Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αρβελέρ: «Μου διεμήνυσαν ότι θα έχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Μετά τέλος.»

Φοβερή αποκάλυψη από την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: «Βάζουν επίτηδες ανήκουστα μέτρα που δεν θα αποδώσουν για να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε έξοδο (από την ευρωζώνη)» αποκάλυψε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Παρακολουθείστε στο video που ακολουθεί τη συγκλονιστική αποκάλυψη!

http://papaioannou-giannis.net

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ Μπόσκο 15.6.2013 | 20:00 Μάνος Χατζιδάκις 19 χρόνια μετά IV Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης θυμάται

 Το 1989 κάποιοι φίλοι με άκουσαν σε ένα μουσικό χώρο στο νησί μου, την Κέρκυρα, που τραγουδούσα και μου πρότειναν να με πάνε στον Μάνο Χατζιδάκι να με ακούσει. Τα ακούσματα οι επιρροές μου και τα τραγούδια που τραγουδούσα ήταν heavy metal, rock και διάφορες ελληνικές μπαλάντες που στα 18 μου αγνοούσα και ποιων συνθετών ήταν. Τελικά μετά την γνωριμία μου με τον Χατζιδάκι κατάλαβα πως τα περισσότερα εξ αυτών ήταν δικά του. Με την άγνοια και το θράσος του 18χρονου παίρνω τα λίγα χρήματα που είχα μαζέψει και ξεκινώ το ταξίδι για την πρωτεύουσα των άπιαστων ονείρων. Ένα ωραίο μεσημέρι με την συνοδεία του συνθέτη Δημήτρη Λέκκα εισέρχομαι στο σπίτι του συνθετη. Ένας ευγενέστατος και γλυκύτατος Μάνος Χατζιδάκις! Κάθεται ο Δημήτρης στο πιάνο και του τραγουδώ Κάθε κήπος έχει και Διώξε τη λύπηπαλικάρι, θυμάμαι χαρακτηριστικά. Μετά την ακρόασή μου να λέει Μου κάνεις αγόγιμου, έτσι με το χαρακτηριστικό ψευδό ρο του.

Σαμαράς: Ο άρχοντας των ρουσφετιών, ο αρχηγός των λυμπερόπουλων, ο προστάτης των προνομίων

Σαμαράς: Ο άρχοντας των ρουσφετιών, ο αρχηγός των λυμπερόπουλων, ο προστάτης των προνομίων
Είπε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς: «Για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοιννωίας πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων».

Επειδή λωτοφάγοι δεν είμαστε, του αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο για τους προνομιούχους ψηφοφόρους του που γέμισαν το Μουσείο Ακρόπολης:

Και του αφιερώνουμε και την παρακάτω ανάρτηση που είχαμε κάνει πριν λίγους μήνες, γιατί δεν αντέχεται η κοροϊδία και η υποκρίσια.

Ναι, είναι αλήθεια! Ο Α. Σαμαράς στήριξε κάθε διαρθωτική αλλαγή της Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Επίθεση Βενιζέλου σε Σαμαρά: «Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς και επίδειξη δύναμης»



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό με συνέντευξη του στη Real News. «Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά δεν προκάλεσε ποτέ πτώση κυβερνήσεων», αφήνοντας έμμεση αιχμή κατά του Αντώνη Σαμαρά για την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και συνεχίζει ανεβάζοντας τους τόνους: «Το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς, δεν δέχεται όμως τετελεσμένα, εκβιασμούς και μαθήματα υπευθυνότητας».
Στη συνέχεια κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για την «καταδρομική» όπως την χαρακτηρίζει «κίνηση στην ΕΡΤ, επειδή δεν έγιναν εγκαίρως τα βήματα στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης». Παράλληλα τονίζει «ότι δεν επιδιώκουμε εκλογές, αλλά συνιστώ σε όποιον τυχόν παίζει με αυτό σενάριο, να μην προκαλέσει την αξιοπρέπεια και τα αντανακλαστικά μας».
Ενώ σχετικά με τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά απαντά: «Θεωρώ ότι είναι πολύ έμπειρος και ευφυής για να κάνει τέτοιες σκέψεις».

Πριν από μόλις 18 μέρες ο Κεδίκογλου «μοίρασε» την ΕΡΤ3 σε στελέχη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Πριν από 3 ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωποςανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας όλων των δομών της ΕΡΤ μιλώντας με απαξιωτικά λόγια για τους εργαζόμενους της και τον τρόπο λειτουργίας της.

