Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αποστάσεις ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ από το πολυνομοσχέδιο


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Με ενστάσεις και αντιπροτάσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η σύσκεψη για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη. Οι ενστάσεις διατυπώθηκαν κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της ΝΔ να τις χαρακτηρίζουν «επικοινωνιακές».

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «είναι δύσκολο να αλλάξουμε τώρα τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου», καθώς υπάρχει η συμφωνία με την τρόικα.

Οι αντιπροτάσεις του ΠΑΣΟΚ

ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ...
«Η Αθήνα πέφτει σε μελαγχολία. Συνοικίες που πνέουν τα λοίσθια, χαμένοι κάτοικοι. Η κρίση χρέους καταστρέφει την ανεμελιά της Αθήνας και αλλάζει το χαρακτήρα της πόλης».Αυτός είναι ο τίτλος και υπότιτλος εκτενούς...
ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Zeit, που αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα.
Το οδοιπορικό που γίνεται με τη βοήθεια του έλληνα δημοσιογράφου Νικήτα Καραγιάννη ξεκινά από το κέντρο της πόλης, από την Ομόνοια, «που θεωρείται τα τελευταία 6 με 7 χρόνια μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της Αθήνας, (…) όπου έκλεισαν δεκάδες καταστήματα και ξενοδοχεία και (…) όπου από τότε που ξέσπασε η κρίση κανείς πλέον δεν μπορεί να βρει δουλειά».
Η εφημερίδα αναφέρεται και στις επιθέσεις εναντίον μεταναστών σημειώνοντας ότι «η ξενοφοβία έχει αυξηθεί στην Ελλάδα. Πολιτικά επωφελούνται από αυτή την εξέλιξη οι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής (…), οι οποίοι στρέφουν στοχευμένα την οργή των Ελλήνων για τη μιζέρια της χώας εναντίον των μεταναστών».