Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έκθεση καταπέλτης του Συνηγόρου του Πολίτη για τη συμπεριφορά της αστυνομίας κατά την προσαγωγή κατοίκου των Εξαρχείων


Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει μια σειρά από παραβιάσεις, αυθαιρεσίες και παραλείψεις κατά τη διάρκεια της προσαγωγής της Καλλιόπης Μέλλιου, το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου του 2013, στα Εξάρχεια.

Στην έκθεσή του, η οποία κοινοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Συνήγορος του Πολίτη κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, περιγράφει το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του ελέγχου και της προσαγωγής πολιτών, θέτοντας έπειτα τα ερωτήματα που προέκυψαν από την εκτός πλαισίου λειτουργία της αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ – Mουσική και διανόηση

ΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: Μια προσέγγιση του δημιουργικού κόσμου του πνευματικού τιτάνα μέσα από δικά του λόγια

Ο πειραματιστής Ιάννης Ξενάκης – κατά τη Γαλλική Humaniteμε το δυναμικό και πολύπλευρο έργο του που ξεσήκωσε τις δυνάμεις της δημιουργίας συνδυάζοντας τη δύναμη και το φως των ήχων. Ο πνευματικός τιτάνας όλης της ανθρωπότητας άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό (έφυγε στις 4 Φεβρουαρίου 2001). Όμως οι πρωτόγνωρες ολοκληρωμένες προτάσεις του, μουσικά και διανοητικά έργα, θα μας τον θυμίζουν πάντα. Πολλοί και διάφοροι από όλο το καλλιτεχνικό – κοινωνικό – πολιτιστικό φάσμα έχουν πει και γράψει επαίνους και διθυράμβους για τον Ξενάκη. Εδώ σαν ελάχιστο φόρο τιμής, επιλέγονται δείγματα της γραφής και της σκέψεώς του:

Το ICTY έκρινε ένοχους για εγκλήματα σε βάρος του μουσουλμανικού πληθυσμού έξι επικεφαλής των Κροατών της Βοσνίας και τους επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης


Σαράγεβο, 29 Μαϊου 2013 (13:40 UTC+2)Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία καταδίκασε τους έξι Κροάτες της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, πρώην επικεφαλής της αποκαλούμενης "Δημοκρατίας της Ερζεγοβοσνίας" σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιοχής το 1993-1994 και επιβεβαίωσε ότι υπήρξε οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο εθνικής εκκαθάρισης επικεφαλής του οποίου ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Κροατίας, Φράνιο Τούτζμαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της αποκαλούμενης "Κροατικής Δημοκρατίας της Ερζεγοβοσνίας" Γιάντρανκο Πρλιτς καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, ο υπουργός Άμυνας, Μπρούνο Στόγιτς σε κάθειρξη 20 ετών, οι διοικητές του Γενικού Επιτελείου του Κροατικού Συμβουλίου Άμυνας (HVO) Σλόμπονταν Πρλιακ και Μιλιβόι Πέτκοβιτς σε 20 χρόνια κάθειρξη, ο διοικητής της στρατιωτικής αστυνομίας του HVO Βαλεντίν Τσόριτς σε 16 χρόνια κάθειρξη και επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανταλλαγής Αιχμαλώτων, Μπέρισλαβ Πούσιτς σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Προγράμματα για ανεργία: «Πατούν» στην εξαθλίωση, για να φτιάξουν δούλους

Πυκνώνει ο προπαγανδιστικός βομβαρδισμός του λαού στα κράτη - μέλη της ΕΕ για τις «πρωτοβουλίες» που σχεδιάζει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, προκειμένου να διαχειριστεί τα δυσθεώρητα ποσοστά της ανεργίας από την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων σε συνθήκες συγχρονισμένης κρίσης του καπιταλισμού. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, εκτυλίχθηκαν παράλληλα χτες τα εξής:
1. Στην ΕΕ

Η Κομισιόν εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα για να περιγράψει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας και να προϊδεάσει για τις «πρωτοβουλίες» που σκοπεύει να αναλάβει, εν όψει της Συνόδου στις 3 Ιούνη, με βασικό θέμα την ανεργία.

Μήπως γυρέψεις ένα στήριγμα...?? Αλλη μια μέρα... δική μας!!!


