Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

O Mario Jorge Bergoglio της Αργεντινής εξελέγη Πάπας


 Ο Jorge Mario Bergoglio του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής εξελέγη Πάπας σήμερα (ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας) για να οδηγήσει την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ένας ιεράρχης ανακοίνωσε λίγη ώρα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, μπροστά από το τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ο νέος Πάπας θα είναι γνωστός ως Πάπας Francis I. Θα ηγείται 1,2 δισ. καθολικών στον κόσμο και θα αναλάβει ένα βάρος που ο Βενέδικτος, όπως δήλωσε το Φεβρουάριο, ήταν πέρα ​​των φυσικών ικανοτήτων του.

Ο 76χρονος Πάπας, ο οποίος υπήρξε καρδινάλιος από το 2001, γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936, στην Αργεντινή. Είναι γενικά συντηρητικός στη θεολογία του και πιστεύεται ότι είναι κοντά στην 'Κοινωνία & Απελευθέρωση', ένα δογματικό συντηρητικό κίνημα.

Είναι ένθερμος υποστηρικτής στη βοήθεια των φτωχών. Ζει σε ένα απλό διαμέρισμα και μαγειρεύει μόνος τα γεύματα του.

Έρχονται αλλαγές ? Στη φορολόγηση των αυτοκινήτων


Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης,
με δηλώσεις του υποστήριξε πως θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων και ειδικά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού. Χαρακτηριστικά είπε «Τα μεγάλα κυβικά δεν συνεπάγονται απαραιτήτως και την πραγματική αξία ενός αυτοκινήτου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι της φορολόγησης».

Όπως αναφέρει η imerisia.gr εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

BEPPE GRILLO: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

«Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ DE FACTO ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ!»

ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο GRILLO ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ

Φόβο στις κυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ φαίνεται να προκαλεί η συνέντευξη του επικεφαλής του κόμματος των «Πέντε Αστέρων», πραγματικού νικητή των ιταλικών εκλογών Beppe Grillo στην γερμανική εφημερίδα Handelblatt, η οποία φιλοξενείται στο σημερινό της φύλο. Σε αυτή αναφέρει ότι η Ιταλία είναι de facto ήδη εκτός ευρώ, ενώ απειλεί και με την διενέργεια διαδικτυακού δημοψηφίσματος ώστε να αποφασισθεί η παραμονή ή όχι της χώρας του στην ευρωζώνη!

Ο Beppe Grillo δηλώνει στην εφημερίδα ότι δεν πιστεύει στην παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη:

H ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Η Iskra δημοσιεύει την επιστολή που έστειλε η Σόφη Παπαδόγιαννη προς την εφημερίδα «Αυγή», με την οποία η Σόφη Παπαδόγιαννη διαμαρτύρεται για τις «διαρροές» που περιέχονται σε ρεπορτάζ της «Αυγής» (12/3) σε σχέση με τα όσα υποστήριξαν στελέχη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγησαν με τη λίστα της Αριστερής Πλατφόρμας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου (11/3), τα οποία μάλιστα διαστρεβλώθηκαν.

Ειδικότερα, η Σόφη Παπαδόγιαννη τονίζει ότι στελέχη που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν ζήτησαν αναβολή του Συνεδρίου αλλά τόνισαν ότι το ουσιώδες είναι να διασφαλισθεί πως το Συνέδριο θα είναι ουσιαστικό και συμμετοχικό, δίνοντας τη δυνατότητα στις οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν εμπεριστατωμένη γνώμη και ρόλο στις τελικές αποφάσεις. Επομένως, το θέμα δεν είναι ο μήνας του Συνεδρίου αλλά ο απαραίτητος χρόνος και η πολιτική βούληση για τη δημοκρατική και συμμετοχική διεξαγωγή του.

CIA: Νο.1 τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο


Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους κήρυξε "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" και υποσχέθηκε να καταστρέψει όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις" με παγκόσμια εμβέλεια". Για το καλό όλων, της Αμερικής αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, θα έπρεπε πρώτα να ξεκινήσει με τη μεγαλύτερη διεθνή τρομοκρατική οργάνωση από όλες - της δικής του CIA.

Η CIA δημιουργήθηκε λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με πράξη του Κογκρέσου και αποτελούταν από την Πρώτη Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής (OSS - Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών) και ενός μεγάλου αριθμού πρώην Ναζί - μέλη της Γκεστάπο.

Ο επίσημος σκοπός της μέχρι σήμερα είναι να λειτουργεί κυρίως ως οργάνωση συγκέντρωσης πληροφοριών (τουλάχιστον, αυτό υποτίθεται πως πρέπει να πιστεύουν όλοι), αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό.

