Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κωνσταντοπούλου: Ο Μπίκας παρακολουθούσε με δορυφόρο την Ε.Θ. της Βουλής


 Με παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά η συνδρίαση της προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπουλου άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές ότι την περίφημη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών όπου κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας την παρακολουθούσε κρυφά μέσω δορυφόρου και ήταν εκείνος που έστειλε το περίφημο χαρτί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το οποίο ο κ.Βενιζελος είχε πει ότι ήταν υπενθύμιση για να πάρει το χάπι του, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Οι διάλογοι από την Προανακριτική

ΙΩΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ: Ξέρω το περιστατικό με το χαρτάκι και όλο εκείνο το θέμα, που ανέκυψε τότε, γιατί ήταν δημόσια η συνεδρίαση της Επιτροπής.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς;

ΙΩΝΝΗΣ ΔΙΩΤΗΣ: Με το χαρτάκι και όλα αυτά.

Μασάζ στον Βγενόπουλο


Διάγγελμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε χτες ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μέσα από το πλυντήριο του ΣΚΑΪ. Μαζί του στο στούντιο ήταν ο Νίκος Ευαγγελάτος, ώστε να μην ξεπεράσει ο κ. Βγενόπουλος τις δυο ώρες μονολόγου και καταλάβουν όλοι πως όλο αυτό είναι στημένο.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είπε πως οι κατηγορίες σε βάρος του για την καταστροφή των κυπριακών τραπεζών είναι αστείες αλλά δεν βλέπω να γελάει κανείς.
Όπως τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, οι Κύπριοι τον μισούν επειδή προσπάθησε να αλλάξει το κατεστημένο στην Κύπρο –όπως προσπάθησε και στην Ελλάδα-, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως τα έχει εντελώς χαμένα γιατί, αν το κατεστημένο το άλλαζαν οι τραπεζίτες, τις επαναστάσεις θα τις έκαναν οι εφοπλιστές, και κατεστημένο θα ήταν οι εργάτες.

Το Αύριο ήρθε...

Είπε ο κ. Γιούνκερ ότι «αντιμετωπίσαμε τους Κυπρίους ως γκάνγκστερ». Ανοησίες! Γκάνγκστερ είναι ο ίδιος και η παρέα του. Κι αντιμετώπισαν τους Κυπρίους ως σφαχτάρια.Είπε ο κ. Σόιμπλε για τους Γερμανούς ότι είναι τα καλά παιδιά της τάξης και οι «άλλοι» μας «ζηλεύουν». Αλαζονεία και μέθη.«Γιγάντων με μυαλό νάνου». Είπε ο κ. Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (υπό την Εντολή Τόμσεν, Μαζούχ και Μολώχ) ότι η απόφαση για την Κύπρο «είναι απαράδεκτη, διότι είναιεπιλεκτική». Δεν είναι επιλεκτική - όλους τουςυπηκόους του Δ’ Οικονομικού Ράιχ η ίδια μεταχείριση τους περιμένει, είτε κατοικοεδρεύουν στον Βορρά, όπως στο Λουξεμβούργο, είτε στον Νότο. Αναλόγως των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται, αναλόγως του «Ζωτικού Χώρου»που η Γερμανία δημιουργεί γύρω της. Κι ας φωνάζει τώρα, ωσάν άλλη απατηθείσα μωρά παρθένος, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, κ. Γιαν Ασελμπορν, ότι δεν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή Γερμανία.

Κουρεύοντας ζωές


Πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ο Αθηναίος πολιτικός και στρατηγός Αλκιβιάδης είχε πει ότι, «το διοικείν εστί προβλέπειν». Οι δικοί μας πολιτικοί έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο δεν προβλέπουν αλλά ούτε το προφανές δεν βλέπουν. Και ο λόγος είναι απλός. Η ημιμάθεια και ο υπερτροφικός εγωισμός τους τούς προκαλεί αρχικά μεγάλη πολιτική μυωπία που εξελίσσεται στο τέλος σε τύφλωση.Συνέπεια των συμπτωμάτων αυτών είναι οι εθνικές τραγωδίες τις οποίες πληρώνει ο κόσμος, με αίμα το 1974, στην «Ήλιος» και στο Μαρί, και με χρήμα στην αλγεινή εποχή του ΧΑΚ και τώρα με το αλγεινό Eurogroup της 15ης Μαρτίου και τις σαρωτικές συνέπειές του.

Οι BRICS “παίρνουν κεφάλι” στην παγκόσμια οικονομία


seisaxthiablog

Πρωτοφανείς κινήσεις που ταράζουν τα νερά στη διεθνή οικονομία και το διεθνές εμπόριο εν μέσω οικονομικής κρίσης, πραγματοποιούν στη σύνοδο στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής τα κράτη-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική) υπογράφοντας συμφωνίες για διεθνείς συναλλαγές εκτός δολαρίου και ευρώ και εξετάζοντας τη δημιουργία θεσμών τύπου Bretton Woods.

Αν και, όπως έγινε γνωστό, οι αντιπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων αναδυόμενων οικονομιών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τη χρηματοδότηση και την τοποθεσία μιας αναπτυξιακής Τράπεζας που θα παρακάμπτει την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην ετήσια σύνοδο των BRICS που ξεκίνησε χθες.

