Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΣΚΗΝΙΚΟ ΞΕΠΕΣΜΟΥ !...


Στην εποχή του βουλευτή Καλογιάννη που μετέφερε συμβολικά μια κάλπη, δίκην αχθοφόρου, οι δημόσιες συζητήσεις για τα βουλευτικά εξαντλούνταν στα όρια της ακίνδυνης γραφικότητας.

Σήμερα, στο ρεπερτόριο περί τα βουλευτικά ήθη, όπως ήταν αναμενόμενο δεδομένης της ποιότητας των αντιπαραθέσεων και των σκηνών που βλέπουμε στη νέα Βουλή τους τελευταίους μήνες, μπαίνουν και τα κατάστιχα οπλοφορίας.

Ήταν αναμενόμενο πως η αναίδεια βουλευτών συγκεκριμένου κόμματος, όπως αυτή έχει επιδειχθεί στη δημόσια αντιπαράθεση θα έβρισκε προέκταση και στην επιδεικτική διαθεσιμότητα πιστολιών και περιστρόφων ακόμη και στα έδρανα ή στους διαδρόμους της Βουλής.
Η νόμιμη οπλοκατοχή και οπλοφορία συνεπεία σπουδαιοφάνειας ή κίβδηλης επιφάνειας, είναι κάτι σαν τον νεοπλουτισμό. Και να θέλει κάποιος να κρύψει να κρύψει τα λεφτά του, δυσκολεύεται ή δεν μπορεί.

«ΕΣΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑΧ»...



Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Τι είναι η Τουρκία; Αν πιστέψουμε την προπαγάνδα της τελευταίας τριετίας στην Ελλάδα, η Τουρκία είναι το «κράτος - υπόδειγμα» της σωστής εφαρμογής των Μνημονίων...

Αν φέρουμε στο μυαλό μας τα λόγια των ενσωματωμένων στο εγχώριο μιντιακό καθεστώς λοβοτομής της κοινής γνώμης, η Τουρκία είναι η απόδειξη ότι το ΔΝΤ είναι ένας «παρεξηγημένος» οργανισμός. Οτι το ΔΝΤμπορεί να είναι και ένας καλός, φιλεύσπλαχνος, συνεργάσιμος, συνεννοήσιμος, ζουμπουρλούδικος οργανισμός, που όχι μόνο δεν κάνει «λάθη», αλλά και στέκεται αρωγός σε χώρες, ώστε να αναπτυχθούν και να ορθοποδήσουν...
Φυσικά, ουδείς αμφιβάλλει ότι, με βάση τα κριτήρια των υμνητών του ΔΝΤ, με βάση τα «πιστεύω» του ξεπουλήματος, των ιδιωτικοποιήσεων, με βάση το ευαγγέλιο των υπηρετών των μονοπωλίων, όντως η Τουρκία, μετά την κρίση που τη συγκλόνισε το 2001, «αναπτύχθηκε».

Το 2010, για παράδειγμα, ο ρυθμός ανάπτυξης της Τουρκίας (ένα στοιχείο με το οποίο «λιγώνουν» όλοι οι χαρτογιακάδες του κόσμου) εκτινάχτηκε στο 8,9%, και το 2011 στο 8,5%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο στους G-20, μετά από εκείνο της Κίνας.

Ελεος πια .... Ανακεφαλαιοποίουν τους τραπεζίτες..

Υποθηκεύουν τους Έλληνες - στεγνώνουν την αγορά από ρευστότητα !
Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

«Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Φτάνει να θυμηθεί κανείς πού βρισκόμασταν 10 μήνες πίσω. Ασφαλώς, η λίστα των όσων πρέπει ακόμη να γίνουν είναι αρκετά μακρά» είπε ο κ. Προβόπουλος και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

Την πεποίθησή του ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τόνισε ότι πρέπει τώρα να δουλέψουν όλοι συστηματικά, για να έρθει η ανάπτυξη πιο γρήγορα. «Μέσω αυτής της οδού, θα καταφέρουμε να μειώσουμε το οδυνηρά υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι απ’ ό,τι ακούω αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

Επιστολή της οικογένειας των δολοφονηθέντων στο Αλιβέρι προς τα ΜΜΕ

Επιστολή απευθύνει προς τα ΜΜΕ η οικογένεια των δυο δολοφονηθέντων στην Ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι παρακαλώντας να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες που περνά.
Σύμφωνα με την επιστολή:
- Δεν επιθυμούμε την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση φωτογραφιών των θανόντων και παρακαλούμε να αποσυρθούν άμεσα.
- Η οικογένεια αναμένει απ’ τον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου, απάντηση για τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει ερωτηθεί η οικογένεια.
- Κατά τη διάρκεια της κηδείας δε θα επιτραπεί η είσοδος σε τηλεοπτικές κάμερες καθώς η οικογένεια δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε προβολή της από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
- Απαιτούμε ο θάνατος των δύο συγγενών, να μη χρησιμοποιηθεί για πολιτικές σκοπιμότητες απ’ όποιον προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να τροφοδοτήσει ρατσιστικό μίσος.
Η οικογένεια
Πηγη:tvxs.gr