Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Ενιαία παράταξη της Αριστεράς με αυτοδιάλυση συνιστωσών

Τη θέση ότι το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα πρέπει να οδηγήσει στη συγκρότηση μιας ενιαίας παράταξης της Αριστεράς διατύπωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον διευθυντή του ραδ. σταθμού "Στο Κόκκινο", Κώστα Αρβανίτη. Προς τούτο, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού και την ένταξη των μελών του ως φυσικών προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενιαία λίστα για την εκλογή των οργάνων του νέου κόμματος. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει τη Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που συνεδριάζει σήμερα, και, βεβαίως, την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

"Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να στείλω εύκολα τελεσίγραφα διάλυσης σε οποιαδήποτε αριστερή οργάνωση", τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Real News". Σε ερώτηση για το αν το Αριστερό Ρεύμα θέτει θέμα προέδρου, ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι "το Αριστερό Ρεύμα δεν έθεσε ούτε θέτει θέμα προέδρου του κόμματος. Κάθε άλλο!".

Πόσα ράμματα χωράνε σε ένα παιδικό πρόσωπο

Η ιστορία ενός δεκατετράχρονου Αφγανού, που είχε έρθει με τη μητέρα του στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή, θέλησε να φύγει για την Ελβετία όπου ζει ο αδελφός του, αλλά τον πρόλαβε ένα τάγμα εφόδου για να του χαρακώσει τη ζωή

Της Αντας Ψαρρά

Τριάντα ράμματα σε ένα παιδικό πρόσωπο, αποτέλεσμα τυφλής ρατσιστικής βίας. Ενα δεκατετράχρονο παιδί που δεν έκανε τίποτα, που απλά υπάρχει, εισέπραξε την άγρια ναζιστική τιμωρία ενός ακόμη τάγματος εφόδου.

Είχε έρθει στην Ελλάδα με τη μητέρα του και το όνειρο να φύγει μακριά από τη φρίκη. Ο μικρός Αφγανός ετοιμαζόταν να πάει με τη μητέρα του στην Ελβετία, όπου βρίσκεται και ο αδελφός του. Μια και η νομιμότητα δεν επιτρέπει τέτοια όνειρα σε ένα παιδί του Τρίτου Κόσμου, η μόνη γνωστή οδός είναι η επί πληρωμή διασφάλιση μια πολυπόθητης θέσης σε ένα αεροπλάνο.

Γάτες με κράνη


Divide et regna ή divide ut regnes, και τα δύο σημαίνουν το ίδιο:διαίρει και βασίλευε ή για να κυβερνάς, δίχαζε. Η φράση αποδίδεται στονΜακιαβέλι, αλλά τη χρησιμοποιούσαν

Η κυβέρνηση αγαπάει τα παιδιά σας…


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η κυβέρνηση αποφάσισε, λοιπόν, να δράσει… προληπτικώς. Αυτό περιγράφεται κι έτσι: Πλην της πράξης, διώκεται και η σκέψη! Μόνο που ακόμα και η χούντα, σε επίπεδο προσχημάτων, ισχυριζόταν πως «η σκέψις δεν διώκεται, μόνο η πράξις - έλεγαν - διώκεται»…

Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει αγαθές προθέσεις. Διαπνέεται από την αρχή «κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν».
(Ασχετο: Το ίδιο κάνουν, για παράδειγμα, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους: Βομβαρδίζουν προληπτικά)…
Αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας. Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους καθηγητές πριν αυτοί κάνουν απεργία. Γιατί; Μα για να μην κάνουν την απεργία που σκέφτονται. Η κυβέρνηση, συνεπώς, τους επιστρατεύει επειδή θέλει να προλάβει την «αρρώστια» (σ.σ.: για την κυβέρνηση η απεργία είναι «αρρώστια»). Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση θέλει να προλάβει το «έγκλημα» (σ.σ.: για την κυβέρνηση η απεργία είναι «έγκλημα») πριν τη διάπραξή του (σ.σ.: πριν δηλαδή γίνει απεργία).

Η ΟΛΜΕ και οι Νεφελίμ


Βάλια Μπαζού  seisaxthiablog

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας πούμε την αλήθεια για τους καθηγητές και την πολιτική επιστράτευσή τους. Για να κατανοήσουμε την κυβερνητική απόφαση πρέπει να πούμε ορισμένες αλήθειες για τους Νεφελίμ.
Την προκατακλυσμιαία φυλή, που λέγεται ότι προέκυψε από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των ανθρώπων», και τους «Υιούς του Θεού».

Φυσική καταστροφή

Οι Νεφελίμ – και αυτό κρατήστε το- αναφέρονται στα παλαιά κείμενα σχεδόν ταυτόχρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη γη με πλημμύρα και φαίνεται ότι η επίδρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ’ τις βασικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή.
Συμπέρασμα 1ο : Η ΟΛΜΕ έχει καταληφθεί από τους Νεφελίμ που ελέγχουν το μυαλό του Δ.Σ και τους «πέρασαν» τεχνηέντως τη σκέψη για απεργία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Κίνηση που μπορεί να προκαλέσει την οργή του Θεού και άρα καταστροφική πλημμύρα. Έτσι εξηγείται η επιστάτευσή τους η οποία επιβάλλεται και από το Σύνταγμα εν όψει της επαπειλούμενης φυσικής καταστροφής.

ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ!



Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την άνιση, σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡκαι τους «ελεύθερους επιστρατευμένους» εκπαιδευτικούς. Είναι μια σύγκρουση που αφορά κάθε εργαζόμενο και υποχρεώνει κάθε πολίτη- ιδιαίτερα όσους έχουν την πολυτέλεια του δημόσιου λόγου- να επιλέξει στρατόπεδο. Όχι μόνο γιατί το πρόβλημα της Παιδείας αφορά κάθε λαϊκή οικογένεια, αλλά και γιατί αυτό που διακυβεύεται, πέρα από τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, είναιη ίδια η Δημοκρατία, ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει από αυτήν. Σε αυτές τις συνθήκες, η σιωπή είναι συνενοχή και η τακτική «Πόντιου Πιλάτου», του στιλ «ας αποφασίσουν, αλλά με ευθύνη, οι εκπαιδευτικοί», είναι άξια μόνο για πολιτικές ανεμοδούρες, υποτελείς των εταιρειών δημοσκοπήσεων, που δεν δικαιούνται να φαντασιώνονται τους πολιτικούς ηγέτες.