Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ !...

Στο Ραδιομέγαρο για 14 ημέρα με πλούσιες δράσεις


Στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που συνχίζουν για 14η συνεχή ημέρα των αγώνα τους να κρατήσουν ανοιχτή τη ραδιοτηλεόραση. Αψηφώντας το τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που ζήτησε την εκκένωση του κτιρίου, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και σήμερα πλήθος δράσεων: από ανοιχτή συζήτηση μέχρι διαμαρτυρία μετά μουσικής. Φωτογραφίες: Δημήτρης Θεοδόσης - Δείτεζωντανά το πρόγραμμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ μέσω tvxs.gr

Συγκεκριμένα, στις 18:00 το απόγευμα διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση στο προαύλιο της ΕΡΤ, στη Μεσογείων με θέμα: «Τι ΕΡΤ θέλουμε;». Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συζητηθούν προτάσεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της ΕΡΤ (ενημερωτικό - πολιτιστικό), για τη διοίκηση και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρίας, καθώς και για τον τρόπο χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ:26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι


http://lefteria-news.blogspot.gr

24 Απριλίου. Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ: «26 νεοπροσληφθέντες σύμβουλοι πλήρώνονται σχεδόν όσο 600 δημοσιογράφοι» Ονομαστική λίστα.
Στις 24 Απριλίου 2013 οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κατά την τρικομματική διακυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην ΕΡΤ εργάζονται 661 δημοσιογράφοι με μηνιαίες μεικτές αποδοχές, 1.420.000 ευρώ, με καθαρά περί τις 877.000 ευρώ.
Στον αντίποδα τους τελευταίους μήνες προσελήφθησαν με ειδικές συμβάσεις συμβούλων και ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων 26 άτομα με ετήσιο κόστος 1.031.400 ευρώ.
Στην συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξηγούσαν ότι για αυτούς τους λόγους αλλα και για τον ασφυκτικό έλεγχο που υφίστανται από τους πολιτικούς τους προιστάμενους ήταν αναγκασμένοι να απεργήσουν και μετά από 7 εβδομάδες απεργιών, απάντηση για όλα αυτά δεν είχαν πάρει.

ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !!!!!!!!!!!


Κατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουάνγκτσου στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελότες "ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! "
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος, ονομάζεται "Mind Changing Concept", ελληνιστί σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

Τότε, μια πελάτισσα στήθηκε κάπως προκλητικά σε ένα τραπέζι, περιμένοντας ίσως κάτι διαφορετικό από τους ληστές να της κάνουν. Ο ένας ληστής λοιπόν, της λέει. "Σοβαρέψου κυρία μου, πρόκειται να σας ληστέψω, όχι να σας βιάσω! ".
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Being Professional" ελληνιστίεπαγγελματισμός, δηλαδή να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό που έχεις εκπαιδευθεί.
Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδελφός, με πτυχίο μάστερ παρακαλώ, λέει στο μεγάλο αδελφό, απόφοιτο δημοτικού. "ΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΜΕ! "

...σιωπή…απορία…Ποιοι νικητές;


γράφει ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος

Δράκοι βγαλμένοι από την πιο νοσηρή φαντασία, εισβάλουν μέσα απ' την τηλεόραση. Με καυτές φλογισμένες ανάσες, βγάζουν δημοσιογραφικά διαγγέλματα κουνώντας απειλητικά τα άψογα - από το μανικιούρ -νύχια τους.
Μεταφορείς του τρόμου η ειδικότητα τους.
Προβοκάτορες της όποιας δημοκρατικής ομαλότητας ,ερπετά διγλώχινα με μάτια αστραφτερά και κραυγή στεντόρεια προσπαθούν τάχα να εξυγιάνουν τη χώρα κλείνοντας τα νοσοκομεία της ,κλείνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία ,διαλύοντας την ‘’άχρηστη’’ παιδεία .
Σε καλούν να μην αντιστέκεσαι για το καλό του τόπου σου και να στρατευτείς μαζί τους.
Εν-δυό-Εν-δυό Εν-δυό. Σκηνή animation από σφυριά παρελαύνοντα των Floyd. Νεο-φασίστες προελαύνουν. Φορείς απαιτούμενης ασφυξίας...
Συνδικαλιστικά αποφάγια μιας άλλης εποχής ,ξεχασμένοι φορείς, ''yes men'' κυβερνητικών εντολών και ‘’τακτοποίησης’’ της εργατιάς του παρελθόντος σε ρόλο κόπρου του Αυγεία.

