Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Φίλε! Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή

 «Άκου λοιπόν. Είτε φταις είτε όχι, αν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις»
Μπ. Μπρεχτ
Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης (http://aristeroblog.gr/node/1465

Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν γίνεις ο Κινέζος του 1900 δεν θα ησυχάσουν. Θα σε κάνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Το 2100 θα λένε για τον Έλληνα του 2000.
Την απόφαση την έχουν πάρει και ισχύει και για σένα, κυρίως για σένα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι είσαι και συ μέσα στα σχέδιά τους.
Απαγορεύεται να κάνεις τη δουλειά που θέλεις, απαγορεύεται ακόμη και να δουλεύεις συνέχεια έστω κι αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά που κάνεις, απαγορεύεται ακόμη και να έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά.
Απαγορεύεται να πληρώνεσαι ακόμη κι αν έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κι όταν πληρώνεσαι, απαγορεύεται να μπορείς να ζεις με τα λεφτά που παίρνεις.

Το μαγκάλι που καίει


Ασφαλώς ένα τραγικό γεγονός, και μάλιστα με θύματα νέα παιδιά, δεν είναι αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Επιβάλλεται όλοι να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στη μνήμη τους και να σεβαστούμε τον πόνο των γονιών τους. Η πολιτεία να σπεύσει, έστω με τα ελάχιστα, σε αρωγή προς τις οικογένειές τους.
Η τραγωδία "πάγωσε" την κοινωνία. Επιβεβαίωσε ότι η χώρα γυρνάει δεκαετίες πίσω, καθώς η θέρμανση ξαναγίνεται με τρόπους που θυμίζουν την αγροτική Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Τζάκια που σπέρνουν όμως την καπνομίχλη στις μεγαλουπόλεις. Και τώρα, μαγκάλια που μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.
Τα αυτονόητα όμως δεν φαίνεται να γίνονται κατανοητά από πολλούς τηλεαστέρες, οι οποίοι από τη θαλπωρή των στούντιο, από τα οχυρά της δοτής εξουσίας τους, κατάντησαν χθες να απευθύνουν κατηγορητήριο εναντίον των θυμάτων. Να ενοχοποιούν τους νεκρούς για τον θάνατό τους! Κατασκευάστηκε ειδικό κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο, αν είσαι νέος, έστω και μορφωμένος, είσαι απρόσεκτος και ρέπεις προς τη μέθη! Στο πρόσωπο των άτυχων νέων παιδιών προσβάλλουν ολόκληρη την κοινωνία, που μέσα από αντίξοες συνθήκες πασχίζει να μην ξεπαγιάσει -κοινωνικά και οικονομικά.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ !...


Και εκεί που ξεχάσαμε πως γίνεται το "Συντακτικό Συνέδριο....."Γ.Ζ

Ενθουσιώδους υποδοχής από τους συνέδρους έτυχε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την είσοδό του στην αίθουσα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Οι σύνεδροι φώναζαν το όνομά του : «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και τα συνθήματα : «το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, ενωμένο, δυνατό» και «Να΄τος, να΄τος ο πρωθυπουργός».
Ο κ. Παπανδρέου προσήλθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 18:15 και από τη στιγμή της προσέγγισής του έως την είσοδό του στην αίθουσα του Συνεδρίου, συνοδευόταν από μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στον δρόμο του.
Κατά την είσοδό του στον χώρο του Συνεδρίου, στο βήμα είχε ανέβει ήδη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναγκάστηκε να καθυστερήσει την έναρξη της ομιλίας του και η διαδικασία διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, καθώς οι παριστάμενοι, όρθιοι και οι περισσότεροι και με χειροκροτήματα, υποδέχτηκαν τον τέως πρόεδρο του Κινήματος.
Τη στιγμή που προσήλθε στην αίθουσα ο κ. Παπανδρέου στην αίθουσα, απουσίαζε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

http://logoplokies.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8717.html

Κρυώνω…

Είμαστε η γενιά που θα μας οικτίρουν οι νεοφιλελέδες μεσόκοποι επειδή δεν ξέρουμε την τεχνική του πώς να χωνεύεις τα κάρβουνα για μαγκάλι.

Οι αναθυμιάσεις του μαγκαλιού απλώθηκαν από τη Λάρισα σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Μπήκαν μέσα στις παγωμένες σχολικές αίθουσες που τα παιδιά τουρτούριζαν χωρίς θέρμανση και, ευκαιρίας δοθείσης, ο προς αξιολόγηση δάσκαλος τους εξηγούσε τις βλαπτικές συνέπειες του μονοξειδίου του άνθρακα και τις τονωτικές επιδράσεις του κρύου. Γιατί από κάθε γεγονός πρέπει να κρατάς την ουσία και το ηθικόν δίδαγμα. Καλά πάμε, είπαν και αποχώρησαν.
Πέταξαν πάνω από τα κουτιά των άστεγων, που εκείνη την ώρα έκαιγαν τουρτουρίζοντας δυο λάστιχα, μα δεν είχαν λόγο να σταθούν. Ο αέρας τρύπωνε από παντού και αραίωνε τις λιποθυμικές τάσεις. Και πάλι το ηθικόν δίδαγμα σε αρχαιοπρεπή μάλιστα έκδοση. «Ουδέν κακόν, αμιγές καλού». Τυχεροί!