Ανθρώπινο


Μεσάνυχτα. Σκέψεις βιαστικές παίρνουν τον δρόμο του ονείρου, να μπουν σε σειρά, να ξυπνήσουν ίσως λίγο πιο αληθινές.
Παίζουν ακόμα οι φάλτσες μελωδίες του τρένου στο μυαλό μου, κάθε στάση και μια από αυτές. Δε με ενοχλούν. Πιο φάλτσοι είναι οι λόγοι οι καλογραμμένοι που διαβάζονται φωναχτά σχεδόν από ζόμπι της πολιτικής, της αγοράς, της άτιμης της κοινωνίας.

Κάτι δίχως νόημα, βουητά hitακια από ανοιχτά παράθυρα αυτοκινήτων έχουν πάρει και αυτά σειρά στη βραδινή μου ονειροπόληση, μα τα απομακρύνω όσο μπορώ. Πιο όμορφα τραγουδούν τα βραχνιασμένα μπαρουτισμένα πουλιά της πόλης. Ανθρώπινα πιο πολύ απ' τους ανθρώπους.
Ένα φθηνό υπονοούμενο σε ένα μικρό γραφείο, μια προσποίηση και το παίξιμο ενός ρόλου. Χαρτογιακάδικα τερτίπια. Της αγοράς η συμπεριφορά που επιβάλλεται. Η άτιμη η κοινωνία.

Κύπρος: Η επιστροφή στο 1938

http://gregordergrieche.blogspot.gr
Απίστευτο: οι συμμορίτες αποφασίζουν να πάνε την παρτίδα ως το τέλος, όπως ακριβώς μετά το Μόναχο το 1938.
Έχει έρθει σίγουρα η ώρα να σταματήσουμε αυτούς τους μανιακούςΑν έχετε δει το ZeroHedge, θα το ξέρετε ήδη, είμαστε μάρτυρες μιας πλήρους λειτουργίας μιας χρονομηχανής σε ότι αφορά την πραγματική φύση της «συμφωνίας» για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα. Πριν γράψω ένα άρθρο με τίτλο “H λύση αυτού του έτους είναι σίγουρα το πρόβλημα του επόμενου έτους” είδα το ένο άρθρο του Tyler Durden στο ZeroHedge.
Αυτή είναι η ουσία: θα θυμάστε πως έβγαλα τα νέα από τραπεζικές πηγές την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το πόσο τεράστια ήταν η διαρροή από μεγάλα κεφάλαια από τις Κυπριακές τράπεζες μόλις δύο ημέρες πριν.
Οι Ναζί των Βρυξελλών & του Βερολίνου οδηγήσουν τους Κυπρίους σε ένα δωμάτιο και τους πουν ” Δώστε μας τα χρήματα ή το τραπεζικό σύστημα σας τελειώνει». Θα θυμάστε επίσης ότι είπα ότι ήμουν 100% σίγουρος ότι οι Eυρωφανατικοί θα καταπνίξουν οποιαδήποτε είδηση ​​σχετικά με αυτήν την έξοδο μετρητών κεφαλαίων έως ότου η συμφωνία είχε τελειώσει. Πιθανώς επίσης να θυμάστε ότι ανέφερα για ακόμη περισσότερα κεφάλαια που αποσύρονταν από υποκαταστήματα Κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό, επειδή στις Βρυξέλλες είναι ηλιθίως αντι-εμπορικοί ώστε να κατανοήσουν ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί.

Unbelievable: just as after Munich in 1938, the mobsters decide to take the whole lot.



Surely now the time has come to stop these maniacsIf you’ve just been to Zero Hedge, you’ll know this already, but we are witnessing a full-on time warp in relation to the real nature of the Cypriot bank ‘deal’. On the verge of writing a piece called ‘This year’s solution is a cert for next year’s problem’, I was alerted to a new Tyler Durden piece at ZH.
This is the gist: you will recall I broke the news from banking sources last week about how enormous the leakage of big money had been from Cyprus banks in the two days before B-am-B’s Nazis railroaded the Cypriots into a room and said “Give us the money or your banking system gets it”. You will recall also that I said I was 100% certain that the Eunatics would stifle any news about the cash exodus until the deal was over. You will probably also remember that I reported on yet more money leaving by Cyprus bank branches abroad, because the the EC is too dumbf**k uncommercial to grasp that this was going to happen.

Ποιο θα είναι το πρώτο κράτος που θα διαλύσει την Ευρωζώνη;


Όταν τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανία του Γ΄ Ραϊχ καταλάμβανε τα ευρωπαϊκά κράτη το ένα μετά το άλλο, κανένα άλλο κράτος δεν αντιδρούσε, θεωρώντας ότι δεν το αφορούν οι διαφορές της Γερμανίας με τους γείτονές του.
Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ενώ η Γερμανία του Δ΄ Ράίχ...χρεοκοπεί και θέτει υπό την κυριαρχία της τα ευρωπαϊκά κράτη το ένα μετά το άλλο (Ελλάδα, Κύπρο κ.λ.π.), εντούτοις τα υπόλοιπα κράτη δεν αντιδρούν, θεωρώντας ότι αυτά είναι οικονομικά ασφαλή και δεν τα αφορά το θέμα. Πολύ γρήγορα όμως θα αντιληφθούν που ακριβώς έχουν μπλέξει, αλλά θα είναι αργά. Θα έχουν καταντήσει σαν την Ελλάδα ή την Κύπρο. Ήδη άρχισε να ανησυχεί το Λουξεμβούργο. Σε λίγο δεν αποκλείεται να αρχίσει να ανησυχεί και η υπουργός οικονομίας της Φινλανδίας κ. Jutta Urpilainen (φωτο) που μας κατακεραυνώνει συνεχώς και δηλώνει ότι δεν απασχολεί την Φινλανδία η έξοδός της από το ευρώ.