Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

DEUTSCHE BANK: ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


«Ούτε δίκαιο, ούτε επιθυμητό», χαρακτήρισε το μοντέλο διάσωσης με την συμμετοχή των καταθετών των τραπεζών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο ο εκ των επικεφαλής της Deutsche Bank και Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, Γιούργκεν Φίτσεν.

«Αυτά που ειπώθηκαν κατά την συζήτηση για την Κύπρο είναι πολύ λυπηρά. Από πολιτική άποψη ήταν απολύτως λανθασμένο να υπάρχει η υποψία ότι οι καταθέτες θα κληθούν να πληρώσουν. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Υπάρχουν οι προδιαγραφές για το ελάχιστο ποσό προστασίας των καταθέσεων και ειδικά στη Γερμανία ισχύει η οικειοθελής ασφάλιση των καταθέσεων. Είναι ένα καλό εργαλείο, το οποίο δεν τίθεται προς συζήτηση», τόνισε ο κ. Φίτσεν, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία και σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να δίδεται έμφαση στο παράδειγμα της Κύπρου και ότι η διαχείριση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΟΥΣ STAGIERES!


Μια κρυφή διάταξη-βόμβα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες από την τρικομματική: Οι άνεργοι που θα προσλαμβάνονται για ολιγόμηνη απασχόληση στους δήμους και στις περιφέρειες θα εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ! Με αποτέλεσμα να μιλάμε πλέον για επαναφορά της λογικής των σταζιέρς – η υιοθέτηση της οποίας από την κυβέρνηση Καραμανλή επικρίθηκε σφόδρα από την τότε αντιπολίτευση. Μπορεί η κριτική που αναπτύχθηκε χθες να επικεντρώθηκε στον κατώτατο μισθό (490 ευρώ μηνιαίως) όμως η εν λόγω διάταξη, είναι ακόμη περισσότερο . Πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή κάνει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους να ελπίζουν σε ένα ρουσφέτι για ολιγόμηνη απασχόληση (χωρίς να ονομάζονται καν «εργαζόμενοι» αλλά «ωφελούμενοι»), μετατρέπεται πλέον ως παραδοχή ότι το Δημόσιο γίνεται υποδοχέας ανέργων, ενώ ο ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να πλήττεται άγρια από την ανεργία.

ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΔΙΚΤΥΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ… ΓΕΡΜΑΝΟΙ


Ενδιαφέρον για ακίνητα εκδηλώνουν οι Αμερικανοί, για δίκτυα και ιππόδρομο οι Γάλλοι, για λιμάνια και αεροδρόμια οι Κινέζοι, για ενέργεια και ακίνητα οι Ρώσοι, ενώ οι Γερμανοί απουσιάζουν πλήρως από το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Από μια πρώτη ματιά των διαγωνισμών του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με το ποιοι έχουν στρέψει το βλέμμα στα ελληνικά «φιλέτα», και ποιοι όχι.

Για παράδειγμα, στον τομέα των ακινήτων το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τις ΗΠΑ. Αμερικανικά funds έχουν εστιάσει στα τουριστικά ακίνητα (η NCH πλειοδότησε στην Κασσιόπη της Κέρκυρας) ενώ στο διαγωνισμό για τη μίσθωση και επαναμίσθωση των 28 κτιρίων του Δημοσίου, οι 4 από τους 9 ενδιαφερόμενους είναι εταιρείες από τις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων ο όμιλος Intercontinental, και η Oakhill.

ΑΚΕΛ: ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Μια μέρα πριν από την ψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ αποφάσισε να προτείνει έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη ως εναλλακτική διέξοδο αντί του μνημονίου με την τρόικα.
Η πρόταση, την οποία επεξεργάστηκε ομάδα ειδικών, προνοεί «διαπραγματεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ» και διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Stockwatch, ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνήλθε τη Δευτέρα για να μελετήσει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Κυπριακή Οικονομία μετά τη συνομολόγηση Μνημονίου και Δανειακής Σύμβασης μεταξύ της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αφού συζήτησε στη βάση εμπεριστατωμένης επιστημονικής μελέτης κατέληξε στα εξής:

Αξιολόγηση και στους 750.000 υπαλλήλους του Δημοσίου ζητά η Task Force

Όπως αναφέρεται στην Έκθεσή της, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στα υπουργεία δουλεύουν παραπάνω από 60.000 Έλληνες. Επίσης, κάνει λόγο για συνεχείς προσπάθειες επανέναρξης των μεγάλων οδικών έργων.
Τη «σταθερή πρόοδο» που σημειώνεται όσον αφορά την παροχή βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, ώστε «να εφαρμόσουν το ευρύ φάσμα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα και να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ», υπογραμμίζει η υπό τον Χορστ Ράϊχεμπαχ Ομάδα Δράσης της Επιτροπής για την Ελλάδα η οποία παρουσίασε σήμερα από τις Βρυξέλλες την τέταρτη τριμηνιαία έκθεσή της για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO

Η Iskra αναδημοσιεύει, χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία τους, τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από την εταιρία «ALCO» για λογαριασμό τουwww.newsit.gr και δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 29/4.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

Οριακό προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Newsit».
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 20,5% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 20,7% τον Μάρτιο), και ΣΥΡΙΖΑ το 19,9% (20,1%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3% (9,2%), το ΠΑΣΟΚ με 5,5% (6,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (6,3%), το ΚΚΕ με 4,9% (5,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,7% (4,1%).

Έχασε την μάχη με τον καρκίνο η πρωταθλήτρια Μαριάννα Ζαχαριάδη. Σε ηλικία μόλις 23 ετών,

Δυστυχώς η μεγάλη μάχη ζωής για την Μαριάννα Ζαχαριάδη χάθηκε.
Μεγάλη Δευτέρα άφησε την τελευταία της πνοή λόγω του καρκίνου του λεμφατικού ιστού που αντιμετώπιζε.
Σε ηλικία μόλις 23 ετών με όλη τη ζωή και την καριέρα της στο επί κοντώ μπροστά της δεν είναι πια μαζί μας καθώς έφυγε για το μεγάλο ταξίδι προς τη γειτονιά των Αγγέλων.
Η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια έπασχε από το λέμφωμα Χότσκινς από το 2011 και το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας άφησε την τελευταία της πνοή στο Αττικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν (τις τελευταίες ημέρες είχε πέσει σε κώμα).
Η Μαριάννα είχε σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα της, με χαρακτηριστικότερη την δεύτερη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, όπου και πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ με επίδοση 4,45μ.

kathimerini.com.cy

Δουλεύοντας για 1 ευρώ

 Author: Σταύρος Φυντικάκης  
Κέζα Λώρη
Ακόμη πιο χαμηλά πέφτουν οι μισθοί. Κατά παρέκκλιση, φυσικά, και λόγω κρίσης. Ακόμη πιο χαμηλά και με το νόμο, δηλαδή με τον πολυνόμο που ψηφίστηκε μετά βαΐων και κλάδων. Καλά είναι και τα 427 ευρώ που ορίστηκαν ως νέος κατώτατος μισθός: ας είναι ευχαριστημένοι εκείνοι που θα τα εισπράξουν γιατί άλλοι είναι εντελώς άφραγκοι. Και στα 200 ευρώ να πέσει το μηνιάτικο, πάλι θα υποχρεούνται να λένε «ευχαριστώ» σε κυβέρνηση και εργοδότες.
Ας δούμε επακριβώς πως αλλάζουν τα εργασιακά με σοσιαλιστική προβιά. Σύμφωναμε τροπολογία του ΠαΣοΚ, που έγινε δεκτή με μεγάλη κατανόηση από τον Γ. Στουρνάρα, οι άνεργοι που θα απασχοληθούν σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λαμβάνουν καθαρές αμοιβές 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως. Για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Ρουτίνα....

Από τον πιτσιρίκο
Υπερψηφίστηκε χτες από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Έλληνες έκαναν βόλτες στη λιακάδα, αποδεικνύοντας περίτρανα την ωριμότητά τους και την πεποίθησή τους πως όσα συμβαίνουν μέσα στη Βουλή δεν τους αφορούν καθόλου.
Ανάμεσα στα άλλα πολύ θετικά μέτρα, προβλέπεται μισθός που δεν θα ξεπερνάει τα 490 ευρώ, ενώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών οι αποδοχές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ.
Τα 490 ευρώ θα είναι για τους τυχερούς, αφού, αν προσέξει κάποιος τη διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του Γιάννη Στουρνάρα, θα διαπιστώσει πως ο μισθός μπορεί να είναι και μικρότερος.
Θεωρητικά, ο νέος κατώτατος μισθός γίνεται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας – λες κι όλα τα υπόλοιπα είναι σύμφωνα με τον Νόμο –, και υποτίθεται ότι αφορά ανέργους, αλλά, με 27%
ανεργία, σύντομα θα γίνει αντιληπτό πως αφορά τους πάντες• εκτός, βέβαια, από αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που θα ουρλιάζουν στα ΜΜΕ πως είναι θετικό και αναγκαίο μέτρο.

ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ !...