Τον σκασμό!



Εσείς. Που κάθε πρωί, ξεκινάτε για να πάτε να σπείρετε τη βρωμιά σας και να γυρίσετε στο βολικό σας το σπιτάκι το μεσημέρι. Που αγαπάτε μόνο το χρήμα και κυνηγάτε μόνο την καριέρα.
Διεφθαρμένοι επαγγελματίες, τρέντι γιάπηδες που μυρίζετε φορμόλη. Ανόητοι φελοί χωρίς κουλτούρα και παραστάσεις.
Μίζερα ανθρωπάκια που παρκάρετε μπροστά σε ράμπες για καροτσάκια για να κερδίσετε πενήντα μέτρα περπάτημα στο δρόμο για το κυνήγι του φανερού θησαυρού του εύκολου πλουτισμού.
Ταπεινά σκουλήκια που δε διστάζετε να ξεπουλήσετε τα πάντα για μισό κιλό μαύρο χρήμα ακόμη, στην υγειά των υπόλοιπων κορόιδων.
Που από τέχνη ξέρετε μόνο από Φοίβο.
Εσείς που δεν κοιτάξατε ποτέ πίσω από τις λέξεις και το φαίνεσθαι και διαμορφώνετε τη γνώμη σας μόνο με βάση όσα σας πασάρουν. Εσείς που παπαγαλίζετε όσο λένε οι Νίκοι και οι Λάκηδες.
Εσείς που σκορπάτε κατοστάρικα στα βρώμικα μπαράκια για να ικανοποιήσετε το βαρύ το αντριλίκι σας και με τα ίδια χέρια χαϊδεύετε τα παιδιά σας.
Εσείς με τις γραβάτες τις καθαρές πάνω στον άπλυτο λαιμό σας.

Η αλήθεια για την Ελλάδα της συγκυβέρνησης!


του Στέλλιου ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ

Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά βλέπω, ακούω και ξέρω να διαβάζω.
Εξάλλου, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στους οικονομολόγους, δεξιούς και αριστερούς. Δεν προβλέψανε καμία από τις μεγάλες τοπικές και διεθνείς κρίσεις, οπότε βάσιμα υποθέτω ότι η επαφή τους με την οικονομική πραγματικότητα είναι στην καλύτερη περίπτωση μερική. Ούτε δίνουν, έστω εκ των υστέρων, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, διεθνώς. Η Αμερική και η Ευρώπη βολοδέρνουν εδώ και μερικά χρόνια με τρομερές επιπτώσεις στην κοινωνία και όποιο οικονομικό μέτρο πάρθηκε, όποια οικονομική πολιτική εφαρμόστηκε δεν έλυσε το πρόβλημα, στην καλύτερη περίπτωση το μπάλωσε. Η αύξηση της ισχύος των οικονομολόγων είναι αντιστρόφως ανάλογη των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η υποταγή της πολιτικής στους χρηματιστές, επενδυτές και οικονομολόγους παράγει και τους ανεπαρκείς πολιτικούς που κυβερνούν την Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, τους τρεις μεγάλους μεταπολεμικούς πυλώνες του καπιταλισμού.
Η Ελλάδα στα μαύρα (μέρος πρώτο)

Μήπως πρέπει να γίνουμε …Βουλγαρία;


του Γιώργου Δελαστίκ

Yποδειγματικός μαθητής της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι τα τελευταία χρόνια οι βουλγαρικές κυβερνήσεις. Με αξεπέραστη δουλικότητα εκτελούν πιστά τις εντολές των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον, προκαλώντας αγαλλίαση τόσο στους πολιτικούς ηγέτες όσο και στους τεχνοκράτες των δύο ιμπεριαλιστικών οργανισμών. «Ζηλευτά» τα αποτελέσματα της Βουλγαρίας: Έλλειμμα; Μόνο …1,5% του ΑΕΠ! Δημόσιο χρέος; Μόνο …19,2% –ναι 19,2%!– του ΑΕΠ. Ιδιωτικοποιήσεις; Eξαίσιες επιδόσεις: Την ηλεκτροδότηση π.χ. όχι απλώς την έχουν δώσει 100% σε ιδιωτικές εταιρείες, αλλά οι εταιρείες αυτές είναι ξένες κι από πάνω! Το «ευρωπαϊκό όραμα» της Γερμανίας και της ΕΕ στην πράξη!
Σε αντίθεση λοιπόν με την Ελλάδα, για την οποία τόσο η κυβερνητική όσο και η ευρωπαϊκή προπαγάνδα ορύονται ότι δήθεν δεν εφαρμόζει πιστά και γρήγορα τις εντολές της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, ότι δεν προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις, ότι καθυστερεί τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» κ.λπ., η Βουλγαρία τα έχει κάνει όλα αυτά στην εντέλεια.

