Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ;Ιερείς και Μητροπολίτες μιλούν για την αμφίεση του



ΚείμενοΠαπαβλάχου Μαρία
Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να βλέπουμε τους ιερείς μας να κυκλοφορούν ανάμεσά μας φορώντας ράσα. Σε κάποιους η αμφίεση αυτή προκαλεί σεβασμό κάποιους άλλους όμως τους προβληματίζει…

Πόσο εύκολο είναι, για έναν νέο άνθρωπο, που αγαπά την εκκλησία, να ενταχθεί στους κόλπους της, όταν γνωρίζει, ότι θα πρέπει να κυκλοφορεί παντού με το μαύρο αυτό ένδυμα…
Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να τον ακολουθήσει στη ζωή και να δεχθεί να γίνει «παπαδιά».
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει κατά καιρούς, όχι μόνο απλούς κληρικούς αλλά και ιεράρχες…
Ο αοίδιμος Περιστερίου Αλέξανδρος στον επίλογο του βιβλίου του «Η εξωτερική Περιβολή του Ορθοδόξου Κληρικού», γράφει: «Ο Έγγαμος εφημεριακός κλήρος να μην εμποδίζεται να κάνει ελεύθερη χρήση ράσου και κοστουμιού εκτός Ιερατικών καθηκόντων.

Χόιστ πατέρας και γιός: Μια απίστευτη ιστορία θέλησης και δύναμης ψυχής

Κάθε πατέρας είναι ο προσωπικός ήρωας στα παιδικά μάτια κάθε αγοριού.Στην περίπτωση του ,72αχρονου σήμερα Dick Ηοyt θα λέγαμε πως αυτή η ιδεατή εικόνα του ήρωα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Ο γιος του, Rick Hoyt γεννήθηκε με σοβαρή παράλυση και παρά τις προτροπές των γιατρών να κλείσουν το παιδί σε ίδρυμα γιατί “θα έμενε για πάντα φυτό” ,οι γονείς του αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν σαν κάθε άλλο παιδί στη Βοστώνη που κολυμπούσε ,έπαιζε ,έκανε κούνια... Στην ηλικία των 12 ,ο Rick μπόρεσε να μιλήσει ,με μηχανική υποστήριξη. Ήταν άνοιξη του 1977 όταν ζήτησε στον πατέρα του, να συμμετέχουν σ' έναν τοπικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων για την ενίσχυση ενός αθλητή που έμεινε παράλυτος μετά από ατύχημα. “Ήθελα να δείξω σε αυτόν τον άνθρωπο πως η ζωή συνεχίζεται και ότι μπορεί ακόμα να ζήσει μια παραγωγική ζωή”- λέει ο ίδιος σήμερα.Ο πατέρας του όντας τότε 37 ετών και χωρίς την φυσική κατάσταση ενός δρομέα ,δέχτηκε να πάρει μέρος στον αγώνα ,σπρώχνοντας το καρότσι του γιού του και με αυτόν τον τρόπο έτρεξαν μαζί σαν μια ομάδα και τα 5 χιλιόμετα και τερμάτισαν!

"Για να πληρώσω το χαράτσι έκανα τις ληστείες"


Η απελπισία και η ανέχεια οδήγησαν την 70χρονη γυναίκα στην αποτυχημένη απόπειρα ληστείας πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Ξυλόκαστρο. Η 70χρονη στις 24 Απριλίου φορώντας ξανθιά περούκα και μαύρη αποκριάτικη μάσκα και κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο, η 70χρονη...

μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων, στο Ξυλόκαστρο και απαίτησε από την υπεύθυνη και τον σύζυγό της να της παραδώσουν τα χρήματα από το ταμείο.
Στη συμπλοκή που ακολούθησε η 70χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο πάτωμα.
"Φοβόμουν πως θα μου έκοβαν το ρεύμα. Ντρέπομαι"
"Θόλωσε το μυαλό μου. Μέρες ολόκληρες σκεφτόμουν πως θα πληρώσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι, για να μη μας κόψουν το ρεύμα" είπε η ηλικιωμένη γυναίκα μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Αρχίζει η δίκη της νεοναζιστικής NSU. Μέλη της σκότωσαν 1 Έλληνα και 8 Τούρκους

Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση ρατσιστικών δολοφονιών που συγκλόνισε τη Γερμανία. Η δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU. Βαριές κατηγορίες για την 38χρονη Μπεάτε Τσεπ

Το μόνο επιζών μέλος μιας νεοναζιστικής ομάδας, η οποία ευθύνεται για σειρά ρατσιστικών δολοφονιών που συγκλόνισε τη Γερμανία και εξέθεσε τις αστυνομικές αρχές, θα εμφανιστεί τη Δευτέρα στο δικαστήριο.

Πρόκειται για μια από τις πιο πολύκροτες δικαστικές υποθέσεις στη μοντέρνα ιστορία της χώρας.
Η τυχαία ανακάλυψη του “Εθνικού Σοσιαλιστικού Υπόγειου Ρεύματος” (NSU), τα μέλη του οποίου έδρασαν ανενόχλητα για τουλάχιστον μία δεκαετία, ανάγκασε τη Γερμανία να αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει ένα μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα, όσον αφορά στον νεοναζισμό, από ότι αρχικά θεωρείτο πως υπήρχε.

Προσδοκίες και πραγματικότητες


Η οικονομία είναι ψυχολογία, επαναλαμβάνουν οι "ειδικοί" και συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να διοχετεύει κλίμα πλαστής αισιοδοξίας, ώστε να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών με ορατό στόχο, καθώς λένε, να περιοριστεί η ύφεση. Η καλή ψυχολογία σπρώχνει σε καταναλωτικές πρακτικές, λένε.
Είναι, όμως, η οικονομική κρίση ψυχολογικό φαινόμενο; Όλα λειτουργούν ως φούσκα; Μπορεί οι πολίτες να αλλάξουν συμπεριφορά εάν αντιμετωπίζονται κυρίως ως καταναλωτές; Μπορεί να βελτιωθεί η κοινωνική ψυχολογία, όταν οι νεόπτωχοι ξεπερνούν τα 3εκατομμύρια, έχουν χαθεί 900.000 θέσεις εργασίας από την αρχή του Μνημονίου, η ανεργία καλπάζει και 500.000 νοικοκυριά στερούνται έστω και ενός εργαζόμενου; Μπορεί να επανέλθει αισιοδοξία με την πλύση εγκεφάλου μέσω της εικονικής πραγματικότητας;

Η χώρα βουλιάζει μέσα στο οικονομικό τέλμα. Η ύφεση επιπλέον επιδεινώνεται από την καλπάζουσα ευρωπαϊκή κρίση. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει προ πολλού κάθε ίχνος αξιοπιστίας και μπορεί να προσδοκά μόνο... ανάσταση νεκρών!