Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Υπάρχουν άνθρωποι που περπατούν σκυφτοί



Υπάρχουν άνθρωποι που περπατούν σκυφτοί 
Σα να κρατούν στους ώμους τους ολάκερο το σύμπαν…
Κοιτάζουν πάντα χαμηλά, τον ήλιο δεν τον βλέπουν
Πώς να τον δούνε μάτια μου;
Πώς να τον δεις τον ήλιο αν δε σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά ...

Γι'αυτό δεν είναι εύκολο να δεις το πρόσωπό τους...
Κανέναν δεν κοιτάζουνε
Κι αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν, αόρατοι πως νιώθουν
Γι'αυτό κι εκείνοι δεν κοιτούν
Βλέπεις, θαρρούνε μάτια μου πως κι οι άλλοι δεν τους βλέπουν
Όμως ποτέ τους δε μιλούν…

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες για τη νέα τάξη και την εκλογή νέου Πάπα της μεγαλύτερης τράπεζας του πλανήτη!


Δήλωση του νέου Πάπα -το 2007 ως αρχιεπίσκοπος Αργεντινής-, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα της Cristina Kirchner, της πολέμιας του ΔΝΤ για την προεδρία της Αργεντινής:
"Οι γυναίκες είναι ανίκανες να ασκήσουν πολιτικά καθήκοντα. Η φυσιολογική τάξη και τα γεγονότα (βλέπε αιμοσταγή δικτάτορα Βιντέλα) μας διδάσκουν ότι ο άνδρας είναι ο...
κατ' εξοχή πολιτικός, οι Γραφές μας δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι για την δημιουργία του ανθρώπου, αλλά τίποτα περισσότερο απ' αυτό"!
Δεν καταλάβατε;
- Οι μάνες της de Plaza de Mayo, για τον Bergoglio (νέο Πάπα): “Αντιπροσωπεύουν τη δικτατορία, είναι φασίστες” (2007)
- Μετά τον παραιτηθέντα πάπα που υπηρέτησε πιστά το ναζιστικό χιτλερικό καθεστώς... Επιτέλους κι ένας πάπας που ανοιχτά συνεργάστηκε με την πιο σκληρή αμερικανοκίνητη φασιστική δικτατορία στη Λατινική Αμερική...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ! ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ !

Η Iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστίας τους, τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Public Issue, η οποία διενεργείται περιοδικά για λογαριασμό του «Σκάι» και της «Καθημερινής».
Συνοπτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:
Με ποσοστό 44% προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 41%, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για το μήνα Μάρτιο.
(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης)
Παράλληλα σημαντική άνοδο καταγράφει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα καθώς το μήνα Μάρτιο το ποσοστό του φτάνει το 44% έναντι 37% τον προηγούμενο μήνα.

Πάπας!


Ο ιταλικής καταγωγής αργεντινός καρδινάλιος, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, είναι ο νέος Πάπας. Νέος που λέει ο λόγος, γιατί ο Πάπας είναι 76 ετών. Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Πάπα είναι Φραγκίσκος Α΄ -αν και οι φίλοι του τον φωνάζουν «Γκαμπριέλα»- και παραπέμπει στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, ώστε να λερωθεί το όνομα και αυτού του υπέροχου ανθρώπου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το παπικό ρεπορτάζ, το κονκλάβιο ήθελε έναν νεότερο Πάπα αλλά, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν ποιανού γκόμενο θα κάνουν Πάπα, αποφάσισαν να κάνουν Πάπα τον Χόρχε Μάριο Μεργκόλιο που είναι έτοιμος για καλή ψυχή, ώστε να κερδίσουν χρόνο και να σιτέψει λίγο και ο επόμενος Πάπας, να πέσουν οι ορμές του και να μην έχει συνέχεια τον νου του στην παιδεραστία.

ΔΝΤ: ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΗ


Ιδιαιτέρως προσεκτικός στις διατυπώσεις του για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα ήταν σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ.
Αν και κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο Μάρεϊ ρωτήθηκε αρκετές φορές για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις εκκρεμότητες που οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή τους, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Αρκέσθηκε να τονίσει πως τα κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συζήτησαν κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα ζητήματα σχετικά με την επανεξέταση του οικονομικού προγράμματος για την Ελλάδα.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Χιλιάδες άνθρωποι από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες και διαδήλωσαν κατά της πολιτικής λιτότητας, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 27.

Στην ειρηνική διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 15.000 άνθρωποι από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Πολωνία, σύμφωνα με τα συνδικάτα τα οποία την οργάνωσαν.
Στη μεγάλη τους πλειονότητα πάντως οι διαδηλωτές ήταν Βέλγοι και μάλιστα οι 3.000 από αυτούς είναι υπάλληλοι του ομίλου Caterpillar.
Αρκετές εκατοντάδες ήταν και οι εργαζόμενοι της χαλυβουργίας ArcelorMittal που έφτασαν στις Βρυξέλλες από τη Λιέγη και τη Φλοράνζ της Γαλλίας.

Εκ των πισινών στους μπροστινούς

Του Θανάση Καρτερού


Όσο και να πεις έχει ένα ενδιαφέρον η επιλογή του Στέλιου Σταυρίδη για τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Γιατί δείχνει τι μυαλά και τι ήθος κουβαλάει η πολιτική μας η ηγεσία, με ποια κριτήρια γίνονται οι επιλογές της, και τι μπορούμε να περιμένουμε τόσο από την ίδια, όσο και από εκείνους που τιμά με την εμπιστοσύνη της. Πες μου για το μάνατζέρ σου να σου πω ποιος είσαι, πού το πας και πώς το πας - έτσι δεν είναι;

Τι εστί ΤΑΙΠΕΔ το ξέρουμε όλοι: πρόκειται για τον οργανισμό που έχει αναλάβει τις αποκρατικοποιήσεις. Και ο ρόλος του προέδρου του είναι επί της ουσίας ρόλος του υπεύθυνου πωλήσεων της δημόσιας περιουσίας - της δικής μας περιουσίας, αν το έχετε καταλάβει. Συνεπώς θα μπορούσε να έχει κανείς την απαίτηση ο επικεφαλής να έχει κατά κάποιον τρόπο την έγκριση, ή την ανοχή, των μετόχων - της πλειοψηφίας των Ελλήνων δηλαδή.


Ο Βλαντιμίρ Λένιν γράφει για τον Καρλ Μαρξ

Σαν σήμερα, το 1883, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, ιστορικός και πολιτικός οικονομολόγοςΚαρλ Μαρξ. Το 1914 ο Β. Λένιν συγγράφει για το ρωσικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό «Γκρανάτ» με το ψευδώνυμο Β. Ιλίν το παρακάτω κείμενο για το Μάρξ και το έργο του. «Το κληροδότημα του Καρλ Μαρξ, ενός άοπλου προφήτη, που ενέπνευσε μεγάλες αλλαγές, είναι αδιαμφισβήτητης αξίας» σημειώνει για τον σπουδαίο φιλόσοφο ο γνωστός ιστορικός Ερικ Χόμπσμπομ, στο νέο του βιβλίο με θέμα την κρίση του καπιταλισμού. Διαβάστε στο tvxs.gr: Ο Μαρξ και η Ιστορία (130 χρόνια από το θάνατό του).

Ακολουθεί το κείμενο του Β. Λένιν που δημοσιεύτηκε το 1915 στον 28 τόμο του Λεξικού «Γκρανάτ»: