Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η Λετονία επιδιώκει να γίνει «Κύπρος της Βαλτικής»


Τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση οι Αρχές της Λετονίας. Η διαρκής αύξηση των καταθέσεων ξένων υπηκόων στις λετονικές τράπεζες είναι «μάννα εξ ουρανού» για τη μικρή αυτή χώρα της Βαλτικής, με τα μόλις 2,2 εκατομμύρια κατοίκους και την ανεργία στο 16,1%. Μέσα στο 2012 οι συνολικές καταθέσεις ξένων στη Λετονία αυξήθηκαν κατά 17% και έφτασαν στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ - όσες ακριβώς και οι καταθέσεις του γηγενούς πληθυσμού. Τα 9 δισ. ευρώ σε μια χώρα που το ΑΕΠ της το 2012 ανήλθε στα 27 δισεκατομμύρια είναι σοβαρό ποσό προφανώς. «Η πρόσφατη επιτάχυνση καταθέσεων ξένων στις λετονικές τράπεζες πιστεύεται ότι προέρχεται από καταθέτες της
πρώην Σοβιετικής Ενωσης, οι οποίοι επανατοποθετούν τα κεφάλαιά τους παίρνοντάς τα από χώρες με τράπεζες υπό πίεση στην Ευρωζώνη, κυρίως από την Κύπρο» αναφέρει σε εκτίμησή του το ΔΝΤ.
Ο πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντόμπροφσκις προσπαθεί να διαψεύσει αυτές τις εκτιμήσεις. «Προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ορμητική εισροή κυπριακού χρήματος στη Λετονία. Αυτή η χώρα βρίσκεται υπό επιτήρηση και εμείς δεν πρόκειται να διαγκωνιστούμε για αυτά τα χρήματα» ισχυρίζεται. Δεν τον πιστεύει φυσικά κανείς.

Νέοι νόμοι, ίδιοι θάνατοι


Κάθε μέρα, κάθε πρωί βάζει ο κλόουν τα καλά του, έχει μια μέρα μπροστά του, να της αλλάξει τα φώτα, να της τρελάνει το μυαλό, διότι δεν είναι ένας χαρούμενος κλόουν, που μαδάει σαν μαργαρίτα την αγάπη για να ταΐσει τα πουλιά και τα παιδιά, ούτε είναι ένας θλιμμένος κλόουν απ’ αυτούς που εξορκίζουν τη ματαιότητα με τις ελπίδες των ονείρων, αλλά ένας κλόουνμαχαιροβγάλτης.

Συνήθως καθωσπρέπει κι ατσαλάκωτος, «μεσ’ στο κασμίρι του σφιγμένος», όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Δήλωσε ο κ. Μανιτάκης: «Δεν ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη (σ.σ.: για τις απολύσεις), την ανέλαβαν οι τρειςαρχηγοί και η κυβέρνηση συλλογικά». Και τότε, χρυσέ μου, εσύ
γιατί δεν παραιτείσαι;
Ομως, ο κ. Μανιτάκης όχι μόνον βλέπει να τον «αδειάζουν» κάνοντας ο ίδιος ότι«βρέχει», αλλά «αδειάζει» κι αυτός με τη σειρά του τον αρχηγό του και προστάτη του, κυρΦώτη. Την «ευθύνη ανέλαβαν οι τρεις αρχηγοί», δηλαδή και ο κ. Κουβέλης.

Μουσικές Τετάρτες στο Μουσείο “Κοτοπούλη” – Βραδιά μπουάτ

 
Το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου καθιερώνει την Τετάρτη της Μουσικής, για τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Οι μουσικές βραδιές θα είναι αφιερωμένες σε προηγούμενες δεκαετίες, σε jazz και κλασσική μουσική, σε ποιητές και στιχουργούς.
Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία μια βραδιά μπουάτ αφιερωμένη στη μουσική της δεκαετίας του ΄60, με τους: Χρίστο Θεσσαλονικεύς (κιθάρα-τραγούδι), Γιάννη Νικολάου (κιθάρα-τραγούδι-πρόζα), Αθηνά Σιδέρη (τραγούδι), Κορίνα Αντωνοπούλου (τραγούδι), Κώστα Κρασονικολάκη (μπουζούκι).
Ο κόσμος που κατέκλυσε το Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» έφτιαξε τη δική του παρέα και τραγούδησε στη δική του μπουάτ. Ένα μουσικό ταξίδι στη μαγεία και το όνειρό μιας άλλης γενιάς.