Δίωξη καθηγητή απο διευθύντρια και χρυσή αυγή


Απολογούμενος βρίσκεται καθηγητής του 30ού Γυμνασίου Κυψέλης διότι επέτρεψε σε μαθήτρια του από την Πολωνία να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα σε διαγώνισμα Γεωγραφίας! Το παιδί που φοιτά στην Α’ Γυμνασίου και δυσκολεύεται πολύ στα ελληνικά, ρώτησε τον καθηγητή του αν μπορεί να απαντήσει τις ερωτήσεις τού διαγωνίσματος στα πολωνικά. Ο καθηγητής γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες του παιδιού και σεβόμενος την επιθυμία του να συμμετάσχει στην τάξη με όλες του τις δυνάμεις, επέτρεψε στο κορίτσι να γράψει στα πολωνικά. Οποίο αμάρτημα για τους… ελληναράδες μεταναστοφάγους. Ακούς εκεί να γράψει στα πολωνικά; «Αίσχος» για την ελληνική εκπαίδευση. Να δώσει εξηγήσεις ο καθηγητής. Αν το ζητούσε η Χρυσή Αυγή θα ήταν σίγουρα επικίνδυνο και αποκρουστικό, αλλά και εντελώς αναμενόμενο. Το θέμα όμως αποκτά τελείως διαφορετικές διαστάσεις, όταν το ζητά η διευθύντρια του σχολείου!
Ποιος θα δώσει λόγο που τόσα παιδιά έμειναν αβοήθητα, να κάνουν τα βουβά πρόσωπα μέσα στις τάξεις, επειδή το θέλει η δημοσιονομική προσαρμογή και η Χρυσή Αυγή;

ΙΤΑΛΙΑ:ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

Του Β.ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ*

Χωρίς καμία αμφιβολία η Ιταλία για μια φορά ακόμα καταγράφεται σαν μία από τις πιο απρόβλεπτες χώρες της Ευρώπης σε σχέση με το γενικό εκλογικό-πολιτικό της σύστημα.

Τα αγγλοσαξονικά μοντέλα και οι δικομματικές εναλλαγές ποτέ δεν ευδοκίμησαν σ΄ αυτή την χώρα . Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός σταθερού διπολικού συστήματος τινάχτηκε στον αέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δημοσκοπήσεις και αυτά τα exit pol μ΄ αυτές τις εκλογές πετάχτηκαν στην κυριολεξία στον κάλαθο των αχρήστων.
Περνώντας στο εκλογικό αποτέλεσμα αυτό καθ΄ αυτό, εκείνο που μπορούμε να πούμε, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση, είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι του ιταλικού λαού γύρισε την πλάτη στο παλιό πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα της διαπλοκής πολιτικών κομμάτων με ισχυρά οικονομικά κέντρα που ορισμένα απ΄ αυτά είναι στο όριο αν όχι έξω και από το πλαίσιο της οποιασδήποτε νομιμότητας.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την Παιδεία


Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / FosPhotos

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε πόλεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12.00 ενάντια στο «σχέδιο Αθηνά» και τις περικοπές στην Παιδεία.
Πορείες θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Γιάννενα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη κ.α. ενώ την ίδια στιγμή η σύνοδος των πρυτάνεωνεξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις αναφορές του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο συνέδριο του «Economist» περί μετοχοποίησης των Πανεπιστημίων με τη συμβολή ιδιωτών.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «σε μια εποχή οικονομικής κρίσης που τα Πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβιώσουν με ελάχιστους πόρους και να διατηρήσουν ταυτόχρονα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο με στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και με το διάλογο ανοικτό με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την κυβερνητική πρόταση περί εξορθολογισμού του σχετικού χάρτη της χώρας, δηλώσεις αυτού του τύπου δυναμιτίζουν το όποιο ανεκτά ήπιο κλίμα στο χώρο της Παιδείας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ON CAMERA ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ

Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται (;) για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ! Μάλιστα. Αν εκπροσωπούσε δηλαδή την εταιρεία τι θα έλεγε;
Ο γλοιώδης Καναδός μπρόκερ πήρε την απάντηση που του άρμοζε από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη. Δεν σας θέλουμε και δεν θέλουμε να το συζητήσουμε άλλο! Άντε γεια ΛΑΜΟΓΙΑ!

Αλητεία από ΔΝΤ: Θέλουν νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις & απολύσεις εδώ και τώρα!

Με απαίτηση για άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και απειλές για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, επανέρχεται το ΔΝΤ, αν δεν εφαρμοστούν τα - απόλυτα ανεφάρμοστα λόγω εξαθλίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών - φορολογικά μέτρα του Δεκεμβρίου.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ προειδοποίησε πριν λίγο ότι "Αν δεν συλλέγουν οι φόροι από τις ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα ακολουθούσουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων".
Ο Μάρεϊ αναγνώρισε μεν πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή υπογράμμισε ωστόσο πως είναι σημαντικό να βελτιωθεί η φορολογική διοίκηση. «Αν η κυβέρνηση τα πάει καλύτερα στη συλλογή φόρων θα μπορέσει να αποφύγει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίος απέφυγε να σχολιάσει την έκθεση για τη φορολογική διοίκηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Κρατικός νεοφιλελευθερισμός. Στο μυαλό του Κ. Χατζηδάκη


«Το κράτος, μέσω της διόγκωσής του, δεν μπορεί να απορροφήσει τους ανέργους. Μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να το κάνει» δήλωσε σε πρόσφατησυνέντευξή του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης και ανέφερε ως τέτοιο παράδειγμα τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την κινεζική Cosco, δηλαδή δυο… κρατικές επιχειρήσεις!!!
Ο κ Χατζηδάκης φαίνεται να αγνοεί αυτό που οι αγγλοσάξονες αποκαλούν economics 101, αυτό που στην Ελλάδα λέμε με τη φράση «το καταλαβαίνει ακόμη και πρωτοετής φοιτητής οικονομικών». Συγκεκριμένα αγνοεί την πολύ βασική αρχή ότι σε περιόδους κρίσης οι ιδιωτικοποιήσεις και η γενικότερη εγκατάλειψη του δημοσίου τομέα οδηγεί αναπόδραστα σε αύξηση της ανεργίας. Kαι αυτό το αποδέχονται ακόμη και συντηρητικοί καθηγητές ορθόδοξων οικονομικών, όπως ο Ντάνι Ρόντρικ, που είχε μιλήσει στο Catastroika. (δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα)
http://youtu.be/z2H-czHldwc

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Το πιθανότερο είναι ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία θα ακολουθήσει ένα νέο μνημόνιο, δήλωσε την Παρασκευή 1 Μαρτίου ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα του ΔΝΤ για ανάγκη αύξησης των φορολογικών εσόδων, προκειμένου να μην χρειαστεί νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει αυτή δέσμευση απέναντι στην Τρόικα.
«Έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, ότι αν έχουμε υστέρηση στα έσοδα, τότε θα πάρουν νέα μέτρα. Τα έχουν υπογράψει όλα αυτά» είπε ο κ. Δραγασάκης, στη διάρκεια συνάντησής του στη Θεσσαλονίκη με προέδρους Επιμελητηρίων και εκπροσώπους των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των βιοτεχνών και των επαγγελματιών.

Μια εικόνα = 1000 λέξεις - Τα λόγια είναι περιτά...

 Δεν νομίζω οτι χρειάζονται συστάσεις τα πρόσωπα, ούτε κάποια περιγραφή των κατασταλτικών μεθόδων στην μία και στην άλλη περίπτωση.

Οι δύο εικόνες μιλούνε απο μόνες τους. Το καθεστώς της αστικής κυριαρχίας εκπέμπει το μήνυμά του προς ΟΛΗ την κοινωνία μέσω των εικόνων που αναμεταδίδουν τα γκεμπελίστικα μέσα μαζικής εξαπάτησης (TV, εφημερίδες, sites-blogs κλπ) που ελέγχει.

Εικόνα 1 : Όταν κλέψεις 200 χιλιάρικα απο μια τράπεζα, αυτό το ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ "ίδρυμα" του καπιταλισμού, θα χτυπηθείς αλύπητα, θα βασανιστείς, θα σε σέρνουν σαν θήραμα κυνηγιού οι σύγχρονοι μασκοφόροι ταγματασφαλήτες του καθεστώτος με τα χέρια δεμένα πίσω με χειροπέδες και με αλεξίσφαιρο γιλέκο (όπως κάνουν οι αμερικάνοι με τους μαφιόζους ρουφιάνους που κινδυνεύουν με εκδίκηση απο το συνάφι τους), θα τρέχουν γύρω σου πάνοπλα τα ΕΚΑΜ, αυτά τα σύγχρονα SS, και θα σε πετάνε οι εισαγγελείς και οι σύγχρονοι στρατοδίκες απο κελί σε κελί μέχρι να λιώσεις.