Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εμείς σπρώξαμε τα παιδιά στον Βελβεντό

 της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ 
 Κοίταζα ξανά και ξανά εκείνη τη βαθιά ουλή λίγο κάτω από το μάτι. Το αίμα είχε παγώσει, το βλέμμα όμως ήταν πυρακτωμένο, θυμωμένο, έτοιμο να επιτεθεί, όπως θα έκανε το πληγωμένο γεράκι. Κάτι μου θύμιζε αυτό το βλέμμα. Δεν ξέρω πώς, αλλά μου ήρθε στο νου μια εικόνα καμιά δεκαριά χρόνια παλιά.
Ηταν άνοιξη, μοσχοβολούσε η γειτονιά του Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό και δύο αγοράκια στο δασάκι στου Μωραΐτη παίζανε κλέφτες κι αστυνόμους. Δεν είχαν ούτε πέτρες στις τσέπες ούτε σφεντόνες στο χέρι ούτε καν ένα νεροπίστολο. Κυνήγαγαν το ένα το άλλο, παίρνοντας θέση μάχης πίσω από τους κορμούς των δέντρων κι όταν ο Νίκος έπιανε τον Αλέξη γινόταν πανζουρλισμός από τις φωνές τους. Πέρασαν τα χρόνια κι ανάμεσά τους σ' εκείνο το ανέμελο παιχνίδι εμφανίστηκε ένας πραγματικός αστυνόμος, που δεν είχε ούτε σφεντόνα στην κωλότσεπη ούτε καν ένα νεροπίστολο. Σήκωσε το σιδερικό του και σημάδεψε εκείνα τα παιδιά. Το αγόρι που έμεινε όρθιο συμμετείχε τις προάλλες στη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.

Αυτό είναι το Big Deal Σαμαρά - Σημίτη


Ο Κώστας Σημίτης με τον Αντώνη Σαμαρά

“ Ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτόν τον τόπο; ”
Periodista
Θα είναι ο Κώστας Σημίτης, ο επόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
«Τελικά αποτελεί ευχάριστη έκπληξη ο Αντώνης Σαμαράς στη θέση του πρωθυπουργού», φέρεται να είπε πριν από μερικές ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας της ένταξης της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση Κώστας Σημίτης σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κώστας Σημίτης εκδηλώθηκε με θετικό τρόπο για τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση στο Θέατρο Ακροπόλ


Η ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση στο Θέατρο Ακροπόλ.

Το θέμα της εκδήλωσης:
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ»

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας
Ο καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος
Ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μανωλάκος, και
O Γιώργος Κιμούλης, σκηνοθέτης - ηθοποιός

Κεντρικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα δικαιώματα.

Δεύτερος γύρος με κρυφές περικοπές - Χωρίς τέλος οι περικοπές σε παροχές και συντάξεις

Αρχισε ο δεύτερος γύρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία μέσα από τη διοικητική και οικονομική ενοποίηση των Ταμείων υποκρύπτει περαιτέρω περικοπές στις συνταξιοδοτικές παροχές.

Ηδη η επιτροπή διαβούλευσης και διαλόγου που έχει συσταθεί στη Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», ολοκλήρωσε την καταγραφή των παροχών που έχουν τα 6 μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπου έχουν συγχωνευθεί 9 ασφαλιστικοί φορείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, λειτουργούν εννιά αντίστοιχοι λογαριασμοί με λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια. Αλλοι εννιά λογαρισμοί με οικονομική αυτοτέλεια έχουν καταγραφεί στον ΟΑΕΕ. Τρεις κλάδοι πρόνοιας που αποτελούν λογαριασμούς παροχών σε χρήμα έχουν καταγραφεί στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ένα λογαριασμό σε χρήμα έχει ο ΟΓΑ, 8 λογαριασμούς το ΕΤΑΑ και τρεις το ΝΑΤ.

