Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σκοπός της Εκκλησίας να δυναμώνει τον άνθρωπο

“Ουδείς οικέτης δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν (…) Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά” [Λουκ. ιστ’ 13] Λουκ.ιστ'13
"Εκκλησία παιδαγωγούσα" ήταν το θέμα της ομιλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τους σπουδαστές της Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στην σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής στις 12 το μεσημέρι και τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Υπουργός Δημόσιας τάξης Νικόλαος Δένδιας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχηγός της σχολής, εκπρόσωποι των σωμάτων εθνικής ασφάλειας. Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τον υπουργό και τους επικεφαλής της Αστυνομίας και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής, όπου τον υποδέχθηκε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρ. Νεκτάριος Κιουλός, προϊστάμενος θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιωματικοί, καθηγητές και σπουδαστές της σχολής.

50 αλήθειες για τον Ούγκο Τσάβες και την Μπολιβαριανή Επανάσταση


 Ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε στις 5 Μάρτη, 2013 από καρκίνο σε ηλικία 58 χρόνων, έχει στιγματίσει για πάντα την ιστορία της Βενεζουέλας και της Λατινικής Αμερικής.

1. Ποτέ στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής, ένας πολιτικός ηγέτης δεν ήταν στην εξουσία με αδιαμφισβήτητη δημοκρατική νομιμότητα. Αφότου ανήλθε στην εξουσία το 1999, υπήρξαν 16 εκλογές στη Βενεζουέλα. Ο Ούγκο Τσάβες κέρδισε τις 15, εκ των οποίων η τελευταία ήταν στις 7 Οκτώβρη 2012. Πάντα νικούσε τους αντιπάλους του με μια διαφορά της τάξης των 10-20 βαθμών.
2. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών, την Ένωση των Εθνών της Νότιας Αμερικής, το Κέντρο Κάρτερ, κτλ, ομόφωνα υπήρχε αναγνώριση της διαφάνειας στη καταμέτρηση των ψήφων στις εκάστοτε εκλογές.
3. Ο Τζέιμς Κάρτερ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ακόμα και το εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας ήταν "το καλύτερο του κόσμου".