Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ 10 ΑΠΟ ΤΑ 25 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ


Όλα στους ιδιώτες να τα χρεοκοπήσουν και να τα κρατικοποιήσουμε    
Την ουσιαστική παράκαμψη του Συντάγματος και την πώληση 10 από τα 25 κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε ιδιώτες πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση και Καινοτομία στον 21ο αιώνα – Ανοίγοντας τα σύνορα στην Επιχειρηματική Αγορά» που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο.
Ο κ. Στυλιανίδης παραδέχθηκε ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ή την ιδιωτικοποίηση των υπαρχόντων και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος που απαιτείται για μία νέα αναθεωρητική προσπάθεια, δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος στο διεθνή ανταγωνισμό της εκπαίδευσης και της έρευνας».

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΝΤ- ΕΕ


«Να μελετήσει την έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΕ για τις φορολογικές υπηρεσίες και να εξετάσει πιθανές ευθύνες από την απώλεια φόρων και τη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών», καλεί τη Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι, «τα όσα περιέχονται στην έκθεση του ΔΝΤ και της ΕΕ (Ιανουάριος 2013) για τις φορολογικές υπηρεσίες, αναδεικνύουν τις τραγικές ευθύνες της συγκυβέρνησης, με αποδείξεις μάλιστα που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιβεβαιώνουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης, την ανικανότητα και κυρίως τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας».
«Για άλλη μια φορά», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις πελώριες πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων, που πρέπει να καταλογιστούν, ώστε να υπάρξει επιτέλους φορολογική δικαιοσύνη και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα, από τους “έχοντες” και όχι από τα χαράτσια, τους βάρβαρους φόρους και τις φυλακίσεις για χρέη, ανέργων, μισθωτών και μικρομεσαίων που καταστράφηκαν».

ΜΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»


«Θέλουμε να καταστρέψουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Θέλουμε μια νέα βάση, όχι να κάνουμε απλώς μια πολιτική ανακαίνιση», τονίζει σε συνέντευξη του στο BBC ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, ηγέτης στο «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» που έκανε τις έκπληξη στις ιταλικές εκλογές.

«Στόχος μας ειναι να γυρίσουμε ανάποδα την κοινωνική πυραμίδα: στο κοινοβούλιο να πάνε οι πολίτες κι όχι οι πολιτικοί καριέρας. Να μπούνε στη Βουλή όχι τα κόμματα αλλά οι απλοί άνθρωποι», σημειώνει ο Γκρίλο, επισημαίνοντας πως «ο κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να κάνει μόνο δυο βουλευτικές θητείες και κατόπιν θα πηγαίνει σπίτι του, χωρίς να παίρνει καμία απολύτως αποζημίωση».

Στην Αλβανία με φωνάζουν «γκρέκο»

http://www.kar.org.gr/?p=13251
Γεια σας, με λένε Γιάννη. Αυτό δεν είναι το κανονικό μου όνομα, όμως το βάζω στο χαρτί να διευκολύνω την ανάγνωσή σας. Το κανονικό μου όνομα ένα αλβανικό. Ο μπαμπάς μου είναι Αλβανός και όταν γεννήθηκα, σε μια ωραία γειτονιά της Αθήνας, ο μπαμπάς μου με βάφτισε με το όνομα του πατέρα του. Νομίζω κι εσείς έτσι κάνετε συνήθως στα παιδιά σας.

Μεγάλωσα σ’ αυτήν την ωραία γειτονιά και τώρα είμαι μαθητής της τρίτης δημοτικού. Οι φίλοι μου είναι ο Αντώνης, ο Κώστας, η Αντωνία, η Μαρία, ο Νικολάι και άλλα παιδιά. Όταν ήμουν στην πρώτη, γεννήθηκε και ο αδελφός μου.
Φέτος ο μπαμπάς μου, από την αρχή της χρονιάς δεν ήταν καθόλου καλά. Ήταν πολλές ώρες στο σπίτι, δε δούλευε. Το ίδιο και η μαμά.
Συνέχεια συζητούσαν μεταξύ τους. Εγώ καταλάβαινα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δεν ήμουν και βέβαιος όμως.

51 χρόνια μετά... «Προίκα στην Παιδεία -15%!»

Του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη

7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1962: «Το τσαμπί με τα πράσινα, κόκκινα και μπλε μπαλόνια απογειώθηκε από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου και πήρε αμέσως ύψος. Ακουμπούσε ανάλαφρα -σαν σε “μαγικό χαλί”- πάνω σε μια μεγάλη αφίσα που έγραφε: 'Προίκα στην Παιδεία 15%'. Τα μπαλόνια με την αφίσα έφυγαν με κατεύθυνση προς το υπουργείο Παιδείας, την Πλάκα, την Ακρόπολη. Η συγκεντρωμένη στα Προπύλαια σπουδάζουσα νεολαία ενθουσιάσθηκε. Η μάχη -η χθεσινή ειρηνική μάχη για την αναγέννηση της Παιδείας- άρχιζε από εκείνη τη στιγμή». (“Μεσημβρινή”, 8.12.1962).

22-28 Απριλίου 1963: «Το αίτημα του 15% αφορά στην κάλυψη των σημερινών στοιχειωδών αναγκών της Παιδείας. Επιβάλλεται ο άμεσος διπλασιασμός των δαπανών για την Παιδεία και η ετήσια αύξησή τους κατά ποσοστό 5% ανώτερο από την ετήσια αύξηση του εθνικού εισοδήματος. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ποσοστό ίσο προς το 4% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ επιβάλλεται». (Από την ιστορική απόφαση του 4ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, που γέννησε την ΕΦΕΕ).

Μπέπε Γκρίλο



Συνέντευξη στο Στέλιο Κούλογλου

Μπ.Γκρίλο στο Στ.Κούλογλου: Δεν συνεργαζόμαστε με το παρελθόν
Ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρια, Μπέπε Γκρίλο, που αποτέλεσε την έκπληξη στις ιταλικές εκλογές κερδίζοντας ένα ποσοστό 25,5% στην κάτω Βουλή (πρώτο σε δύναμη κόμμα) και 23,8% στη Γερουσία, μίλησε εφ' όλης της ύλης στο Στέλιο Κούλογλου λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Παραθέτουμε από τη συνέντευξη τα σημεία στα οποία αναφέρεται στο κίνημά του και το «τσουνάμι», όπως ο ίδιος, αποκαλεί την εκστρατεία του καθώς και στη στάση που θα κρατήσει στις διερευνητικές εντολές για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Σ.Κ.: Πώς πάει το «τσουνάμι»;

ΑΤΑΚΕΣ. ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Σε ισόβια καταδικάσθηκε ο Β. Παπαγεωργόπουλος


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση. Ύστερα από 5μηνη ακροαματική διαδικασία, οπότε έγιναν συνολικά 50 συνεδριάσεις και εξετάστηκαν 60 μάρτυρες, έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης...


Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ξέσπασε σε κλάμματα και έπεσε στην αγκαλιά της συζύγου του...