Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πάγκαλος: Ομαδική αυτοκτονία σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου


Και ήταν υπουργός εξωτερικών και κορυφαίο στέλεχος του Α. Παπανδρέου...ΓΖ
Να εφαρμοστεί το μοντέλο του λουκέτου στην ΕΡΤ σε όλες τις προβληματικές ΔΕΚΟ προτείνει ο Θόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής. Εξαπολύει επίθεση στη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι τα στελέχη της είναι κομμουνιστές και ο Φώτης Κουβέλης επέλεξε να οδηγηθεί ξανά στο πολιτικό περιθώριο, ίσως τελικά επειδή του αρέσει. Για το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ομαδική αυτοκτονία ενώ σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει «σαχλαμάρες στα μπαλκόνια».

«Όσοι αντέτειναν να μην κλείσει η ΕΡΤ, ενδόμυχα πιστεύουν ότι δεν πρέπει να απολυθεί κανείς από το δημόσιο» αναφέρει, τονίζοντας ότι «οποίος ισχυρίζεται ότι μπορείς να εκκαθαρίσεις την ΕΡΤ ή άλλη ΔΕΚΟ εν λειτουργία, λεει σαχλαμάρες».

Ο Κουβέλης ήταν άχρηστος για να παραμείνει στην κυβέρνηση

Σε ερώτηση για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και την αποχώρησή της από τις εκλογές ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι τα στελέχη της δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη Σοβιετική Ένωση.

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές τώρα


«Καθαρές λύσεις, εκλογές τώρα» δηλώνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή». Η κυβέρνηση αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας», τονίζει.

Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλοαναφέρει χαρακτηριστικά ότι«σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στη σάπια καρέκλα της εξουσίας». «Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες», εκτιμά.

Η δικομματική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «απεργάζεται μια χώρα χωρίς δημοκρατία, εργασιακά δικαιώματα και δημόσια περιουσία». Γι' αυτό, όπως σημειώνει, θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο για να έλθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι.

Κουβέλης: Ας αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες της ρήξης


Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/FosPhotos

Την ευθύνη για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση στα άλλα δύο κόμματα, επέρριψε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Άφησε αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι βουλευτές του υπέγραψαν στην πρόταση νόμου των δύο κομμάτων για την καταψήφιση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου. Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κάνει στροφή προς το ακροατήριο της Χρυσής Αυγής αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που δεν «πρέπει να ξεχνά το κύρος που έδωσε στην κυβέρνηση η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ». Σε χαμηλούς τόνους, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για στείρο αρνητισμό ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την αναγυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Εν τω μεταξύ κείμενο με το οποίο καταγράφουν την διαφωνία τους με την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, κατέθεσαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 174 στελέχη του κόμματος.

Τα σύνορα

Τα ποτάμια δεν διακόπτουν τη ροή τους σε εθνικά σύνορα.
Οι οροσειρές δεν απαντούν στο όνομά τους σε διαφορετικές γλώσσες.
Ο αέρας δεν κλείνεται σε όρια
εθνικών εναέριων χώρων.
Τα κύματα δεν μένουν ακίνητα
για να διατηρήσουν την εθνικότητά τους.
Τα πουλιά δεν χρειάζονται διαβατήριο
για να αποδημήσουν.
Οι ψυχές δεν φέρουν αστυνομική ταυτότητα για να πιστοποιηθούν.
Και ο άνθρωπος ζει στον παράλληλο κόσμο του. Αλλά αυτό είναι μια άλλη Ιστορία…

Αφροδίτη Γιαννάκη

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ 5-ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!


Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο για τη θεσμοθέτηση της 6ήμερης εργασίας σε μια σειρά από επαγγέλματα, όπως ο επισιτισμός. Σε ανακοίνωσή της, μέχρι και η ΓΣΕΕκάνει λόγο για ερμηνευτικά «δώρα» υπέρ συγκεκριμένων εργοδοτών και καλεί «να μην εφαρμοστούν οι ψευδοερμηνείες του υπουργείο Εργασίας.

Στο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, διευκρινίζεται ότι με βάση το νόμο του 2ου Μνημονίου (4046/2012), «με την πάροδο του τριμήνου και εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχει συναφθεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν από τους κανονιστικούς αυτούς όρους, αποκλειστικώς οι όροι εκείνοι που αφορούν α) τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και β) τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονταν στις συλλογικές συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν, ενώ παύει αμέσως να ισχύει κάθε άλλο προβλεπόμενο σε αυτές επίδομα». Κατά συνέπεια, «οι μη μισθολογικοί όροι των συμβάσεων που έχουν λήξει και έχει παρέλθει και η παράταση ισχύος τους μπορούν να μεταβληθούν με νέα συλλογική σύμβαση, καθώς και με ατομική σύμβαση εργασίας με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου».