Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η αλληλεγύη είναι το όπλο μας!


Χθες στην ουρά του σούπερ μάρκετ μια μαύρη κοπέλα μετρούσε τα ψιλά για να πληρώσει ένα γάλα, μια συσκευασία με τέσσερεις φτερούγες κοτόπουλου και λίγα κρεμύδια. Έψαχνε το πορτοφολάκι της με αγωνία, ολοφάνερο πως δεν της φτάνανε τα λεφτά, όταν μια Ελληνίδα, στην ηλικία της πάνω κάτω, που μάζευε τα λιγοστά ψώνια της στην σακκούλα, την πλησίασε διακριτικά κι έκανε πως κάτι ξεσκονίζει στο ύψος του στήθους της μετανάστριας, η οποία οπισθοχώρησε τρομαγμένη αρχικά και με ένα πλατύ χαμόγελο στη συνέχεια. Η κοπελιά είχε ήδη φύγει, σχεδόν τρέχοντας, όταν η μαύρη κοπέλα με υγρά τα μάτια, πλήρωνε τον λογαριασμό της με ένα δεκάευρο που είχε τραβήξει από τον κόρφο της.
Ομολογώ, πως από εκείνη τη στιγμή μου έφτιαξε η μέρα!

Πηγη: fb Niki Vikou

ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ-Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ- 2-ΙΟΥΝΙΟΥ-1941

Οργή και Πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταξίμ -Αποχώρησε η αστυνομία, τεράστιες διαδηλώσεις σε 20 πόλεις


Μετά από περισσότερες από 24 ώρες σφοδρών συγκρούσεων με την αστυνομία, χιλιάδες διαδηλωτές προχώρησαν χθες το απόγευμα στην "ανακατάληψη" της πλατείας Ταξίμ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για "νίκη" επί του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς αλλά και περισσότερους από 1.000 τραυματίες. Για 939 συλλήψεις σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ







Τι κρύβει η γαλλογερμανική συμφωνία «κυβέρνησης της Ευρωζώνης»;


Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιθυμούν να θέσουν σε εφαρμογή μια κυβέρνηση της ευρωζώνης. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει τη δομή της Ε.Ε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου και στις δύο χώρες, μόνον όμως εάν αυτή η συνεννόηση μεταξύ των ηγετών παραμείνει βιώσιμη.

Η «γαλλογερμανική συμφωνία», που ανακοινώθηκε στις 30 Μάιου, δείχνει ότι η γερμανίδα καγκελάριος τώρα πια υποστηρίζει τις προτάσεις του γάλλου προέδρου σχετικά με την διακυβέρνηση της ευρωζώνης.
*Διαβάστε επίσης: Μεταρρυθμίσεις ζητά από τη Γαλλία η Μέρκελ

Les Echos

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η κα Μέρκελ υιοθετεί με σαφήνεια τη γαλλική θέση ότι η πολιτική συνεργασία είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί καλύτερη οικονομική σύγκλιση.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΝΠΔΔ ΣΕ ΝΠΙΔ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 38.000 ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΣΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΑΠΛΑΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 62 επιμελητήρια, επτά κοινωφελή ιδρύματα και 12 εθνικά αθλητικά κέντρα, οι οποίοι Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", στο επίκεντρο βρίσκονταιασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς υπό τους ΟΤΑ,Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Ερευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια (όπως το ΤΕΕ και τοΟικονομικό), Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.
Συνολικά τα παραπάνω ΝΠΔΔ και οι φορείς απασχολούν 38.139 υπαλλήλους, οι οποίοι, εφόσον τελικώς υιοθετηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, θα οδηγηθούν στην ανεργία είτε μέσω τους καθεστώτος διαθεσιμότητας είτε μέσω της άμεσης απόλυσης.

ΣΚΑЇ – (εμετική) «ενημέρωση»…


Αν βρισκόταν στην Τουρκία θα ακολουθούσε τη «γραμμή» Ερντογάν και θα αποσιωπούσε τα συνταρακτικά γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σε πολλές πόλεις, με εκατοντάδες χιλιάδες λαού να διαδηλώνει στους δρόμους και τις δυνάμεις καταστολής να τον πνίγουν στο αίμα. Όμως εδώ είναι (ακόμα) Ελλάδα και δεν μπορεί. Άρα πρέπει να υποβαθμίσει, να συκοφαντήσει, να προσπαθήσει να γελοιοποιήσει τα γεγονότα. Για την «ειδησεογραφική» ιστοσελίδα του ΣΚΑЇ ο λόγος...
…που παρουσιάζει τη δολοφονία (αν τον σκότωσε η ριπή τελικά) ενός Τούρκου διαδηλωτή (ο οποίος κατά τη σελίδα την… επεδίωκε προκλητικά!) σαν μια…online αυτοκτονία!
Με τίτλο Τουρκία: "Προκάλεσε την «αύρα» της αστυνομίας και πέθανε μπροστά στην κάμερα!" ξεκινάει την «είδηση» ως εξής:

