τηλέφωνο λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι στη Βέροια.
*Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες για τη συμπλοκή, σύμφωνα με την αστυνομία
Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια, στάλθηκαν στις 13:30 στην Αντιτρομοκρατική, ώστε να ταυτοποιηθούν άμεσα οι δράστες.
Ωστόσο σε μία από τις φωτογραφίες, ένα ρολόι “χαλάει” την ιστορία.

Τατσόπουλος: Να διαλευκανθεί ποιοι Συριζαίοι έβαλαν τα όπλα στο ΙΧ των Χρυσαυγιτών


Μια ανάρτηση με αρκετή δόση ειρωνείας έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, σχετικά με τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής που είχαν στην κατοχή τους όπλα....
Ο κ. Τατσόπουλος ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να διαλευκάνει την υπόθεση και να ανακαλύψει πόσα μέλη του... ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για το συμβάν.
«Ο κύριος Δένδιας δεσμεύεται δημοσίως να μην στείλει την υπόθεση στο Αρχείο προτού διαλευκανθεί πλήρως πόσοι και ποιοι Συριζαίοι έβαλαν τα όπλα στο ΙΧ των Χρυσαυγιτών», έγραψε ο βουλευτής του στο Facebook.

Τί σημαίνει τρομοκρατία


Παλαιστίνια παιδιά που μόλις γύρισαν από το σχολείο βρήκαν το πατρικό τους σπίτι να έχει κατεδαφιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, στη γειτονιά Beit Hanina της ανατολικής Ιερουσαλήμ, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013.
Το κτίριο στέγαζε 4 οικογένειες, με συνολικά 33 άτομα που τώρα έμειναν άστεγα....
Οι ισραηλινές αρχές είπαν ότι το κτίριο κατασκευάστηκε χωρίς την κατάλληλη άδεια και ότι η δομή του δεν ήταν ορθή. Η οικογένεια εδώ και χρόνια προσπαθούσε να λάβει τις άδειες.  
http://ostria-gr.blogspot.gr
http://dedousi.blogspot.gr/

Κοίτα ποιος μιλάει

Του Κώστα Βαξεβάνη


Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής πρώην κομμάτων. Το πορτραίτο του θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το πορτραίτο του πολιτικού συστήματος. Αυτή η ευχέρεια που έχει να εμφανίζεται ως αποκλειστικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, όποιο κόμμα και αν υπηρετεί, και ο στόμφος με τον οποίο διαβεβαιώνει γι αυτό, είναι τα μισά δομικά υλικά του πολιτικού συστήματος. Τα άλλα μισά είναι η ατιμωρησία και η ταύτιση των κατηγοριών που αποδίδονται με πολιτικές σκοπιμότητες.
Το όνομα του κυρίου Μαρκογιαννάκη έχει εμπλακεί σε πλείστες υποθέσεις. Δύο απ αυτές ήταν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Της SIEMENS και της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Στο πρώτο σκάνδαλο, ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε για την παραλαβή του συστήματος παρακολούθησης C4I, παρά το ότι είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ακατάλληλο και η Δικαιοσύνη είχε σε εξέλιξη έρευνα που αφορούσε στελέχη της SIEMENS και προμηθευτές.

Η λεηλασία: Η επέλαση των αστών


Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

Αχ αυτή η δεκαετία του 1970! Πόσα άλλαξαν στον καπιταλισμό από τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Φυσικά στην αρχή όλα έγιναν αργά. Πολύ αργά και καλυμμένα. Υπήρχαν πολλοί πολιτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι γι αυτό. Καθώς η διαδικασία της διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου έμπαινε σε βαθειά κρίση. Καθώς το ποσοστό κέρδους μειωνόταν. Καθώς η τεχνική σύνθεση του κεφαλαίου είχε μεταβληθεί δραματικά. Καθώς η τεχνολογία και η επιστήμη μείωναν τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη. Καθώς το συσσωρευμένο κεφάλαιο αδυνατούσε να βρει κερδοφόρες διεξόδους. Καθώς η δυνατότητα ένταξης νέων εργατικών δυνάμεων στη διαδικασία της καπιταλιστικής συσσώρευσης. Καθώς ο ατομικός καπιταλιστής αποτελούσε από χρόνια παρελθόν μετά τη γιγάντωση των επιχειρήσεων.