Είναι όμως δική μας ή θα μας την κλέψουν μαύρες σκέψεις,
Η ραδιοτηλεοπτική σαχλαμάρα που κρατά δέσμια όλες τις αισθήσεις και οι πολιτικές και παραπολιτικές παντός είδους εκδηλώσεις;; Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που γύρω μας η μοναξιά είναι τρομαχτική και ψάχνεις απελπισμένα να στραφείς κάπου, να γυρέψεις ένα στήριγμα... Και μην προτρέξει κανείς να πει ότι είναι εύκολο να το βρούμε αυτό το στήριγμα. Αλλά και τη ζάλη του κενού δεν την νιώθει ο πολύς κόσμος.

Και δεν την νιώθει διότι μπορεί να σκέφτεται πιο γήινα και ν' αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τα ζητήματα της ζωής. Ίσως έτσι να είναι καλύτερα. Αλλά εγώ σκέφτομαι ότι στην ζοφερή μας καθημερινότητα πλέον είναι αρκετή μια ζεστή ανάσα, η λάμψη μιας ματιάς, ένα χαμόγελο, δυο γλυκές κουβέντες, το μύρο ενός κόρφου... Δηλαδή, παντού υπάρχει όγκος, βάρος, χρώμα, χαρακτηριστικά κι αυτό που μένει είναι ν' απλώσουμε το χέρι για ν' αγγίξουμε ό,τι μπορεί να ζωντανέψει το μυαλό και τις αισθήσεις...

ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙΖΟΝΤΕΣ


του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Από την Ιπποκράτους διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, έστω κι αν ο Σαμαράς εξαντλεί την αντιρατσιστική υπομονή τους. Οι στρατηγοί και ο λοχαγός εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ διακηρύσσουν ότι στηρίζουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά στηρίζουν κι εκείνους που το σιχτιρίζουν -μη γίνει και καμιά κόμπλα. Κι ο Σαμαράς διακηρύσσει ότι σιχτιρίζει το νομοσχέδιο αλλά στηρίζει τον υπουργό δικαιοσύνης και τους συμμάχους του που το στηρίζουν.
Όλα αυτά απαιτούν ένα Ντίνο Ηλιόπουλο -δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Μια ωραία ατμόσφαιρα απολύτως συμβατή με την κυβέρνηση ήθους, σοβαρότητας, ωριμότητας και ειλικρίνειας, η οποία ανέλαβε να μας μεταρρυθμίσει, να μας ξεσκονίσει, να μας εκσυγχρονίσει και να μας αναγεννήσει. Και να τώρα που συμπυκνώνονται όλες οι αρετές των εταίρων της σε μια έξοχη επίδειξη fair play. Πρώτα όλα τα αεροπλανικά κόλπα και ύστερα οι χειραψίες μπροστά στο κοινό -μην κλάψει κανείς τα λεφτά του.

Όταν κλείνει μία ΕΡΤ, ανοίγει ένας ΣΚΑΪ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το γράφανε από μέρες οι εφημερίδες. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει λέει να κλείσει ξαφνικά μια ΔΕΚΟ, ξαφνικό θάνατο το λένε αυτό στο ποδόσφαιρο, για να βρει τους 2.000 που απαιτεί η τρόικα να απολυθούν εντός του Ιουνίου. Όπως παλιά, που όταν ένας ηγεμόνας πάντρευε την κόρη του με τον γιο του άλλου ηγεμόνα, σφάζανε δυο- τρεις χιλιάδες δούλους, έτσι για να στεριώσει ο γάμος. Οι Κινέζοι, δηλαδή, που σκοτώνανε φοιτητές στην Τιενανμέν βλάκες ήτανε; Δέκα τοις εκατό ανάπτυξη έχουνε.

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει ότι η ΔΕΚΟ που πάει για σφάξιμο είναι η ΕΡΤ. Ήταν φανερό από καιρό, πολύ πριν το αποκαλύψει η Real News. Από καιρό την κουρεύανε, την ξυρίζανε, τη σενιάρανε, να χαρεί λιγουλάκι κι αυτός ο έρμος ο χασάπης. Αφήνανε απλήρωτους τους εργαζόμενους, εξωθώντας τους σε αλλεπάλληλες απεργίες, δώσανε το 25% των εσόδων της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δώσανε τις ειδήσεις στον Λιάτσο, κόψανε τις εκπομπές που είχαν κύρος και τηλεθέαση, έδιωξαν δημοσιογράφους των 800 ευρώ, για να προσλάβουν ημέτερους συμβούλους των 3.500, μοίρασαν τα διοικητικά και διευθυντικά ιμάτιά της στους κομματάρχες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τι έγινε; Δυσκολευόμαστε;...



Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Χτες ο «Ρ» υπενθύμισε (αλήθεια, το είχαν ξεχάσει;...) το απόρρητο έγγραφο της ίδιας της Αστυνομίας, με ημερομηνία 10/12/1999, που αναφέρεται στις διασυνδέσεις και στις σχέσεις της... Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.
γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.
δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως "αγανακτισμένοι" πολίτες.
(...)

Ξένιος Δίας: Σημειώσεις ενός μετανάστη


Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Αυτός ο τόπος είναι και δικός μου
Στην Ελλάδα ήρθαμε οικογενειακώς το 1998, ήμουν έξι χρόνων. Στην αρχή μετακομίζαμε συνέχεια. Ο πατέρας μου δεν έβρισκε δουλειά. Πέρασα δύσκολα. Ημουν καινούργια στο σχολείο και δεν με κάνανε παρέα. Ημουν μόνη. Ντυνόμουν κάπως περίεργα, θυμάμαι, γιατί προσπαθούσα να αντιγράψω το ντύσιμο των άλλων παιδιών, χωρίς επιτυχία. Ημασταν ξένοι, έπρεπε να συμβιβαστούμε με τον ελληνικό τρόπο ζωής, αλλιώς θα ήμασταν μάλλον στο περιθώριο.
Δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει αν είμαι Ελληνίδα ή Αλβανίδα και γι’ αυτό έχω αποφύγει έντονα ρατσιστικά ή άλλα σχόλια για την καταγωγή μου. Βέβαια, όταν λέω από που είμαι, διακρίνω κάποια αμηχανία, αλλά γενικά οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους δεν είναι δύσκολες. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το κράτος. Στο κράτος πρέπει να δηλώνεις μονίμως την καταγωγή σου και αντιμετωπίζεις δυσκολίες χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Κάθε φορά που πηγαίναμε για ανανέωση της άδειας παραμονής, μας ταλαιπωρούσαν με διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα, ενώ η λύση ήταν πολύ απλή.

Η συγκλονιστική επιστολή του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη στον πρωθυπουργό για τη Χρυσή Αυγή


Ο κορυφαίος Ελληνας ποιητής απευθύνει προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μια επιστολή που τον καλεί να σπεύσει, έστω και τώρα, να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που κυριαρχούν στους δρόμους της χώρας και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. «Παίρνει θάρρος», όπως λέει, για αυτή την επιστολή από τη σχέση του κ. Σαμαρά με τον Οδυσσέα Ελύτη, στενό φίλο του Νάνου Βαλαωρίτη.
Η ανάρτηση της επιστολής έγινε και στη σελίδα του στο facebook, και έχει ως εξής:

«Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω από καιρό ότι ήσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη. Γι’ αυτό το λόγο παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας, που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

Καταθέτουμε τη Δευτέρα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ

Πρόκειται για μια κυβέρνηση επικίνδυνη για το λαό και για τοτόπο.

Στην πραγματικότητα έχουμε μια μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, μνημονιακήκυβέρνηση μιας δεξιάς που μάλιστα δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ.

Μιας δεξιάς βγαλμένης από τα παλιά σκοτεινά χρόνια του διχασμού.
Μιας δεξιάς που πλέον φλερτάρει αδιάκριτα με την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Κυρίως όμως φλερτάρει αδιάκριτα με τον αυταρχισμό και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σημαίνει το τέλος στα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και είναι βασικός πυλώνας του δημοκρατικού μας πλαισίου. Σημαίνει τέλος της εργασίας.

Την ίδια ώρα που η Χρυσή Αυγή αλωνίζει και απειλεί με τις φαλτσέτες και τους σουγιάδες τους πολίτες στις γειτονιές, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνείται την αναγκαιότητα αντιρατσιστικού νόμου.

