Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?...



Να ερευνηθεί η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, ζήτησαν στη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασαν τις θέσεις τους οι κ.κ. Μιχ. Καρχιμάκης, Π. Οικονόμου, Γρ. Νιώτης και η κυρία Ασπα Παπαηλιού, ως εκπρόσωποι της «κίνησης των 75».
«Το ΠαΣοΚ χρωστάει στον ελληνικό λαό την πολιτική έρευνα για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, γιατί κόστισε 14,5 δις ΕΥΡΩ πρόσθετα επώδυνα μέτρα, καθυστέρησε την επιστροφή στην ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή και υπονόμευσε ακόμα χειρότερα τα δημόσια πράγματα. Τη χρωστάει και στον εαυτό του γιατί χωρίς προσωποποιημένο καταλογισμό καταργείται η Δημοκρατία», ανέφεραν στη συνέντευξη.
Τα τέσσερα στελέχη υποστήριξαν ότι το μεγαλύτερο ίσως λάθος, των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου, ήταν «η πολιτική μας ρητορική, μετά την ένταξη στο μηχανισμό : αντί να εξηγήσουμε όλοι μαζί "γιατί τα σκληρά μέτρα;", ορισμένοι από εμάς επιχειρούσαν - κακώς - να εξωραΐσουν αυτά τα μέτρα.

Τα «μπουμπούκια» της ΝΔ που καταλήγουν στη φυλακή


Τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για απάτες. Οι δύο είναι ήδη καταδικασμένοι, ενώ η τρίτη προφυλακισμένη. Σημαντικότερη είναι αναμφίβολα η καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρώην βουλευτή από το 1981 μέχρι το 1998.

Ο δήμαρχος που «έγδυσε» τη νύμφη του Θερμαϊκού

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Όλα δείχνουν ότι η κομπίνα στήθηκε από τον πρώην δήμαρχο, τον Μ. Λεμούσια και του Π. Σαξώνη», τόνισε ο πρόεδρος του τριμελούς εφετείου, ενώ η απόφαση για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «γνώριζε τα πάντα και η σιωπηρή του στάση στο παρασκήνιο άφηνε να εκτελούνται οι συγκεκριμένες πράξεις». Τονίστηκε, επίσης, από την έδρα ότι προσδοκούσε να λαμβάνει κι ο ίδιος χρήματα.

Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ


Του Θανάση Καρτερού

Είπε οκ ο Δραγασάκης ότι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει τον κατώτερο μισθό στο ύψος που ήταν πριν τον κοντύνουν οι αυτουργοί της ανταγωνιστικότητας εξακολουθεί να ισχύει.
Επειδή όμως, σύμφωνα με την αριστερή λογική τουλάχιστον, μαζί με την Αθηνά είναι απαραίτητο να κινούνται και τα χέρια των πολιτών, εξήγησε ότι όσο περισσότερο μένουν στα πράγματα ο Σαμαράς και οι άλλοι μαστροχαλαστές , όσο περισσότερο σμπαραλιάζουν με την πολιτική τους την οικονομία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποκατασταθούν αύριο οι ζημιές..
Μάλλον λογικό φαίνεται, έτσι δεν είναι; Άλλο πράγμα να αναλάβουν όταν έρθει η ώρα ο καινούργιος καπετάνιος και το καινούργιο πλήρωμα το καράβι, έστω σπασμένο από την καλή κοινωνία της τρόικας και τους πειρατές των μνημονίων, και άλλο πράγμα να το αναλάβουν όταν έχει γίνει παλιοσανίδες για το τζάκι. Άρα: όσο πιο γρήγορα τους στείλουμε από κει που ήρθαν τόσο καλύτερο. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του κατηγορούμενου Δραγασάκη. Και αυτό είναι το συμπέρασμα και για κάθε άνθρωπο που δεν θέλει να παίζει με τις λέξεις –και με τους μισθούς των άλλων.