Είναι μια ώρα δύσκολη (για τον πιτσιρίκο)

Εγραψε: Pitsirikos
Αγαπητοί φίλοι,
όταν ξεκινούσα αυτό το μπλογκ, δεν πίστευα, βέβαια, πως θα διαρκέσει πάνω από μερικές εβδομάδες. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, είμαι στην πολύ περίεργη θέση, να σας ενημερώσω πως, σύντομα, αυτό το μπλογκ μπορεί να μην υπάρχει.

Πριν από 4-5 χρόνια, ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος -δεξιών πεποιθήσεων- μου είχε πει το εξής: «Στα ΜΜΕ είναι όλοι μετρήσιμοι. Εσύ μετριέσαι πάρα πολύ καλά. Κάποια μέρα θα σου ζητήσουν να κατέβεις για βουλευτής».

Είχα αντιδράσει στα λεγόμενά του, επειδή τα έβρισκα υπερβολικά.
Έκανα λάθος. Είχε δίκιο.
Αυτή η ημέρα έφτασε.
Μου έγινε η πρόταση να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές.

ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Του ΣΤΑΘΗ*

Το σώου μιας κηδείας είναι πάντα χρήσιμο, όταν σκοπός της είναι να καθηλώσει τις μάζες μπροστά στο μεγαλείο της εξουσίας, τι κι αν το μεγαλείο αυτό είναι αιμοσταγές, τι κι αν η εξουσία αυτή είναι ανθρωποφάγος, δηλαδή ελαφρόμυαλη και καταστροφική. Η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, η κηδεία της Νταϊάνας, όλο αυτό το άψυχο υπερθέαμα που προσφέρει στον λαό της μια εξουσία, η ίδια που τον στέλνει στα πολεμικά μέτωπα, που τον θάβει στις μίνες των ορυχείωνκαι τον σκλαβώνει σε μια ζωή οπαδού, γκρούπι, φαν, ζωή φθηνή, όσον για να φθάνει για ένα μεθύσι με μπύρες το Σαββατοκύριακο.
Ηταν όλοι τους εκεί, η κρυόκωλη αγγλική αριστοκρατία, με τον Απόστολο Παύλο να γίνεται κούφια κουβέντα στο στόμα του Κάμερον, ο κιλίβαντας, ο Αρχιεπίσκοπος του Κατέρμπουρυ, ήταν εκεί η Αυτοκρατορία. Περνούσαν τα κόκκινα σακάκια της Σκωτικής Φρουράς κι εγώ έβλεπα τους απαγχονισμένους Κύπριους, τριπόδιζαν τα άλογα του πυροβολικού κι εγώ άκουγα ψιθύρους απ’ τα ΦυλακισμέναΜνήματα, τις τελευταίες κουβέντες των παιδιών στις μανάδες τους γραμμένες πάνω σ’ ένα κίτρινο χαρτί, με μικρά γραμματάκια για να χωρέσουν τα λόγια. Βροντούσαν τα πόδια τους στο παράγγελμα της προσοχής οι βασιλικοί πεζοναύτες κι εγώ άκουγα την εκπυρσοκρότηση των εκτελεστικών αποσπασμάτων.