Η κυβέρνησή σας έχει ήδη φτιάξει γκουλάγκ για μετανάστες…


Πηγή: enet.gr

Η νεο-πουριτανική Αριστερά ταυτίζεται τώρα πια με την παλιά συντηρητική Δεξιά…

Συνένετευξη στην «Ελευθεροτυπία» και τον Δημήτρη Αναστασόπουλο
ΣΛΑΒΟΪ ΖΙΖΕΚ: Ο Σλοβένος φιλόσοφος, που το σαρκαστικό του αστείο, στο συνέδριο του Ζάγκρεμπ, για τα «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας» στην πρώην ΕΣΣΔ πυροδότησε τη νέα διαμάχη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, εξηγεί στην «Κ.Ε.» γιατί η Ν.Δ. ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής, γιατί ο ίδιος επιλέγει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.
«Ας κοιτάξουν πρώτα την πολιτική και επαγγελματική μου πορεία και ας διαβάσουν τα βιβλία μου που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ποια είναι η στάση μου απέναντι στο σταλινισμό», λέει ο Σλαβόι Ζίζεκ μιλώντας από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής. Εχει ήδη ενημερωθεί «από τους φίλους μου στην Ελλάδα» ότι το αστείο με το οποίο έκλεισε την παρέμβασή του, ενώ βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Αλέξη Τσίπρα -στην εκδήλωση με τίτλο «Η ουτοπία της Δημοκρατίας» κατά τη διάρκεια του 6ου Subversive Forum στο Ζάγκρεμπ-, έχει προκαλέσει επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπό του αλλά και στον Τσίπρα, επειδή γέλασε και χειροκρότησε όταν αναφέρθηκε στα γκουλάγκ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ


 kartesios

Για την πρόθεσή του να επιστρέψει λεία πολέμου έχει διαβεβαιώσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumuseum, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού, Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, η παράδοση αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου. Πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.
Από το 2010 η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών είχε ενημερωθεί από τον επιστημονικό υπεύθυνο του Pfahlbaumuseum της Γερμανίας, ότι στο συγκεκριμένο Μουσείο φυλάσσονται αρχαιότητες προερχόμενες από παράνομη ανασκαφή νεολιθικού οικισμού στη Θεσσαλία, η οποία διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Γερμανούς.

ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ


Προβλήματα στην προεκλογική εκστρατεία της Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να προκαλέσει το σκάνδαλο του υπουργού Αμυνας της Γερμανίας. Ο Τόμας ντε Μεζιέρ κατηγορείται ότι προώθησε δαπανηρά προγράμματα αγοράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών που παρουσίαζαν τεχνικές δυσκολίες τις οποίες ο ίδιος γνώριζε και απέκρυψε.

Στις αρχές Μαΐου ο Ντε Μεζιέρ ακύρωσε το αξίας μισού δισ. ευρώ πρόγραμμα αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Euro Hawk λόγω του τεράστιου ύψους της επένδυσης που χρειαζόταν προκειμένου να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν άδεια πτήσης στη Γερμανία. Τα αεροσκάφη αυτά δεν διαθέτουν ικανοποιητική τεχνολογία αποφυγής συγκρούσεων και δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Γερμανία. Το χειρότερο είναι ότι αυτό ήταν γνωστό στο υπουργείο Αμυνας επί χρόνια.

ΓΣΕΕ: ΜΗ ΔΙΑΛΥΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται και απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο σχέδιο κατάργησης –συγχώνευσης υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Tην ώρα που οι εργαζόμενοι βιώνουν με τη σφραγίδα των μνημονίων την εργοδοτική αυθαιρεσία στη μεγαλύτερή της μορφή, την ώρα που η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική εγκαταλείποντας κάθε μέτρο προστασίας των εργαζομένων.
Η κατάργηση-συγχώνευση των τμημάτων στου Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δίνει τη χαριστική βολή στους ήδη εξαθλιωμένους εργαζόμενους αφήνοντάς τους στο έλεος των εργοδοτών.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από το αρμόδιο Υπουργείο να σταματήσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο σχέδιο κατάργησης –συγχώνευσης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ και να προχωρήσει αντιθέτως στην αναβάθμισή του και τη στελέχωση του με επιπλέον προσωπικό ώστε και οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν και ο ρόλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας να είναι ουσιαστικότερος και αποτελεσματικότερος”.

πηγή: enet.gr