Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ...6 Απριλίου 1941: τα ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα...


Η Ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στη χώρα μας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε διότι η μνήμη είναι η κινητήρια δύναμη των λαών.
Η γερμανική εισβολή ξεκίνησε στις 6 Απριλίου του 1941, με την επίθεση γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας και Γιουγκοσλαβίας. Δύο γερμανικά σώματα στρατού θα επιτεθούν στις ελληνικές θέσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Παρά την ηρωική αντίσταση των αμυνομένων η μάχη διήρκεσε μόλις τέσσερις μέρες, καθώς η γερμανική επίθεση μέσω Γιουγκοσλαβίας υπερκέρασε τις θέσεις άμυνας και απειλούσε τα μετόπισθεν των ελληνικών στρατευμάτων.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

6 Απριλίου 1941
Οι γερμανικές στρατιές εισβάλουν στην Ελλάδα.

7 Απριλίου 1941
Σκληροί αγώνες στην Γραμμή Μεταξά.
Καταλαμβάνονται τα οχυρά Ιστίμπεη, Κελκαγιά, Αρπαλούκι και Νυμφαία.

Ολα είναι δυνατά!


ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Στον κόσμο που μια χούφτα δισεκατομμυριούχοι κατέχουν περιουσία που σύμφωνα με τη «λίστα Forbes» έχει εκτιναχτεί στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού στερείται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά για την ανθρώπινη ύπαρξη: Τροφή, καθαρό νερό, οποιαδήποτε κοινωνική υποδομή (στέγη, ηλεκτρικό, αποχέτευση, παιδεία, στοιχειώδη υγεία, περίθαλψη, κ.λπ.).

Αυτά συμβαίνουν σε έναν κόσμο που η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων θα μπορούσε να εξασφαλίσει να έχουν όλοι απ’ όλα, αλλά που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί το 1/6 της ανθρωπότητας να είναι θύμα υποσιτισμού.
Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά είναι η πραγματικότητα:

Θα ήταν αρκετό μόνο το 4% της περιουσίας των 225 πλουσιότερων κεφαλαιοκρατών για να εξασφαλιστεί τροφή για όλους τους κατοίκους της Γης.
Θα αρκούσαν οι περιουσίες των 7 πλουσιότερων καπιταλιστών για να εξαλειφθεί για πάντα η φτώχεια.
Φυσικά υπάρχει μια «λεπτομέρεια»: Αν ο καπιταλισμός είχε τέτοιες ευαισθησίες, δε θα ήταν καπιταλισμός.

Αντώνης Σαμαράκης, (ένας ακόμα Δημόσιος Υπάλληλος)

Ο "Αιώνιος Έφηβος", ο αγαπημένος της νεολαίας χρησιμοποιούσε τη λογοτεχνία αλλά και τον αυθεντικό πηγαίο λόγο του που είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο σαν όχημα κοινωνικής παρέμβασης και αντίστασης στη λήθη και την κάθε είδους αδικία.

Πίστευε πάντα στην ειρήνη η οποία κατά την άποψή του επιτυχγάνεται μόνο με τη συναδέλφωση των λαών.. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από το Μορφοβούνι (Βουνέσι) Καρδίτσας αλλά ο ίδιος γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου 1919 στην Αθήνα. Σε ηλικία 10 ετών αρρώστησε από φυματίωση η οποία τον ταλαιπώρησε για δύο χρόνια και αναγκάστηκε με τη μητέρα του να μετακομίσει στο Χαλάνδρι επειδή θα τον βοηθούσε το κλίμα. Έμενε σε στρατιωτικό αντίσκηνο επειδή δεν περίσσευαν χρήματα για ενοικίαση σπιτιού...

Από μικρός διάβαζε ότι του έπεφτε στα χέρια. Η λογοτεχνική του καριέρα ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη στο Γυμνάσιο δημοσιεύοντας ποιήματα στα περιοδικά του Σχολείου του όπως τα "Ο παιδικός κόσμος" και η "Μαθητική ζωή" και α ργότερα στη "Διάπλασις των Παίδων" πολλά απ' αυτά με το ψευδώνυμο "Ιωσήφ Κυπριανός". Αργότερα, μόλις τελείωσε τη Βαρβάκειο Σχολή, μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών να σπουδάσει Νομικά. Παράλληλα, εργάζονταν από το 1934 μέχρι το 1940 στο Υπουργείο Εργασίας απ' όπου παραιτήθηκε την περίοδο της δικτατορίας του Μεταξά για να επανέλθει το 1945.

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ


Σε θολό τοπίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις υπουργείου Ανάπτυξης και τρόικας για το πολύκροτο νομοσχέδιο που αφορά στο πρόγραμμα διευκόλυνσης ενήμερων τραπεζικών οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια.
Πληροφορίες θέλουν την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να επιδιώκεται συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. για το θέμα. Από την προηγούμενη επίσκεψή τους μέχρι τώρα έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις ανάμεσα στη γενική γραμματεία Καταναλωτή και τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία στις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Πηγές αναφέρουν πως οι δύο πλευρές είχαν έλθει πολύ κοντά σε κοινές λύσεις μέχρι τις μέρες που ξέσπασαν τα γεγονότα της Κύπρου. Από τότε η τρόικα “μούδιασε” και οι διαπραγματεύσεις κατά κάποιο τρόπο κόλλησαν… Σε αυτήν την κατάσταση συνέτεινε και το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αλλά και η υπόθεση της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank.