Ο ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ο ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι πρότεινε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι ως υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας την ομόφωνη στήριξη των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η υποψηφιότητα Πρόντι έχει αρκετές πιθανότητες να λύσει το αδιέξοδο μετά την καταψήφιση του Φράνκο Μαρίνι για τη θέση του ανώτατου άρχοντα στη γειτονική χώρα.
Ο Πρόντι, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 έως το 2004, έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας της Αριστεράς, αλλά έχει απορριφθεί ως υποψήφιος από τον ηγέτη της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναν από τους παλαιότερους πολιτικούς εχθρούς του.
Ο 63χρονος έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Ιταλίας το διάστημα 1996-1998 και 2006-2008 και δεν θα είναι υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία, που πραγματοποιείται σήμερα νωρίς το μεσημέρι, αλλά στην τέταρτη το απόγευμα της Παρασκευής ή αύριο Σάββατο.
Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απαιτείται απλή πλειοψηφία, ενώ στις δύο χθεσινές της Πέμπτης ήταν απαραίτητη η πλειοψηφία δύο τρίτων για την εκλογή προέδρου.

πηγή: tanea.gr

ΑΘΛΙΕΣ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!


ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ

Με την έντονη δραστηριοποίηση και παρέμβαση των Κυπρίων ευρωβουλευτών και του ΑΚΕΛ, στο επίπεδο της ηγεσίας του και των ευρωβουλευτών του, αποτράπηκαν οι διχοτομικές προσεγγίσεις που αποπειράθηκαν κάποιες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου να εντάξουν στην έκθεση προόδου για την Τουρκία. Έκθεση την οποία το ΑΚΕΛ και η ΕΕΑ τελικά καταψήφισαν.
Διχοτομικές προσεγγίσεις ήταν οι προτάσεις και τροπολογίες τόσο των Σοσιαλδημοκρατών όσο και των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων για τη συμμετοχή Τουρκοκύπριων παρατηρητών και το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, ανεξάρτητα από τις προοπτικές για λύση του Κυπριακού.

DIE ZEIT: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΝΟΤΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ


«Οι κρυφοί κερδισμένοι της κρίσης» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα στον ιστότοπο της Die Zeit, το οποίο αναφέρει: «Λέγεται ότι η Γερμανία πληρώνει για τους άλλους, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως πιο πολύπλοκη».

Η εφημερίδα επισημαίνει την πτώση του κόστους δανεισμού στη Γερμανία εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και εξηγεί ότι «η Γερμανία, ως ένας τεράστιος μαγνήτης, έλκει κεφάλαια από όλο τον κόσμο».

«Η Γερμανία είναι για τους επενδυτές μία από τις λίγες περιοχές, όπου οι αποταμιεύσεις είναι ασφαλείς. Και τα κεφάλαια αυτά γεμίζουν τα κρατικά ταμεία, αναθερμαίνουν την οικονομία και δίνουν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να αγοράζουν ακίνητα. Την ώρα που η νότια Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση, οι Γερμανοί ποτέ δεν περνούσαν καλύτερα», σημειώνει μεταξύ η γερμανική εφημερίδα.

Φράουλες γεμάτες αίμα, της Άντας Ψαρρά


Στα φραουλοχώραφα του αίματος τα εγκλήματα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η δολοφονική μανία τριών Ελλήνων επιστατών απέναντι σε άοπλους εργάτες που ζητούσαν τα μεροκάματα έξι μηνών (!) ξέσπασε κατά 200 μεταναστών, στέλνοντας 29 στο νοσοκομείο. Οπως έγινε γνωστό, οι 200 απλήρωτοι εργάτες μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα. Τους «υποδέχτηκαν» τρεις επιστάτες του αφεντικού με καραμπίνες, δύο εκ των οποίων -όπως προκύπτει από την εξέλιξη των ερευνών- πυροβόλησαν προς το πλήθος. Συνελήφθη ο εργοδότης ως «ηθικός αυτουργός», ενώ ασύλληπτοι παραμένουν οι τρεις πιστολέρος.

