Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η λίστα και τα ψώνια τς Κεραστούδας


 Γράφει ο Σταύρος Τραγάρας

ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ: Καλ’μέρα κυρ Μενελή. Να κι η γαζοζούδα σ’, που κάμεν’ς σα τν αγκαστρουμέν’ κάθα που έρχεσαι κι σάνασκι είσαι γαρζμένος κι μπλανταμένος. Τι θα πει κυρ Μενέλουμ «λίστα»;ΜΕΝΕΛΟΣ: Λύστα θα πει να λυγ’ς, σα μπου λέμε «λυσ’ τα βρακιά σ’». Γιατί όμους με ρουτάς, έπιασε κόψμο κανέναν;
ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ: Δε γκατάλαβες κυρ Μενέλου. γω σε ρώτ’σα για τ’ λίστα με του «ι» του γιώτα, του κατσουνούδ, τούτου που λες εσύ γράφεται με με του «ι» του ύψιλον, του κατσαρουλούδ ή σα θελ’ς του χαρανούδ. Για τ’ λίστα σε λέγου που χάθκεν κι τ’ ψάχνε ουλ’.
ΜΕΝΕΛΟΣ: Εμ άμα λυν’ κανείς τα βρακιά τ’, φορούμ ανάγκ’ θα νεχ’ κι θα χειργιαστεί κι κανένα αγγειό γή χαρανούδ, σα δε νέναι όξω στο γκάμπο. Τώρα α νέναι τίπουτας κτσος κι εχ’ κι κατσώνα π’ λες, μπουρεί να τ’ μπαθ τη δλια κι να χεστεί απάνετ με του ζμπάθγειου. Εξόν κι α λες για τ’ λήστα, τ’ λησταρχίνα, που έναι η γ’ναίκα τ’ λήσταρχου.

ΓΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ, ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ!

ΔΕΗ, ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Για «μπίζνες» των γαλλικών μονοπωλιακών ομίλων έφτασε την Τρίτη (19/2) στην Ελλάδα ο Γάλλος ΠρόεδροςΦρανσουά Ολάντ, συνοδεύοντας πάνω από 100 εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο της επίσκεψης Ολάντ βρίσκεται η στήριξη προς την τρικομματική κυβέρνηση, η οποία «στήριξη», βέβαια, συνοδεύεται από την αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων για την τελική κατασκευή και πώληση 6 φρεγάτων στο ελληνικό δημόσιο, συνολικού κόστους τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Πριν την άφιξή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μην αφήσουν καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, εννοώντας τα τεράστια κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν εκμεταλλευόμενοι τη σύνθλιψη μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και τοπωλητήριο που έχει μπει από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση στην δημόσια περιουσία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2013


του Λευτέρη Ριζά

Δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα – που κάπως έτσι αναμένονταν από τις πολλαπλές δημοσκοπήσεις – πάντα με την ελπίδα ότι ο Γ. Λιλλήκας ίσως κατάφερνε να έρθει δεύτερος. Ήταν η απογοήτευση που τελικά αισθάνθηκαν όσοι το 2004 έδωσαν, εδώ και στο νησί, μάχη ενάντια στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Αν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι σε 10 χρόνια κανένας δεν θα θυμάται το όνομα Μακεδονία, στην Κύπρο χρειάστηκαν μόνο εννέα για να ξεχάσουν ποιοι υποστήριξαν και ποιοι ανοιχτά πολέμησαν ενάντια του.

Ο Νίκος Αναστασιάδης που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του σχεδίου Ανάν με αποτέλεσμα να διασπαστεί και το κόμμα του[1], βγήκε νικητής των εκλογών. Στο πρώτο γύρο. Υπάρχει και ο δεύτερος, στο οποίο ο υποψήφιος του πασίγνωστου για τους «αγώνες»[2] του για την Κύπρο ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, κάλεσε τους ψηφοφόρους του Γ. Λιλλήκα και των άλλων υποψήφιων, «να φράξουμε τον δρόμο στην συντήρηση». Εδώ η έμφαση δίνεται στο κοινωνικο-οικονομικό μέρος του προγράμματος του ΔΗΣΥ. Αλλά για το Μνημόνιο και την εθνική διάσταση του κυπριακού λέξη [3].

