Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Συρία: Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών.



 Μαρία Πασχούλα  http://tvxs.gr 

Ένα 11χρονο παιδί απεικονίζει όσα είδε και από τότε έχει εφιάλτες
 «Έι, Μπασάρ, πότε θα σταματήσεις την αιματοχυσία; Κλαίω για τη μητέρα μου που είναι νεκρή». Αυτά τα λόγια αποτύπωσε πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί ένα 5χρονο παιδί από τη Συρία, απευθυνόμενο στον Πρόεδρο της χώρας του. Της Μαρίας Πασχούλα
Χώρεσε μέσα εκεί όλο τον πόνο, τη δυστυχία, τη βαναυσότητα που ζει καθημερινά δίνοντας χρώμα, σχήμα, έκφραση, πρόσωπο στον εφιάλτη. Σα να κοιτάζει κατάματα το κακό για να το ξορκίσει.
«Δεν υπάρχουν καλοί στρατιώτες της μια παράταξης και κακοί στρατιώτες μιας άλλης. Κακός είναι ο πόλεμος, ο φανατισμός και τα εγκλήματα που οι δυο παρατάξεις πράττουν. Δυστυχώς οι μεγάλοι εμπλέκουν τα παιδιά. Τα παιδιά παίρνουν πολιτική θέση. Το τραύμα μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Έκτοτε δεν μπορείς να ξέρεις πότε και αν θα τελειώσει ο πόλεμος». Αυτά είναι τα λόγια της Κωνσταντίνας Μπουγονικολού, που εργάστηκε ως ψυχολόγος σε πρόγραμμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην περιοχή Κιλίς της Τουκίας, στα σύνορα με τη Συρία, παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε αμάχους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

Δημήτρης Καλτσώνης: Ναι στη δυνατότητα του λαού να ανακαλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του


Την ανάγκη υιοθέτησης βαθιά δημοκρατικών θεσμών στην επικείμενη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης τονίζει με συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο Δημήτρης Καλτσώνης.

Ο επίκουρος καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου είναι αντίθετος σε προτάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της εκτελεστικής εξουσίας (απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλαγή πολιτεύματος σε ημιπροεδρικό, δημιουργία δεύτερου νομοθετικού σώματος) και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο η αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας.
Αντίθετα, προτείνει να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης των αιρετών εκπροσώπων του λαού, την υιοθέτηση της απλής αναλογικής ως συνταγματικά κατοχυρωμένου εκλογικού συστήματος και τηνεισαγωγή θεσμών όπως το δημοψήφισμα έπειτα από πρωτοβουλία των πολιτών.

Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η Κύπρος


Γιούρογκρουπ: απόφαση εξόντωσης της Κύπρου
ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ

Ανένδοτο κηρύσσει η Γερμανία εναντίον της Κύπρου μετά την ηρωική απόφαση της κυπριακής Βουλής την Τρίτη 19 Μαρτίου να απορρίψει πανηγυρικά, χωρίς ούτε μία θετική ψήφο, την απόφαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) για κατάσχεση μέρους των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα ποσά που θα επιτρέψουν την ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων κυπριακών τραπεζών. Η απόφαση του Γιούρογκρουπ, που σημαίνει την εξόντωση της Κύπρου, στην αρχική της μορφή περιελάμβανε έναν κλιμακωτό φόρο στις καταθέσεις που ξεκίναγε από 6,75% για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ και έφτανε στο 9,9% για μεγαλύτερα ποσά.

Ολική επιστροφή της δουλείας;

Δωρεάν εργασία για όλους

Υποχρεωτική, αλλά και εθελοντική (!!!), ταυτόχρονα εργασία επιβάλει στους ανέργους η Βρετανική κυβέρνηση. Το περιβόητο Mandatory Work Activity εφαρμόζεται πλέον εδώ και δύο χρόνια σε όλη την Βρετανική επικράτεια.
Το πρόγραμμα αυτό πλασάρεται ως μή έμμισθη εξασφάλιση εργασιακής εμπειρίας για κάθε άνεργο που λαμβάνει κρατικό επίδομα συντήρησης, το γνωστό Job Seekers Allowance για χρονικό διάστημα πάνω από τρεις μήνες, γεγονός που αφορά πλέον όλους καθώς οι μαζικές απολύσεις είναι πια καθημερινό φαινόμενο στη χώρα και η εύρεση εργασίας έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι ο αριθμός των αιτούντων για μια θέση ξεπερνά τα 100 άτομα.