Οπως μας ενημέρωσε το Κέντρο Υγείας της Βάρδας, 29 μετανάστες μεταφέρθηκαν εκεί και αμέσως μετά 9 από αυτούς διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου, ενώ οι υπόλοιποι στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Μας πληροφόρησε επίσης ότι 4 από αυτούς ήταν αρκετά σοβαρά, με τραύματα από σκάγια στο μάτι, στον θώρακα και στην κοιλιά. Σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» με το Νοσοκομείο Πύργου πληροφορηθήκαμε ότι τουλάχιστον ο ένας από τους 9 είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στον θώρακα.

Με στοργή... δήμιου!



 Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το «διαίρει και βασίλευε» σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο.
Η τακτική του εγχώριου τρικομματικού ΔουΝουΤιστάν να ξεμοναχιάζει κοινωνικές κατηγορίες και στρώματα, να «θωπεύει» το προηγούμενο θύμα του, τη στιγμή που εγκληματεί εναντίον του επόμενου θύματος, σε πλήρη εφαρμογή. Το κυβερνητικό παραμύθι των «σωτήριων μέτρων» σε νέα σφαγιαστική επανέκδοση.
Ένα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στην όλη αυτή κωμωδία. Το θράσος, η αναίδεια, η αναισχυντία και η ταξική παλιανθρωπιά των «παραμυθάδων». Αυτοί που οδήγησαν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, έφτασαν, με στοργή... δήμιου, να επικαλούνται τα ίδια τα θύματά τους (!) για να δικαιολογήσουν και να «νομιμοποιήσουν» τους επόμενους «αποκεφαλισμούς»!
Έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με τους 15 χιλιάδες που θα απολυθούν από το Δημόσιο θα ασχολούμαστε τώρα!
Αυτή είναι η «γραμμή» της ανελέητης προπαγάνδας του κυβερνητικού επιτελείου σε όλες του τις εκφάνσεις. Με αυτό το ύφος και σε αυτό το πνεύμα ήταν τα λόγια του Βενιζέλου βγαίνοντας την Κυριακή από το Μαξίμου. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και το νόημα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος:
Ελα μωρέ, εδώ ο ιδιωτικός τομέας «φλέγεται», μας μαράνανε οι 15 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο!
Αυτά λένε!

Και ποιοι τα λένε; Οι ίδιοι που αφήσανε απένταρους τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Αυτοί που «ληστέψανε» μισθούς και συντάξεις και από τον ιδιωτικό και από το δημόσιο τομέα.
Αυτοί που το όραμά τους (σ.σ.: «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια») εφαρμόζεται σύμφωνα με το πλάνο τους: Κανένας εργαζόμενος ανά οικογένεια και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα!

Φυσικά, «καρφί» δεν τους καίγεται για το 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Αν τους ενδιέφεραν οι άνεργοι, πολύ απλά, δε θα τους μετέτρεπαν σε άνεργους. Αυτό που τους ενδιαφέρει, με τις περίφημες «αναδιαρθρώσεις», τις «βελτιώσεις», τις «αξιολογήσεις», τις «εφεδρείες», την «κινητικότητα» και τελικά με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, είναι ένα και μόνο:
Στο έδαφος των εργασιακών Νταχάου που έχουν ήδη επιβάλει, να επιφέρουν ένα ακόμα πλήγμα, με ισχυρό, με ισχυρότατο συμβολισμό, ενάντια και στην ιδέα, πια, ενάντια και στην έννοια, πλέον, αυτού που λέγεται «μόνιμη και σταθερή δουλειά» για όλους!
Ο λόγος που κάνουν ό,τι κάνουν με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν είναι για να απαλλάξουν τον - δημιουργημένο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή τους - δημόσιο τομέα από «επίορκους», από «κοπανατζήδες», ή από «ανεπαρκείς» δημόσιους υπαλλήλους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε μια «νύχτα». Ομολογούν ότι δεν το κάνουν ούτε για την επίτευξη «δημοσιονομικών», τάχα, στόχων.

