Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΦΑΣΙΣΜΟΣ = ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ



7
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αυτοκρατορία της «Κρουπ», πέρα από τον καθολικό έλεγχο στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας που ασκούσαν οι επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Γερμανίας, είχε συνάψει συμφωνίες με τις πολεμικές βιομηχανίες της Αγγλίας και της Γαλλίας. Οι εργάτες που απασχολούσε η δυναστεία στη Γερμανία και στις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό ανέρχονταν στους 80.000.

Στο τέλος του πολέμου, οι δουλειές της «Κρουπ» είχαν πάει τόσο καλά που το εργατικό δυναμικό της είχε ανέλθει κοντά στις 170.000 εργάτες...

Βουλευτές της επαρχίας "προειδοποίησαν" τον Βενιζέλο…


Την εικόνα της γενικευμένης απαξίωσης για το ΠΑΣΟΚ μετέφεραν οι βουλευτές του κόμματος που επισκέφθηκαν τις επαρχίες τους τις ημέρες του Πάσχα στον πρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα οικονομικά του κόμματος και την κόντρα του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα...με πληροφορίες του Real Fm, οι βουλευτές φαίνεται να είπαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν πιστώνεται ο ίδιος από αυτή την κόντρα αλλά ότι χάνει όλο το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει να δοθούν όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος, στην δημοσιότητα καθώς θέλει να καθαρίσει το όνομά του πριν κλείσει η υπόθεση.

Οι πρώτες απολύσεις χωρίς αξιολόγηση των υπαλλήλων…


Είναι ντροπή να είσαι Ελληνας και να μην αντιδράς στα καραγκιοζιλίκια...  

Από όταν η τύχες της χώρας πέρασαν στους Μανιτάκιδες Πρωτόπαπες .... Γεωργιάδηδες ..κλπ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!! Γ.Ζ.

Στα χέρια των υπουργών μεταφέρεται η ευθύνη των καταργήσεων των οργανισμών ιδιωτικού δικαίου, απ’ όπου θα προκύψουν οι πρώτες απολύσεις. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά κάτι που αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη με αντιπροσωπεία του....ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους κκ Πρωτόπαπα και Ντόλιο, καθώς και τη κυρία Έφη Χριστοφιλοπούλου. Εχθές οι δύο πλευρές εκτίμησαν, σύμφωνα με πηγές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ότι θα είναι δύσκολο έως αδύνατον να απολυθούν μέσω αξιολόγησης 2000 δημόσιοι υπάλληλοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι τον Ιούνιο, όπως προβλέπει η συμφωνία με την Τρόικα. Έτσι οι υπουργοί θα πρέπει άμεσα να προτείνουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οργανισμούς προς κατάργηση. Σε αυτό συμφώνησαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση ζήτησαν για κάθε οργανισμό που προτείνεται να καταργηθεί να υπάρξει αξιοκρατία και αιτιολόγηση.

"Μου κόβουν το ρεύμα-Καλή σας Ανάσταση"



Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα, έχοντας τηρήσει μέχρι τώρα, την αξιοπρεπή σιγή και απόσταση που επιβάλλει το σχήμα της επαγγελματικής μου ιδιότητας, αλλά και η αυτεπιβαλλόμενη αξιοπρέπεια του μαχόμενου Έλληνα βιοπαλαιστή.
Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς επί 30 συναπτά έτη, ανέλαβα με αγόγγυστη προσήλωση, τα υψηλά καθήκοντα που μου ανέθεσε η Πατρίδα μου... και μέχρι σήμερα, όπως μαρτυρούν και οι περιοδικές αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου, ανταποκρίθηκα επιτυχώς.
Οικογενειάρχης κατ΄ επιλογήν, πολύτεκνος κατά συνείδηση υπηρέτησα τα μισά και παραπάνω έτη της θητείας μου στον Βόρειο Έβρο, προσαρμόζοντας τις ανάγκες της υπηρεσίας στην ζωή μου, μια και παντρεύτηκα εδώ, αγόρασα (επί δανείω) σπίτι εδώ, μεγαλώνω τρία παλληκάρια εδώ, και προσδοκώ να τελειώσω τον βίο μου εδώ, στο μεθοριακό μετερίζι του Ελληνισμού.

Χαρίζουν μισό δις ευρώ στη Hochtief από ΦΠΑ και πάνω από 1 δις εργοδοτικές εισφορές

Σκάνδαλο: Χαρίζουν μισό δις ευρώ στη Hochtief από ΦΠΑ και πάνω από 1 δις εργοδοτικές εισφορές την ώρα που τα ταμεία καταρρέουν!


ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΜΑΚΕΤΟ”, ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΟ!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ SIEMENS! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
Υπάρχει επίσης και αποθετική ζημιά αφού λόγω των εξωφρενικών χρεώσεων, κατάντησαν ένα αεροδρόμιο γεωπολιτικής αξίας σε… τοπικής εξυπηρέτησης! Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την πώληση του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments). Όμως είναι απορίας άξιον, πως μια εταιρία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα, μπορεί να προβαίνει σε πώληση της περιουσίας της στην ίδια χώρα. Μήπως τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Η επιστροφή στην οικονομία του 2008 είναι αδύνατη


 Ο βουλευτής Χανίων και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης τονίζει ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύεται από την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τάσσεται υπέρ των «μικτών» επενδύσεων και τραπεζών, τονίζει ότι ενέργεια, νερό, βασικές υποδομές προέχει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και προτάσσει ως κυβερνητική δέσμευση την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Επισημαίνει με νόημα δε, ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν εμπόδισαν την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε θα εμποδίσουν την προοπτική μίας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Συνέντευξη στους Μαρίνα Μάνη - Αιμίλιο Περδικάρη

- Οι λεκτικές ακροβασίες περί επαναδιαπραγμάτευσης, αναστολής, ακύρωσης ή κατάργησης του Μνημονίου υπαγορεύονται από τις εσωκομματικές διαμάχες που αφορούν και το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη;

ΝΑΤΑ ΜΑΣ, ΝΑΤΑ ΜΑΣ !...


Στη ρευστή εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος προβλέψεις πέρα από ένα χρονικό διάστημα που ξεπερνά το τώρα.
Υπάρχουν όμως σενάρια τα οποία ενδεχομένως να επαληθευτούν, αλλά μπορεί και όχι. Χωρίς να αποκλείεται να επαληθευτούν και εν μέρει.
Ένα τέτοιο σενάριο βασίζεται σε κάποιες προθέσεις, ή και κινήσεις που παρατηρούνται αυτό τον καιρό, σε συνδυασμό με τα σημερινά δεδομένα. Βλέπουμε, ας πούμε, τον Σαμαρά να δείχνει διαθέσεις να ηγηθεί μίας παράταξης ευρωπαϊκής προοπτικής, που θα αποτελεί στις επόμενες εκλογές τον ένα πόλο της πολιτικής σκηνής, βλέποντας το ΠΑΣΟΚ κυρίως να αδυνατεί να ανακάμψει στο ελάχιστο.

Φυσικά, αυτό σημαίνει και υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι αυτή η νέα παράταξη δεν θα λέγεται Νέα Δημοκρατία και θα πάψει να είναι «καραμανλικό» κόμμα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα το πετύχει.