Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Έλεος! Όχι άλλα βυζιά της Τζολί!


Έλεος! Δεν είναι δυνατόν να καίγεται ο πισινός μας και ο κόσμος να ασχολείται με τα βυζιά της Αντζελίνα Τζολί. Δε γίνεται να είμαστε τόσο μ@λάκες και να δεχόμαστε να συζητάμε ένα καθαρά επιστημονικό θέμα με όρους διαφωνίας για το αν το Gardhu ή το Chivas είναι καλύτερο ουίσκι.
Δε γίνεται η βιομηχανία της ιατρικής να λειτουργεί με τόσο σιχαμερούς κανόνες μάρκετινγκ και εμείς να ψαρώνουμε. Ο όρος «ζούμε στην κοσμάρα μας» δεν αρκεί για να περιγράψει την πραγματικότητα. Έχουμε ξεφύγει εντελώς. Όποιο site και ν’ ανοίξω πέφτω πάνω στα βυζιά της Τζολί.
(υποτίθεται) Σοβαροί άνθρωποι βγαίνουν και παίρνουν θέση για μία πρακτική που συμβαίνει εδώ και χρόνια, μόνο και μόνο επειδή επρόκειτο για τα βυζιά της Τζολί και θέλησαν να πάρουν κι αυτοί λίγο φως από τη λάμψη της.

Παλαιστίνη: Στους δρόμους για την «Ημέρα της Νάκμπα»



Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν εχθές στους δρόμους σε όλη τη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας σηματοδοτώντας την «Ημέρα της Νάκμπα». Ανταπόκριση της Πέπης Μεσσίνη

Η Νάκμπα ( στ' αραβικά «Καταστροφή») είναι η επέτειος όπου αυτή την ημέρα, 15 Μαΐου, μια δύσκολη στιγμή για εκείνους που έζησαν την εκστρατεία κατατρομοκράτησης και εθνοκάθαρσης από τους σιωνιστές, παραμένει ως καθοριστική στιγμή στην ιστορία και τη συλλογική μνήμη του παλαιστινιακού λαού μετά τα τραγικά γεγονότα που έζησαν και την καταστροφή που υπέστησαν.


Οι Παλαιστίνιοι κάθε χρόνο την ημέρα αυτή κάνουν εκδηλώσεις σε όλη την Παλαιστίνη, όχι μόνο για τη γενοκτονία και την αρπαγή της γης και της ιδιοκτησίας τους από το 1948, αλλά και για τις σημερινές ισραηλινές πολιτικές εκδίωξης από την προγονική τους πατρίδα, ακόμη και τώρα, ύστερα από 65 χρόνια.

ΝΟΜ/ΔΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ: "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ME ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!



EUROGROUP:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΕΒ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο Δ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ KAI...

..ΝΑ ΑΝΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Το δρόμο της απόλυσης για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο δείχνει το νομοσχέδιο τηςτρικομματικής συγκυβέρνησης που φέρει τίτλο: «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης» και αφορά στις οργανικές μονάδες και το προσωπικό. Στο νομοσχέδιο που έδωσε το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης για διαβούλευση μέχρι τις 14 Μαΐου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης, προβλέπεται ότι αρκεί ένα Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία, αντικατάσταση ή τροποποίηση των οργανισμών των φορέων. Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση «επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις προσωπικού» αν αυτό κριθεί ότι συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των φορέων και στην εξοικονόμηση πόρων.

Δήλωση της Έφης Γεωργοπούλου μετά την ομολογία Τζαβάρα περι διάλυσης του ΥΠΠΟ

Με αφορμή τη χθεσινή ομολογία (15-5-2013) του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ότι δεν υπάρχει πια Υπουργείο για τον Πολιτισμό και ότι «ο ίδιος είναι πλέον απλώς ο προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού», η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έπρεπε να περάσουν δύο μήνες για να παραδεχτεί επιτέλους ο κ. Τζαβάρας ότι έχει πλέον επέλθει η πλήρης και οριστική διάλυση του Υπουργείου Πολιτισμού. Δύο μήνες από τότε που, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟ, έσπευδε σε τοπικό κανάλι της Ηλείας να δηλώσει ότι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η χθεσινή δήλωση του κυρίου Τζαβάρα έρχεται να επιβεβαιώσει τις επισημάνσεις που είχα κάνει στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ Πύργου στις αρχές του έτους και τη δήλωσή μου στις 8 Μαρτίου, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού.
Έτσι, μετά τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα του Πολιτισμού και τη διάλυση όλων των δομών που στήριζαν τον Πολιτισμό, “η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού” όχι μόνο αδυνατεί να επιλύσει ουσιαστικά προβλήματα που χρονίζουν αλλά σταδιακά μετατρέπεται σε εργαλείο επίλυσης ρουσφετολογικών υποθέσεων κυρίως του νόμου Ηλείας».

