Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με τους Ρωμαίους ή με του Γαλάτες

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Με αφορμή την επίσημη ίδρυση, αύριο Κυριακή, του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τη μεσαία τάξη, Γιόζεφ Σλάρμαν καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματός του για την αποξένωση των ψηφοφόρων του, οι οποίοι φαίνεται να στηρίζουν σήμερα τον νέο σχηματισμό.

«Η AfD απευθύνεται σε πολλούς από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), οι οποίοι απομακρύνθηκαν λόγω του πνεύματος εκσυγχρονισμού του κόμματος» υποστηρίζει ο κ. Σλάρμαν σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Focus» και καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος και κυρίως στην Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, όπως λέει, «έπρεπε να είχε αντιδράσει ήδη από καιρό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ατμομηχανή της Δημοκρατικής Αντιμνημονιακής Συμμαχίας


Γράφει ο Μαγια
Φυτρώνει ο σπόρος της μεγάλης πολιτικοκοινωνικής συμμαχίας, που θα σπάσει τα δεσμά του Μνημονίου και θα εφαρμόσει την εναλλακτική δημοκρατική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, εμφανίζεται έτοιμος να διαβεί τον Ρουβίκωνα, να μιλήσει ανεπιτήδευτα, με ειλικρίνεια, με πατριωτική ευθύνη και όρους εθνικής αξιοπρέπειας στην πονεμένη καρδιά της ρημαγμένης κοινωνίας;
H εισήγησης του συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσα, που θα τεθεί προς έγκριση από την Κεντρική Επιτροπή, το Σαββατοκύριακο, προσλαμβάνει βαρύνουσα σημασία, καθώς προδιαγράφει το νέο τοπίο στο επίπεδο των συνεργασιών και καταδεικνύει την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερβεί πρότυπα, αντιλήψεις, ιδεοληψίες και πρακτικές του παρελθόντος.

«Υποδείξεις» Σβόμποντα σε ΠΑΣΟΚ-Έξαλλος ο Βενιζέλος «Συνεργαστείτε με ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίξτε την κοινωνία»

Ο Πρόεδρος της ομάδας των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποίαν ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, Χάνες Σβόμποντα αμφισβητεί ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ιδιαίτερα τη στρατηγική σύγκρουσης που έχει επιλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σβόμποντα με δηλώσεις του σε εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί στην Ελλάδα, όπως είπε, η «καλύτερη μελλοντική αριστερά».
Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών δήλωσε: «Θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να βρει έναν τρόπο στενής συνομιλίας με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με πολλούς λογικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω γνωρίσει πολλά άτομα στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεν αριστερές απόψεις, αλλά παράλληλα εποικοδομητικές απόψεις και για μένα δεν πρόκειται για μια ομάδα που είναι απόλυτα ανεύθυνοι.

Κώστας Καραμανλής «Πολιτικά ανήθικη» η μη υποστήριξη από τον Σαμαρά

Ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση «επιστροφής» του σε ρόλο ηγέτη, θεωρεί τραβηγμένο το σενάριο δολοφονίας του ενώ μιλάει για τις «παγωμένες» σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «6 μέρες», η οποία επικαλείται συζητήσεις με στενούς συνεργάτες και φίλους του Κ. Καραμανλή, οι σχέσεις του ίδιου με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι κακές, αλλά δεν είναι και «θερμές», καθώς ο Α. Σαμαράς δεν υπερασπίστηκε τις πολιτικές της 5ετίας 2004-2009, κάτι που ο Κ. Καραμανλής θεωρεί «πολιτικά ανήθικο».
Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του, πιστεύει ότι οι αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης μειώνονται, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να επιστρέψει σε ρόλο ηγέτη «ούτε με σφαίρες».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι τον τελευταία τρία χρόνια, χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Πυρηνική βόμβα από την Ντόρα για την διαπλοκή ΟΠΑΠ-Σαμαρά-Κόκκαλη!

     
To "Koυρδιστό Πορτοκάλι" που εδώ και μήνες προσπαθεί να αναδείξει την νοσηρή εξάρτηση του Μεγάρου Μαξίμου με την διαπλοκή και πιο συγκεκριμένα με τον Κόκκαλη-μια ανάρμοστη πολιτική σχέση που κρατάει δεκαετίες-αισθάνεται σήμερα δικαίωση. Ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με ερώτηση-πυρηνική βόμβα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την σύμβαση με την Intralot.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα, 11 Απριλίου 2013
ΕΡΩΤΗΣΗ

Αλληλοσυγχαίρονται στη ΝΔ για τη λογοκρισία


Το indymedia και 2 ραδιόφωνα τελούν υπό καταστολή από χθες, Πέμπτη, έπειτα από εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια. Η αντιδημοκρατικότητα της πράξης αυτής θυμίζει εποχές χούντας, όπου η λογοκρισία δεν εφαρμοζόταν με βάση τους ισχύοντες νόμους και το Σύνταγμα, αλλά κατά το δοκούν.Ο κ. Δένδιας, υπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, μέλος του κοινοβουλίου και προασπιστής των άρθρων του Συντάγματος, καταπάτησε κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης και έκλεισε τη μεγαλύτερη ίσως αντισυστημική ιστοσελίδα ελεύθερης πληροφόρησης.