Πανηγυρίζουν.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ



ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

ΠΑΝΕΛ/ΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/6) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα στα γραφεία τηςΠ.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κοινός στόχος και επιδίωξη όσων τοποθετήθηκαν, ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό και πραγματοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου επιτέλους να μπει ένα φρένο στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στο τσουνάμι ανέργων που μέρα με τη μέρα διογκώνεται συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής που με χαρακτηριστική προθυμία η τρικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει.

Θα προλάβουν την παρέλαση;

seisaxthiablog

Δημήτρης Μηλάκας

Άντε να δούμε (τον ανασχηματισμό) και τι έχει απομείνει από το πολιτικό κεφάλαιο όλων εκείνων που από το 1974 μέχρι και σήμερα κυβερνούν την χώρα. Αυτών που την οδήγησαν εδώ ακριβώς που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή στην καταστροφή, και επιμένουν να εμφανίζονται οι μόνοι άξιοι και ικανοί να τη …διασώσουν. Πλάκα έχει…
Πλάκα έχουν και οι σχετικές διαρροές για τους ικανούς και άφθαρτους οι οποίοι αναζητούνται από τα δύο κόμματα που μοιράστηκαν την εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια προκειμένου να αναλάβουν όπως θα πουν «την βαριά ευθύνη της σωτηρίας της χώρας». Πλάκα έχουν και οι αναζητούμενοι συσχετισμοί και ισορροπίες που αναζητούνται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και στο εσωτερικό αυτών των κομμάτων. Να περιληφθούν ή όχι οι Καραμανλικοί; Να μας σώσει ή όχι ο Σκανδαλίδης; Μήπως ο Πρωτόπαπας για μια ακόμη φορά; ή αρκεί ο Κουκουλόπουλος; Ο Στουρνάρας; Τον κουνάει κανένας αυτόν ή έχει βάλει βέτο η Μέρκελ; Με τέτοιου είδους διαβουλεύσεις και υπολογισμούς, μην αποκλείετε να φέξει και του Ταμήλου (υπουργικό κοστουμάκι) για κανένα δίμηνο…

New York Times: ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ευρώπη


“Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα” είναι ο τίτλος άρθρου των σημερινών New York Times που συνυπογράφουν ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο διάσημος συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ. Γραμμένο με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, το άρθρο αναφέρεται στην κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, για να καταλήξει στο συμπέρασμα: “ ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης”.

“Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα στην περιφέρεια της Ευρώπης βαθαίνουν την κρίση, απειλώντας την ευρωπαική συνοχή και την ανάπτυξη. Μια ελληνιή κυβέρνηση που απορρίπτει αυτή την αυτοκαταστροφική πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.
Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός, συνεχίζει το άρθρο. “Αν τα καταφέρει, δεν θα απειληθούν ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή να διώξει τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί. Και είναι φυσιολογικό κάθε ελληνική κυβέρνηση να διαφωνεί ως ένα βαθμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σήμερα η Ευρώπη και ο κ.Τσίπρας δεν θέλει να ξεκινήσει διαμάχες με τις ΗΠΑ.

Σώθηκε η χώρα, σώθηκε κι ο Πρετεντέρης. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη



Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι μάντευαν τα μελλούμενα διαβάζοντας τα σπλάχνα των οιωνών. Εμείς δεν χρειάζεται να κυνηγάμε μπεκάτσες και τσίχλες για να μάθουμε τι μας περιμένει. Εμείς έχουμε το πρόσωπο του Γιάννη Πρετεντέρη, που στις δύσκολες στιγμές είναι πιο ευανάγνωστο και από το «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» της Μάιρας Παπαθανασοπούλου. Αρκεί να ξέρεις να το διαβάζεις, αρκεί να αντέχεις να το διαβάζεις.
Το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου κι όση ώρα τα exit poll έδειχναν ότι η πρώτη θέση παίζεται ακόμη, το πρόσωπο του Ιωάννη ήταν σαν το πεδίο μάχης του Βατερλό, μετά την κατίσχυση του δούκα Ουέλιγκτον επί του Ναπολέοντος. Η Όλγα Τρέμη ήταν κατάτι ψυχραιμότερη, αν εξαιρέσεις τις βαλίτσες Λουί Βουιτόν που αχνοφαίνονταν κάτω από το τραπέζι. Ώσπου το αποτέλεσμα κρίθηκε υπέρ της Ν.Δ. και το πρόσωπο του Πρετεντέρη έγινε πιο γαλήνιο και από τις θάλασσες των πινάκων που κοσμούν τα σαλόνια των μικροαστικών οικιών. Νεκρή φύση έγινε ο Ιωάννης.