Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία Ιωαννίδη στον Ρογκ για την πάλη


Να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες ζητά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με σχετική επιστολή τον πρόεδρο της ΔΟΕ από τον Ζαγκ Ρογκ.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ιωαννίδη:

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη και μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2020. Το άθλημα της πάλης είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες. Από την εποχή των Αργοναυτών του Ιάσονα, που τελούσαν αγώνες πάλης, μέχρι την Τροία και τα έπαθλα του Αχιλλέα και αργότερα στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το άθλημα της πάλης έχει καταξιωθεί και συνδεθεί στη συνείδηση των λαών όχι μόνο με τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τον παγκόσμιο. Η πάλη ξεκίνησε την ιστορική της αγωνιστική διαδρομή στους 18 Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ με πρώτο Ολυμπιονίκη τον Λάκωνα Ευρύβατο και διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων της αρχαιότητας μέχρι την κατάργησή τους.

Εξαθλίωση του λαού μας χωρίς τέλος (Βίντεο)


Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σοκάρουν. Σύμφωνα με αυτήν, σήμερα 3,9 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με εισόδημα μικρότερο από 6.000 ευρώ τον χρόνο, όταν για το 2011 οι Έλληνες που βρίσκονταν σε αποδεδειγμένη αδυναμία να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, ήταν 3,1 εκατομμύρια, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 800.000 μέσα σε ένα χρόνο.
Η ταξική πολιτική είναι ξεκάθαρη όταν ακόμα και ένας θεσμικός θεσμός όπως είναι η ΓΣΕΕ μας λέει ότι το φορολογικό σύστημα αποτελεί τον πλέον άδικο μηχανισμό ανισοκατανομής του εισοδήματος σε βάρος της μισθωτής εργασίας και σε όφελος των ανώτερων εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού.
Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 6,5 δισ. ευρώ ή το 47,9% των φόρων το 2009, δηλαδή προ κρίσης, 6,9 δισ. ευρώ ή το 52,6% των φόρων το 2010 και 7,1 δισ. ευρώ ή το 55,5% των φόρων το 2011. Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις κατέβαλαν ως άμεση φορολογία 4,7 δισ. ευρώ ή το 35,1% των φόρων το 2009, 4,1 δισ. ευρώ ή το 30,7% των φόρων το 2010 και 3,6 δισ. ευρώ ή το 28,7% των φόρων το 2011.

Ο Τρομοκράτης των 8


Σου γράφω φίλε Γιάννη από προσωπική ανάγκη. Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις μα μόνο να διαβάσεις αυτό το γράμμα. Είναι το μοναδικό μέσο που διαθέτω απέναντι στο πλέγμα της εξουσίας και διαπλοκής των πολιτικών των εργοληπτών, που κατά τύχη είναι και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και των μεσαζόντων δημοσιογράφων που διαμορφώνουν εντέχνως την «άποψη» του πολίτη με θέσεις που έχουν τόση αλήθεια, όση χωρά η τσέπη η δικιά σου και των εργοληπτών αφεντικών σου. Πληρώνει καλά η τηλεόραση, όπως είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του κάποιος Ρουσόπουλος σε δικιά σου εκπομπή.

Άρα, είναι τυχαίο που ο μισθός σου είναι ανώτερος από των βουλευτών ή ακόμα και από του πρωθυπουργού; Καταλαβαίνω όμως φίλε Γιάννη πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια που καταβάλεις κάθε βράδυ για την ιδεολογική ουδετεροποίηση του λαού επιβάλλοντας ένα ιδεολογικό πολτό κοιτάζοντάς με πάντα με άδειο βλέμμα. Κι όταν βλέπω αυτό το άδειο βλέμμα σου τρομάζω τόσο που νομίζω ότι είμαι κατηγορούμενος σε Καφκική δίκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ: 500ΑΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΣ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ψεύτες, αδίστακτοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες είναι οι υπουργοί που κατ' εντολήν του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά βγήκαν προχθές καιχθες να διαψεύσουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών υπαινίχθηκε σαφώς ότι το 2014 θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕΟλι Ρεν εξευτέλισε χθες τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι από το 2014 θα αλλάξει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα γιατί αυτό προβλέπει το Μνημόνιο που έχουν συνυπογράψει οι κυβερνώντες τη χώρα μας. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει ακόμη σε υψηλάεπίπεδα» δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών. «Υψηλά επίπεδα» σε σχέση με ποια χώρα; Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας, μετά τη δραματική μείωση που υπέστη το 2012 με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, έπεσε από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά (δηλαδή γύρω στα 490 ευρώ καθαρά) υφιστάμενος μείωση 22%. Για τους νέους κάτω των 25 ετών, μάλιστα, έπεσε κατά 32% στα 511 ευρώ μεικτά. Με ποια κράτη, λοιπόν, συγκρίνει η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου,Κουβέλη τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τον βρίσκει να «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα»;

Οι φασίστες απανταχού της γης έχουν την ίδια μούρη!


Σοκ έχει προκαλέσει στην πολωνική κοινωνία, η υπόθεση ενός καθηγητή, ο οποίος σχεδίαζε να ανατινάξει το Κοινοβούλιο της χώρας! Τελικά, ο Brunon Kwiecien κατηγορείται πως σκότωσε τη μητέρα του, όταν εκείνη ανακάλυψε το σχέδιο του.

Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε χθες πως το σώμα της γυναίκας βρέθηκε θαμμένο σε ένα αυτοσχέδιο και ρηχό τάφο σε εθνικό πάρκο της χώρας και τυποποίησαν πως πρόκειται για τη μητέρα του καθηγητή. Έτσι, οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στο γεγονός πως ο ίδιος της ο γιος είναι ο δολοφόνος της, όταν εκείνη ανακάλυψε πως σκόπευε να μιμηθεί τον μακελάρη Μπρέιβικ.

Ο άντρας, ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει βόμβα τεσσάρων τόνων και να σκοτώσει όλους τους παρευρισκόμενους μέσα σε αυτό, ο κύριος στόχος του ήταν, όμως, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ !...


http://logoplokies.blogspot.gr
Ήταν Δεκέμβρης του 2008 και αστός, γνωστός έμπορος στην Αθήνα, καλοσπουδαγμένος και αριστερός στα νιάτα του, πενηντάρης πια, είναι ακουμπισμένος στον τοίχο του Πολυτεχνείου και συνομιλεί με έναν από τους «παλιούς» των Εξαρχείων από ένα παράθυρο. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι ο γιος του, που βρίσκεται μαζί με τα άλλα δεκαπεντάχρονα-δεκαεξάχρονα κλεισμένα μέσα στο κτίριο.

Είναι η δεύτερη ημέρα από τη δολοφονία του Αλέξη. Ο πενηντάρης έμπορος ξέρει καλά τα κατατόπια. Κάποτε ήταν και αυτός, σε μεγαλύτερη ηλικία ίσως, κλεισμένος σε αυτά τα κτίρια του Μετσοβείου. Ήξερε τις «φάτσες». Με πολλούς από τους «παλιούς» μοιραζόταν κουβέντες και καφέδες, όταν βολόδερνε νεαρός φοιτητής στα αμφιθέατρα και τις καταλήψεις. Γέννημα θρέμμα της γενιάς του Πολυτεχνείου. Ήξερε λοιπόν πως ο γιος του δεν θα έβγαινε έξω από μόνος του. Θα το θεωρούσε ντροπή να εγκαταλείψει τους φίλους του. Το αίμα του Αλέξη ήταν νωπό. Η Αθήνα είχε πάρει φωτιά.