Αλέξης Τσίπρας - Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την παραγωγική ανασυγκρότηση


Ομιλία του προέδρου της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπουλη

Φίλες και φίλοι,

Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σας, ανταποκρινόμενος στην υπόσχεση που έδωσε στη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας του Νομού, που με επισκέφτηκαν στη Βουλή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επένδυση εξόρυξης χρυσού.
Αγαπητοί φίλοι, το μήνυμα που δίνει η παρουσία μου σήμερα μαζί σας για να κουβεντιάσουμε τους εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης του τόπου σας, είναι ότι όλοι όσοι εναντιωνόμαστε σε πειρατικές επενδύσεις που λεηλατούν το περιβάλλον, τους φυσικούς και υλικούς πόρους, δεν είμαστε εχθροί της ανάπτυξης.
Αντιθέτως, είμαστε εχθροί της καταστροφής.
Η ανάπτυξη δεν είναι συνώνυμο της καταστροφής.

Στα πρόθυρα ανατροπών. Του Νίκου Ξυδάκη


Κάτι έχει αλλάξει. Το νιώθεις στον αέρα, το αντιλαμβάνεσαι στην κίνηση των ανθρώπων στον δρόμο, στις συναλλαγές στα μαγαζιά, το νιώθεις στις συνομιλίες με ανθρώπους προερχόμενους από ποικίλες τάξεις και επαγγέλματα. Στο τυπικό «πώς πάνε τα πράγματα» η συνέχεια της συζήτησης δεν είναι μια πρόβλεψη, αλλά κατ’ αρχάς η πανθομολογούμενη διαπίστωση πως «έτσι δεν πάει άλλο». Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ξέρει πώς είναι το αλλιώς, εντούτοις όλοι συμφωνούν ότι έτσι δεν πάει, δεν οδηγεί πουθενά.
Και πολλοί τείνουν να αποδεχθούν ότι οποιαδήποτε άλλη πορεία είναι προτιμότερη έναντι της ακολουθούμενης.
Το πιο ουσιαστικό στοιχείο όμως, σε αυτή τη διάχυτη αίσθηση αλλαγής κλίματος, είναι ότι πολλοί Ελληνες περνούν βαθμηδόν από το στάδιο της ατομικής διάσωσης με κάθε τρόπο, στο στάδιο της επίγνωσης ότι κάτι πρέπει να γίνει από κοινού, συλλογικά· κι αυτό το κάτι να είναι ριζικό, άμεσο και δραστικό, προκειμένου να ανακοπεί η καταστροφή. Πολλοί, ακόμη και όσοι δεν έχουν πληγωθεί βαριά από την κρίση, αναγνωρίζουν την ανάγκη μιας ριζικά άλλης προσέγγισης των προβλημάτων και των προκλήσεων· η τριετής εμπειρία υποδεικνύει ότι οι συμβατικοί τρόποι όχι μόνο δεν επιλύουν αλλά καταστρέφουν όλο και βαθύτερα.

Mε αφορμή τη γέννηση του Δ.Ιωαννίδη σαν σήμερα το 1923…


Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς τους λόγους που οι δικτατορίες συνήθως αφήνουν στους κάθε είδους νοσταλγούς τους μιάν ανάμνηση “σκληρής πλην έντιμης” διαχείρισης της κρατικής εξουσίας. Πρώτα απ’ όλα, ο ίδιος ο επίσημος λόγος τους δεν είναι άλλος από την πάταξη της “φαυλοκρατίας” και της “ανικανότητας” των δημοκρατικών κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα, και ενώ αυτή η επίσημη προπαγάνδα επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους και τις συχνότητες τα επιτεύγματα της “νέας τάξης” στην εξυγίανση της δημόσιας ζωής, οποιοσδήποτε αντίλογος είναι απαγορευμένος. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι αδύνατη κάθε αθέμιτη σύγκριση ανάμεσα στη “σήψη” του δημοκρατικού παρόντος και εκείνη του χουντικού παρελθόντος. Σήμερα, κάθε τηλεοπτικός αστέρας τρέφεται κυριολεκτικά από τη σκανδαλοθηρία· πριν από εικοσιπέντε χρόνια, ακόμα κι αν τα στοιχεία συσσωρεύονταν βουνό, ο δημοσιογράφος απλούστατα δε μπορούσε να γράψει το παραμικρό.
Αλλά και μετά τη Μεταπολίτευση, θα αντιτείνουν ορισμένοι, δεν υπήρξε κάποιος καταιγισμός παρεμφερών αποκαλύψεων που να αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη. Στην πραγματικότητα, η διαπίστωση αυτή ισχύει εν μέρει μόνο – κι αυτό για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ελεύθερα Πιασίματα : Ουαί υμίν αντιρατσισταί υποκριταί.

Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” σε μία προσπάθεια να δει ποιοι δημοσιογράφοι τάσσονται με τη δική μας πλευρά και ποιοι με την πλευρά των φασιστών, εγκαινίασε αυτή τη στήλη. Για το λόγο αυτό λοιπόν δημοσιεύουμε αυτό το εμετικό άρθρο του Θ.Χειμωνά

Έχω πει πολλές φορές πως δεν πιστεύω στους «αντιρατσιστές». Η έννοια αυτή δεν υφίσταται. Για μένα, υπάρχουν δύό είδη ανθρώπων: Οι ρατσιστές και οι κανονικοί άνθρωποι.

Τι εστί ρατσιστής; Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος κρίνει αρνητικά κάποιον άλλον λόγω της ράτσας (ή άλλων «ιδιαιτεροτήτων») του. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Παλιότερα, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Εμείς (σ.σ. οι κανονικοί άνθρωποι) είχαμε μια απλή αποστολή. Στεκόμασταν απέναντι από τους ρατσιστές και προσπαθούσαμε να καταρρίψουμε τα –έωλα – επιχειρήματα τους, τύπου «Οι Έλληνες είναι η ανώτερη φυλή», «Οι μετανάστες έχουν έρθει εδώ με σχέδιο να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία» κλπ κλπ.

Πέθανε ο τελευταίος της “αποστολής αυτοκτονίας” κατά του Χίτλερ


“Έφυγε” από τη ζωή το τελευταίο μέλος της ομάδας αξιωματικών, που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Χίτλερ. Είχε επιβιώσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Ο Ίβαλντ Χένριχ Βον Κλάιστ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της ομάδας αξιωματικών που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Βον Κλάιστ, που ως νεαρός αξιωματικός του στρατού προσχώρησε στο σχέδιο συνωμοσίας με επικεφαλής τον Κλάους Σεν Γκραφ Βον Στάουφενμπεργκ, είχε δηλώσει ότι ήταν πρόθυμος να πεθάνει προκειμένου η Γερμανία να απαλλαχθεί από τον ναζιστή δικτάτορα.
Ήταν παρών την 20η Ιουλίου του 1944, όταν η ομάδα των αξιωματικών τοποθέτησαν μια βόμβα με πρόθεση να δολοφονήσουν τον Χίτλερ στην Ανατολική Πρωσία.
Ο Βον Κλάιστ συνελήφθη, φυλακίστηκε και εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλά κατάφερε να επιβιώσει.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Εκτός της κούρσας για το Βατικανό ο Ευάγγελος Βενιζέλος…


Δεν ευσταθούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο και θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να εγκαταλείπει τη θέση του για να διεκδικήσει τον παπικό θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν δηκτικά τις φήμες αυτές, τονίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος δεν νιώθει την ανάγκη να επιβεβαιώσει με κάποιο τρόπο την ιδιοκτησιακή σχέση που έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια με το αλάθητο.
Στενοί του συνεργάτες μάλιστα εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι πίσω από τη διακίνηση των φημών βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ενδέχεται μέσα στις επόμενες ώρες να ζητηθεί επίσημα από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Αμηχανία επικρατεί και στις αγορές.

parapolitiki.com

Σκουριές: Η Προφητεία του Ιερώνυμου Μπος



Γράφει ο Νικολόπουλος Βασίλης

( Ο Ιερώνυμος Μπος ήταν Ολλανδός ζωγράφος που έζησε στα τέλη του 15ου αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνει σκηνές Αποκάλυψης όπου ανθρώπινα σώματα και μηχανικά εξαρτήματα, σε ένα τοπίο σύγχρονου εργοταξίου απογυμνωμένου από κάθε στοιχείο φυσικού περιβάλλοντος, μπλέκουν σε τερατικές παραστάσεις πυρετικής βιασύνης και ασυνάρτητης έντασης σε ένα σχόλιο σχεδόν προφητικό της απανθρωποίησης του Ανθρώπου μέσω της θεοποίησης της τεχνολογίας)
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΠΟΣ

Στο περιβόλι του Θεού
ήρθε ο …..
Διάολος να μείνει
Μας έδωσε τα ρετιρέ αντιπαροχή
θεοί είπε πως θα γίνουμε
κι άρχισε να χτίζει το καμίνι.