Σύλληψη δύο μελών της Χρυσής Αυγής που οπλοφορούσαν

Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής συνελήφθησαν στις αρχές της εβδομάδας, σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην Ιερά Οδό, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη.
Σύμφωνα με το Έθνος, πρόκειται για δύο νεαρούς, ηλικίας 26 και 18 ετών. 
Οι νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει σε ποινικά αδικήματα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Κορίνθου που πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για Παπακωνσταντίνου Βενιζέλο

Φ.Ολάντ: Βιάστηκαν να ξεγράψουν την Ελλάδα


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κράτησε στην ευρωζώνη την Ελλάδα, την οποία ορισμένοι βιάστηκαν να ξεγράψουν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «αύριο» της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε απαραίτητη τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ «πρέπει να στηρίξει τους φτωχότερους, εκείνους που υποφέρουν περισσότερο».
Όπως τόνισε στην ομιλία του, πρέπει να γίνουν εξοικονομήσεις στον κοινοτικό προϋπολογισμό, αλλά όχι τέτοιες που θα υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή οικονομία, κάνοντας λόγο για «κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης και αλληλεγγύης για όλους».

Απορρίπτουν τα μέτρα και παραμένουν στα μπλόκα


Φωτογραφία: Λάζαρος Κουκορίκος / FosPhotos

Ούτε στο ελάχιστο δεν ικανοποίησαν τους αγρότες τα μέτραπου ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση. Κάνοντας λόγο για εμπαιγμό, οι αγρότες προσανατολίζονται σε ενίσχυση των κινητοποιήσεών τους. Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαμηνύει μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρη πως «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κ. Τζέλας, τόνισε ότι κανένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποιήθηκε από το «πακέτο» μέτρων που ανακοινώθηκε.

Τα μέτρα απέτυχαν, ώρα για νέα μέτρα

 Η τρόικα είναι πιθανό να ζητήσει ισοδύναμα μέτρα την ώρα που τα περισσότερα νοικοκυριά βρίσκονται σε οριακό σημείο αδυνατώντας να προμηθευτούν απαραίτητα είδη διατροφής
Με την τρόικα να καταφτάνει τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο προόδου η μείωση των εσόδων που έφερε τη χώρα εκτός των στόχων του μνημονίου έβαλε... φωτιά στο οικονομικό επιτελείο.Βουτιά 7% σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, με την καθοριστική βολή, αλλά και το στίγμα της κατάστασης που διαμορφώνεται, να δίνει η μείωση των εσόδων από ΦΠΑ κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 15%.
Το βαρύ φορτίο των φόρων πάντως είναι πια σαφές ότι δεν οδηγεί στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα εσόδων. Φάνηκε το 2012 με τρεις διαδοχικές αναθεωρήσεις των μεγεθών του προϋπολογισμού, φάνηκε και από τον πρώτο μήνα του 2013.

Αλ. Τσίπρας: Το λάθος θα διορθωθεί και απαιτούμε να διορθωθεί τώρα


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη το 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

Η δημόσια περιουσία, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, να περάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία
Η εικόνα της Ελλάδας είναι τα χέρια που σηκώθηκαν για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα
Είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες.
Κανένα φτιασίδωμα στις ειδήσεις και καμιά όμορφη δήλωση στον κήπο του Μαξίμου δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα.
Το λάθος θα διορθωθεί και απαιτούμε να διορθωθεί τώρα.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας. Να ευχαριστήσω το δήμαρχο για τα καλά του λόγια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει ένα δύσκολο αγώνα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες και δεν ξέρω καν αν αξίζει τον κόπο να ονομάζουμε αυτοδιοίκηση, γιατί η διοίκηση γίνεται αλλού, δεν γίνεται στις τοπικές κοινωνίες.