Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Βαριές ποινές για ρατσισμό και ξενοφοβία…


Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται εφεξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με...βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση από το κόμμα.

Αποχωρούν οι αντάρτες του PKK…


Η στρατιωτική διοίκηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK, οι κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας) επιβεβαίωσε σήμερα ότι η αποχώρησή του από την Τουρκία θα αρχίσει αύριο Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε και μετέδωσε το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News. "Έπειτα από την έκκληση της ηγεσίας μας και στη βάση της απόφασης που ελήφθη από την ηγεσία...(του PKK), οι μαχητές μας θα αρχίσουν από τις 8 Μαΐου μια διαδικασία αποχώρησης", υπογραμμίζει η HPG, η οποία αποτελεί τη στρατιωτική πτέρυγα του PKK.
Οι πρώτες ομάδες ανταρτών πρόκειται να φθάσουν "μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας" στις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ, όπου το PKK διαθέτει στρατόπεδα, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση.
Το PKK προσθέτει πως θα παραμείνει πιστό στη δέσμευσή του να αποσυρθεί από το τουρκικό έδαφος από τη στιγμή που δεν θα δέχεται επιθέσεις από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ»


 Η Ελλάδα έχει καλό, αλλά ανεξερεύνητο, δυναμικό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, επισημαίνεται σε έκθεση της Κομισιόν για την ενεργειακή εξάρτηση των χωρών-μελών της ΕΕ.
Στην έκθεση υπογραμμίζονται οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των ερευνών με την προκήρυξη τριών «οικοπέδων» (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) σε ζώνες, όπου, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν γεωπολιτικά ζητήματα όπως η οριοθέτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Τονίζεται, ωστόσο, ότι οι αβεβαιότητες (εννοείται ως προς το μέγεθος των κοιτασμάτων και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους) είναι ακόμη τόσο μεγάλες, που δεν επιτρέπουν την αλλαγή των προτεραιοτήτων της ενεργειακής πολιτικής.
Σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ:
- Πάνω από το 50% της ετήσιας ενεργειακής κατανάλωσης καλύπτεται από εισαγόμενο πετρέλαιο, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα μια από τις πιο ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την ασφάλεια του εφοδιασμού.

Ο Σαμαράς διόρισε στον ΟΟΣΑ τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Παπαχρήστο

παπαχρηστος 
Μας κάνουν πλάκα!!. Γ.Ζ.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την έκπληξη και στέλνει στον ΟΟΣΑ τον Βαγγέλη Παπαχρήστο – τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που διαγράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο του πρώτου Μνημονίου. Με απόφαση πρωθυπουργού λοιπόν ο κ. Παπαχρήστος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ υπό τον Γεώργιο-Στυλιανό Πρεβελάκη, ο οποίος αντικατέστησε την Τίνα Μπιρμπίλη στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου. Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής δεν έθεσε υποψηφιότητα με άλλο κόμμα στις περσινές εκλογές (σ.σ. ακουγόταν ότι θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ). Παραμένει σταθερά σε «αντιμνημονιακή πλεύση» και οι φήμες τον έφεραν να έχει δεχθεί τα εύσημα του κ. Σαμαρά για τη στάση του στην προηγούμενη Βουλή. Ως μέλη και οι δύο της κοινοβουλευτικής οικονομικής επιτροπής το 2008 (πριν ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάβει υπουργός Πολιτισμού) είχαν «καλή συνεργασία» καθώς οι απόψεις τους για τα ζητήματα ύφεσης και λιτότητας συνέκλιναν.

Στην ατζέντα τα νέα μέτρα?? Στην Πορτογαλία από την Τρίτη


Η τρόικα πρόκειται να αρχίσει από την Τρίτη την αποτίμηση του νέου σχεδίου λιτότητας της κεντροδεξιάς πορτογαλικής κυβέρνησης,
το οποίο προβλέπει κυρίως εθελούσια έξοδο για 30.000 δημοσίους υπαλλήλους σε σύνολο περίπου 700.000.
«Η τεχνική αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Λισαβόνα για να αναλύσει μαζί με την κυβέρνηση τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός» Πέδρου Πάσους Κοέλιου την περασμένη Παρασκευή, αναφέρει η πορτογαλική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λεπτομερώς σε ομιλία του την Παρασκευή τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνησή του για την εξοικονόμηση 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ με χρονικό ορίζοντα το 2015.