Αγρότες και ΕΕ


Του Νίκου Μπογιόπουλου

1) Το 1980, η Ελλάδα είχε πλεόνασμα στο γεωργικό της ισοζύγιο. Η δραματική επιδείνωση στο ισοζύγιο των γεωργικών προϊόντων, συνέπεια της ένταξης στην ΕΟΚ και της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, φάνηκε από την πρώτη στιγμή:

Το 1980 η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 763 εκατ. δολαρίων στο γεωργικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά το 1981, πρώτη χρονιά της ένταξης, παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 377 εκατ. δολαρίων. Με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, η εικόνα καταγράφεται πλέον παραπάνω από δραματική:
Το έλλειμμα του γεωργικού ισοζυγίου έφτασε το 2008 στα 3 δισ. ευρώ, το 2009 στα 2,4 δισ. ευρώ, το 2010 και 2011 στα 2 δισ. ευρώ.

Δηλαδή: Από το 1981 το έλλειμμα στο αγροτικό ισοζύγιο αυξήθηκε μέχρι και πάνω από 900%!
Ενα ακόμα στοιχείο ως προς το γεωργικό ισοζύγιο: Μόνο μέσα στον πρώτο χρόνο εισαγωγής του ευρώ, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση του ελλείμματος του γεωργικού της ισοζυγίου με όλες τις χώρες του κόσμου (κοινοτικές και μη) της τάξης του 74%.

«Με 500 ευρώ να ζήσετε εσείς!»


Κατάληψη των γραφείων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος στο Βόλο, πραγματοποίησαν οι νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ Βόλου, με αφορμή τη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου....

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Την ίδια στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση αρνείται τον οποιοδήποτε διάλογο με σωματεία εργαζομένων και άλλους κοινωνικούς φορείς , συνομιλεί ανοιχτά και επίσημα με τον ΣΕΒ αφομοιώνοντας πλήρως την ατζέντα του. Έτσι η κυβέρνηση μετουσιώνει τα όνειρα δεκαετιών των Ελλήνων Βιομηχάνων για το πώς πρέπει να είναι διαμορφωμένη η αγορά εργασίας. Αυτή είναι η ελληνική νοσηρή πραγματικότητα των εκατομμύρια ανέργων, των εργαζομένων με μισθούς των 500 ευρώ, τις μαθητείες, των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων κ.α..

Παύλος Σιδηρόπουλος,ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘΗΣΕΑΣ.


Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ' το πενήντα έχει να φανεί
και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Σε εδίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια σε μια ζωή χωρίς προοπτική.
Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή.
Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Απεργία διότι

Εως το 2015 περί τους 25.000 τραπεζοϋπαλλήλους θα έχουν απολυθεί. Οι τράπεζες επανακεφαλαιοποιούνται, συγχωνεύονται, δυναμώνουν, πλουτίζουν, ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα» και ακριβώς για αυτό θα απολύσουν 25.000 τραπεζοϋπαλλήλους!

Εσύ, αγαπητέ μου τραπεζοϋπάλληλε που δεν θα απεργήσεις αύριο, γιατί θα το κάνεις; Επειδή ελπίζεις ότι δεν θα είσαι ένας απ’ τους 25.000 προγραμμένους; Εσύ που θα πας αύριο στη «δουλίτσα σου», τι λες μέσα σου; άσε να τη σκαπουλάρουμε σήμερα κι αύριο έχει ο θεός;

Πόσο μακριά νομίζεις ότι μπορεί να φτάσει έτσι η ζωή σου; κι αν η δική σου ζωή τη γλιτώσει, με τους συναδέλφους σου γύρω σου να πέφτουν, τι ζωή θα ’ναι; Μια ζωή που θα εκτιμήσει το παιδί σου, όταν διαπιστώσει ότι η δική σου αδράνεια και υποταγή αιχμαλώτισε κι ακύρωσε τις δικές του προοπτικές και τα δικά του όνειρα;
Πιστεύεις ότι η προσωπική σου ευθύνη δεν έχει σχέση με την ταξική σου ευθύνη; Πολλά χρόνια τώρα η εργατική τάξη αποδεκατίζεται. Σε τι σε ωφέλησε αυτό; Βρέθηκες με μειωμένο μισθό και μεγαλύτερους φόρους, απαξιωμένος και στριμωγμένος. Μόνον με το χειρότερο να σε περιμένει.

