Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σε ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία και την ανατροπή της κυβέρνησης καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σε ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για την υπεράσπιση αυτού του τόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός".

Στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για υποβάθμιση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που καλείται να υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έκανε λόγο για πλήγμα στη δημοκρατία και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων".

Η EBU μεταδίδει ΕΡΤ

"Το προσωπικό της ΕΡΤ συνεχίζει τη μετάδοση προγράμματος από τα στούντιό της και να εκπέμπει μέσω συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της EBU. Η EBU διατηρεί την πρόσβασή της στο πρόγραμμα και το αναμεταδίδει μέσω δορυφόρου, προκειμένου να δώσει στα ευρωπαϊκά δημόσια ΜΜΕ πρόσβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων της ΕΡΤ", αναφέρει χαρακτηριστικά η EBU".
Σημειώνουμε ότι η EBU είναι η Επαγγελματική ένωση των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που διαπραγματεύεται και συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην Ευρώπη.

- See more at: http://left.gr/news/i-ebu-metadidei-ert#sthash.U5rr2FDe.dpuf

Αλαβάνος: Δεν έχει δίκιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Με δήλωση του ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Σχεδίου Β», τονίζει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να σταματήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και θα πρέπει να το κάνει. «Όπως λέει ο Κωνσταντίνος Καβάφης : Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο το ΟΧΙ να πούνε», τονίζει σε ανακοίνωσή του.
«Δεν έχει δίκιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν υποστηρίζει όπως έχει μεταδοθεί από μέσα ενημέρωσης, ότι δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μια πράξη, χωρίς δικαίωμα παρέμβασης η διατύπωση του Συντάγματος γίνεται στην οριστική ενεστώτος. Για παράδειγμα άρθρο 44 παρ. 2 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών…» ή στο άρθρο 46 παρ. 1 « Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει και παύει σύμφωνα με τον νόμο τους δημόσιους υπαλλήλους …» ή στο άρθρο 43 παρ. 1 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει τα διατάγματα που είναι αναγκαία για την εκτέλεση των νόμων…».

Διαφοροποιείται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο Χρυσοχοϊδης


Αφού ανεχόμαστε να μας κυβερνούν Χρυσοχοίδηδες!!! 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διαφωνεί με την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στηρίζει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ο πρώην υπουργός διαφοροποιείται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Μαργαρίτης: Αν η ΝΔ δεν κάνει πίσω για την ΕΡΤ, πάμε σε εκλογές


«Αν η ΝΔ δεν κανει πισω στο θεμα της ΕΡΤ εχει την απολυτη ευθυνη που θα συρει τη χωρα σε προωρες εκλογες»,προειδοποιεί σε κείμενό του στο Facebook ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.
Ειδικότερα στο κείμενό του αναφέρει: «Κατατέθηκε η κοινή πρόταση νόμου ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ στη βουλή για την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομενου. Στις 6 το απογευμα θα γινει στη βουλη συναντηση Φ.Κουβελη-Β.Βενιζελου.Αν η ΝΔ δεν κανει πισω στο θεμα της ΕΡΤ εχει την απολυτη ευθυνη που θα συρει τη χωρα σε προωρες εκλογες.Δυστυχως τριτη φορα εκλογικη αναμετρηση μεσα σε ενα χρονο μετα τις διδυμες εκλογες περσυ και τη χωρα σε οριακη οικονομικη κατασταση ειναι μια ακραια επιλογη.Ας αναλαβουν οι κυριοι της ΝΔ τις ευθυνες τους...»

Κουτσούμπας: Καταγγέλλει τη DIGEA για το κόψιμο του σήματος του 902

«Η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους», τόνισε σε δηλώσεις του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «δεν μπορούμε να παραδώσουμε βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο τη δημόσια ενημέρωση, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζόμενους στο δρόμο», υπογράμμισε και παράλληλα κατήγγειλε «την προσπάθεια φίμωσης άλλων σταθμών», όπως ο 902.
Παράλληλα έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αυταρχική» ενέργεια της DIGEA να κόψει χθες την παροχή σήματος στον 902 ώστε να μην μπορεί να μεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα από τα στούντιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Ζητούν το «πάγωμα» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για το «λουκέτο»



Το «πάγωμα» της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητούν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην προσφυγή, που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της πράξης νομοθετικού περιεχομένου μέχρι τουλάχιστον τη συζήτηση της κύριας προσφυγής που ορίστηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.
Η απάντηση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
Η προσφυγή αναφέρεται σε σειρά παραβιάσεων συνταγματικών και ευρωπαϊκών συμβάσεων, αλλά και νομοθετικών κανόνων.
Στο κείμενο της προσφυγής αναφέρεται ότι η απόφαση για το κλείσιμο παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης αλλά και τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος που αφορά τους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και το άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας.