Ιδέες και αργύρια -μια πασχαλινή ιστορία


Του Θανάση Καρτερού

Ο άνεργος κύριος Ήσυχος βρήκε μια μεγάλη Παρασκευή, που το πάρκο ήταν έρημο, ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα ξεχασμένο στο παγκάκι όπου συνήθιζε να κάθεται και να φιλοσοφεί. Τον πήρε στα χέρια του, τον περιεργάστηκε, είδε ότι δεν ήταν κλειδωμένος και ύστερα τον άφησε δίπλα του και παραδόθηκε σε σκέψεις.
Αν έχει μέσα λεφτά, σκέφτηκε, έστω και λίγα, ίσως μπορέσω να πάρω παπούτσια στα παιδιά, που γυρίζουν σχεδόν ξυπόλητα. Επίσης θα πάρω ένα αρνί για το Πάσχα, ένα καλό φουστάνι για τη γυναίκα μου κι ένα παντελόνι για μένα. Θα μπορέσουμε να επισκευάσουμε και το πλυντήριο ρούχων που είναι τόσο καιρό χαλασμένο.

Αν είναι όμως περισσότερα, ίσως φτάσουν για να ξεκινήσω μια δική μου δουλίτσα, ένα μικρό κατάστημα ας πούμε με ψιλικά, τσιγάρα και εφημερίδες στη γειτονιά, στο οποίο θα μπορούμε να απασχολούμαστε με τη γυναίκα μου. Έτσι θα βγάζουμε ένα μεροκάματο, ενώ θα εξυπηρετούμε και τους γείτονες.

Πνίγηκε στο χρέος η Ευρωζώνη

Του Γ. Δελαστίκ

Θα μπορούσε να ήταν και ανέκδοτο μαύρου χιούμορ. Υπάρχει κάποιος τομέας όπου από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, μόνη η Ελλάδα έχει πετύχει κάποιον άθλο - και δεν εννοούμε φυσικά την «αχτύπητη» πρωτιά της στο δημόσιο χρέος με το 156,9% του ΑΕΠ της, με διαφορά... 30 (!) εκατοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη Ιταλία του 127%. Οσο λοιπόν και αν ακούγεται ως κακόγουστο αστείο, κατά τη διάρκεια του 2012 το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε στα 16 από τα 17 κράτη της Ευρωζώνης και μειώθηκε μόνο στην... Ελλάδα! Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Μέσω... ληστείας του 80% περίπου των χρημάτων όσων είχαν αγοράσειελληνικά κρατικά ομόλογα επιτεύχθηκε βέβαια αυτή η μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί με όποια μέσα μπορεί!

Ανάσταση με μνημόνια δε γίνεται!!

Σκίτσο από την εφημερίδα "Το Ποντίκι"

«Ανάσταση» με 2.000.000 ανέργους


Δεν συμμερίζεται ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς την κυβερνητική αισιοδοξία ότι η ανεργία στη χώρα «φρενάρει», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις σχετικές δηλώσεις Σαμαρά και Βρούτση ως «αέρα κοπανιστό». Μιλώντας στο tvxs.gr,προβλέπει μεγαλύτερη επιδείνωση των δεικτών της ανεργίας αφού, όπως επισημαίνει, «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο», ενώ διευκρινίζει πως στην πραγματικότητα οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τα δύο εκατ. άτομα.
Με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στην ευρωζώνη με ποσοστό 27,2%, ο κ. Ρωμανιάς εκτιμά στο tvxs.gr πως«η κατάσταση χειροτερεύει και θα συνεχίσει να χειροτερεύει αν δεν αλλάξει το μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής».

Όπως επισημαίνει, «έχει γίνει αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων των τελευταίων 30 ετών και έχει καταγραφεί ότι η ανεργία δεν μειώνεται ούτε η απασχόληση αυξάνεται γενικά και αόριστα με την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη πρέπει να αναφερεται σε συγκεκριμένους κλάδους σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Είναι αυτό που στην Ευρώπη αποκαλείται ανάπτυξη employment friendly. Η ανάπτυξη δηλαδή που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας ή διατηρεί υφιστάμενες θέσεις εργασίας».

Ρακέλ Βαρελά: "Ζούμε σαν πολιτικοί κρατούμενοι, καθηλωμένοι στην τηλεόραση!"


* Στην Ελλάδα μάς λένε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, όπως οι υπόλοιποι λαοί της Νότιας Ευρώπης, και πως οι Πορτογάλοι έχουν χαμηλότερο βασικό μισθό και γι' αυτό θα πρέπει να πάψουμε να παραπονιόμαστε. Σε εσάς τι λένε;

Mας λένε ακριβώς το αντίθετο, πως πρέπει δηλαδή να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, όπως οι Έλληνες.Δεν γίνεται να συγκρίνεις μονάχα τον κατώτατο μισθό, διότι, ενδεικτικά, ο μέσος μισθός ενός δασκάλου στην Ελλάδα είναι σχεδόν ο μισός από τον μισθό ενός Πορτογάλου καθηγητή με την ίδια εμπειρία. Δεν είναι σωστή λοιπόν αυτή η σύγκριση. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πως θέλουν να δημιουργήσουν φθηνό εργατικό δυναμικό σε όλη την Ευρώπη, θέλουν να μας κάνουν να μεταναστεύσουμε στη Γερμανία, για παράδειγμα, όπου οι μισθοί είναι μεν κάπως καλύτεροι, αλλά φτάνουν μόνο για "επιβίωση, όχι για ζωή".

Ο χάρτης της Μ. Ανατολής επανασχεδιάζεται και θα βουτηχτεί στο αίμα


Ο επανασχεδιασμός του χάρτη της Μ. Ανατολής δεν αποτελεί και καινούρια εξέλιξη. Οι απαρχές της φάσης που διανύουμε τοποθετούνται στον πρώτο πόλεμο του κόλπου και με αυξανόμενη ένταση μετά την 11/9 και τους διδύμους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
Ο συνδυασμός της συρρίκνωσης της ρωσικής ισχύος μετασοβιετικά και η σύντομη αμερικανική μονοκρατορία, ιδίως κατά την επέλαση των νεοσυντηρητικών γερακιών οδήγησαν στην τυχοδιωτική ιρακινή εκστρατεία, στην κατοπινή σεχταριστική βία που συντάραξε τη χώρα και στην εγκατάσταση ασταθών καθεστώτων τόσο στο Ιράκ, όσο και στο Αφγανιστάν.

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2009 !...

Εχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό η προσπάθεια αποενοχοποίησης του Κ. Καραμανλή σε σχέση με τα πεπραγμένα της πενταετίας του και τα όσα βιώνει η χώρα την τελευταία τριετία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει επιχειρήσει (σωστότερα, τολμήσει) να δικαιολογήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις επιλογές του και έχει επιλέξει τη σιωπή.

Κορύφωση της προσπάθειας αυτής αποτέλεσε η επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών για την αναφορά στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου ότι το έλλειμμα έφτασε το 2009 στο 15,6%. Συντονισμένη μάλιστα. Τόσο εντός της Βουλής, από τον Δ. Τζαμτζή κυρίως, όσο και εκτός αυτής από τον πρώην βουλευτή Γ. Μανώλη. Και οι δύο θεωρούν ότι ο Γ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε «προτιμήσει» τα ποσοστά που προβάλλει η φιλοκαραμανλική πλευρά.

ΧΑΝΣ ΒΕΡΝΕΡ ΖΙΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΝ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ 2010»


Η Ελλάδα θα είχε σήμερα ξεπεράσει την κρίση, εάν την άνοιξη του 2010 είχε χρεοκοπήσει και αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» και τάσσεται υπέρ μιας ανοιχτής νομισματικής ένωσης, από την οποία τα κράτη θα μπορούν να αποχωρήσουν προσωρινά και να αναζητήσουν μεταβατική βοήθεια με σχέδια τύπου «Μάρσαλ».

«Οι πέτρες που πετούν εναντίον μας θα γίνονται μεγαλύτερες όσο συνεχίζεται η σημερινή πολιτική», δηλώνει ο κ. Ζιν, αναφερόμενος στις ευθύνες που αποδίδονται στην Γερμανία για την σημερινή κατάσταση στις υπερχρεωμένες χώρες και προσθέτει: «Ήταν μεγάλο λάθος να παραβιάσουμε την Συνθήκη του Μάαστριχτ και να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με δημόσια δάνεια που αναλογούν εν τω μεταξύ στο 160% του ΑΕΠ και τα οποία δεν θα εξυπηρετηθούν ποτέ. Αυτό βοήθησε τις δικές μας και τις γαλλικές τράπεζες και κάποιους πλούσιους στην Ελλάδα, αλλά για τον λαό σήμανε μόνο ανεργία και γενικότερη δυσκολία.

ΓΛΕΖΟΣ ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ

Άρθρο του αγωνιστή της Αντίστασης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, για τις πολεμικές αποζημιώσεις που η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα,δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Welt.
“Τον προσεχή Σεπτέμβριο κλείνω τα 91. Αρχίζω να γράφω αυτό το κείμενο 72 χρόνια ακριβώς από τη μέρα που είδα τους Γερμανούς, πάνοπλους, με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, να μπαίνουν στην Αθήνα” ξεκινά το άρθρο.
“Ήταν 27 Απριλίου του 1941. Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες της εφημερίδας ήταν τότε αγέννητοι. Όμως εγώ ήμουν ήδη 19 χρόνων. Δεν έχω καιρό, λοιπόν, ούτε για ψέματα ούτε για μισές αλήθειες.

Θα ήθελα να σας είχα κοντά μου, έναν-έναν, να σας μιλήσω γι’ αυτά που έζησα, που άκουσα, που είδα. Θα αρκεστώ, ωστόσο, να μοιραστώ από εδώ, μαζί σας, μόνο κάποια από αυτά.