ΑΠΕΡΓΩ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Η τρικομματική κυβέρνηση (όρος που, εμένα προσωπικά, με παραπέμπει στην περιγραφική αυτή λέξη του λαού μας «τρισκατάρατη»), αυτό το τραγελαφικό μόρφωμα του νεοφιλελευθερισμού, συνεχίζει να προκαλεί, βάζοντας στο στόχαστρό της αυτή τη φορά την πολύπαθη παιδεία του τόπου μας και, πιο συγκεκριμένα, τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Πιστή στα Τροϊκανής προελεύσεως δόγματα των ριζικών μεταρρυθμίσεων για την δήθεν «οικονομική σωτηρία της χώρας» και σε αγαστή συνεργασία πάντοτε με τα κεχρισμένα της «golden boys» επιτίθεται ανηλεώς και συστηματικά τόσο στην οικονομία, την δημοκρατία, τις εργασιακές σχέσεις όσο και στον θεμέλιο λίθο όλων αυτών – την παιδεία.

Οι ξενόδουλοι ταγοί του νεοφιλελευθερισμού επιδεικνύουν για μία ακόμη φορά την ξενομανία τους με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», ξαπλώνοντας ξεδιάντροπα τις ανθρωπιστικές επιστήμες στο κρεβάτι του Προκρούστη, θυσία στον βωμό του «απαραίτητου» εκσυγχρονισμού που ευαγγελίζονται.

Δεν σε πιστεύω κύριε Σαμαρά


Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

Κύριε Σαμαρά.
Θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω τον ενικό αμεσότητας γιατί θεώρησα ότι η συνέντευξη που έδωσες σήμερα στην εφημερίδα Real News απευθύνεται και σε μένα. Βέβαια, δεν έχω τη δυνατότητα, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, να δώσω συνέντευξη σε μια εφημερίδα. Ποιός θα τη διάβαζε άλλωστε;
Έτσι, είπα να σου γράψω αυτή την επιστολή, γνωρίζοντας πως δεν θα τη διαβάσεις ποτέ. Το πολύ-πολύ να τη διαβάσει κάποιος από τους πολλούς και άξιους συμβούλους που έχεις δίπλα σου ο οποίος, θέλοντας, ενδεχομένως να μη σε στενοχωρήσει, θα αποφύγει να σου αναφέρει κάτι σχετικό.
Διαπίστωσα ότι μίλησες με ειλικρίνεια, από καρδιάς, όπως λέμε. Γι΄αυτό κι εγώ θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Θα σου μιλήσω κι εγώ από καρδιάς γιατί άλλο τρόπο δεν ξέρω.
Είπες ότι δεσμεύεσαι προσωπικά πως δεν θα μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός και για να γίνεις πιο πειστικός, επικαλέστηκες το ότι το είπε και ο Όλι Ρεν.

Ηλίας Πετρόπουλος - Ένας Κόσμος Υπόγειος (Full Documentary)

Η Συνάντηση !!! Των 300 του ΠΑΣΟΚ ....



Λείπει ο Λεωνίδας...Γ.Ζ.. 
Πάνω απο 300 στελέχη απο όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ κάτω απο απόλυτη μυστικότητα σε κεντρική ταβέρνα της περιοχής Αμπελοκήπωνκαι συζήτησαν για το ΠΑΣΟΚ ενόψει του συνεδρίου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι κύριοι Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελης Οικονόμου, Γρηγορης Νιωτης, η Αννα Νταλαρα και ο Γιάννης Διαμαντιδης, πρώην βουλευτές όλοι τους, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στο ΠΑΣΟΚ και στην πορεία προς το συνέδριο.

Συμφώνησαν ακόμα, ότι στο επικείμενο συνέδριο πρέπει να δράσουν μαζικά ολοι μαζι έτσι ώστε με τις αποφάσεις τους, το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει κατεύθυνση. Υποστήριξαν δεν θα πρέπει να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην κυβέρνηση και σε ότι αφορά τη λήψη νέων μέτρων, να υπάρξει δέσμευση απο την ηγεσία στο συνέδριο ότι δεν θα ξαναψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και αλλα οικονομικά μετρα σε βάρος των πολιτών.