Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Πρώτα έβαλε πλάτη σε Σαμαρά - Στουρνάρα και τώρα δακρύζει, δήθεν, για την Κύπρο


http://vathiprasino.blogspot.gr
“ Το πνεύμα του Τράγκα κατέλαβε τον Πρετεντέρη ”Τρέξε, γιατρέ μου, επειγόντως! Ο εκλεκτός συνάδελφος Ιωάννης δεν είναι καλά, μάλλον του έπεσε στο κεφάλι ο χαρταετός του Βενιζέλου! Είναι η άτιμη η ετερογονία των στόχων, βλέπετε, που σημαδεύεις τον Τσίπρα και πετυχαίνεις τον Πρετεντέρη.
Διαβάστε, γιατρέ μου, τι έγραψε ο Γιάννης μας για την Κύπρο και φρίξτε:«Την Ε.Ε. τη διοικεί συνονθύλευμα ανικάνων… έβαλαν φωτιά στον μαγαζί… τα έχουν χαμένα… κάνουν σαν σχολιαρόπαιδα που φοβούνται το δάσκαλο… ο Σόιμπλε είναι ο μοιραίος άνθρωπος που οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή».
Σαν να μπήκε μέσα του ο Τράγκας ή, για να το πούμε ποιητικώς, σαν να μετεστράφη εντός του ο ρυθμός του κόσμου. Του κόστους ήθελα να πω… Μόλις τελειώσετε, γιατρέ μου, με τον Γιάννη, περάστε από το σπίτι μου, γιατί νομίζω ότι ο χαρταετός του Βενιζέλου έπεσε και στο δικό μου το κεφάλι, γαμώ την ετερογονία μου.

Νέο κόμμα ανακοίνωσε ο Χρήστος Ζώης


Κοσμοϊστορική απόφαση!!! 
Αντί να ασχολούμαστε με το νέο κόμμα του Ζώη, ασχολούμαστε με το αν θα πτωχεύσουν οι κυπριακές τράπεζες!!!!! ΓΖ

Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση (Νέα Με.Ρ.Α) θα λέγεται το νέο κόμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο Χρήστος Ζώης σε εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Έμβλημα του νέου κόμματος θα είναι 5 δεξιόστροφες καμπυλωτές ακτίνες ασύμμετρες ενός νοητού ήλιου.
Μέχρι το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου, το κόμμα θα διοικείται από 21μελή Πολιτική Γραμματεία.
Πρόεδρος του κόμματος αποφασίστηκε να είναι μέχρι το συνέδριο ο Χρήστος Ζώης και Γενικός Γραμματέας ο Μιχάλης Γιαννάκης.

«Γκάνγκστερ καταστρέφουν την Ευρωζώνη»


http://dedousi.blogspot.gr/
«Το όχι της κυπριακής Βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση».

Σκληρή επίθεση εναντίον των Ευρωπαίων αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης εξεπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Το πρόβλημα δεν είναιο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το σύνολο της κυβέρνησης τόνισε ο πρόεδρος τουΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας γιατί αρνείται να προσυπογράψει την πρόταση μομφής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εναντίον του.
Τίθεται ζήτημα επάρκειας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας αλλά αυτό δεν θα το κρίνει η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ο κυρίαρχος λαός. Και συμπλήρωσε: Δεν πάει άλλο με αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση. Στερείται στοιχειώδους αξιοπιστίας για να οδηγήσει το λαό και την οικονομία σε ασφαλή λιμάνια.

Τυχοδιωκτικά πειράματα στην πλάτη της Κύπρου (2 Βίντεο)

το αποκορύφωμα τους βρίσκονται τα παρασκηνιακά παζάρια, οι εκβιασμοί και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που αυτή την φορά έχουν σαν θύμα τον λαό της Κύπρου. Όλα δείχνουν ότι στο επίκεντρο είναι η διαχείριση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της κυπριακής οικονομίας με την Γερμανία να θυσιάζει την μια χώρα μετά την άλλη στο βωμό του σκληρού ευρώ. Επιδίωξη της είναι να θέσει υπό τον γεωπολιτικό έλεγχο της την Κύπρο, να βάλει χέρι στα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι εξελίξεις στην μεγαλόνησο είναι ραγδαίες και τις σημερινές της παρακολουθούμε όπως τις παρουσίασε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Σκάι.

Οι δάσκαλοι που έδωσαν… αποβολή στο ρατσισμό

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
Αν ένα πρωί οι μαθητές της Στ’ Τάξης του 63ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Γιάννης Ρίτσος» έλεγαν καλημέρα στη μητρική τους γλώσσα, μόνο οι 2 θα ήταν στα ελληνικά. Δεκαοχτώ από τους 20 μαθητές είναι παιδιά μεταναστών από το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Συρία.