Όταν η εμπάθεια του Πρετεντέρη συνδυάζεται με την άγνοια


Έσκασε από το κακό του ο Όλιβερ Στόουν όταν έμαθε ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, αναφερόμενος στο συνέδριο στο φετινό Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ όπου έχει κληθεί να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι εκεί «με το ζόρι συναντάς κανονικό άνθρωπο». (Βήμα, 12.5). Τον ύπνο τους έχασαν ο Σλαβόι Ζίζεκ, ο Ταρίκ Αλί, ο Κώστας Δουζίνας, ο Γιάννης Βαρουφάκης και πολλοί άλλοι που θα πάρουν μέρους σε ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή φεστιβάλ τέχνης και πολιτικής, το οποίο διεξάγεται εδώ και πέντε χρόνια.
Ακόμα και το θέμα του συνεδρίου έγραψε λάθος ο Πρετεντέρης. Μιλά για ένα συνέδριο για την «Ουτοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ το θέμα του είναι «Προς μια ουτοπία της Δημοκρατίας». Δεν βαριέστε, τι Δημοκρατία τι Ευρωπαϊκή Ένωση, στο μυαλό του Πρετεντέρη τούτα τα δύο ταυτίζονται.

«Σκληρό καρύδι ο Τσίπρας» λέει ο Ολιβερ Στόουν



Μαρία Νταλιάνη
Εγκωμιαστικά σχόλια του σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,
είχε και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κροατίας Ιβο Γιοσίποβιτς.
Πρωταγωνιστής των εγκωμίων του Ολιβερ Στόουν, αλλά και της προσοχής των ΜΜΕ της Κροατίας έγινε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάγκρεμπ
«Ο μόνος τρόπος για να χάσουμε είναι να το "γυρίσουμε" στη σοσιαλδημοκρατία» δήλωσε χθες το βράδυ στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που σύστησε ευθέως στην Κροατία να μην μπει στο ευρώ, δέχθηκε νωρίτερα χθες τα εγκωμιαστικά σχόλια του κορυφαίου σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν, ο οποίος βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ επίσης για το 6ο Ριζοσπαστικό Φόρουμ.

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !...


Στην Ιταλία οι δικαστικές περιπέτειες του Μπερλουσκόνι απειλούν την ενότητα της νέας κυβέρνησης Λέτα, αλλά μάλλον πριμοδοτούν δημοσκοπικά το κόμμα του καβαλιέρε που φθάνει στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση το ποσοστό του 35,6%, ενώ το κόμμα του Γκρίγιο πιστώνεται με ποσοστό 24,1%, μια σαφής ένδειξη ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων απορρίπτει ως ανεπαρκείς τις προσεκτικές διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική λιτότητας του νέου πρωθυπουργού.

Στην Ισπανία, το Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές καταρρέουν δημοσκοπικά με πάταγο, οι πρώτοι από το 44% στο 22% και οι δεύτεροι από το 30% στο 20%, με τη δυναμική της διαμαρτυρίας να αναζητά τοπικές εθνικιστικές και περιφερειακές εκφράσεις. Στη Μαδρίτη δεν κινδυνεύει απλά η δικομματική σταθερότητα, αλλά το εθνικό πολιτικό σκηνικό...

Στην Δραπετσώνα πια δεν - επιτρέπεται να - έχουμε ζωή‏


Του Πέτρου Κατσάκου

Οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη τρεμόπαιζαν στο μυαλό μου καθώς διάβαζα την επιστολή του Κωστή Μανίκα, του μαθητή από τη Δραπετσώνα που ρωτούσε όλους αυτούς τους όψιμους ενδιαφερόμενους για την ψυχική του ηρεμία «ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος;»

Τι κρίμα ρε Κωστή να μην είσαι κι εσύ ένα από αυτά τα «αριστεροθρεμένα κωλόπαιδα» των βορείων προαστίων που έρχονται κάθε τρεις και λίγο και μας ταράζουν την τηλεοπτική ηρεμία. Τι κρίμα να είσαι από τη Δραπετσώνα και όχι από την Εκάλη των «αριστερών με τις δεξιές τσέπες». Μα από τη Δραπετσώνα βρε αγόρι μου κι εσύ;