Αντίο Ούγκο Τσάβεζ

Πατριώτες


Aυτό που βλέπεις δίπλα είναι ένα εντυπωσιακά μεγάλο γλυπτό, το οποίο βρίσκεται εντυπωσιακά μακριά από οπουδήποτε: στην αργεντινή πόλη Ushuaia, στη Γη του Πυρός. Είναι το μνημείο για τους πεσόντες στον Πόλεμο των Malvinas (πες τα και Falklands).
Είναι μια πιστή αναπαράσταση των Νησιών με φόντο τον ουρανό και ολίγη από Ανδεις. Ήμουν τυχερός εκείνη την παγωμένη μέρα του 2007 και η φωτογραφία βγήκε ονειρεμένη.
Περίεργη ιστορία τα Νησιά και ο καβγάς Αργεντινής-Βρετανίας. Κάπου είχα διαβάσει κάτι εξαιρετικά εύστοχο και αρκετά βρετανικό: «είναι η κλασική περίπτωση ιστορίας, όπου και οι δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους και στο τέλος κερδίζουν οι δικηγόροι».
Κόσμος πήγε και ήρθε εκεί στην άκρη του Νότιου Ατλαντικού ήδη από τον 16ο αιώνα. Θαλασσοπόροι, επενδυτές, καταριανοί, η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», το ισπανικό στέμμα και πάει λέγοντας. Κάποια στιγμή τα Νησιά έγιναν δικά μας, δηλαδή αργεντινά.
Το 1833, όμως -σύμφωνα με μία εκδοχή- κουβαλήθηκαν οι Βρετανοί, έγινε ένα τζέρτζελο, πιο μπερδεμένο και από το να κάνεις διακανονισμό για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, έδιωξαν τους ελάχιστους Argentos και έβαλαν ταμπέλα βρετανική.

Το «μαρτύριο του Σίσυφου» πρέπει να τελειώνει! Του Γιώργου Στάμκου

«H μεγαλύτερη αδυναμία της ανθρωπότητας είναι η ανικανότητα της να κατανοήσει την εκθετική συνάρτηση». Al Bartlett, φυσικός

Γιατί τα πράγματα χειροτερεύουν όλο και περισσότερο στην ελληνική οικονομία; Η απάντηση μπορεί να είναι απλή: Ακόμη κι ένας οικονομικά αναλφάβητος γνωρίζει πως η οικονομική ανάπτυξη ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και, αντίθετα, η οικονομική ύφεση ενισχύει ακόμη περισσότερο την οικονομική ύφεση. Πρόκειται για έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο, για μια “θανατηφόρα δίνη” (Spiral of Death), που οδηγεί αναπόφευκτα σε μία μικρότερη οικονομία, και σε ανάγκη νέων μέτρων λιτότητας που οδηγούν με τη σειρά τους σε μία ακόμη πιο μικρότερη οικονομία. Αυτή η εκθετική συνάρτηση δεν είναι δυστυχώς μόνον απλά μαθηματικά, αλλά αφορά μια κατάσταση που καταστρέφει ολόκληρες κοινωνίες και εκατομμύρια ανθρώπους.

Τσάβες: Ο άνθρωπος που άλλαξε την Λατινική Αμερική


Λέγεται πως όταν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες συνάντησε πρώτη φορά τον Τσάβες είχε μείνει με την απορία κατά πόσο ήταν πράγματι ένας οραματιστής ικανός να σώσει την Λατινική Αμερική όπως υποσχόταν ή ήταν ένας ευφάνταστος και λαοπλάνος πολυλογάς ο οποίος πολύ γρήγορα θα μετατρεπόταν σε έναν ακόμη δικτάτορα από τους πολλούς που έχουν «μεγαλουργήσει» στην αμερικάνικη υπο-ήπειρο. Η εξέλιξη του Ούγκο Τσάβες Φρίας διέψευσε τις ανησυχίες όχι μόνο του κολομβιανού νομπελίστα συγγραφέα αλλά και εκατομμυρίων ακόμη ανθρώπων για έναν πολύ απλό λόγο. Ο σπουδαίος βενεζολάνος ηγέτης, που μπήκε στο πάνθεον των λατινοαμερικάνων επαναστατών αποδείχθηκε η εξαίρεση των λαϊκών και αριστερών ηγετών που στην πολιτική τους πορεία αλλάζουν μεν, αναθεωρούν δηλαδή τα αρχικά τους σχέδια και διακηρύξεις, το κάνουν ωστόσο αυτό προς μια αριστερή και επαναστατική κατεύθυνση κι όχι σε μια κατεύθυνση υποταγής στην αστική τάξη στο εσωτερικό και στον ιμπεριαλισμό στο εξωτερικό.

του Λεωνίδα Βατικιώτη