Turkish Protester Hit By Police Panzer (TOMA) #occupygezi #direngeziparki

ΤΟΥΡΚΙΑ: 939 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ 90 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Όλοι οι μπάτσοι μια γενιά..
Στη σύλληψη 939 ανθρώπων σε συνολικά 90 διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη την Τουρκία έχει προχωρήσει η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, το Σάββατο το βράδυ.
«Υπήρξαν 939 συλλήψεις σε διάφορες πόλεις. Πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι», δήλωσε στην τουρκική κρατική τηλεόραση ο κ. Γκιουλέρ.
Πρόσθεσε δε ότι ο επίσημος αριθμός των καταγεγραμμένων τραυματιών κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες έχουν ως επίκεντρό τους την Κωνσταντινούπολή και ειδικότερη την πλατεία Ταξίμ, είναι 79.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΝΕΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων για να βγει η χώρα από την κρίση ζητεί ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, εκτιμώντας πως το νέο “κούρεμα” θα συνοδευτεί από νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καλεί τους εργαζομένους να μην πέσουν στην παγίδα στηρίζοντας μια κυβέρνηση με πρόσημο “αριστερό” ή “δεξιό” σημειώνοντας πως η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη με τη δημιουργία του δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ -που γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια- εκφράζει και την αντιπαράθεση ανάμεσα σε μερίδες της αστικής τάξης για το ποιος, ποια κυβέρνηση συνεργασίας, με πυρήνα τη ΝΔ ή με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει προφανώς, με παραλλαγές, την καλύτερη συνταγή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας πως η πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή.

Απίστευτη ιστορία αγάπης: Παρίστανε τον τυφλό για να μην την πληγώσει



Ιστορία που μοιάζει με παραμύθι…

Ο άντρας λάτρευε τη γυναίκα και της το έδειχνε με κάθε ευκαιρία. Η γυναίκα του ήταν όμορφη, ευαίσθητη αλλά φιλάσθενη.
Ο άνδρας χρειάστηκε να φύγει στον πόλεμο, όπου πέρασε πολλές δυσκολίες και παρ’ ολίγο να χάσει και την ζωή του.
Προσευχόταν καθημερινά να τον αφήσει ο Θεός να ζήσει για να γυρίσει ξανά στην πολυαγαπημένη του γυναίκα.
Όλη του η σκέψη ήταν να την σφίξει στην αγκαλιά του κι αυτό του έδινε κουράγιο να αντέξει την πείνα, το κρύο και τους τραυματισμούς.
Όταν τελείωσε ο πόλεμος, γεμάτος χαρά ξεκίνησε για το σπίτι του. Στο δρόμο όμως συνάντησε ένα οικογενειακό φίλο που τον συλλυπήθηκε για την συμφορά που τους βρήκε.

«Ποιά συμφορά;» ρώτησε αυτός, γεμάτος ανησυχία.
«Δεν το έμαθες; Η γυναίκα σου έπαθε μία μολυσματική ασθένεια και έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό της».

Την ακροδεξιά και αν την πλένεις, το κόμμα σου χαλάς


http://tvxs.gr   Του Στ. Κούλογλου

Τελικώς, οι κρατούμενοι στο νεοδημοκρατικό… γκουλάγκ εξεγέρθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ., σχεδόν μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού, κατάλαβαν αυτό που κάνει τους απελπισμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κάποια στιγμή να εξεγείρονται: ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο τα πράγματα δυσκολεύουν. Και ότι όπως πάνε, ο – πολιτικός – αφανισμός είναι απλώς θέμα χρόνου.
Η απόφαση των Βενιζέλου – Κουβέλη να κατεβάσουν για ψήφιση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κόντρα στον Σαμαρά και τη ΝΔ μετατράπηκε για τους δύο εταίρους της τρικομματικής κυβέρνησης σε θέμα πολιτικής επιβίωσης, μετά από μήνες συνεχών πολιτικών υποχωρήσεων, συχνά ανεξήγητων. Γιατί μπορεί η ΝΔ να ήρθε πρώτη στις εκλογές του Ιουνίου, αλλά πολύ σοβαρά τραυματισμένη. Η περιπέτεια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είχε προκληθεί μετά την επιμονή του προέδρου της ΝΔ να γίνουν εκλογές. Στις πρώτες, η ΝΔ όχι μόνο δεν είχε επιτύχει την αυτοδυναμία που είχε βάλει στόχο ο αρχηγός της αλλά είχε φτάσει στο ιστορικό χαμηλό του 18%, μια πραγματική πανωλεθρία. Για να ανέβει 11 μονάδες στις δεύτερες και να κερδίσει τον ανέτοιμο ΣΥΡΙΖΑ, είχε χρειαστεί να «ψηφίσουν» από τον Ολάντ με τη συνέντευξή του στο Mega μέχρι την «Bild», με την ανοιχτή της επιστολή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

130483-frankfurt

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των πολιτικών λιτότητας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αφορμή και τη συμπλήρωση 15 ετών από την ίδρυσή της, πραγματοποίησαν χιλιάδες πολίτες στην Φρανκφούρτη το Σάββατο, κατά τη δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων που διοργανώνει η αντικαπιταλιστική οργάνωση Blockupy. Η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το κτίριο, ενώ αρκετοί εξ αυτών, όπως επίσης και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σε συμπλοκές. Κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και σε Λισαβόνα και Μαδρίτη.
Χιλιάδες πολίτες -7.000 σύμφωνα με την αστυνομία και 20.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές- πραγματοποίησαν αρχικά ειρηνική πορεία στην Φρανκφούρτη, με πανό και συνθήματα όπως «ΔΝΤ- έξω από την Ελλάδα» και «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο».

Με ευθύνη της αστυνομίας και της κυβέρνησης μία ειρηνική πορεία μετατράπηκε σε εξέγερση


Ανταπόκριση από την Τουρκία από τους συντρόφους του ODP (Κόμμα ελευθερίας και αλληλεγγύης)

Είναι η 13η χρονιά της κυβέρνησης Ερντογάν. Έχει εκλεγεί 4 φορές ήδη. Μετά τα μέτρα λιτότητας του 2010 η κυβέρνηση άρχισε να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο στον κόσμο ο οποίος την αποκαλεί «συντηριτική δικτατορία».
Αυτά τα χρόνια, το 10-11 και το 12 έχουν γίνει πολλές απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στην Δικτατορία που ξεκίνησαν από την Άγκυρα με συμμετοχή φοιτητών που διαδήλωναν για δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Την 1η Μάη,στην πλατεία ταξίμ απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις και οι κινηματικές δραστηριότητες. Η αστυνομία χρησμοποίησε χημικά και ακραία βία και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200 άτομα.

Τι συμβαινει σήμερα;
Η κυβέρνηση θέλει να κάνει ένα Mall στην πλατεία ταξίμ. Κόσμος με αυθόρμητο τρόπο προσπάθησε να σταματήσει τις εργασίες την προηγούμενη Τετάρτη, Καποιοι βουλευτες της κουρδικής αριστεράς προσπάθησουν να τις σταματήσουν κι αυτοί. Ένα μικρό group διαδηλωτών έμεινε όλο το βράδυ στο παρκο προστατεύοντας το. Το ίδιο βράδυ, στις 5.00 το πρωί, η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία και εκαψε τις σκηνές τους. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου με αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι και πολιτικές οργανώσεις να λάβουν μέρος στον αγώνα ο οποίος απέκτησε μαζικά χαρακτηριστικά.

Συνέντευξη τύπου για την απαγωγή του τούρκου αγωνιστή Μ. Γιαϊλά


Συνέντευξη τύπου για το πρωτοφανές περιστατικό της απαγωγής τούρκου πολιτικού πρόσφυγα πραγματοποιήθηκε σήμερα 1/6, από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις. Ο Μπουλούτ Γιαϊλά απήχθη με βίαιο τρόπο το βράδυ της Πέμπτης 30/5 από τα Εξάρχεια. Μετά από την άκαρπη προσπάθεια εντοπισμού του, έγινε τελικά γνωστό ότι βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης του αυταρχισμού και της καταστολής είναι δεδομένες.

Εκ­πρό­σω­πος της Επι­τρο­πής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης για τους Πο­λι­τι­κούς Κρα­τού­με­νους στην Τουρ­κία και το Κουρ­δι­στάν δι­η­γή­θη­κε πως ο Μπου­λούτ, τούρ­κος πο­λι­τι­κός πρό­σφυ­γας, βρέ­θη­κε το βράδυ της Πέμ­πτης 30/5 σε ένα αυ­το­κί­νη­το με φραγ­μέ­νο στόμα, αφού πρώτα τον ακι­νη­το­ποί­η­σαν και τον ξυ­λο­κό­πη­σαν. Παρά τις κα­ταγ­γε­λί­ες αυ­το­πτών μαρ­τύ­ρων για το πε­ρι­στα­τι­κό και τις συ­νε­χείς εκ­κλή­σεις ορ­γα­νώ­σε­ων δι­καιω­μά­των, δι­κη­γό­ρων και βου­λευ­τών του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, που ανα­ζη­τού­σαν τον Μπου­λούτ, το αρ­χη­γείο της αστυ­νο­μί­ας απα­ντού­σε ότι δεν γνω­ρί­ζει τί­πο­τα. Σή­με­ρα πια, η αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή υπη­ρε­σία στην Ισταν­μπούλ, ενη­μέ­ρω­σε τον δι­κη­γό­ρο του τούρ­κου αγω­νι­στή ότι βρί­σκε­ται κρα­τού­με­νος και μπο­ρεί να τον επι­σκε­φτεί.