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ «λόγω ΕΡΤ» ο Χρήστος Χωμενίδης

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, «αδειάζοντας» την ηγεσία του κόμματος λόγο της θέσης της στο ζήτημα της ΕΡΤ.
«Η στάση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Ή θα έπρεπε να υποστηρίξει ευθαρσώς την απόφαση της κυβέρνησης, ως ένα επώδυνο πλην αναγκαίο μέτρο ή θα όφειλε να αποσύρει σήμερα κιόλας την κοινοβουλευτική της στήριξη και να επωμιστεί το βάρος της προσφυγής στις κάλπες».
«Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, αμφίθυμες αντιδράσεις, δυσανάγνωστες για τον Έλληνα πολίτη ενστάσεις, πολυλογάδικα «ναι μεν αλλά» είναι κατώτερά της ιστορίας μας και αυτοκτονικά. Πόσω δε μάλλον όταν διακινείται αδιάψευστη η φήμη πως η Δημοκρατική Αριστερά είχε προκαταβολικά ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για ό,τι θα συνέβαινε στην ΕΡΤ».
«Κατόπιν τούτου, παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή και αποχωρώ, με βαθιά προσωπική οδύνη, από τη Δημοκρατική Αριστερά. Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ελπίζω να συναντηθούμε ξανά στο μέλλον».

Σύσκεψη αρχηγών και ανοιχτή ΕΡΤ ζήτησαν Βενιζέλος - Κουβέλης

Σε σύσκεψη κορυφής κάλεσαν τον πρωθυπουργό, οι κ.κ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση, διάρκειας 1,5 ώρας, που είχαν στη Βουλή. Οι δύο αρχηγοί δεν αρνήθηκαν την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ, εκδήλωσαν όμως καθαρά τη διαφωνία τους στο βίαιο λουκέτο και πέταξαν ουσιαστικά στον Αντώνη Σαμαρά το «γάντι» και την ευθύνη της επιβίωσης ή μη της κυβερνητικής συμμαχίας.


Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με τον κ.Κουβέλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Οι εξελίξεις αυτές θέτουν αναμφίβολα ένα πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Η ελληνική κοινωνία πιστεύει στην ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας. Εμείς λειτουργούμε πάντα ως εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας αλλά επί τη βάσει αρχών, και η πρώτη αρχή είναι η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης, του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης.

ΤΑΧΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ !...

Να που κατάντησε η Χώρα. Να την κυβερνάνε κάτι τέτοιοι τύποι!!

Τάχωσε, αλλά το 2011 και παραιτήθηκε, όχι, όμως, από κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά από κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια !... http://logoplokies.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1817.html

Ο Ιερώνυμος για την ΕΡΤ


O αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εξέφρασε απόψε την έντονη αντίδρασή του σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Είναι αδιανόητο» τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος, «σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του».«Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανάτωση του», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Νωρίτερα όμως και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, με δήλωσή του στην ΕΡΤ εξέφρασε και εκείνος την θέση ότι η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει. «Είμαι ένας άνθρωπος που ζει 25 χρόνια εκτός Ελλάδος» είπε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας.
«Θέλω να μιλήσω ως ένας απόδημος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια που η ΕΡΤ δεν με λησμόνησε» ανέφερε ο Πατριάρχης και κατέληξε: «Υψώνω την φωνή μου και εγώ μαζί σας, και λέω ότι η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει».
http://ecoleft.gr

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας


 koutipandoras.gr

Του Κώστα Βαξεβάνη
Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά. Κατ’ αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την “υπόθεση ΕΡΤ”, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής της απόφασης;

Ο Σαμαράς «κηδεύει» τους εταίρους του και τους στέλνει το λογαριασμό για την «κηδεία»


http://papadimoulis.wordpress.com

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Γ.Ανανδρανιστάκης-M.Μηλάτος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και επιδιώκει να πάρει εμπιστοσύνη από τη Βουλή, απ’όπου θεωρεί ότι έχει κάποιες πιθανότητες, καθώς μέχρι τώρα οι εταίροι του έχουν αποδειχθεί βαστάζοι μιας σκληρής, δεξιάς κυβέρνησης, όπου εκείνοι κρατούν το ρόλο της φιλικής συμμετοχής. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, κινητοποιώντας πρώτα απ’όλα τον λαϊκό παράγοντα και κηρύσσοντας έναν ανένδοτο αγώνα, για να φύγει μιαν ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση και να ηττηθεί μιαν ώρα αρχύτερα η μνημονιακή πολιτική.

Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΝΕΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ! Ή ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους εργαζομένους στην ΕΡΤ και αντίδρασης στην ακολουθούμενη μνημονιακή κυβερνητική πολιτικήδημιουργούν τις προϋποθέσεις πλήρους ανατροπής του πολιτικού τοπίου, προκαλώντας αμηχανία και πιέσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την ίδια ώρα που δίνουν φτερά στις δυνάμεις της Αριστεράς να επιχειρήσουν μία μεγάλη αντεπίθεση.

Οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξαν ήδη από χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου ήταν η αρχή, μιας και σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέααποφάσισαν Γενική Απεργία για αύριο Πέμπτη, 13/6.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 2013-ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ
Ο δικτάτορας αποφασίζει και διατάσει: «Τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ θα σιγήσει»...
«Σε περιόδους κρίσης, το Σύνταγμα μπορεί να γίνει ένα κομμάτι χαρτί» (Λόρεντς φον Στάιν, 1849).
Στα 1969 ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Έντουαρντ Λούτβακ έγραψε το περίφημο βιβλίο του «Τεχνική του πραξικοπήματος»,σχεδόν αντιγράφοντας την «Τέχνη του πραξικοπήματος» του Ιταλού φασίστα Κούρτσιο Μαλαπάρτε από το 1931. Σε αυτό περιέγραφε ως αναγκαίο πρώτο βήμα για την επιτυχή ευόδωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος την έγκαιρη κατάληψη των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών από τα στρατεύματα των στασιαστών και τον έλεγχο κάθε ροής πληροφόρησης. Αυτή τη συνταγή ακολούθησε στην Ελλάδα και ο μνημονιακός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα με καταιγιστική ταχύτητα.
Με τον ανατριχιαστικό λόγο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «η ΕΡΤ θα σιγήσει τα μεσάνυχτα», η κυβέρνηση αναμετράται με περισσό τσαμπουκά με τον πολιτισμό και την Ιστορία της ελληνικής κοινωνίας. Η κίνηση Σαμαρά είχε και έχει πολλές διαστάσεις που συγκλίνουν μεταξύ τους.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


Την «απόλυτη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με όλο το χειρισμό του θέματος και με την επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ» εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε την άμεση ακύρωση της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Όπως είπε μιλώντας στη ΝΕΤ, η πράξη αυτή για το κλείσιμο ΔΕΚΟ – φορέων του Δημοσίου με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, θα ακυρωθεί αναδρομική στην πράξη ούτως ή άλλως «γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να την ψηφίσουμε».
Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητεί άμεσα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει ο πομπός».
Η κ. Γεννηματά επανέλαβε πως πρέπει να συζητηθεί εντός της κυβέρνησης το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, διαμηνύνοντας πως «δεν πρόκειται να δεχθούμε τυφλές μαζικές απολύσεις, αυτή η πράξη δεν αφορά μόνο τη ΝΕΤ».
Ανέφερε επίσης πως είναι προφανές ότι χρειάζεται η συζήτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «δεν μπορούν να επιβάλλονται αποφάσεις με αυτόν τον τρόπο».
naftemporiki.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ


Αναταραχή επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την κυβερνητική απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ.
Το ιστορικό στέλεχος της κινήματος του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδης ζήτησε ευθέως από τον πρωθυπουργό ή να ανακαλέσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή να παραίτηθεί.
Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής:
«Είναι αδιανόητο με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση να περάσει η πραξικομματική και απαράδεκτη απόφαση για την ΕΡΤ. Ο κ. Σαμαράς δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αρχηγός Δεξιάς παλαιάς κοπής. Αν δεν μπορεί και δεν αντέχει να είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ας καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

πηγή: news247.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ


Η διασφάλιση της αποστολής της ΕΡΤ, «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία , τονίζει, μεταξύ άλλων σε δήλωση που έκανε αργά το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η χώρα, αναφέρει επίσης, «χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας».

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: ΟΥΤΕ Ο ΧΟΜΕΪΝΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ


Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση παρουσιάστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη live επιστροφή του στα στούντιο της ΕΡΤ μετά το επίσημο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης. Ο γνωστός οικονομολόγος έβαλλε κατά της απόφασης της κυβέρνησης και αποκάλυψε για ποιο λόγο ήταν εδώ και δύο χρόνια κομμένος από τις εκπομπές της ΕΡΤ.
«Ηρθα ως κομμένος επί δύο χρόνια», είπε και συνέχισε: «Με έκοψαν επειδή μίλησα για αναδιάρθρωση του χρέους. Με είχαν προειδοποιήσει, αλλά εγώ το είπα και με έκοψαν. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί βάναυσο χτύπημα σε βασικές αρχές της δημοκρατίας. Το ναα αποφασίζεις και να διατάζεις χωρίς συζήτηση. Ούτε ο Χομεϊνι δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Στο BBC οι συνάδελφοι αγωνιούν γιατί κάποιοι, όπως ο Μέρντοχ, χαίρονται επειδή έγινε η αρχή και μπορεί να κλείσουν κι άλλοι σταθμοί.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα νοσοκομεία βρίθουν διαφθοράς. Υπάρχει λόγος να τα κλείσεις; Οταν λένε οι ίδιοι πως ο οργανισμός είναι διεφθαρμένος τι σημαίνει; Ποιος έκανε τη διαχείριση; Στην Αυστραλία συζητούν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης και σήμερα όλοι είναι τρομοκρατημένοι. Στην κυβέρνηση μπορεί και να λένε ότι άνοιξαν δρόμους”.

πηγή: iefimerida.gr