Ο δάσκαλος του τμήματος, Παύλος Τζελάς, εφευρίσκει καθημερινά τρόπους προκειμένου να κατάλαβουν οι μαθητές ότι «είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με τα καλά της και τα στραβά της».
Την ίδια ώρα, η Εύη Ανδριανού-Σιακαβάρα, νηπιαγωγός στο πρόγραμμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (συγκεκριμένα, «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά») του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρατεύει τις πανεπιστημιακές γνώσεις και την επιμόρφωσή της στο θέατρο και στη μουσική, ώστε να αντιμετωπίσει ρατσιστικές εκφράσεις: «Φύγε από δω, βρομάς», «Αυτός είναι γύφτος», «Κυρία, δεν θέλω να με πιάνει». Τις ακούει συχνά στα 6 νηπιαγωγεία της Αττικής (Ανω Λιοσίων, Αγ. Βαρβάρας, Μεγάρων, Χαλανδρίου) όπου πραγματοποιεί παρεμβάσεις.

Ο Κ. Καβάφης για τους αναμορφωτές μας...

«Όταν ο Διάβολος απαγγέλλει την Αγία Γραφή»!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ας δούμε κατ’ αρχάς τα στοιχεία:
• Στο Λουξεμβούργο του κ. Γιούνκερ, προέδρου του Γιούρογκρουπ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν είναι 7 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της χώρας όπως στην Κύπρο, αλλά 20 φορές μεγαλύτερος…
• Στην Ελβετία, το μέγεθος δύο μόνο τραπεζών, της UBS και της Credit Suisse, είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ όλης της χώρας…
• Στο Βέλγιο, δύο τράπεζες, η Dexia και η Fortis έχουν μέγεθος σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας…
• Στη Βρετανία, τρεις τράπεζες, οι RBS, Barclays, HSBC, έχουν μέγεθος 4 φορές μεταλύτερο από το ΑΕΠ της χώρας…
• Στη Γερμανία, μια μόνο τράπεζα, η Deutsche Bank, έχει μέγεθος που ανέρχεται σχεδόν στο ΑΕΠ όλης της χώρας…
• Στη Γαλλία, μια μόνο τράπεζα, η BNP Paribas, έχει μέγεθος που ξεπερνά όλο το ΑΕΠ της χώρας…
• Στην Ισπανία, μια μόνο τράπεζα, η Santander, έχει μέγεθος όσο και το ΑΕΠ της χώρας…
• Σε Σουηδία και Ολλανδία το μέγεθος του τραπεζικού τομέα ξεπερνά κατά 3,5 φορές το ΑΕΠ των δύο χωρών…

Σώοι ανασύρθηκαν οι 19 παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι στην Πολωνία

Οι 19 εργάτες παγιδεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης σε βάθος 600 μέτρων, αφότου μία ασθενής σεισμική δόνηση προκάλεσε κατάρρευση σε τμήμα του ορυχείου. 
Φωτογραφία αρχείου
Σώοι ανασύρθηκαν οι 19 μεταλλωρύχοι οι οποίοι είχαν παγιδευτεί από το βράδυ της Τρίτης στο ορυχείο εξόρυξης χαλκού της Ρούντνα, στη νότια Πολωνία.
Οι 19 εργάτες παγιδεύτηκαν σε βάθος 600 μέτρων αφότου μία ασθενής σεισμική δόνηση προκάλεσε κατάρρευση σε τμήμα του ορυχείου.
Τα σωστικά συνεργία χρειάστηκαν περίπου επτά ώρες προκειμένου να φτάσουν στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους.
Δύο από τους εργάτες έλαβαν πρώτες βοήθειες καθότι είχαν υποστεί ελαφρά τραύματα, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους. Οι συγγενείς των μεταλλωρύχων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν η διαχειρίστρια εταιρεία του ορυχείου ανακοίνωσε πως οι εργάτες είχαν απεγκλωβιστεί.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/226875/sooi-anasurthikan-oi-19-pagideumenoi-metalloruhoi-stin-polonia/#ixzz2O7cIKhCl  

Σβάστικα

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"


Η σβάστικα, στα σανσκριτικά स्वस्तिक, (δεξιόστροφος αγκυλωτός σταυρός 卐) και η “σωβάστικα” (αριστερόστροφος卍) είναι ένα πανάρχαιο σταυροειδές σύμβολο.

Αποτελεί ιερό σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού, ενώ συναντάται και σε πολλούς άλλους πολιτισμούς, όπως τηςΑρχαίας Ελλάδας, των Περσών και των πολιτισμών των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής της προκολομβιανής περιόδου, καθώς και των αρχαίων Νορβηγικών φυλών (Βίκινγκ) οι οποίοι την αριστερόστροφη την αποκαλούσαν “Κεστ” και τη θεωρούσαν ως σύμβολο “παθητικής” προστασίας και ευημερίας.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η σβάστικα συνδέθηκε με το Ναζισμό, εξαιτίας της χρήσης του συμβόλου στη Ναζιστική Γερμανία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το σύμβολο να έχει μετατραπεί για πολλούς σεταμπού, κυρίως στη Δύση. Η αρνητική αυτή νοηματοδότησή του από το Ναζισμό και έπειτα επισκίασε την αρχαιότερη σημασία του συμβόλου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το ρου της ζωής.
Η ιστορία