Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

«Αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία»

Oλόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ημερίδα για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό.

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί προσκεκλημένοι: Βασικός στόχος αυτής της ημερίδας, είναι η παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Στη δική μας λογική, η μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να οδηγεί σε κάθετη ρήξη με ένα σύστημα που αναπαράγει και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και σε τελική ανάλυση αποδιαρθρώνει την κοινωνική συνοχή. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι αναφερόμαστε σε ένα φορολογικό σύστημα, εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, ένα φορολογικό σύστημα – εργαλείο για την έξοδο από την σημερινή κρίση προς όφελος της κοινωνίας.

Οχι στους χρυσοθήρες από τον λαό της Θράκης


Έδειξε ότι εννοεί, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης αυτά που έλεγε όταν πριν μερικές μέρες τον επισκέφτηκε ο πρέσβη τους Καναδά που λειτουργώντας σαν ντίλερ της καναδικών συμφερόντων εταιρίας El Dorado Gold, του μετέφερε την κυβερνητική απόφαση να δώσει το πράσινο φως στους χρυσοθήρες, ντόπιους και ξένους να βάλουν χέρι στο χρυσάφι που κρύβει το υπέδαφος της περιοχής σκορπώντας οικολογικό έγκλημα και θάνατο στους κατοίκους.
«Η Αθήνα δεν σκέπτεται το συμφέρον και την ζωή των Θρακιωτών. Οι δήμαρχοι της Θράκης γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνουν μπαϊράκι. Εσεις θα πάρετε τον χρυσό τους 450 τόνους και εμείς θα κρατήσουμε το κυάνιο. Για ποιο λόγο να το κάνουμε;», είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στον Καναδό αξιωματούχο.

ΠΕΤΕΡ ΜΠΟΦΙΝΓΚΕΡ: ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τη διατήρηση των μέτρων λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα στην Ελλάδα, αλλά όχι τη λήψη νέων, τουλάχιστον μέχρις ότου ξεπεραστεί η ύφεση, προτείνει ο γνωστός Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο τού Βιούρτσμπουργκ, Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε αποκαλούμενους «σοφούς», που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στο σημερινό τεύχος τού αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ».
Παράλληλα, όπως λέει, θα πρέπει να εξεταστεί η εφαρμογή ενός κοινού ευρωπαϊκού επενδυτικού προγράμματος, για την τόνωση τής οικονομίας στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.
Προσθέτει δε, πως ο ίδιος επισημαίνει εδώ και αρκετό καιρό, ότι η κατάσταση στις χώρες τής κρίσης χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο και πως οι προγνώσεις που γίνονται είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, ενώ στην πραγματικότητα η πολιτική λιτότητας δεν έχει οδηγήσει μέχρι τώρα σε καμία θετική εξέλιξη σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην κατάσταση της οικονομίας, εάν η Ευρώπη δεν ακολουθήσει νέα πολιτική.

Τις πταίει?




Τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης 
(Σκιάθος 4 Μαρτίου 1851 - 3 Ιανουαρίου 1911)

Εξάντας - Μαθήματα από τους Βίκινγκς

Κατασχέσεις-εξπρές μισθών, συντάξεων και καταθέσεων μέσω e-mail


Της Μαρίας Βουργάνα

Κατασχέσεις-εξπρές μισθών, συντάξεων και καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με την αποστολή κατασχετηρίων μέσω e-mail σε λογιστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, διαχωρισμό των οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμα και ανεπίδεκτα είσπραξης, δημιουργία δύο κέντρων Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλων Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων, εφαρμογή μεθόδων ανάλυσης κινδύνου για τον έλεγχο επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Παράλληλα, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα οργάνωσης του ελεγκτικού μηχανισμού, μειώνονται στο 1/5 τα πρόστιμα για όσους συμμορφώνονται οικειοθελώς, παρατείνεται για δύο έτη η περίοδος παραγραφής των δικαιωμάτων του Δημοσίου για όσες περιπτώσεις έχουν εκδοθεί φύλλα ελέγχου και επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα από τις 15 Απριλίου για τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων.

Aδούλωτοι ηγέτες!