Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


Την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από οποιαδήποτε εργασία το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης».

Παράλληλα το Σάββατο στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας, (Αγίου Κωνσταντίνου 14).

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Επίθεση στην «κυβέρνηση των προθύμων» εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία λέει ότι «κάνει παζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού, δρομολογώντας νέες απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων».
Σχολιάζοντας τις συζητήσεις κυβέρνησης – τρόικας, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα ίχνος ντροπής και κανένας δισταγμός από εκείνους που έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και τους πολίτες της στην απόγνωση».
Προσθέτει, δε, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα γαντζωθούν στις καρέκλες τους και πώς θα υλοποιήσουν στο ακέραιο τις απαιτήσεις της τρόικας.
«Τα ψέματα, όμως, και οι εκβιασμοί τελείωσαν» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι μόνο με μία ριζικά διαφορετική πολιτική ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, έξω από τα μνημόνια της λιτότητας και της χρεοκοπίας, μπορεί να υπάρξει κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση.
«Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να κοροϊδευόμαστε» καταλήγει.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

ΔΗΜΑΡ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


H απόφαση μετάταξης 4.000 δημοτικών αστυνομικών της ΕΛΑΣ «εξευτελίζει την έννοια της κινητικότητας», λέει η ΔΗΜΑΡ, διά στόματος του Δημήτρη Χατζησωκράτη.
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνος προγράμματος του κόμματος, σχολιάζοντας την πρόταση να μεταφερθούν στην ΕΛΑΣ οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας δήλωσε στο Μega: «Το εφεύρημα να μεταφερθούν από τους δήμους όλοι οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛΑΣ είναι εξευτελισμός της έννοιας της κινητικότητας. Κινητικότητα σημαίνει να μπορέσει να λειτουργήσει πραγματικά η δημόσια διοίκηση, να μπορέσει να φτιαχτεί η δημόσια διοίκηση με αξιολογήσεις και μετακινήσεις όπου υπάρχει ανάγκη».
«Δεν είναι δυνατόν, η κυβέρνηση υποτασσόμενη στις πιέσεις της Τρόικα για να της παραδοθούν 12.500 ονοματεπώνυμα μετακινούμενων, να χρησιμοποιήσει το ‘τρικ’ της μεταφοράς ολόκληρης της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛΑΣ», συνέχισε.
Και τόνισε ότι οι επιπτώσεις από μια τέτοια ενέργεια θα είναι αρνητικές και για τη δημόσια διοίκηση και για τη λειτουργία και το έργο της αυτοδιοίκησης.
πηγή: iefimerida.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ


Στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη (Χαρ.Τρικούπη 50) επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, λόγω οικονομικών δυσχερειών, και η μετακόμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα στεγαστεί στον 6ο όροφο και στον 5ο όροφο το γραφείο του γραμματέα του κόμματος.

“Όλη αυτή η διαδικασία έχει ένα καλό, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ξανά στις ρίζες του, στην ιστορική μας έδρα την Χαριλάου Τρικούπη. Η εξοικονόμηση χώρων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με τα ενοίκια που πλήρωνε το ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους”, δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.
Σύμφωνα με το Mega, στην Ιπποκράτους προσπαθούν να περιορίσουν όσο γίνεται τα έξοδα, καθώς το ταμείο του κόμματος είναι ελλειμματικό και εξετάζεται το ενδεχόμενο η μετακόμιση να γίνει από τα μέλη και τους υπαλλήλους του κόμματος και να μην ανατεθεί σε μεταφορική εταιρεία.

ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Σε συσπείρωση ενάντια στην “πολιτική συμφωνία” κυβέρνησης – τρόικα για τις χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων καλεί το λαό το ΚΚΕ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Όσον αφορά στη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ εκφράζει την αντίθεσή της και σχολιάζει ότι “η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση δεν θα είναι ανεξάρτητη από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, όπως δεν ήταν και η σημερινή”.
Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επισημαίνει ότι “σημαίνουν ελλείψεις απαραίτητου προσωπικού, ιδιαίτερα σε ορισμένες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είναι αναγκαίες στη λαϊκή οικογένεια, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, μονάδες Υγείας κ.ά.”
Για το θέμα της ΕΡΤ σχολιάζει ότι η κυβέρνηση «με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» προσπαθεί να ολοκληρώσει την πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τις χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα απομείνει”.
Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νέο σχήμα “προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας για τον λαό, στη σύμπραξη με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των ΜΜΕ”.

πηγή: enet.gr

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ!


ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ! 

ΤΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Ή ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ

Κλιμακώνεται η ένταση στην πολιτική κατάσταση της Αιγύπτου, μετά την καθαίρεση του ισλαμιστή Προέδρου Μόρσι από το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ορκωμοσία του διορισμένου από το στρατό μεταβατικού Προέδρου.

Στις σημερινές συγκρούσεις, ανάμεσα σε υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου Μόρσι και το Στρατό, έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι (1 στρατιώτης και 3 πολίτες), ενώ όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα οξυνθεί από το κάλεσμα για "ειρηνική διαδήλωση", που έχουν απευθύνει οι ισλαμιστικές δυνάμεις της Αιγύπτου μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Από τον Δήμο στην ΕΛ.ΑΣ.



Μετά την ΕΡΤ, η Δημοτική Αστυνομία. Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν αναζητεί σχέδιο, αλλά καταλόγους με ονόματα προκειμένου να απαντήσει στην τρόικα, ως το τέλος Ιουλίου, για τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα. Και αποφάσισε να μετακινήσει 3.500 αστυνομικούς στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αυτό, βέβαια, προκαλεί διαμαρτυρίες από τους Δήμους και το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας. Όμως όλα δείχνουν ότι κυβέρνηση και τρόικα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί. Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί, θα απολυθεί οριστικά.

Ο Σακκάς αργοπεθαίνει, η δημοκρατία δεν κινδυνεύει…


Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας η ζωή του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή. Κώστας Σακκάς, 29 χρόνων. Φυλακισμένος επί δυόμισι χρόνια, «έτσι», χωρίς ποτέ να δικαστεί και να καταδικαστεί. Με μόνο επιβαρυντικό «στοιχείο» τις κατηγορίες που του απάγγειλαν οι δικαστικές αρχές. Η προφυλάκιση του Σακκά δεν είναι αποτέλεσμα μιας αυστηρής στάσης της δικαιοσύνης στο πρόσωπό του. Πρόκειται για κραυγαλέα παραβίαση άρθρου του συντάγματος και νόμων που διέπουν ένα σύστημα κατ’ όνομα δημοκρατικό. Για επίδειξη δύναμης και εκδικητική συμπεριφορά ενός συστήματος που «αναγνωρίζει» τους εχθρούς του στα πρόσωπα αυτών που δεν μπορεί να υποτάξει, να ταπεινώσει, να ισοπεδώσει και για μια δημοκρατία-λάστιχο στα χέρια αυτών που την επιβάλλουν.
Ένα σύστημα βασισμένο στην προπαγάνδα, την διαίρεση, την καταστολή, το φόβο, που φαντάζει πανίσχυρο, προκαλεί δέος και εμφυτεύει την αδράνεια στην πλειοψηφία των πολιτών του, έχοντας βασικό του στήριγμα την καθεστωτική «ενημέρωση». Για τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, των εργολάβων και των βιομηχάνων δεν υπάρχει Σακκάς, δεν υπάρχει παράνομη προφυλάκιση, δεν υπάρχει απεργία πείνας. Ανεξάρτητα από ιδεολογικές πεποιθήσεις και πολιτικές προτιμήσεις, η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Κανένας δημοκρατικός πολίτης, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να σιωπά. Ο Κώστας Σακκάς πρέπει να αποφυλακιστεί τώρα!

Guardian για την υπόθεση Σακκά: Η Ελλάδα καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα


Διαβάστε τι γράφει ο Guardian για την υπόθεση της παράνομης κράτησης του απεργού πείνας, Κώστα Σακκά. Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του.
συμπληρώνει ο απεργός πείνας Κώστας Σακκάς ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει την προφυλάκιση πέραν των 30 μηνών.
Η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον κρίσιμη καθώς έχει χάσει 13 κιλά και η ζωή του κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, κινδυνεύει πλέον ανά πάσα στιγμή να πάθει ανακοπή καρδιάς. Ήδη παρουσιάζεται ολική απορρύθμιση του οργανισμού, ενώ ο απεργός πείνας εμφανίζει υπογλυκαιμία, ζαλάδες και υπόταση και είναι εντελώς εξασθενημένος.
Το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και θα κληθεί να αποφασίσει για την αποφυλάκισή του.
"Όλα στην Ελλάδα κινούνται γρήγορα εκτός από την υπόθεση του Κώστα Σακκά"

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΟΙ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ»


«Ηρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του. Ήρθε η ώρα μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται στις πιο πλατιές κοινωνικές δυνάμεις, και θα ξέρει να ακούει τους πολίτες κι όχι τους πωλητές της Ελλάδας».

Με τη φράση αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα θέλησε να δώσει το στίγμα των κυβερνητικών του προθέσεων και να επισημάνει ότι έχει συγκεκριμένα σχέδιο που θα εφαρμόσει με την ανάληψη της εξουσίας.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά με αιχμή ότι συνιστά απειλή για τα δημοκρατικά κεκτημένα της χώρας περιελάμβανε η ομιλία του λέγοντας ότι οι σφιχταγκαλιασμένοι Βενιζέλος και Σαμαράς θα πέσουν με πάταγο».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσίπρα στην Πάτρα έχει ως εξής:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντησή του με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου.

Α! στο καλό και τρόμαξα