Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ...ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !...


Δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και υπήρξαν οι πρώτες δυο αποφάσεις, επί προσώπων.
Η μία αφορούσε την τοποθέτηση Προέδρου στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, (πήγε ο Τασούλας στη θέση του Μιχελάκη) και η άλλη στην αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, (έφυγε ο Παπαγεωργόπουλος και πάει ο Κοντός).
Και τις δυο αποφάσεις οι βενιζέλοι τις πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ. Φυσικά και κανείς δεν είχε την απαίτηση να ρωτηθούν για το Ίδρυμα Καραμανλής, αλλά για τον ΕΟΠΥΥ ;
Όπως αποδείχτηκε, περίτρανα, οι σαμαράδες αποφασίζουν και για τα κομματικά τους και για τα κυβερνητικά, με τα ίδια κριτήρια και με τις ίδιες διαδικασίες !
Το φτύσιμο, όμως, των βενιζέλων δεν έμεινε μόνο στη ροχάλα του ΕΟΠΥΥ. Λίγες ώρες μετά, η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ βγήκε στα ραδιόφωνα και έριξε …κουβάδες :«Κανείς δεν επιχαίρει με τη θέση Βενιζέλου στην Αντιπροεδρία και στο υπουργείο Εξωτερικών», ήταν αναγκαίο κακό…».
Πως τόπε ο …αρχηγός, (που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του…), στο Πολιτικό Συμβούλιο ; «Το ΠαΣοΚ δεν θα δεχτεί, πλέον, αλαζονικές συμπεριφορές !...».
Μεγάλε αρχηγέ, η «μύγα» κατάχεσε το σπαθί σου, θα κάνεις τίποτα ?...

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου


Αιγύπτιοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, όπου εκατοντάδες άλλοι πέρασαν τη νύχτα, μερικές ώρες πριν από τη μαζική συγκέντρωση της αντιπολίτευσης που θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Κατά την προετοιμασία της συγκέντρωσης αυτής, που πραγματοποιείται σήμερα, με τη συμπλήρωση της πρώτης επετείου από την ανάληψη των καθηκόντων του Μόρσι, οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές, πανό με συνθήματα κατά του ισλαμιστή προέδρου στην πλατεία αυτή, σύμβολο της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.
Άλλοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές αναμένεται να κατευθυνθούν στο προεδρικό μέγαρο στην Ηλιούπολη του Καΐρου.
Διαδηλώσεις κατά του Μόρσι και πορείες διαμαρτυρίας οργανώνονται και στις επαρχίες.
Από την άλλη πλευρά οι υποστηρικτές του Μόρσι συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία που άρχισαν την Παρασκευή στη συνοικία Νασρ Σίτι του Καΐρου, κοντά σε αυτό της Ηλιούπολης, για να προασπίσουν την “νομιμότητα” του πρώτου εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου.

Πηγη ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η φωτο από την πλατεία Ταχρίρ χτες το βράδυ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

 seisaxthiablog

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης! Δύο άτομα δηλαδή που γυαλίζει το μάτι τους – ο ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος και ο άλλοςακροδεξιός- αναλαμβάνουν τη διάλυση ο πρώτος του δημόσιου τομέας και ο δεύτερος του δημόσιου συστήματος υγείας.Το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι Σαμαράς και ο Βενιζέλος στον ελληνικό λαό για το πόσο εξτρεμιστικά μνημονιακή είναι η κυβέρνηση που συγκρότησαν, ελήφθη. Όλοι κατάλαβαν ότι έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση μνημονιακών ταλιμπάν. Άπαντες οι υπουργοί της μισητής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να χώσουν τα χέρια τους ως τους αγκώνες στο αίμαεργαζομένων.
Ανακοίνωσαν τους στόχους τους ή τους διοχετεύουν στα μέσα ενημέρωσης ως «διαρροές». Πρώτα πρώτα θα στραγγαλίσουν τη δικαστική προστασία των συμβασιούχων με στόχο να απολύσουν πολύ γρήγορα6.000 συμβασιούχους. Στη συνέχεια σκοπεύουν να απολύσουν 1.000 υπαλλήλους από τα ΕΛΤΑ, που σήμερα έχουν 7.500 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου έναντι 11.500 που είχαν πριν από λίγα χρόνια. Αμέσως μετά θα διαλύσουν ουσιαστικά τις τρείς αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ που σήμερα που σήμερα απασχολούν 2.500 εργαζόμενους ώστε κάθε είδους οπλισμού να αγοράζεται από τους ξένους επικυρίαρχους.