Οι Τούρκοι στρατιώτες στο πλευρό των διαδηλωτών


Χειρουργικές μάσκες μοιράζει ο στρατιώτης της φωτογραφίας σε διαδηλωτές, ώστε να προστατευτούν από τα χημικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranos.gr, που επικαλείται αρθογραφία της Κωνσταντινούπολης, σημειώθηκαν έως και συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικής μονάδας. Συγκεκριμένα διαδηλωτές, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, βρήκαν καταφύγιο σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους ακολουθήσουν με Αύρες και περιπολικά αλλά η στρατιωτική φρουρά, υπεύθυνη για την ασφάλεια του νοσοκομείου, τις εμπόδισε και μάλιστα έκανε χρήση όπλων για να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν χημικά στους στρατιώτες! Λίγο αργότερα γιατροί από το στρατιωτικό νοσοκομείο μοίρασαν σε διαδηλωτές ιατρικές μάσκες για να προστατευθούν από τα διακρυγόνα.

left.gr

Η κτηνωδία που τελείται στην γειτονική χώρα χρειάζεται πολύ περισσότερο την ενεργή αλληλεγγύη όλων μας!


Οι διαδηλώσεις του τουρκικού λαού για το δικαίωμα στους ελεύθερους χώρους έχουν μετατραπεί σε μια ιστορική εξέγερση για δημοκρατία και ελευθερία. Ο αγνός και αυθόρμητος ηρωισμός των λαϊκών μαζών απέναντι στις δολοφονικές αστυνομικές δυνάμεις, αποστομώνει οριστικά τους έλληνες τουρκοφάγους εθνικιστές της δεξιάς, φασιστικής και μη, που επιδιώκουν διαρκώς να ταυτίζουν το κράτος με τον λαό που αυτό εξουσιάζει.

Επίσης, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ακροδεξιά τρικομματική κυβέρνηση που σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό κράτος απελαύνει σε αυτό τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, φτάνοντας στις 30 Μάη μέχρι και στην απαγωγή!

Η βάναυση και αιματηρή καταστολή του τουρκικού κράτους θυμίζει ίσως αντίστοιχες βάρβαρες μεθόδους του ελληνικού κράτους, με τις επιστρατεύσεις εργατικών απεργιών, τις διώξεις και προφυλακίσεις αγωνιστών της Ιερισσού και τους νεκρούς που έχει αφήσει πίσω της η αστυνομική καταστολή, με τελευταίο παράδειγμα τον οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη τον Οκτώβρη του 2011. Άλλωστε και στις δύο χώρες έχει αποκαλυφθεί πόσο αδίστακτες μπορούν να γίνουν οι κυβερνήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που αυτές ονομάζουν “εθνικά”.

Από ξένο τόπο-ÜSKÜDARA GIDER IKEN by Theodosia Vlasiadou(live)

ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


Από σήμερα το πρωί, όπως ενημερώθηκαν οι οικείοι και οι δικηγόροι του από την Τουρκική Αστυνομία, ο πολιτικός πρόσφυγας Γιαϊλά Μπούτο βρίσκεται έγκλειστος σε Τουρκική φυλακή. Οι Τουρκικές Αρχές διαψεύδουν με αυτό τον τρόπο την Ελληνική Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που μέχρι το μεσημέρι αρνούνταν πως γνωρίζουν οτιδήποτε για την υπόθεση. Το μόνο που παραδέχτηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης, τις Οργανώσεις δικαιωμάτων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούσαν τον Γιαϊλά από προχτές το βράδυ, είναι πως το αυτοκίνητο των απαγωγέων με πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες είναι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά δεν είχε υπηρεσία στο συγκεκριμένο σημείο. Δύο είναι τα πιθανά ενδεχόμενα: Είτε ο κ. Δένδιας και οι επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. καλύπτουν πλήρως τους παρακρατικούς μαφιόζικους μηχανισμούς του Υπουργείου τους, είτε αυτοί οι μηχανισμοί είναι πλέον τόσο αυτονομημένοι ώστε αδιαφορούν για το ξεμπρόστιασμα της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας τους. Σε κάθε περίπτωση, οι υπουργοί Προ – Πο και Εξωτερικών έχουν άμεση εμπλοκή και ευθύνη στην υπόθεση και έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί από το πρωί. Εκτός και αν επιθυμούν να παρατήσουν τα προσχήματα και να μιλήσουν για την ουσία. Δηλαδή πως η κατάλυση κάθε στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμότητας της τρικομματικής οπερέτας θα είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”