Αλλος είναι ο λόγος της χρόνιας προπαγάνδας τους ενάντια στους... «κοπρίτες». Θέλουν να πατάξουν στη συνείδηση του λαού κάθε σκέψη ότι η δουλειά με ασφάλεια, με ικανοποιητικό εισόδημα, με προστασία, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
«Δικαίωμα», γι' αυτούς, δεν είναι να έχει δουλειά ο εργαζόμενος, «δικαίωμα» είναι - γι' αυτούς - να στύβουν τον εργαζόμενο, να τον πληρώνουν άμα θέλουν, όποτε θέλουν κι όσο θέλουν, «δικαίωμα» είναι να τον βάζουν να δουλεύει όσο θέλουν, «δικαίωμα» είναι να τον πετούν στην ανεργία όποτε θέλουν και με τους όρους που θέλουν.

*

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν όλες τις παλιές και νέες μεθόδους αποπροσανατολισμού. Εχουν άλλωστε χρόνια εμπειρία τέτοιων μεθόδων.

Όταν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να χτυπήσει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων έβαζε σε λειτουργία την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθούσε να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη, επιχειρούσε να οδηγήσει το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο. Μάλιστα, τότε δόθηκε και ονομασία σε αυτή την άθλια τακτική κοινωνικού κατατεμαχισμού: «Κοινωνικός αυτοματισμός». Αντίστοιχα η ΝΔ εφάρμοζε ανάλογες μεθόδους, ανάλογες πρακτικές, ανάλογη επιχειρηματολογία, ανάλογη κοινωνική αναλγησία.

Ο,τι για δεκαετίες έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μόνες τους, τώρα τα κόμματα της πλουτοκρατίας το διαπράττουν από κοινού (μαζί με την «αριστερή» χορηγία της ΔΗΜΑΡ).

Οπως τότε έτσι και τώρα, έχουν στο πλευρό τους στα ΜΜΕ τους ίδιους ακριβώς «παπαγάλους» που βγαίνουν στα χρυσοπληρωμένα τους τηλεπαράθυρα για να πουλήσουν «κοινωνική ευαισθησία»
άλλοτε στους αγρότες (όταν απεργούν οι ναυτεργάτες),
άλλοτε στους ναυτεργάτες (όταν κινητοποιούνται οι αγρότες),
άλλοτε στους νταλικέρηδες (όταν απεργούν όλοι οι άλλοι),
άλλοτε στους επιβάτες (όταν απεργούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό),
άλλοτε στους εργαζόμενους στο Μετρό (όταν «δεν πληρώνουν οι τζαμπατζήδες» επιβάτες),
άλλοτε στους ιδιωτικούς υπαλλήλους (όταν χτυπιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι),
άλλοτε στους δημόσιους υπαλλήλους (όταν χτυπιούνται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι),
άλλοτε στους ανέργους (όταν χτυπιούνται οι εργαζόμενοι),
άλλοτε στους εργαζόμενους (όταν χτυπιούνται οι «τεμπέληδες» άνεργοι) κ.ο.κ.

*

Για να επιβληθεί ολοκληρωτικά το «κοινωνικό και εργασιακό απαρτχάιντ», για να επέλθει η «τελική λύση» που σχεδιάζουν τα μονοπώλια όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβερνητική «γραμμή» έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα:
«Κοινωνικός αυτοματισμός», υποκρισία, «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που βάλλεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας,
εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!
Για να επιτελέσουν το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:
Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών, με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Θέλουν να βάλουν τον έναν να «φάει» τον άλλον.
ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο,
για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!
Θέλουν να κάνουν τον έναν να αδιαφορεί για τα βάσανα του άλλου, για τη διαπόμπευση του άλλου, να μη μιλά, να μην αντιδρά για τη δυστυχία του άλλου, μήπως και διασωθεί ο ίδιος.
Τέτοιοι είναι και έτσι μας κυβερνούν!
Και απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα ορθωθεί η Λαϊκή Συμμαχία και θα υπερισχύσει το
«ένας για όλους και όλοι για έναν», ή δε θα μείνει όρθιος κανένας!