Ο server της ιστοσελίδας, που φιλοξενούσε και δύο ακόμη μέσα, τον 98 FM και το Ράδιο Ένταση, βρισκόταν μέσα στο ΕΜΠ. Κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων, αναγκάστηκαν να διακόψουν την παροχή Ίντερνετ.
Έκδηλη ήταν η χαρά του Άδωνι Γεωργιάδη για την κίνηση αυτή. Αξιοσημείωτο είναι το ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΜΠ διέκοψε την παροχή Ίντερνετ έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις, χωρίς να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες. Δεν αναφερόταν ο υπεύθυνος της κίνησης αυτής.

Τσίπρας: Υγεία, Εργασία και Δημοκρατία τα θύματα των Μνημονίων


Ο Αλ. Τσίπρας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών/Π.Τζάμαρος-FosPhotos
Τα τρία θύματα των μνημονίων είναι η υγεία και η κοινωνική φροντίδα, η εργασία, και η δημοκρατία, παρατήρησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εργαζόμενους στοΨυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί βρίσκονται σε κίνδυνο, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρελόχαρτο και η Βουλή διακοσμητικό όργανο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στηλίτευσε την απουσία του Πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο.
«Το υπουργικό Συμβούλιο έχει αντικατασταθεί από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δυο κομπάρσους που στηρίζουν την κυβέρνησή του και οι οποίοι αλληλοκαλύπτουν και επικαλύπτουν και αλληλεπικαλύπτονται με τον κ. Κεδίκογλου ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι κάνοντας δηλώσεις» σημείωσε επιτιθέμενος στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Ο ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ !...


Καμιά ευρωπαϊκή Μεγάλη Δύναμη δεν δικαιούται να αναμειγνύεται σε οποιαδήποτε κρίση ή σύγκρουση στην αμερικανική ήπειρο: Αυτό ήταν το δόγμα που διατύπωσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μονρόε λίγο μετά το 1820, όταν είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η χειραφέτηση της Λατινικής Αμερικής από την Ισπανία.

Επρόκειτο για την πρώτη σαφή δήλωση από πλευράς Ουάσιγκτον ότι Βόρεια και Νότια Αμερική θεωρούνται σαν αποκλειστική ζώνη επιρροής των ΗΠΑ, έτσι ώστε καμιά άλλη δύναμη -Βρετανία ή Γαλλία- να μη σπεύσει να εκμεταλλευθεί την κατάρρευση της Ισπανικής Αυτοκρατορίας.

Αγρίνιο: Μεγάλη Παρασκευή 1944 – Η εκτέλεση των 120

Στη μητέρα μου

Το άψυχο σώμα του ήρωα Αβραάμ Αναστασιάδη κρέμεται από κολώνα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Οι τσολιάδες συνεργάτες των Γερμανών κρέμασαν το παλικάρι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής του 1944 και τον άφησαν εκτεθειμένο στη θέα των περαστικών της πλατείας, μέσα σε συνεχή βροχή, μέχρι το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Τότε, τα καθάρματα επέτρεψαν στους συγγενείς του να αποκαθηλώσουν το νεκρό κορμί του.

Την μέρα εκείνη, οι Γερμανοί καταχτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους,εκτέλεσαν στο Αγρίνιο 120 παλικάρια.


Ένα χρόνο μετά τη δραματική εκείνη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 στην Αγρινιώτικη εφημερίδα της εποχής“Φωνή του λαού” δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο με μαρτυρίες από το σκηνικό της εκτέλεση των 120:

Η εκτέλεση των 120
“Πέρασε ένας χρόνος από τη δραματική εκείνη Μεγάλη Παρασκευή, θυσία στο βωμό της λευτεριάς της Πατρίδας. Ό,τι ιερότερο και καλλίτερο έχει ο ελληνικός λαός.

Το Αγρίνιο πρόσφερε στην ιστορία της αγωνιζόμενης Ελλάδας το ολοκαύτωμα των 120 δολοφονημένων παιδιών του. Ποιος θα μπορέσει ποτέ να περιγράψει σ” όλη της την έκταση, τη φρίκη της ημέρας;

Σας μεταφέρουμε εδώ απλές αφηγήσεις για τα γεγονότα της Μεγ. Παρασκευής όπως τα διηγήθηκαν φυλακισμένοι, αυτόπτες μάρτυρες και τσολιάδες ακόμη.

Στις φυλακές της Αγίας Τριάδας

Το βράδυ της Μεγ. Πέμπτης, λέει ο κρατούμενος Θαν. Καλ…, η φρουρά των φυλακών της Αγ. Τριάδας δυνάμωσε αρκετά. Από μέρες διαδίδονταν πως για το σαμποτάζ της Σταμνάς θα εκτελούνταν σ’ αντίποινα 160 κρατούμενοι ή 120. Μας καθησύχαζαν όμως απ’ έξω κι’ είχαμε πιστέψει πως θα γλυτώναμε. Τα ξαφνικά αυτά μέτρα άρχισαν να μας ανησυχούν.