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!  Αλλά σύντροφοι  αν  περάσαμε στην αντιπολίτευση, μη μπερδευόμαστε. Κυβέρνηση δεν είναι ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ!!
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση της "Κίνησης των 75", που έγινε το πρωί της Κυριακής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε φάκελος που περιείχε κείμενα, για την πολιτική της κυβέρνησης, (μύθοι και αλήθειες) και για τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν νυν και πρώην βουλευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης κι ο Παντελής Οικονόμου, ενώ μίλησαν επίσης οι Γρ.Νιώτης, Σ. Βαλυράκης, Μ.Στρατάκης, Ασ.Παπαηλιού, Θ.Τσίκας και Οδ. Κορακίδης.

ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ : Η Μαρία του Απρίλη

Γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1902 και πέθανε στις 29 Απριλίου του 1930. Σε ηλικία μόλις 28 ετών.
Η Μαρία Πολυδούρη ανήκει στην νεορομαντική σχολή και στη λογοτεχνική γενιά του '20, που καλλιέργησε το αίσθημα του ανικανοποίητου και της παρακμής. Ο έρωτας και ο θάνατος είναι οι δύο άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η ποίησή της. Είναι μεστή από πηγαίο λυρισμό που ξεσπά σε βαθιά θλίψη και κάποτε σε σπαραγμό, με εμφανείς τις επιδράσεις από τον Καρυωτάκη και τα μανιάτικα μοιρολόγια. Οι συναισθηματικές και συγκινησιακές εξάρσεις της Πολυδούρη καλύπτουν κάποιες φορές τις τεχνικές αδυναμίες και της στιχουργικές ευκολίες της ποίησής της. Η Μαρία Πολυδούρη άφησε και δύο πεζά έργα: Το «Ημερολόγιο» της και μια ατιτλοφόρητη νουβέλα, με την οποία ανελέητα σαρκάζει το συντηρητισμό και την υποκρισία της εποχής της.
Τα «Άπαντα» της Μαρίας Πολυδούρη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Αστάρτη», σε επιμέλεια Τάκη Μενδράκου. Ο συγγραφέας και ποιητής Κωστής Γκιμοσούλης έγραψε μία μυθιστορηματική βιογραφία της Μαρίας Πολυδούρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» με τον τίτλο «Βρέχει Φως». Ποιήματά της έχουν μελοποιήσει έλληνες συνθέτες «κλασικοί», «έντεχνοι» και «ροκ».

Για τους αναμορφωτές μας...

29 Απρίλη 1933: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καβάφης

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.
Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Επιτέλους .. Κυβέρνηση Μπενιζέλου

Σαν σήμερα το 1863  Συγκροτείται κυβέρνηση υπό τον Μπενιζέλο Ρούφο, στην οποία κυριαρχούν οι Ορεινοί.
Μπενιζέλος Ρούφος
 Ο Μπενιζέλος Ρούφος (1795-1868) ήταν Έλληνας πολιτικός, Φιλικός, δήμαρχος Πατρέων, μέλος της αντιβασιλείας και τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Βιογραφία [Επεξεργασία]

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1795 και ήταν γιος του Αθανάσιου Κανακάρη, γόνου της γνωστής πολιτικής οικογένειας Κανακάρη-Ρούφου. Παντρεύτηκε την Βικτωρία Σισίνη, αδερφή του προεστού Χρύσανθου Σισίνη ενώ ύστερα από τον θάνατο της, στις 28 Αυγούστου του 1836, παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την Μαρία Κουντουριώτη, χήρα Μέξα και κόρη του Γεώργιου Κουντουριώτη.

Ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας και είχε προσφέρει πάνω από 10.000 γρόσια. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 διατηρούσε στρατιωτικό σώμα στην Πάτρα. Το 1828 διορίστηκε διοικητής Ηλείας και κατόπιν Σύρου. Το 1832 διορίστηκε μέλος της Γερουσίας ενώ το 1835 διετέλεσε σύμβουλος επικρατείας. Επίσης χρημάτισε υπουργός εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Κουντουριώτη του 1848. Το 1855 εκλέχτηκε δήμαρχος Πατρέων (1855-1858) και συμμετείχε στην επανάσταση κατά του Όθωνα. Το 1862 έφτιαξε μαζί με τον Δημήτριο Βούλγαρη και τον Κωνσταντίνο Κανάρη τηνΠροσωρινή Κυβέρνηση της Ελλάδος που ανέλαβε την εξουσία μετά την έξωση του Όθωνα. Διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1863 σε διαδοχικές φάσεις με διαφορά δύο ημερών λόγω των Ιουνιανών (Κυβέρνηση Μπενιζέλου Ρούφου 1863 και Κυβέρνηση του Οροπεδίου) και στη συνέχεια το 1865 (Κυβέρνηση Μπενιζέλου Ρούφου 1865). Κατά τη διάρκεια της ζωής του φορούσε πάντα φουστανέλα.