Γιάννης Μηλιός. «Ούτε μάγοι ούτε διαχειριστές της μιζέριας»


Συνέντευξη στη ΜΑΡΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Τα πρώτα μέτρα μιας κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ «θα αφορούν την αποσόβηση της ανθρωπιστικής καταστροφής» δηλώνει στις «6μέρες» ο Γιάννης Μηλιός, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ. Ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι ο κοινωνικός αναβρασμός ανάγκασε το ΔΝΤ να παραδεχτεί το «λάθος», στέλνοντας μήνυμα το οποίο η κυβέρνηση «πρέπει να αποκωδικοποιήσει». Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι, εφόσον αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, σε πολύ σύντομο χρόνο θα επιδιώξει μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση να πετύχει μεγάλο «κούρεμα» του χρέους και μεικτή χρηματοδότηση από δανειστές, ώστε σε συνδυασμό με την ανακατανομή των δαπανών και την αποτελεσματική αξιοποίηση των φορολογικών εσόδων να προχωρήσει στη διάσωση της κοινωνίας.

Επιστρατευμένη δημοκρατία με μώλωπες και βασανιστήρια


του Θάνου Ανδρίτσου


ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Δεν περνάει πια μέρα χωρίς μια ακόμα ένδειξη για την κοινωνική και πολιτική άβυσσο που έχει βυθιστεί η μνημονιακή Ελλάδα, χωρίς δεκάδες αφορμές για να δεθεί κόμπος το στομάχι μας, αλλά και να σφίξουν σκληρά οι γροθιές μας για την αντιδημοκρατική κόλαση με την οποία μοιάζει καθημερινά η χώρα που ζούμε. Οι εικόνες των βάναυσα κακοποιημένων προσώπων των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης που δημοσιεύτηκαν από την αστυνομία και μέσα σε δευτερόλεπτα κατέκλυσαν την τηλεόραση και το διαδίκτυο προκαλούν σοκ, ντροπή και οργή. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, δημοσιεύονται φωτογραφίες στις οποίες είναι εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού τους, ενώ με ερασιτεχνικό φωτομοντάζ, του οποίου τη γελοιότητα υπερβαίνει μόνο ο αποτροπιασμός, γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης τους.

Η επικοινωνία του φόβου, του Νικόλα Σεβαστάκη

Από την Αυγή της Κυριακής


Τα «κρούσματα» δεν είναι πια μεμονωμένες εκπυρσοκροτήσεις και επικοινωνιακές ασχήμιες στο βωμό της τόνωσης της ηγετικής εικόνας του Αντώνη Σαμαρά ή του υπουργού της δημόσιας τάξης. Δείχνουν πια, ολοκάθαρα, ότι μια λογική – και ο παραλογισμός, βέβαια, διαθέτει τη λογική του- λιπαίνει το έδαφος για ακροδεξιές εκτροπές. Εκτροπές μέσα στο κράτος, μέσα σε θεσμούς και όχι μόνο στις μιλιτέρ παράτες και στις καταδρομικές «ασκήσεις» της Χρυσής Αυγής.
Όταν η ίδια η πολιτική εξουσία δείχνει να αντιλαμβάνεται την εμπέδωση της ευταξίας ως εκδίκηση και επίδειξη, το αποτέλεσμα είναι γνωστό: η ανατροφοδότηση της αυτοδικίας και του ερεβώδους μίσους για τη δημοκρατία. Κι όταν μια ορισμένη δημοσιογραφία της εξαχρείωσης μετέχει ολόψυχα σεαυτή την επιχείρηση αναθερμαίνει τις ισοπεδωτικές και συνωμοσιολογικές αντιλήψεις περί “ξεπουλημένων δημοσιογράφων”. Και όταν, ακόμα, φορείς και πρόσωπα όπως η Διεθνής Αμνηστία και ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης θέτουν καυστικά ερωτήματα για την ελληνική πολιτεία, κάποια όρια έχουν, προφανώς, ξεπεραστεί.