Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Κομμένος» ο Πρετεντέρης για τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο προκάλεσε το χθεσινό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο «Βήμα της Κυριακής», στο οποίο ο δημοσιογράφος εξισώνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Ηλία Κασιδιάρη. Στο άρθρο με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη», ο κ. Πρετεντέρης αναφερόμενος στην επεισοδιακή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ της περασμένης εβδομάδας υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός Κωνσταντοπούλου και Κασιδιάρη αποτελεί ένα επικίνδυνο φαινόμενο για την πολιτική σκηνή. Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, που με επιστολή του ενημέρωσε ότι διακόπτει τη συμμετοχή εκπροσώπων του στην εκπομπή Ανατροπή. 
Στο κείμενο του δημοσιογράφου, το οποίο επέκριναν πολλοί και στην ιστοσελίδα του «Βήματος», απάντησαν πολίτες και άλλοι δημοσιογράφοι σε άλλα ΜΜΕ. Χρησιμοποιώντας το ίδιο στιλ γραφής με τον Γιάννη Πρετεντέρη άλλαξαν το περιεχόμενο παρουσιάζοντας τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ ως «υποταγμένο στα αφεντικά του», ενώ καλούν το αναγνωστικό και τηλεοπτικό κοινό να κάνει εμπάργκο στο «Βήμα» και το Mega.

Ρομά

Καταυλισμός Ρομά στο Κόσοβο
 Οι Ρομά (στον ενικό αριθμό Ρομ), γνωστοί και ως Τσιγγάνοι, Ατσίγγανοι,Κατσίβελοι, Σίντηδες ή με τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό Γύφτοι είναι ένας κατά βάση νομαδικός λαός με Ινδικήκαταγωγή.
 
Οι Ρομά είναι στις περισσότερες χώρες γνωστοί με λέξεις συγγενικές με τη λέξη "γύφτος". Η λέξη προέρχεται από τη λέξη "Αιγύπτιος" και η χρήση της οφείλεται στην πεποίθηση παλαιότερων εποχών ότι οι Ρομά προέρχονται από την Αίγυπτο. Η λέξη "Ρομ", που χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές από τους ίδιους, σημαίνει στη γλώσσα τους "άντρας" ή "σύζυγος". Μεταξύ τους χρησιμοποιούν περισσότερο τα "Μελελέ" (Λαός μαύρος), "Μανούς" (άνθρωπος) και "Σίντε". Επίσης, η λέξη "αθίγγανος" ή "ατσίγγανος" σημαίνει τον "ανέγγιχτο" (από την ονομασία της κατώτερης ινδουιστικής κάστας, από την οποία πιθανολογείται ότι προήλθαν) και ετυμολογείται από το στερητικό α- και το ρήμα θιγγάνω, δηλαδή "αγγίζω". Δεν πρέπει να συγχέονται με την θρησκευτική ομάδα Αθίγγανοι που έδρασε τον 8ο αιώνα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και διέθετε μεγάλη επιρροή.[1]

8 Aπρίλη: Ημέρα του Έθνους των Ρόμα



Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, σε τουλάχιστον 150 πόλεις του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.
Οι Τσιγγάνοι (Ρόμα, όπως αυτοαποκαλούνται) είναι ένα έθνος 15.000.000 ψυχών, χωρίς κρατική υπόσταση, με βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστική αντιμετώπιση στα μέρη όπου ζουν.
 Διαφήμιση πώλησης Ρομά σκλάβων στην Ρουμανία:
 "Για πώληση εξαίρετοι δουλοπάροικοι ή σκλάβοι Τσιγγάνοι. Δια μέσου μιας δημοπρασία στο μοναστήρι του Αγίου Ηλία στις 8 Μαΐου 1852, συμπεριλαμβάνονται 18 άνδρες, 10 αγόρια, 7 γυναίκες και 3 κορίτσια σε καλή κατάσταση".