Δημοσκόπηση Alco για το «Πρώτο Θέμα»: 20,9% η ΝΔ, 19,4% ο ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή: Αυγή

Προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 20,9% των ψηφοφόρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,4%. Σταθερά τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 10,8%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να δίνει τη μάχη για να μπεί στο κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας το 3%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ πάντως σημειώνει πτώση από 24,9% σε 24,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο από 22,1% σε 22,5%. Η Χ.Α από 11% σε 12,5%, το ΠΑΣΟΚ από 5,8% σε 7,5%, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ σταθεροί. Από 5,2% σε 5,3% το κόμμα του κ. Καμένου και από 5,1% σε 5,2% το κόμμα του κ. Κουτσούμπα ενώ η ΔΗΜΑΡ από 4,1% περιορίζεται στο 3,5% με βάση τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας το Μάιο.

ΒΛΕΠΟΥΝ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Φήμες περί επανόδου του Γ. Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό, που κάνουν άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η παρέμβασή του με αφορμή την αποχώρηση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» και του Γ. Παναγιωτακόπουλου από το κόμμα.

«Δεν έχει μιλήσει για τόσα και τόσα σημαντικά θέματα, για την οικονομία, την πορεία της χώρας, και έβγαλε ανακοίνωση για τον Παναγιωτακόπουλο;» έλεγαν χθες πηγές της Ιπποκράτους που διάβαζαν τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, περί πολλαπλασιασμού και όχι διαίρεσης, ως έμμεση πλην σαφή αιχμή -ως και απειλή, έλεγαν κάποιοι- και εναντίον του Ευ. Βενιζέλου.

«Θα μιλάει για όλα»
«Δεν σκοπεύει να σιωπήσει. Θα μιλάει για όλους και για όλα. Για τις ανάγκες της χώρας, της Ευρώπης, για τον ουσιαστικό διαχωρισμό μεταξύ συντήρησης και προόδου», έλεγαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην «Ε», δεν απαντούσαν ωστόσο στο εύλογο ερώτημα, αν έχει ή δεν έχει σχέδιο επιστροφής στο πολιτικό σκηνικό.

Επιστολή Μπίστη στη ΔΗΜΑΡ: "Όταν θα αρχίσουν οι ερωτοτροπίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι πολύ δύσκολη η απόρριψη"



Επίθεση Μπίστη στον Φώτη Κουβέλη και πρώην συντρόφους του. Χαρακτηρίζει "κραυγαλέο πρόσχημα" την ΕΡΤ, ώστε να τελειώσει η "Αριστερά της Ευθύνης". Προβλέπει ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μονόδρομος
Με μια αιχμηρή επιστολή, ο Νίκος Μπίστης ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός ΔΗΜΑΡ, προειδοποιώντας ότι ο εναγκαλισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μονόδρομος, ώστε να αποφευχθεί ο αφανισμός του κόμματος.

Ο κ. Μπίστης, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σημείωσε ότι το κόμμα αυτοπαγιδεύθηκε στην αδιαλλαξία του, γκρεμίζοντας ό,τι είχε χτίσει.
Αφήνει αιχμές κατά στελεχών της ΔΗΜΑΡ, που κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά των πρώην υπουργών Ρουπακιώτη και Μανιτάκη, οι οποίοι, όπως λέει "ούτε μεταξύ τους δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν".
Ο Νίκος Μπίστης σημειώνει ότι το "μαύρο" στην ΕΡΤ, ήταν απλώς το πρόσχημα για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στην "Αριστερά της Ευθύνης" και κατηγορεί τον Φώτη Κουβέλη για στροφή και αλλαγή στάσης.

Σκληρή απάντηση της Γεννηματά στον Βορίδη….


Αλλά με τους Βοριδηδες συνεργάζεστε .....ΓΖ
"Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα.Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων", τονίζει η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά απαντώντας στις...δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της ΝΔ.

"Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια", επισημαίνει η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας:

"Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο".

Κρίσιμες ώρες για την Αίγυπτο - Στα πρόθυρα εμφυλίου η χώρα

Φοβούνται κλιμάκωση των συγκρούσεων στις 30 Ιουνίου
Συζητούν ακόμα και επέμβαση του Στρατού

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τα αιματηρά επεισόδια σε διάφορες πόλεις της Αιγύπτου, που κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα - ο ένας ήταν αμερικανικής καταγωγής, μονάδες του στρατού περιπολούν σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια προκειμένου να αποσοβήσουν νέο κύκλο συγκρούσεων μεταξύ οπαδών των ισλαμιστών και φιλελεύθερων, που αρνούνται την ηγεμονία του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, οι συγκεντρώσεις αντίπαλων ομάδων που αναμένονται την Κυριακή στα κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων -μεταξύ των οποίων και η πλατεία Ταχρίρ- ενδεχομένως να αποβούν καταλυτικές για τις πολιτικές εξελίξεις. Ήδη οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποιητική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες αλλά και διοικητικούς και άλλους παράγοντες που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο ή βρίσκονται ήδη εκεί.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη δεκάδων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, μετά από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία Μηχανικών του Δημοσίου, πρωτοβάθμια σωματεία, όπως το σωματείο εργαζομένων στην Intracom και πολλοί άλλοι.
Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, αιρετό τακτικό μέλος του Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δημοτικής Εκπαίδευση (ΚΥΣΔΕ) δήλωσε ότι «η κινητοποίηση έγινε για να διαμαρτυρηθούμε για τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, που δρομολογούνται με το Προεδρικό Διάταγμα που πρόκειται να προωθηθεί και να εφαρμοστεί. Πρώτα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία».
Ο κ. Καλομοίρης πρόσθεσε πως η ΕΡΤ αποτελεί την αρχή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και πως όλο το καλοκαίρι η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε καταλήψεις περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης για να ακυρώσει τα σχέδια εργασιακής περιπλάνησης.

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ «ΤΥΦΛΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ»


Μετά από αναφορές δικηγόρων για «τυφλές προσαγωγές» και «δια της βίας» λήψη γενετικού υλικού υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια του περασμένου Μαϊου στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η αναφορά των δικηγόρων στρέφεται εναντίον των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διεξάγουν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων συμμετείχαν στα επεισόδια στην τοποθεσία Καρατζά τον περασμένο Μάϊο, οπότε είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού με αστυνομικούς.

Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για πρωτοφανείς και παράνομες πρακτικές, «τυφλές» προσαγωγές δεκάδων υπόπτων- προερχόμενων στην πλειονότητά τους από την βορειοανατολική Χαλκιδική- τους οποίους υποχρεώνουν «δια της βίας» να χορηγήσουν δείγματα DNA ενώ στερούνται του δικαιώματος της επικοινωνίας με τους συνηγόρους τους.

Spiegel: Στα “δίχτυα” της NSA και η Γερμανία




Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές και διαδικυτακές συνδέσεις παρακολουθούσε κάθε μήνα η NSA στη χώρα, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel»

Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ έρχονται στο φως.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευεμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel,κάθε μήνα, η NSA παρακολουθούσε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία .

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν τη Γερμανία ως πιθανό στόχο επίθεσης και, παρά το γεγονός πως ήταν ήδη γνωστό ότι γινόταν κάποιου είδους παρακολούθηση, η έκταση της δραστηριότητας και το εύρος κάλυψης δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, καθώς η χώρα - κυρίως η νότια και η δυτική της περιοχή - αποτελούσε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για την NSA. 

Ισημερινός: Η Ρωσία αποφασίζει για τον Σνόουντεν

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, τόνισε ότι βρίσκεται στα χέρια των ρωσικών αρχών η λύση για τη μεταφορά του πρώην συνεργάτη της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στη Μόσχα μετά το αίτημά του για πολιτικό άσυλο στο Κίτο.

AFP PHOTO / THE GUARDIAN
«Για να εξετάσουμε το συγκεκριμένο αίτημα χορήγησης ασύλου, ο Σνόουντεν πρέπει να βρίσκεται σε έδαφος του Ισημερινού. Επί του παρόντος, η λύση, ο προορισμός του Σνόουντεν, είναι στα χέρια των ρωσικών αρχών», είπε ο Ρ. Κορέα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Oromar του Ισημερινού.

«Δεν επιδιώξαμε αυτή την κατάσταση. Ο Σνόουντεν είναι σε επαφή με τον Ασανζ, ο οποίος του συνέστησε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό», ανέφερε ο κ. Κορέα και πρόσθεσε: «Αν φθάσει σε έδαφος του Ισημερινού, θα εξετάσουμε το αίτημά του όπως κάναμε για τον Ασανζ».