Γράμμα μαθητή σε σχολείο των Χανίων προς τον Υπ. Οικονομικών που αξίζει να διαβάσετε

Κακοσκηνοθετημένο θέατρο σκιών στην Επιτροπή


Στο όριο του εξευτελισμού για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας έφτασαν Ευάγγελος Βενιζέλος κι Άδωνις Γεωργιάδης σε ένα στημένο παιχνίδι ερωταπαντήσεων στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Λίστα Λαγκάρντ. Αντί να βοηθήσουν το λαό και να συμβάλουν με τις θεσμικές ιδιότητές τους ώστε να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη Λίστα και ποιος φέρει ευθύνες και οι δύο εξευτέλισαν το ρόλο του βουλευτή επιδιδόμενοι σε ένα πρωτοφανές στημένο παιχνίδι το οποίο θα ζήλευε κι ο Γκέμπελς.Η προσυμφωνημένη παράσταση Βενιζέλου-Γεωργιάδη επέτρεψε στον Βενιζέλο από πρώην υπουργός Οικονομικών που θα έπρεπε να βοηθήσει με την κατάθεσή του στη διαλεύκανση της υπόθεσης για την οποία είχε κληθεί να γίνει κατήγορος εκείνων που ήθελαν και θέλουν να αποκαλύψουν κάθε αδιαφανή πτυχή της. Έτσι λοιπόν, εκτός από τη δολοφονία Κένεντι την οποία δεν απέδωσαν στον Κώστα Βαξεβάνη άφησαν να πλανάται με προσυμφωνημένες κι επιτηδευμένες ερωταπαντήσεις ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου Βατοπεδίου δεν ήταν δημοσιογραφική επιτυχία που προέκυψε από την τηλεοπτική εκπομπή «Το Κουτί της Πανδώρας», αλλά μια στημένη υπόθεση προκειμένου να χτυπηθεί πολιτικώς ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του.

... το MEGA των ιδιοκτητών του ...

Νίκος Μπογιόπουλος

MEGAλες αλήθειες
Οι μεν εκφωνητές του Mega ισχυρίζονται ότι το κανάλι είναι "τσεκουράτο προς πάσα κατεύθυνση" και πάντα "αποκλειστικά με δημοσιογραφικά κριτήρια". Ο δε Ψυχάρης, δηλαδή ο εκπρόσωπος του ΔΟΛ, εκ των μεγαλοϊδιοκτητών του Mega λέει ότι"κριτήριο" αποτελούν τα συμφέροντα και οι απόψεις των ιδιοκτητών του Tύπου.

Εσείς ποιον πιστεύετε;
«Δεν υπάρχουν όμως εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα». Η θέση αυτή διατυπώθηκε νέτα-σκέτα στο Βήμα της Κυριακής (8/1/2012). Από τότε έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας χρόνος. Φέρει δε την υπογραφή του εκδότη της εφημερίδας Σταύρου Ψυχάρη. Στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ψυχάρη θα επανέλθουμε παρακάτω.

Δραματική προειδοποίηση Βόρειας Κορέας: Να εκκενωθούν οι ξένες πρεσβείες


Η Βόρεια Κορέα κάλεσε όλες τις ξένες πρεσβείες στην Πιονγιάνγκ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν το προσωπικό τους σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βορειοκορεατική κυβέρνηση προειδοποιεί για δραματικές εξελίξεις, μη αποκλείοντας κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και αυτό της ένοπλης σύρραξης τις επόμενες ημέρες. Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επαφή και συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία σχετικά με το αίτημα της Β. Κορέας να εξεταστεί το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του διπλωματικού προσωπικού των χωρών αυτών από το έδαφος της.

«ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ» ΑΚΙΝΗΤΩΝ - Μπούσουλας τα χαράτσια στη λαϊκή περιουσία


Αδυναμία προσδιορισμού αντικειμενικών τιμών στην ακίνητη περιουσία διαπιστώνεται από την αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας της συρρίκνωσης μέχρι και ανυπαρξίας αγοραπωλησιών στις περιοχές της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται ότι οι σημερινές εμπορικές τιμές είναι κατά πολύ χαμηλότερες και από τις αντικειμενικές που ισχύουν από το 2007. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάρια για την «αναμόρφωση» του συστήματος προσδιορισμού των αντικειμενικών τιμών, κατά τρόπο που να μην προκύπτουν ελαφρύνσεις, κυρίως για μια σειρά από χαράτσια που συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές, όπως για το «ενιαίο τέλος ακινήτων» που σκοπεύουν να βάλουν σε εφαρμογή από το β' εξάμηνο του 2013.

ΣΤΗΜΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ;


 kartesios
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση της El Dorado Gold να διοργανώσει ταξίδι – περιοδεία για δημοσιογράφους με σκοπό να πραγματοποιήσουν ρεπορτάζ για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας σε Ελλάδα και Τουρκία. Το ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Απριλίου και ακολουθεί την τελευταία συνέντευξη τύπου της εταιρείας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να παραμείνει στην Ελλάδα και απέδωσε τις πληροφορίες περί φυγής σε «παρανόηση από πλευράς δημοσιογράφων».
Η «εκδρομή» περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, στα γραφεία της στο Μαντέμ Λάκκου, μεταφορά στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις εγκαταστάσεις της στα μεταλλεία Efemcukuru στη Σμύρνη ενώ στο ενδιάμεσο θα λάβουν χώρα πλήθος γευμάτων σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης με στελέχη της εταιρείας.