Αχ βρε Κωστή σε τι μπελάδες μας έβαλες τώρα. Να ψάχνουμε το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων του πατέρα σου, γιατί έλα μην το κρύβεις, συριζαίος θα είναι ο μπαμπάς σου. Το διέγνωσαν ήδη 29 ειδικοί ψυχολόγοι-γραφολόγοι με την πρώτη ματιά που έριξαν στην επιστολή σου. Άσε τους άλλους, τους δαιμόνιους ρεπόρτερ, που έψαχναν μέσα στη νύχτα τη γυμνασιάρχη σου να επιβεβαιώσει τους βαθμούς γιατί είχαν κάτι υποψίες πως εκτός από τα μαθηματικά είσαι καλός και στο photoshop.

ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ...



Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Επίταξη στα σχολικά κτίρια και στον απαραίτητο για τις εξετάσεις εξοπλισμό αποφάσισε και διέταξε χτες η κυβέρνηση Σαμαρά. Έτσιγια πρώτη φορά στην ιστορία του εκπαιδευτικού μας συστήματοςοι μαθητές θα διαγωνιστούν όχι μόνο με επιστρατευμένους καθηγητές, αλλά και με επιταγμένες κιμωλίες, επιταγμένα τηλέφωνα, επιταγμένα φωτοτυπικά. Δεν διευκρινίζεται αν η σχετική απόφαση αφορά και στα κυλικεία, οπότε θα έχουμε και επιταγμένες τυρόπιττες.
Δεν έχει φυσικά τίποτε αστείο αυτή η κυβερνητική λύσσα, που θυμίζει τους στίχους του Βίρβου: Τον δάσκαλο, τον δάσκαλο, αυτόν τον Σαρδανάπαλο, να μου τον φέρετε στο στρώμα... Γιατί είναι ολοφάνερο, όσο αφελής κι αν είσαι, ότι στόχος του κυβερνητικού συμμοριτισμού δεν είναι ούτε η προάσπιση των εξετάσεων, ούτε η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, ούτε βέβαια η προστασία των παιδιών. Είναι η ήττα, η συντριβή, η ταπείνωση, ο εξευτελισμός των ανθρώπων που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας.

Κανονικά θα δώσουν πανελλαδικές τα παιδιά των μεταναστών

Αποσυνδεδεμένο το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις με την άδεια παραμονής των γονιών τους.
Δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού από τις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλοδαπών μαθητών, οι γονείς των οποίων έχασαν το δικαίωμα να έχουν άδεια παραμονής λόγω ανεργίας.
Αυτό τονίζουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο νωρίτερα την Τρίτη. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι το μόνο ζητούμενο, για τους ανήλικους μαθητές, είναι να έχουν δελτίο εξεταζόμενου και όλοι οι μαθητές διαθέτουν. Ως εκ τούτου, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού τους από τις εξετάσεις.
Θεωρητικά, ωστόσο, υπάρχει πρόβλημα με όσους μαθητές έχουν ενηλικιωθεί. Πρόκειται όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο για μία περίπτωση σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας.

Πηγη:tovima.gr

ΝΕΚΡΟ ΤΟ 6ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΛΕΜΒΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 21 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Nεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης η 6χρονη που αγνοούνταν από τις πρώτες πρωινές ώρες όταν έπεσε στη θάλασσα μαζί με άλλους 21 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα 1,5 ναυτικό μίλι νοτιοανατολικά από το Φαρμακονήσι.


Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας. Όταν εκείνοι αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς έσκισαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα. Οι λιμενικοί τους περισυνέλλεξαν και όπως τους είπαν οι αλλοδαποί μαζί τους ήταν και ένα 6χρονο κορίτσι το οποίο αγνοείτο.

Τσουκαλάς: Κάτεργα των «Αθλίων» τα κρατητήρια μεταναστών των ΑΤ

Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης, αλλά και σε άλλα αστυνομικά τμήματα, όπου κρατούνται μετανάστες, κατέγραψε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Δημήτρη Τσουκαλά. «Η κατάσταση μπορεί να να χαρακτηριστεί με μια μόνο λέξη: Αίσχος!» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε χώρους που έχουν φτιαχτεί για να κρατηθεί κάποιος για μια νύχτα, βρίσκονται φυλακισμένοι μετανάστες ακόμα και για έντεκα (11) μήνες. Κανένας δεν προαυλίζεται ποτέ. Ορισμένοι δεν έχουν καν παράθυρο και ζουν συνέχεια με τεχνητό φωτισμό. Η αστυνομία δεν παρέχει είδη για την προσωπική υγιεινή των κρατουμένων, οι οποίοι πρέπει να φροντίσουν να τα προμηθευτούν με δικά τους έξοδα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Ο γιός του νοικοκυραίου


Ο γιός του νοικοκυραίου μεγάλωσε στο χωριό. Ο πατέρας του, ο κυρ-νοικοκυραίος, ήταν αγρότης και πάσχιζε να μεγαλώσει τα παιδιά του δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια, κάνοντας “το σκατό του παξιμάδι”. Το όνειρό του ήταν να μην κάνουν την ίδια μίζερη ζωή τα παιδιά του, να σπουδάσουν, να ξεφύγουν απ’ το χωριό και απ το μεροδούλι μεροφάι, να γίνουν “επιστήμονες” να τα καμαρώνει.

Ο γιος, του βγήκε λίγο “μπούλης”, τον παραχάιδεψε και η μάνα νοικοκυραίου. Μικρός, τα έκανε πάνω του μέχρι τα 8 του και στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον κοροιδεύανε για αυτό. Xέστη τον φωνάζανε και κατρουλή τον κατεβάζανε και συχνά τον βαράγανε υποτιμητικά στο σβέρκο και του πετάγανε στραγάλια με το φυσοκάλαμο. Παιδί “ξουράφι” δεν ήτανε με καμία δύναμη, μάλλον “αργός” ήτανε. Δεν τα ‘παίρνε τα γράμματα, όπως έλεγε ο δάσκαλος στον κυρ-νοικοκυραίο. “Καλύτερα να μείνει εδώ να δουλέψει τη γη σας, να προκόψει”, του είχε πει στην 6η δημοτικού, “δεν τα παίρνει με τίποτα, ούτε τέχνη δε νομίζω πως μπορεί να μάθει”.

Ζητούν κι΄άλλο αίμα. Ζητούν πολύ απλά νέα μέτρα 8 δις ευρώ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ?


Για την διετία 2015 – 2016 οι δανειστές, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα πως και μετά το 2014 δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές . Ουσιαστικά με την Έκθεση της η Κομισιόν , καταγράφει ανάγλυφα την καταστροφική και συνάμα αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, που βάζουν την χώρα στον «γύψο» , για πολλά – πολλά ακόμα χρόνια .
Η Κομισιόν στην έκθεση της προβλέπει νέα αιματηρά μέτρα για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015 και του 2016 προβλέπει η Κομισιόν στην έκθεσή της ότι θα πρέπει να λάβει η Αθήνα.Όσον αφορά την τρέχουσα περίοδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι οι στόχοι του 2013 και του 2014 θα επιτευχθούν και αποφαίνεται ότι έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα και πρέπει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Στην 11σέλιδή της έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ημερομηνία 7 Μαΐου προς το Ecofin εκτιμάται πως η προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος έχει μπει και πάλι σε τροχιά μετά την παρ΄ολίγον κατάρρευσή της πέρυσι, όταν οι μεταρρυθμίσεις «έπεσαν στον τοίχο» της πολιτικής κρίσης.

Δε Σηκώνω μύγα στο σπαθί μου !! Οργή Λαλιώτη εναντίον βενιζελικών!


Τους χρεώνει απαξιωτικές διαρροές σε βάρος του...

Οργισμένος είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αποκαλούμενος και «Κιγκινάτος» του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης.

Φαίνεται ότι έπεσε θύμα των ένθεν κακείθεν διαρροών (μεταξύ βενιζελικών και παπανδρεϊκών) μετά τις αποκαλύψεις περί της διαχείρισης των οικονομικών του Κινήματος την περίοδο του ΓΑΠ.

Μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί… παράπλευρη απώλεια, εκτός αν οι βενιζελικοί δεν ξεχνούν ότι στην εσωκομματική μάχη του 2007 δεν στήριξε τον Βενιζέλο…

Επειδή ο Λαλιώτης είναι απ’ αυτούς που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, τον έχουν εξοργίσει διαρροές σε βάρος του από στελέχη που ο ίδιος πιστεύει ότι ανήκουν στο στενό επιτελείο του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.