Έχει ήδη διαπιστωθεί με διάφορα video που κυκλοφορούν το μέγεθος της υποκρισίας του συγκεκριμένου κυρίου αλλά θα μου επιτρέψετε...

...να ρίξω λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά του δημόσιου διασυρμού του.

Ο μεταρρυθμιστής Σίμος Κεδίκογλου, πριν από ακριβώς 18 μέρες, στις 28 Μαΐου του 2013, υπέγραψε από κοινού με τον Γιάννη Στουρνάρα την απόφαση διορισμού των μελών της νέας διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3.

ΚΚΕ: Ονομαστική ψηφοφορία και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του


Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ τονίζει πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και «ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».
«Στο νομοσχέδιο, που συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει εμπρόθεσμα την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση με υπουργική απόφαση – και μάλιστα ερήμην της Βουλής – εκατοντάδων δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και γιατην κατάργηση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων.

Ως εδώ. Του Πολυμέρη Βόγλη

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε την γενική κατακραυγή για το κλείσιμο της ΕΡΤ; Τι έκανε χιλιάδες ανθρώπους να συρρεύσουν στην Αγία Παρασκευή; Σίγουρα, η συμπαράσταση στο δράμα, στην κυριολεξία, των 2.565 εργαζομένων που θα απολυθούν σε μια εποχή μαζικής ανεργίας.
Ασφαλώς, η ανάγκη υπεράσπισης της δημόσιας τηλεόρασης η οποία εξυπηρετεί λειτουργίες και καλύπτει ανάγκες ενημέρωσης και πολιτισμού που δεν μπορούν και δεν θέλουν τα ιδιωτικά κανάλια.

Όμως, ο κυριότερος λόγος για την σύσσωμη αντίδραση των πολιτών είναι η λέξη που κυριαρχεί στο στόμα όλων αυτές τις ημέρες: «πραξικόπημα». Είναι αντίδραση στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης, η οποία ξαφνικά ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και μετά από λίγες ώρες το «μαύρο» κάλυπτε τις οθόνες.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ , ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !!!


ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο λαός πάντα ανοίγει τους δρόμους των μεγάλων ανατροπών.

Ο Α. Σαμαράς όταν δημοσιοποιούσε τη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το "κλείσιμο" της ΕΡΤ, θεωρούσε , ίσως, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ήταν ασήμαντες και περίπου θα διεξήγαγε άλλο ένα περίπατο ισοπέδωσης, "εκβιάζοντας" , ως συνήθως, τα κυβερνητικά συνεταιράκια του και"ταπεινώνοντας" την αντιπολίτευση και ειδικότερα το ΣΥΡΙΖΑ , τον οποίο για άλλη μια φορά θα υποχρέωνε σε αναδίπλωση και οπισθοχώρηση.

Μέχρι στιγμής όλοι οι σχεδιασμοί τουμνημονιακού πρωθυπουργού πέφτουν στο κενό.
Τα όνειρα μετατρέπονται ένα-ένα σε εφιάλτες.
Τι δεν πήγε καλα; Αυτό που δεν επέτρεψε στη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να λειτουργήσει ως"βελούδινο" πραξικόπημα, ήταν η λαϊκή ευαισθησία και η λαϊκή κινητοποίηση!

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Αντώνη, το ποτήρι ξεχείλισε


Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αντιλαμβάνονται ότι η επίδειξη δύναμης του Αντώνη Σαμαρά, η οποία αγγίζει τα όρια της αλαζονείας, πλήττει σφόδρα την εικόνα τους. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν ξεπεράσει το γεγονός ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προσπέρασε την κοινή τους έκκληση για διάλογο και έτσι την Παρασκευή επέστρεψαν τη συμβιβαστική πρόταση του Μαξίμου για την ΕΡΤ. Οι ίδιοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και ρίχνουν στο τραπέζι σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού της κυβέρνησης ή ακόμη και προσφυγής στις κάλπες. Μένει να αποδειχθεί στην πράξη κατά πόσο το εννοούν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ* Ευάγγελος Βενιζέλος είπε «όχι» στον υπουργό ΕπικρατείαςΔημήτρη Σταμάτη ο οποίος πρότεινε η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει άμεσα, μεταδίδοντας ντοκιμαντέρ ή εκπομπές αρχείου, έως ότου είναι όλα έτοιμα για το νέο καθεστώς της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με την ονομασία ΝΕΡΙΤ.

Ποιο "λάθος"

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ποια είναι η αλήθεια:

Ούτε το ΔΝΤ έκανε κάποιο λάθος, ούτε η ΕΕ, ούτε κανείς από την τρόικα και τις κυβερνήσεις της εγχώριας πλουτοκρατίας. Το σχέδιό τους, εξ αρχής, ήταν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό και να διασώσουν τα μονοπώλια.
Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων και ξένων κεφαλαιοκρατών, που διαπλέκονται μεταξύ τους μέσω των τραπεζών με χίλια νήματα.
Αυτό το σχέδιο υπηρετούσαν και υπηρετούν τα μνημόνια. Και από αυτή την άποψη, τα μνημόνιά τους πέτυχαν. Απολύτως.
Ανάμεσα στα άλλα εκείνο που επιδίωξαν – και το πέτυχαν – ήταν οι τραπεζίτες να ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το οποίο «έπαιζαν» τοκογλυφικά μέσω των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους.

Κουβέλης: Ας αναλάβει ο κ. Σαμαράς την ευθύνη για εκλογές


«Εξορθολογισμός με την ΕΡΤ ανοιχτή»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, τόνισε ότι η παράταξή του δεν θέλει εκλογές αφού επιλέγει την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου όμως πρόσθεσε: «εάν ο κ. Σαμαράς επιλέγει τις εκλογές με τον τρόπο που οδηγεί τα πράγματα, ας αναλάβει αυτός την ευθύνη».
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η αντοχή της κυβέρνησης «εξαρτάται και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση» και κυρίως από τη ΝΔ και από τον πρωθυπουργό.
Σημείωσε ότι οι ενδοκυβερνητικές τριβές δεν σχετίζονται μόνο με το θέμα της ΕΡΤ, αλλά και «με συνολικότερα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπισθούν».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε εκ νέου την ανάγκη εξορθολογισμού της ΕΡΤ με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή.
Διαμήνυσε ότι για το κόμμα του δεν υφίσταται ως ενδεχόμενη συμβιβαστική λύση το κλείσιμο της ΕΡΤ και το άνοιγμά της σε 10 ημέρες με κάποιες απολύσεις.

Hττα των συντηρητικών στις εκλογές του Ιράν Πάνω από το 50% των ψήφων λαμβάνει ο μετριοπαθής Χασάν Ροχανί



Ο (σχετικά) μετριοπαθής Χασάν Ροχανί φαίνεται να κερδίζει στις προεδρικές εκλογές του Ιράν, την
Παρασκευή, συγκεντρώνοντας πάνω από το 50% των ψήφων. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα τον δείχνουν να συγκεντρώνει το 52.3% των ψήφων με τους άλλους υποψηφίους να συγκεντρώνουν 17.3$ ο αμέσως επόμενος δήμαρχος ΤεχεράνηςΜοχαμαντ Μπακέρ Καλιμπάφ και 13% ως 5.8% οι επόμενοι τέσσερις.

Η εκλογή του Χασάν Ροχανί, τον οποίο υποστήριξαν οι "μετριοπαθείς" πρώην πρόεδροιΧαταμί και Ραφσανζαμί, είναι εξασφαλισμένη ακόμη και σε περίπτωση που τα τελικά αποτελέσματα δεν του εξασφαλίζουν πλειοψηφία 50% καθώς το σύνολο των συντηρητικών ψήφων είναι σημαντικά μικρότερο.

Εξαιρετική η ερώτηση της Σοφίας Σακοράφα για την ΕΡΤ, αποκαλύπτει μια πολύ βρώμικη υπόθεση


Ποιός διέσυρε την Ελλάδα στους Κινέζους; Ένας λαός στον κόσμο έχει μείνει που να μας εκτιμά και τον εμπλέξατε σε ύποπτα παιχνιδάκια διασύροντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα;

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους :
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Κο Σίμο Κεδίκογλου &
Οικονομικών Κο Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: “Προσχηματική, υποκριτική και ύποπτη η σπουδή των Υπουργών να κλείσουν την ΕΡΤ Α.Ε. παραδίδοντας σε ιδιώτες καναλάρχες συμφωνίες και δικαιώματα προβολών με ζημιά της εταιρίας”
Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 με “διαταγή” σας η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε.
Με την παύση εκπομπής σήματος, όμως, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες εκπομπές αλλά
και συμβατικές υποχρεώσεις κάλυψης γεγονότων.
Παράλληλα ανεστάλησαν και όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης συνεργασιών.

Όχι άλλες επιτυχίες ρε Αντώνη, φτάνει!


Success' story συνέχεια.

