Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ευτυχώς που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Θυμάστε γιατί δεν έπρεπε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ; Θυμάστε τότε που ερχόταν ο εργοδότης να σας πει ότι θα πάρει την επιχείρησή του και θα φύγει αν βγει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά και θυμάστε. Όπως θυμάστε και τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη και τον Μπίλυ δε Κιντ, καθώς και την θρησκευτική αποκάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε μετά τη βροχή από ακρίδες.

Τι συμβαίνει άραγε οχτώ μήνες μετά τις εκλογές (που ευτυχώς έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ);

Μας είπαν : Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα σας πάρει τα σπίτια

Μας έκαναν : Οι φόροι στην ακίνητη ιδιοκτησία επταπλασιάστηκαν μέσα σε διάστημα τριών ετών, μετατρέποντας τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια.

Η κρίση μεταφέρεται στο Βορρά


Στη δίνη της ύφεσης πέφτει η ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Την ίδια ώρα ο Όλι Ρεν δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τις αιτίες της ύφεσης στην Ελλάδα.
Βαθύτερη των αρχικών προγνώσεων αποδεικνύεται πως είναι η ύφεση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,9% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ΑΕΠ από το 1995, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.
Όσον αφορά την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αυτή διαμορφώθηκε στο 6% το τέταρτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Κατά 0,6% συρρικνώθηκε το γερμανικό ΑΕΠ εξαιτίας κυρίως της υποχώρησης των εξαγωγών και κατά 0,1% το γαλλικό.

Ούτε «λάθος», ούτε «λαγός»...


Δεν έκανε κάποιο λάθος ο κ. Μέργος όταν είπε ότι ο κατώτατοςμισθός είναι ακόμα υψηλός στην Ελλάδα. Ούτε εμείς λάθος καταλάβαμε. Ούτε ο ίδιος, εν τέλει, ανασκεύασε. Ούτε, πολύ περισσότερο, παραιτήθηκε. Ούτε καν εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Ζει και βασιλεύει.
Ο κ. Μέργος έκανε κι αυτός «λάθος», όσον «λάθος» έκανε και το ΔΝΤ.
Ούτε είναι «λαγός» της κυβέρνησης ο κ. Μέργος, όντινα αμόλησαν οι κυβερνώντες για να βολιδοσκοπηθούν αντιδράσεις - κι επιτέλους! Ας πάψουμε να αναλύουμε με πασοκικά κλισέ κι άλλα στερεότυπα που έχουν κυριαρχήσει στον Τύπο πολλά χρόνια τώρα.
Ο κ. Μέργος είπε την αλήθεια. Χρησιμοποίησε φρικτούς ευφημισμούς, απ’ αυτούς που μετέρχονται οι νεοφιλελεύθεροι και οι εκσυγχρονιστές, αλλά είπε την αλήθεια. Ο κατώτατος μισθός είναι στη χώρα μας ακόμα υψηλός, «ένα απ’ τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην πορεία μας προς την ανάπτυξη» - σωρηδόν, όπως βλέπετε, οι ευφημισμοί.

Κυνηγούν 2.300.000 μικροοφειλέτες - Καλύπτουν τους μεγαλοφοροφυγάδες


Στο απυρόβλητο αφήνει η τρικομματική κυβέρνηση τους μεγαλοφοροφυγάδες και τους μεγαλοοφειλέτες, προχωρώντας σε μία σκληρή ταξική φορολογική πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τον μέσο εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρομεσαίο και τον συνταξιούχο, δηλαδή τις κοινωνικές κατηγορίες που ήδη δοκιμάζονται σκληρά από τα μέτρα λιτότητας. Την ίδια ώρα, βέβαια, η συγκυβέρνηση επιχειρεί απροκάλυπτα τη συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, βάζοντας συνέχεια εμπόδια στον έλεγχο των δισεκατομμυριούχων φοροφυγάδων.
Και ενώ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή για το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, που φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα Λαγκάρντ, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων, η συγκυβέρνηση βγαίνει στο κυνήγι 2.500.000 οφειλετών και απειλεί με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ενοικίων πολίτες το εισόδημα των οποίων στις περισσότερες περιπτώσεις μετά βίας ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

«Μετά τον Πάπα, Θεέ παραιτήσου» (Après le pape, Dieu démission!)


«Μετά τον Πάπα, Θεέ παραιτήσου» (Après le pape, Dieu démission!) γράφει η γαλλική Liberation στο πρωτοσέλιδό της σχολιάζοντας την παραίτηση του Πάπα και προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

Με αυτόν τον τρόπο η Liberation θέλησε να καυτηριάσει τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς αλλά και την προσπάθεια της Καθολικής Εκκλησίας, όπως και του Ισλάμ, να παρέμβει στα κοινά και να επηρεάσει την κοινή γνώμη επιβάλλοντας τις συντηρητικές της ιδέες.
Η γαλλική εφημερίδα μεταξύ άλλων αναφέρεται στις αντιδράσεις της εκκλησίας και των πιστών στο θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων, της έκτρωσης, της χρήσης προφυλακτικών. Παράλληλα σημειώνει πως όποιος και αν είναι ο νέος Πάπας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψει τον θρησκευτικό φανατισμό.
tvxs.gr

Γ.Στουρνάρας: Άλλο μείωση, άλλο... αναθεώρηση μισθού


Ούτε Μπαμπινιώτης να ήτανε... . Αλλά άμα χαθεί η ντροπή.. πρέπει να ρθει ο φόβος...Γ.Ζ

Παρερμηνεύτηκε, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αναθεώρηση του συστήματος ελάχιστου μισθού και το 2014 για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι ο κ. Ρεν αναφέρεται ξεκάθαρα σε «αναθεώρηση» και όχι σε μείωση του κατώτατου μισθού «που δήθεν έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο μνημόνιο».
Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα αποτελούν ουσιαστικά απάντηση σε εκείνες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση του επιτρόπου για θέματα οικονομίας Όλι Ρεν σε σχετικές ερωτήσεις του ίδιου και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Πουπάκη. Σημειώνεται πως η απάντηση Ρεν έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ.Μέργου ότι πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, η οποία προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και διαψεύσεις εκ μέρους των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, φέροντας παράλληλα αναστάτωση στο Μαξίμου.