Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...


Άρχισαν τα όργανα....

ΕΚΤΑΚΤΟ...
Τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με αντικείμενα συζήτησης την ανεργία, αλλά και τη μετέπειτα πορεία της κυβέρνησης ζητεί το ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα, η Ιπποκράτους αποδίδει ιδιαίτερη...
σημασία στην ανάσχεση και αντιμετώπιση της ανεργίας και ζητεί από την κυβέρνηση να ενημερώσει αμέσως τα κόμματα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή, στο οποίο, ζητεί, επίσης, να περιληφθούν και οι προτάσεις που το ίδιο έχει καταθέσει για την ανάσχεση της ανεργίας και την προστασία των ευπαθών ομάδων.
Όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, το ΠΑΣΟΚ ζητεί, επιπλέον, να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, πριν την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη μιλήσει για το θέμα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το προηγούμενο 48ωρο.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ! Τί να πεις; Τί να πρωτοσχολιάσεις;



Ευχαριστούμε για την αποστολή του άρθρου. - «Με τις απολύσεις στο Δημόσιο σπάει ένα Ταμπού. Και ασφαλώς θα γίνουν με διαφάνεια και αξιοκρατία». Η δήλωση αυτή του ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, βουλευτή Επικρατείας και σύμβουλου του Πρωθυπουργού, φιγουράρει πρωτοσέλιδα , στο σημερινό φύλλο ( 21 Απρίλη 2013 ) της εφημερίδας Real news. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ ως τα σήμερα, μια τόσο λιτή δήλωση δεν περιέχει ολόκληρων …δεκαετιών επιθυμίες, σχέδια, προσπάθειες, κόπους, κόστος, αποτυχίες της άρχουσας τάξης, να αφαιρέσει κάθε είδους εργασιακού δικαιώματος. Δικαιωμάτων τα οποία κατακτήθηκαν με ταξικούς αγώνες, αίμα και κάθε είδους θυσίες.

Σχόλιο, λοιπόν πρώτο: « Με τις απολύσεις στο Δημόσιο…». Επιτέλους! Έφτασε η ώρα που οι υπηρέτες της άρχουσας τάξης λένε με τη σωστή λέξη αυτό που σχεδιάζουν, αυτό που επιδιώκουν: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!! Καταλάβατε κ. Κουβέλη; Ως τα σήμερα μας πιπίλιζαν το μυαλό με …συνώνυμες λέξεις όπως: «Διαθεσιμότητα», «κινητικότητα», «εθελουσία έξοδο», «μετεκπαίδευση και δεύτερη ευκαιρία», «επίορκοι», «κοπανατζήδες», «πτυχιούχοι μαϊμού»…ενώ τώρα; « Τα σύκα-σύκα…».

Πορεία μνήμης στη Βουλή για τη μαύρη επέτειο



Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00, την Κυριακή, πορεία μνήμης με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος του ’67. Προηγήθηκε συναυλία στο πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα. Εν τω μεταξύ, χρήστες του twitter αποφάσισαν να υπενθυμίσουν πως ήταν τα πράγματα επί χούντας, δημιουργώντας το hashtag #akoumiaistoria, το οποίο σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε στην κορυφή των trend της χώρας.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 20:00. Προβάλλοντας το σύνθημα: "Ποτέ πια χούντα, ποτέ πια φασισμός", εκατοντάδες πολίτες ένωσαν τις φωνές τους στο πάρκος Ελευθερίας, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ

Προς διάσπαση οι Οικολόγοι Πράσινοι

Κοντούλη Ιωάννα,
 επικεφαλής Οικολόγων
 Πράσινων στις εκλογές 2012


Σε διάσπαση οδηγείται το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, μετά την αποχώρηση δεκατεσσάρων από τα 32 παρόντα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου από μία θυελλώδη συνεδρίαση, το απόγευμα του Σαββάτου, κάνοντας λόγο για άλωση του κόμματος από το ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωση τους (δημοσιεύεται παρακάτω) τα στελέχη που αποχώρησαν κατηγορούν την πλειοψηφία ότι «ανοίγει την κερκόπορτα του κόμματος για την άλωση του από το ΠΑΣΟΚ» προχωρώντας σε μαζικές εγγραφές μελών της ΠΑΣΠ.

Διαβάστε επίσης:
Άρθρο νοσηρής φαντασίας για τους Οικολόγους Πράσινους, Του Νίκου Χρυσόγελου
Είναι πρεσβύωπας ο Ντάνι; Του Ιορδάνη Γκρίνη

Η Παρασκευή 21η Απριλίου 1967 και οι ανεξιχνίαστες συνέχειες


Του Δημήτρη Σεβαστάκη 

Εάν η χούντα είχε την ευφυΐα να μην καταστείλει με σαδιστικό πουριτανισμό, την εκσυγχρονιστική πείνα της ελληνικής κοινωνίας τη δεκαετία του '70, πιθανόν να μην είχε πέσει. Εάν επέτρεπε τη μαζική εκκοσμίκευση, τους Ρολικγκ Στόουνς και τους ντόπιους μιμητές, τα πάρτι και τη στοιχειώδη ερωτική ελευθερία που αναγκαστικά ακολουθούσε την οικονομική άνοδο, πιθανόν να είχε κερδίσει την παρτίδα των τεσσάρων δεκαετιών, όπως ο Φράνκο και ο Σαλαζάρ. Υπερβάλλω. Η χούντα μάλλον θα αντικαθίστατο λόγω της ανάγκης πολιτικής διαχείρισης της εισβολής στην Κύπρο.
Αλλά αυτό που θέλω να πω με την υπερβολή μου, είναι ότι το αντιδικτατορικό αίσθημα ήταν ισχυρό στους κύκλους της διανόησης, στην Αριστερά και σε ελάχιστες ακόμα ποιοτικές νησίδες του κοινωνικού σώματος. Όχι στον λαό. Ο κόσμος, αδιάφορος, σήκωνε διώροφα, έβλεπε ματς και τα «Δίχτυα της Αράχνης», προσπαθούσε να τά 'χει καλά με τους χωροφύλακες και τους αστυνομικούς, για να μην τον γράφουν με το μηχανάκι, ξέκλεβε (οι νέοι) κανένα δίσκο με τα αγγλικά Top of the pop's από κανένα ναυτικό.

27 συγκλονιστικά πορτρέτα αστέγων ...


Του βραβευμένου φωτογράφου Lee Jeffries

Ίσως είναι και η πρώτη φορά που ως κοινωνικό σώμα συνειδητοποιούμε πόσο εύθραυστα πια είναι τα όρια μετακύλισης προς την εξαθλίωση του δρόμου για όσους δεν έχουν το... οικογενειακό ή φιλικό δίχτυ προστασίας να τους προστατεύσει από την πρόσκρουση.
   

ΜΑΝΩΛΑΔΑ : ΝΑΤΑΝ, ΜΟΝΟ, ΜΙΑ !...


Το έγκλημα της Μανωλάδας και της αιματοβαμμένης φράουλας από προχθές το βράδυ βρήκε τη δική του θέση στους τίτλους των εφημερίδων, στα τηλεοπτικά παράθυρα ενώ δε σταματά να κάνει το γύρο του διαδικτύου και να "παίζει" στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ξεφτιλίζοντας μας βεβαίως, βεβαίως....

Ο πόλεμος ανακοινώσεων όλων των κομμάτων που φυσικά καταδικάζουν το γεγονός είναι καταιγιστικός. Τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Υπουργός Εργασίας δήλωσαν πως το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο, θα χυθεί άπλετο φως, οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, μπλα,μπλα, μπλα...

Δε θέλω να σας το χαλάσω, αλλά όσοι είμαστε από την Ηλεία (είναι ο πατέρας μου από τα άγια χώματα όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι) δεν πέσαμε από τα σύννεφα όπως πολλοί άλλοι κάτοικοι της συνωστισμένης (ούτε Κυψέλη να ήταν) συννεφούπολης.

"Η Χούντα των συνωμοτών" Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967


Που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλοκαι Νικόλαο Μακαρέζο.

Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.
Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οιεκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέουκαι του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΦΩΣ !...


Πόσοι αναγνώρισαν άραγε τον βίο τους, την καθημερινότητά τους, σαν τμήμα της ωραίας εικόνας που ζωγράφισε ο κ. Σαμαράς ;
Πόσοι ένιωσαν ότι όντως τους αφορούσαν όσα χαρμόσυνα έλεγε, για μια Ελλάδα που πια τη ζηλεύουν οι τρίτοι αντί να τη χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς αποφυγήν ;
Εντάξει. Τα πράγματα δεν είναι κατάμαυρα. Σίγουρα δεν είναι μαύρα και δεν θα γίνουν ποτέ για τους λιγοστούς που έχουν μονίμως εξασφαλισμένα κάποια πλεονεκτήματα, ενώ είναι γκρίζα για όσους δεν ξεκοκάλισαν ακόμα το απόθεμά τους.
Οι άλλοι, ωστόσο, οι πάμπολλοι, ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και άλλοι τόσοι που δουλεύουν «ελαστικά», ξεκρέμαστοι, και πληρώνονται έναντι, ποιο λόγο έχουν να εμπιστευτούν την όραση όσων τους υποδεικνύουν φως στην άκρη του τούνελ και τη γλώσσα όσων τους διαβεβαιώνουν ότι τα δύσκολα πέρασαν ;
΄Εχουν, άλλωστε, δικά τους μάτια για να βλέπουν, δικά τους αυτιά για ν’ ακούνε. Και γλώσσα δική τους για να πουν την αλήθεια τους. ΄Εστω κι αν δεν θα μεταδοθεί σε έκτακτο διάγγελμα και σε εθνικό δίκτυο.
Παντελής Μπουκάλας

Είχε ήλιο…


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις μετά την βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη, προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω γιατί οι δυο Τσετσένοι αδελφοί αποφάσισαν να αιματοκυλίσουν τους θεατές του μαραθωνίου. Αν δεν υπάρχουν συνεργοί, οι μόνοι που θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν για τους λόγους της επίθεσης είναι οι ίδιοι. Ο ένας είναι νεκρός και ο άλλος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τα δυο αδέρφια πάνε και βάζουν βόμβες ανάμεσα σε τυχαίους και ανυποψίαστους πολίτες και όποιον πάρει ο χάρος.
Δηλαδή, δεν έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο• μια στρατιωτική βάση, έναν πολιτικό, έναν ολιγάρχη, έναν τραπεζίτη κλπ. Σκοτώνουν όποιον να ‘ναι.
Γιατί δυο Τσετσένοι που ζουν και σπουδάζουν στις ΗΠΑ να σκοτώσουν Αμερικανούς; Το «λογικό» θα ήταν να σκοτώσουν Ρώσους.