Σκιές του φωτός

 Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
 Ουδεμία σχέση με την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 έχει ο φασισμός
Η Επανάσταση του 1821 θανάτωσε πρωθύστερα κάθε μορφή φασισμού
Τι σχέση με τον εθνικοαπελευθερωτικό και ταξικό αγώνα του 1821 μπορούν να έχουν οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών που συνεργάσθηκαν με τους ναζί και τους δωσίλογους;
Τηρουμένων των αναλογιών, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες της κατοχής την εποχή των Οθωμανών θα ήταν γενίτσαροι ή προσκυνημένοι.
Τι σχέση μπορούν να ‘χουν με το “αθάνατο κρασί του ’21″ οι λαδέμπορες της κατοχής και οι σταυρωτήδες του λαού τότε, του ξένου και του ικέτη σήμερα;
Τι σχέση με την ποίηση ενός επαναστατικού αγώνα που καλούσε, με τον Θούριο του Ρήγα, Σέρβους,Βούλγαρους, Έλληνες, Αλβανούς ακόμα και Τούρκους να αγωνιστούν στον ίδιο τίμιο αγώνα, με τους μελανοχιτώνες της Χρυσής Αυγής που μισούν Βούλγαρους, Αλβανούς και κάθε άλλον ξένο το ίδιο;

ΦΟΥΣΤ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ): «Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑ»


Καταστροφική για την αξιοπιστία της ευρωζώνης χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο Κλέμενς Φουστ, κορυφαίος σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στη Real News αναφέρεται σε «ηλίθιο πείραμα» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε «κούρεμα» καταθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η απόφαση για την Κύπρο ήταν καταστροφική, κυρίως γιατί παραβίασε τους καθιερωμένους κανόνες διαχείρισης των τραπεζικών κρίσεων. Αποτελεί καταστροφή, γιατί κλονίζει την αξιοπιστία και αυξάνει την αβεβαιότητα αναφορικά με τον μελλοντικό χειρισμό προγραμμάτων διάσωσης και αναδιαρθρώσεων. Είναι ένα ηλίθιο πείραμα και ήταν ξεκάθαρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις».

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Απλά δε θέλουν να δραπετεύσουν...... όταν το αποφασίσουν το κάνουν  
Περισσότερα από 10 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση στις φυλακές Τρικάλων, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες. Μόνο στη μία σκοπιά βρέθηκαν 75 σημάδια από σφαίρες.

Νύχτα κόλασης την Παρασκευή στις φυλακές Τρικάλων, απ’ όπου τουλάχιστον 11 αλλοδαποί κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν ενώ τραυματίστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Συμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, όλοι οι δραπέτες ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.

ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΡΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ


Οι παραιτήσεις του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ), Πανίκου Δημητριάδη, ζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, που έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενέκρινε τα νομοσχέδια για διάσωση της κυπριακής οικονομίας, προκειμένου την Κυριακή στο έκτακτο Eurogroup να υπάρξει οριστική συμφωνία για το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε συγνώμη από τον κυπριακό λαό για την κατάσταση, που επικρατεί στην χώρα.
«Οφείλουμε ένα συγνώμη στον Κύπριο πολίτη, γιατί για να φθάσει ο τόπος μας να βρίσκεται προ των εφιαλτικών διλημμάτων όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας», τόνισε.
Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Λαϊκή Τράπεζα, λέγοντας ότι με τη διαδικασία της εξυγίανσης οι καταθέτες που έχουν πάνω από 100,000 ευρώ θα περιμένουν αρκετά χρόνια για να δουν ποιό ποσοστό από το υπόλοιπο των καταθέσεών τους θα εισπράξουν, το 30 το 40 το 50 ή το 60 %.