Στο 27,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2013, από 26% που ήταν το προηγούμενο, ενώ ένα χρόνο πριν, έφτανε το 22,6%.
Το ποσοστό αυτό, είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας από το 1998, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.
Την ίδια ώρα που Ευρώπη και ΔΝΤ ταμείο ζητούν συγνώμη για τις λάθος στρατηγικές εις βάρος της Ελλάδας, ο δικός μας ο Αντώνης ο Σαμαράς διαφημίζει το ελληνικό success story, υπερηφανεύεται πως"διέψευσε τις Κασσάνδρες" και... συνεχίζει ακάθεκτος να τις εφαρμόζει.
Σε κάποια άλλη χώρα, αυτό και μόνο θα ήταν αφορμή να πέσει η κυβέρνηση, αλλά στην Ελλάδα αν είσαι τυχερός είσαι πολιτικός και αν είσαι άτυχος πολίτης.
Άλλωστε τα δύσκολα πέρασαν. Το είχε πει το Χειμώνα: "Αν βγάλουμε τον Ιούνη, το Σεπτέμβριο απογειωνόμαστε".
Όντως το επόμενο τετράμηνο, η ανεργία θα σταθεροποιηθεί, ενδεχομένως και να παρουσιάσει μια μικρή μείωση όπως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ολοταχώς στο παρελθόν: Η ΕΡΤ, το Μαξίμου και ο κοινωνικός αυτοματισμός


Του Θ. Μιχόπουλου

Σε αδιέξοδο το Μαξίμου για την ΕΡΤ. Δεν περίμεναν τόσο έντονες αντιδράσεις από την κοινωνία, οι οποίες και ανάγκασαν ΠαΣοΚ και ΔημΑρ να εμφανιστούν με "σκληρή" στάση για να μην εξαφανιστούν πολιτικά. Το διάγγελμα Κεδίκογλου, μάλιστα, συσπείρωσε δημοσιογράφους και από άλλα μέσα. Ο δε πρωθυπουργός [ομιλία στο ΕΒΕΑ] απορεί γιατί δεν υπήρξε "καμία αντίδραση" -που υπήρξε- όταν "έκλεισαν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες", ακόμα και όταν "υπήρξαν και μαζικές απολύσεις από κομματικά κανάλια".
Ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να κατανοήσει, και αυτό πιθανόν να είναι το μεγάλο [και μοιραίο;] λάθος του, ότι οι πολίτες που "βρίζουν" την ΕΡΤ παράλληλα την στηρίζουν. Στην πράξη είναι η μοναδική όαση ανάμεσα στα ιδιωτικά κανάλια και αυτό δεν έχει σχέση με την τηλεθέαση. Γι' αυτό και τα κοινωνικά ανακλαστικά που περίμενε το Μαξίμου εναντίον των εργαζομένων της ΕΡΤ λειτούργησαν, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση! Κυρίως ενόχλησε ο τρόπος που μεθοδεύτηκε το κλείσιμο, το "μαύρο" που έπεσε, η αντιδημοκρατικότητα των κινήσεων, που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Καλώς τα τα παιδιά

Χεκίμογλου Αχιλλέας

Οφείλω να απονείμω συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Η οργάνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ ήταν υποδειγματική, έγινε εν μία νυκτί, τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ ήταν καλοδουλεμένα, ενώ το σχέδιο νόμου για την επόμενη ημέρα δόθηκε άμεσα στη δημοσιότητα.

Σε επιτελικό και οργανωτικό επίπεδο όλα ήταν άρτια. Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ήρθε και «έδεσε» με το νόμο περί ΔΕΚΟ κατά τρόπον «μικροχειρουργικό», ενώ η κοινή σχετική υπουργική απόφαση, με την οποία τελέστηκε η διάλυση της ΕΡΤ, ήταν απλή, σαφής και υποδειγματικά γραμμένη.

Σε περίπτωση που όλα αυτά κυρωθούν με νόμο από τη Βουλή, θα δημιουργήσουν κι ένα σπάνιο νομικό προηγούμενο. Ούτε διυπουργικές επιτροπές και κυνήγι υπογραφών ούτε μακροσκελείς διαβουλεύσεις. Απλά πράγματα...

Δεν αγοράζουμε τα απεργοσπαστικά φύλλα, στηρίζουμε το απεργιακό φύλλο - Αδέσμευτη Γνώμη



Δεν αγοράζουμε τα απεργοσπαστικά φύλλα, στηρίζουμε το απεργιακό φύλλο - Αδέσμευτη Γνώμη
Δεν αγοράζουμε τα απεργοσπαστικά φύλλα, στηρίζουμε το απεργιακό φύλλο.