Χιλιάδες πολίτες στη φυλακή για χρέη. Τρομοκρατούν την κοινωνία


http://thehellenicmail.gr

Συνέντευξη του αντιπροέδρου των εφοριακών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη στον Θάνο Σιαφάκα για τη Mail.

Kύριε Αλεξιάδη από 5000 ευρώ και πάνω, αν το έχουμε καταλάβει καλά εμείς οι πολίτες, θα πηγαίνουμε φυλακή για χρέη προς την εφορία;

Αυτός είναι, δυστυχώς, ο νόμος που ψηφίστηκε το Μάρτιο του 2011 και τώρα έρχεται στην επιφάνεια με μια εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη, ο οποίος ζητάει και από άλλες εφορίες, γιατί αυτό έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται από κάποιες εφορίες, να γίνουν αιτήσεις άσκησης ποινικής δίωξης στα δικαστήρια. Εμείς σαν ομοσπονδία εφοριακών, έχουμε ζητήσει να υπάρξει μια άλλη λογική στο θέμα ρύθμισης των φορολογικών γιατί δεν είναι δυνατόν να ζητάς να πληρώσουν πολίτες χρέη από εισοδήματα που δεν έχουν, ούτε είναι δυνατόν να τιμωρείς με φυλακίσεις, άτομα που έκαναν το «έγκλημα» να χάσουν τη δουλειά τους, να απολυθούν, να κλείσει η επιχείρησή τους ή να είναι θύματα της οικονομικής κρίσης.

Μπερσάνι καλεί Γκρίλο σε συνεργασία


«Άνοιγμα» στον ηγέτη του κινήματος διαμαρτυρίας των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο έκανε σήμερα ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, διαμηνύοντας πως «τώρα οι βουλευτές και γερουσιαστές του Γκρίλο πρέπει να μας πουν τι θέλουν να κάνουν για τη χώρα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ο Γκρίλο όμως ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν, ενώ προτείνει το Νομπελίστα δραματουργό Ντάριο Φο για τον επόμενο πρόεδρο της Ιταλίας.
Προσπαθώντας να εδραιώσει το ρόλο του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής, ο Μπερσάνι ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη, ότι«θα προτείνει στις πολιτικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στο κοινοβούλιο ένα σαφές πρόγραμμα με κύρια βασικά σημεία».

Κρατικός νεοφιλελευθερισμός. Στο μυαλό του Κ. Χατζηδάκη


«Το κράτος, μέσω της διόγκωσής του, δεν μπορεί να απορροφήσει τους ανέργους. Μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να το κάνει» δήλωσε σε πρόσφατησυνέντευξή του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης και ανέφερε ως τέτοιο παράδειγμα τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την κινεζική Cosco, δηλαδή δυο… κρατικές επιχειρήσεις!!!

Ο κ Χατζηδάκης φαίνεται να αγνοεί αυτό που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν economics 101, αυτό που στην Ελλάδα λέμε με τη φράση «το καταλαβαίνει ακόμη και πρωτοετής φοιτητής οικονομικών». Συγκεκριμένα αγνοεί την πολύ βασική αρχή ότι σε περιόδους κρίσης οι ιδιωτικοποιήσεις και η γενικότερη εγκατάλειψη του δημοσίου τομέα οδηγεί αναπόδραστα σε αύξηση της ανεργίας. Kαι αυτό το αποδέχονται ακόμη και συντηρητικοί καθηγητές ορθόδοξων οικονομικών, όπως ο Ντάνι Ρόντρικ, που είχε μιλήσει στο Catastroika. (δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα)
http://youtu.be/z2H-czHldwc

ΣΟΚ! Δείτε τι μισθούς ενέκρινε ο Στουρνάρας στους συμβούλους του υπουργείου οικονομικών!

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 35

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Υπουργείο Οικονομικών
.................................................................. 1 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις .................................................................. 2 Περιφέρειες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