The party is over: Το πολυδιαβασμένο άρθρο άγνωστου blogger


Ένα κείμενο γραμμένο αγνώστου κύπριου blogger για την κυπριακή κρίση κάνει θραύση στο διαδίκτυο το Σάββατο, συνοδευόμενο από ποταμούς σχολίων, άλλοτε επικριτικών και άλλοτε επαινετικών.
Διαβάστε το άρθρο:

Εδώ τζιε πάρα πολλά χρόνια, ΟΛΟΙ οι πιο κάτω εκάμναμεν ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ, το οποίον είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εν θα ετέλειωνεν ποττέ:

1. Εβάλλαμε εμείς τζιε οι ξένοι (Ρώσσοι, Καλαμαράδες, Εγγλέζοι κ.λπ.) τις καταθέσεις μας στις 2 μεγάλες τράπεζες μας, Τράπεζα Κύπρου (ΤΚ) τζιε Λαϊκή Τράπεζα (ΛΤ) έναντι ενός εξωπραγματικά ψηλού επιτοκίου που εν υπήρχε πουθενά στην Ευρωζώνη.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ



Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

Από τις 3 Σεπτεμβρίου του 1939 μέχρι τις 10 Μαΐου του 1940, η Ευρώπη βίωσε αυτό που έμεινε στην Ιστορία ως «drole de guerre», δηλαδή παρωδία πολέμου: την επομένη της ναζιστικής εισβολής στην Πολωνία, Γαλλία και Βρετανία κήρυξαν πόλεμο στη Γερμανία, ο οποίος έμεινε, ωστόσο, στα χαρτιά μέχρι τη σαρωτική επέλαση των ναζί, οκτώ μήνες αργότερα. Δεν αποκλείεται η σοβούσα κρίση στην κορεατική χερσόνησο να αποδειχθεί ανάλογη παρωδία πολέμου- αυτή τη φορά χωρίς τραγική κατάληξη.
Αν έπαιρνε κανείς τοις μετρητοίς τις τηλεοπτικές εικόνες, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι βαίνουμε προς μια δραματική αναμέτρηση, ανάλογη με την κρίση των πυραύλων του 1962, στην Κούβα. Ενδεδυμένος τη στρατιωτική στολή, ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δείχνει πάνω στον απλωμένο χάρτη αμερικανικούς στόχους, κηρύσσει τη χώρα του σε κατάσταση πολέμου με τη Νότια Κορέα και διατάσσει την επαναλειτουργία όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Mega δεν βλέπετε, Πάσχο δεν διαβάζετε, Πορτοσάλτε δεν ακούτε;


Δημοσκοπήσεις - σαλιγκάρια:
Οι δημοσκοπήσεις, όχι όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά ευάριθμες εξ αυτών, είναι σαν τα σαλιγκάρια, βγαίνουν δηλαδή στην επιφάνεια αμέσως μετά την βροχή. Όχι την ευλογημένη βροχούλα του Θεού,...καλά ας είσαι άστεγος και θα δεις ευλογία, την βροχή της κατά περίπτωση προπαγάνδας εννοούμε. Κι έβρεξε πολύ προπαγάνδα αδερφέ μου τις τελευταίες ημέρες και να είδατε τι πάθανε οι Κύπριοι που τολμήσανε μα πούνε όχι, πεινάσανε, διψάσανε, στηθήκανε στις ουρές και στο τέλος βάλανε την ουρά κάτω από τα σκέλια κι ευτυχώς εμείς στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση σοβαρή που λέει πάντα να και περιμένετε να δείτε τι στραπάτσο έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ που αρπάχτηκε από το όχι των Κυπρίων.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ALPHA BANK: E.E. ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ!


Διαβλέποντας το τι έρχεται η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank κάνει ειδική αναφορά το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων που εκδίδει για την απόφαση του Eurogrpoup αναφορικά με την Κύπρο και προβαίνει σε μια πρωτοφανή για τράπεζα, επίθεση κατά της του ανώτατου ευρωπαϊκού οργάνου που έχει εξελιχθεί σε όργανο της Γερμανίας.
Όπως επισημαίνεται στο δελτίο, η απόφαση της 25ης Μαρτίου, συνεπάγεται μια σειρά από εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις για το χρηματοοικονομικό σύστημα, και κυρίως στην ουσιαστική απομόνωση και συρρίκνωση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και, κατά συνέπεια, της οικονομίας της μεγαλονήσου.
Ας δούμε τα κυριότερα αποσπάσματα του δελτίου της Alpha Bank: