Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ: «Η ΘΑΤΣΕΡ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»


«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πιο διχαστική και καταστροφική πρωθυπουργός της σύγχρονης εποχής» δήλωσε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, αναφερόμενος στον θάνατο της πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Μεγάλη ανεργία, λουκέτα σε εργοστάσια, κατεστραμμένες κοινότητες: αυτή είναι η κληρονομιά της. Ηταν μαχητής και ο εχθρός της ήταν η βρετανική εργατική τάξη. Οι νίκες της ήταν υποβοηθούμενες από τους διεφθαρμένους ηγέτες του Εργατικού Κόμματος και από πολλά εργατικά συνδικάτα. Εξαιτίας των πολιτικών που αυτή άρχισε βρισκόμαστε σε τέτοιο χάλι σήμερα» ανέφερε ο σκηνοθέτης ταινιών όπως «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι», «Γη και ελευθερία» και «Γλυκά δεκάξι».
«Θυμηθείτε ότι αποκάλεσε τον Μαντέλα τρομοκράτη και ήπιε τσάι με τον βασανιστή και δολοφόνο Πινοσέτ» τόνισε ο γνωστός για τις αριστερές του πεποιθήσεις καλλιτέχνης.
«Πώς να την τιμήσουμε όπως της πρέπει; Ας ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της. Να την βγάλουμε σε δημοπρασία και να την αναθέσουμε στο φθηνότερο μειοδότη. Είναι αυτό που θα ήθελε και εκείνη» κατέληξε ο Λόουτς.

πηγή: tanea.gr

Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α.ΜΟΝΤΕΜΠΟΥΡ


Η λιτότητα, η οποία «έχει απορριφθεί από όλους τους λαούς» οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην «κατάρρευση» και επισύρει την απειλή μιας «πολιτικής κρίσης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλώνει ο αρμόδιος για την βιομηχανική ανάκαμψη γάλλος υπουργός Αρνό Μοντεμπούρ, σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Le Monde.

“Η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό, αν σκοτώνει την ανάπτυξη, δεν είναι κάτι απλώς σοβαρό. Είναι παράλογη και επικίνδυνη. Επομένως, είναι καιρός να ανοίξει η συζήτηση για την πολιτική αυτή που οδηγεί την ΕΕ στην κατάρρευση”, δηλώνει ο γάλλος υπουργός Παραγωγικής Ανάκαμψης.

Ο Μοντεμπούρ, που κατατάσσεται στην αριστερή πτέρυγα της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, πιστεύει ότι “αν υπάρχει μια κρίση πολιτικής, είναι στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου δεν υπάρχει καμία δημοκρατική συζήτηση για τις αιτίες και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής της λιτότητας που μας οδηγεί συλλογικά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης”.

Οι βιαστές


Η συκοφαντία είναι τέχνη αρχαιοτάτη
Σκοτώνει ακαριαία όπως το δηλητήριο της κόμπρας ή αργά και μεθοδικά, αλλά το ίδιο αποτελεσματικά όσον οι μελετημένες δόσεις τουαρσενικού.
Ιδιαιτέρως εναντίον των γυναικών έκπαλαι η συκοφαντία, αλλά και στις ημέρες μας είναι ακόμα πιο θανατηφόρα, διότι γαργαλάει κι ενεργοποιεί ανδρικούς ατταβισμούς, αρχετυπικούς και δασύτριχους.
 κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο στόχαστρο τέτοιωνσυκοφαντιών από την πρώτη στιγμή της εισόδου της στον πολιτικό στίβο, όταν απέδειξε αμέσως ότι είναι αυτόφωτη,

ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ !...


 Οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν με κάθε επισημότητα την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στο υπέδαφος νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο.

Όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Κύπρο, πριν εφορμήσει ο γερμανικός Αττίλας υπό την σκέπη της ΕΕ και του ΔΝΤ και τα κάνει όλα ρημαδιό. Ελλάδα και Κύπρος τώρα βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους.
Πετρέλαιο η μια, πετρέλαιο και η άλλη, μνημόνιο η πρώτη, μνημόνιο και η δεύτερη. Δεν πρόφτασαν οι Κύπριοι να χαρούν και ήρθε η κατραπακιά, ενώ για μας η σφαλιάρα ήρθε πριν από τα κοιτάσματα.
Και στις δυο περιπτώσεις, μιλάμε για ύφεση πολλών ετών, για φτωχοποίηση και ανεργία, που εμείς τη βιώνουμε ήδη και τώρα είναι η σειρά της μεγαλονήσου να δοκιμάσει την πικρή γεύση τους. Γερμανο-γάλλοι και Ολλανδοί δεν έχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι όμως μεγάλοι καταναλωτές, καθώς κινούν εργοστάσια, σπίτια και καταστήματα.

Der Spiegel: Tο Βερολίνο χρωστά στην Αθήνα 162 δισ. ευρώ

H διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, αναδημοσιεύοντας άρθρο από «Το Βήμα της Κυριακής», συμφωνεί με την άποψη πως η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα λεφτά πολεμικών αποζημιώσεων από τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο.Το Spiegel γράφει ότι πρόκειται για πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων που εξετάζει κατ΄εντολή του υπουργείου Οικονομικών πιθανή αξίωση καταβολής αποζημιώσεων από την Γερμανία. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της 
έρευνας η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τα δεινά που υπέστη κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Η έκθεση βασίζεται σε 761 τόμους από αρχειακό υλικό, μεταξύ αυτών συμφωνίες, νομοθετικά κείμενα και δικαστικές αποφάσεις. Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της επιτροπής, Παναγιώτης Καρακούσης, οι εμπειρογνώμονες επεξεργάστηκαν 190.000 σελίδες διασκορπισμένες σε διάφορα αρχεία, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στα υπόγεια δημοσίων κτηρίων.