Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Είστε εντολοδόχοι της τρόικα, είμαστε εντολοδόχοι του λαού

 Οι λαοί, οι αγώνες, η ενότητά τους είναι το άλλο σχέδιο

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα η συνταγή παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.
Όχι μόνο στα μέτρα της βαρβαρότητας, αλλά και στην επιχειρηματολογία.
Τρεις πρωθυπουργοί, υπουργοί οικονομικών, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και πολύ πρόθυμοι προπαγανδιστές, έλεγαν και λένε ακριβώς τα ίδια.
Τρία χρόνια τώρα εφαρμόζετε την ίδια ακριβώς καταστροφική συνταγή που μετέτρεψε τη χώρα σε πειραματόζωο των πιο απάνθρωπων πολιτικών.
Τρία χρόνια τώρα διαρκώς με τη διαδικασία του κατ επείγοντος, λαμβάνετε μέτρα εκβιάζοντας και διαλύετε την Ελλάδα.

Εκτελούν συμβόλαια


 Author: Σταύρος Φυντικάκης

Με το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης κατέρρευσαν δικαιώματα και εισοδήματα των πολιτών. Τώρα, με την ιδιωτικοποίηση φορέων της δημόσιας περιουσίας, επιχειρείται η δημιουργία της νέας γενιάς διαπλοκής, του νέου κατεστημένου της μνημονιακής περιόδου.

Η πώληση του ΟΠΑΠ είναι νευραλγική κίνηση στο σχέδιο της "μνημονιακής μεταπολίτευσης", που προϋποθέτει την εγκαθίδρυση "νέων αφεντικών", ικανών να επηρεάζουν, με τους όρους της τροϊκανής υψηλής εποπτείας, την πολιτική ζωή του τόπου. Όπως παραδοσιακά συνέβαινε στη χώρα, πρόκειται για επιχειρηματικές παρέες, που με βάση την κυβερνητική εύνοια εκτινάσσονται οικονομικά. Πόσο υποκριτική ακούγεται η ρητορική της τρόικας κατά των παλαιών βαρώνων! Είναι προφανές ότι, σε συνθήκες κατάρρευσης και επιχειρούμενης ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του πολιτικού συστήματος, ιδρύονται νέα τζάκια, ξεφυτρώνουν πρωθυπουργικοί φίλοι, συστήνονται νέες συμμαχίες με διεθνείς επιχειρηματικές ή και κρατικές αναφορές, δημιουργούνται τετελεσμένα ώστε η προβλεπόμενη άνοδος της Αριστεράς να σκοντάψει πάνω σε αναχώματα.

Νύχτα Λαζάρου προς Κυριακή των Βαΐων 1826: Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων


 Η Έξοδος του Μεσολογγίου ή κατά ορισμένους συγγραφείς Ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου αναφέρεται στην ηρωική έξοδο των πολιορκημένων στρατιωτών και αμάχων του Μεσολογγίου, όταν οι δυνατότητες συνέχισης της άμυνας απέναντι στα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα είχαν χαθεί. Το γεγονός συνέβη την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας

Το Μεσολόγγι επαναστάτησε στις 20 Μαΐου του 1821. Η σημασία της θέσης έγινε γρήγορα αντιληπτή από την τοπική ηγεσία της επανάστασης. Στην πόλη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια έγινε έδρα της διοίκησης της Δυτικής Ελλάδας που έφερε την ονομασία Οργανισμός της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας.

Αλεχάντρα Μπενίτες: Η νέα υπουργός αθλητισμού της Βενεζουέλας

Η 32χρονη παγκοσμίου κλάσης ξιφομάχος, Αλεχάντρα Μπενίτες αποτελεί τη νέα υπουργό αθλητισμού της Βενεζουέλας στην κυβέρνηση Μαδούρο, γράφοντας ιστορία αφού πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που παίρνει υπουργικό αξίωμα.

Η "σέξι" υπουργός, όπως έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν τα Μέσα της Λατινικής Αμερικής, υπήρξε ξιφομάχος με συμμετοχές και επιτυχίες σε παγκόσμιους και Ολυμπιακούς (2004, 2008, 2012) αγώνες, υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα.

Μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής της στην κυβέρνηση τοποθετήθηκε σχετικά στο twitter, γράφοντας: "Σήμερα ξεκινά μια νέα πρόκληση και θα αναλάβω αυτή την πρόκληση με την ίδια δέσμευση που έχει ένας αθλητής που υπερασπίζεται την πατρίδα του με οποιοδήποτε κόστος".

Η Αλεχάντρα Μπενίτες είχε προκαλέσει στο παρελθόν με γυμνή φωτογράφιση που είχε κάνει, καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία με τον εξοπλισμό της ξιφασκίας, ωστόσο το γεγονός αυτό σήμερα, λίγο επηρεάζει την ίδια, αλλά και τον νέο πρωθυπουργό Νικολάς Μαδούρο.

Νέος απαράδεκτος συμψηφισμός από Ν. Δένδια: «Ούτε Σκουριές, ούτε Μανωλάδες»



Ο υπ. Δημόσιας Τάξης σε νέο ατόπημα: βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για την προστασία του τόπου τους με μια εγκληματική ενέργεια εναντίον μεταναστών εργατών. Όπως αναφέρει το enikos.gr  «Στην ελληνική κοινωνία δεν χωράνε ούτε Σκουριές, ούτε Μανωλάδα» διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά. Ο κ. Δένδιας τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «θα τεθούν εκτός νόμου οι υμνιστές των ναζί». Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «με τη συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούσε όντως να τεθεί ζήτημα απαγόρευσης κομμάτων που εκθειάζουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως η γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί».


Όσον αφορά τα κέντρα φύλαξης μεταναστών, λέει ότι «για τους παράνομους μετανάστες δεν υπάρχει άλλη λύση», ενώ για την εγκληματικότητα «η μείωσή της οφείλεται στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση του Έλληνα αστυνομικού».

Πηγη:left.gr