Ανακοίνωση του Διασωματειακού του Τύπου

Με ένα πογκρόμ αγωγών οι εκδοτικοί όμιλοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, με επίκεντρο το κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Παράλληλα με τις προσπάθειες να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί ομόφωνα, να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές καθώς και η κράτησή τους!

Το δικαστήριο, εκδικάζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι όμιλοι Μπόμπολα (Έθνος, GOAL, CENTRA), ΔΟΛ (Βήμα, Νέα), Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Real Media, Ελεύθερος Τύπος και DBAS (Επενδυτής), κήρυξε παράνομη την απεργία για τυπικούς λόγους.

ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Οι μαύρες τηλεοπτικές οθόνες που σόκαραν τους Ελληνες, όταν ο πρωθυπουργός έκοψε το σήμα των κρατικών καναλιών, σύμβολο του μέλλοντός μας
Όχι, δεν επίκειται η κατάρρευση της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ λόγω αποχώρησης του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη από το κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας της απαράδεκτης και εκβιαστικής στάσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που με χουντική νοοτροπία και αντισυνταγματικό τρόπο έκλεισε την ΕΡΤ και απέλυσε πάνω από 2.500 εργαζόμενους σε μια μέρα!
Αρχίσαμε έτσι το άρθρο μας γιατί επιθυμούμε να εκφράσουμε την άποψή μας για το θέμα που κυριάρχησε χθες στην πολιτική ζωή της χώρας. Απίθανα σενάρια κάθε προέλευσης εσκεμμέναέθεταν σε κυκλοφορία κύκλοι ακόμη και της ΝΔ, οι οποίοι υποβλέπουν τη θέση του αρχηγού της Δεξιάς και πολύ θα ήθελαν την...ανατροπή του Σαμαρά για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

ΜΑΤ στο Κορωπί: ο ιδιωτικός στρατός του Μπόμπολα προστατεύει τους απεργοσπάστες


Χθες βράδυ, έξω από το κτίριο της Ίριδας (εκτυπωτική επιχείρηση που εκδίδει τα έντυπα των ομίλων Μπόμπολα και ΔΟΛ, στους οποίους ανήκει, και πολλών άλλων εκδοτών) υπήρχαν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τον μηχανισμό κυκλοφορίας των απεργοσπαστικών φύλλων (Real, Βήμα, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Πρώτο Θέμα) που κυκλοφορούν σήμερα (και δεν αγοράζουμε!)



Οι φωτογραφίες (από τη σελίδα του Β. Μαθιουδάκη) μιλάνε από μόνες τους:
ΜΑΤ στην είσοοδο της εταιρείας «Αργος» που διανέμει τις εφημερίδες


"ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΚΗΠΟΣ"..

του ΧΑΡΗ ΤΣΙΟΚΑ

Διαβάζουμε: Στουρνάρας :.. "Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος...ακόμη και τώρα που πετυχαίνουμε βελτιώσεις με αυστηρή διαπραγμάτευση...", "..Η Ελλάδα θα βγει; στις αγορές στα τέλη το 2014..,, αφού...", "..Με τον Αντώνη Σαμαρά έχουμε γίνει φίλοι αν και........αυτό που μας ενώνει είναι η επιθυμία να σωθεί η χώρα!"

Σ' αυτά να υπογραμμίσει κανείς και την "διαρροή" κεντροαριστερού(?) στελέχους της τρικομματικής κυβέρνησης, που χαρακτήρισε ξεπερασμένη την αντίθεση κεντροαριστεράς,- κεντροδεξιάς επικαλούμενος τούς συμβιβασμούς των....Μοσχοβίσι (Γαλλία) και...Σόϊμπλε (Γερμανία)!.

Αναμφισβήτητα κοινός τόπος ,θα μπορούσε κανείς να αποδεχθεί πως είναι τόσο η σωτηρία της χώρας όσο και του Ευρωπαϊκού παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου.

Γίνεται όμως "κρεμαστός κήπος" αυτή η παραδοχή, όταν ή πολιτική μέριμνα, δηλαδή το σχέδιο, δεν ξεκαθαρίζει ότι η "σωτηρία" αφορά και τους πολίτες !Γιατί αλλιώς τί είδους "σωτηρία της χώρας" μπορεί να ύπαρξη αν η πλειοψηφία , το παραγωγικό, κοινωνικό, επιστημονικό κομμάτι της θυσιάζεται;