Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΞΥΠΝΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 20ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 1974


Τριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Σάββατο, από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, που οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και 200.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους. Επί 39 χρόνια η Τουρκία με τη βία των όπλων συνεχίζει να κρατά υπό κατοχή το 40% της Κύπρου.
Στις 05:30, ώρα κατά την οποία άρχισε η τουρκική εισβολή ήχησαν οι σειρήνες, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, που εψάλη στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Μετά την επιμνημόσυνο δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Δριβελέγκα, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον πρέσβη της Ελλάδος και άλλους.

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ


«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Αλλαγή πολιτικών χρειάζεται…» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης,
Ο κ. Κουβέλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει νομοσχέδια της κυβέρνησης, χάριν, όπως λέει, της πολιτικής σταθερότητας.
«Η ΔΗΜΑΡ είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Εμείς δεν συνδέουμε την υπευθυνότητα με τον συντηρητισμό ή την προοδευτική προοπτική με τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό και την υπεράσπιση παθογενειών του παρελθόντος», σημειώνει.
Ο κ. Κουβέλης δηλώνει, ακόμα, ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίζουν τη ΔΗΜΑΡ πάρα πολλά».

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στην πτώχευση του Ντιτρόιτ αναφέρεται ο Γιάννης Βαρουφάκης με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο γνωστός οικονομολόγος εξηγεί τα κοινά σημεία και τις διαφορές μεταξύ της περίπτωσης του Ντιτρόιτ και της Ελλάδας.

“Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε επειδή, κάποια στιγμή, η ροή επενδύσεων στην τοπική οικονομία, που έως τότε κρατούσε τον Δήμο εν ζωή, σταμάτησε – περί τα 2009, κι ως αποτέλεσμα της ίδιας ακριβώς κρίσης που έφερε την ένδεια και την απόγνωση και στην πατρίδα μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του με τίτλο “Το νόημα του Ντιτρόιτ”.

Ωστόσο, διαπιστώνει δύο διαφορές ανάμεσα στις δύο οικονομίες: Η πρώτη είναι όσον αφορά τη χορήγηση του δανείου και η δεύτερη είναι οι βασικές ανάγκες των πολιτών.

“Στην Αμερική ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί συμφωνούν σε κάτι που δεν έχει, δυστυχώς, γίνει ”κτήμα” των ευρωπαίων πολιτικών – ότι δεν αποτελεί πακέτο διάσωσης ένα μεγάλο δάνειο που δίνεται υπό τον όρο να μειωθούν τα έσοδα της πολιτείας, του δήμου, του κράτους (κάτι που προκύπτει αβίαστα από την σκληρή λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία κλπ)”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η φωτογραφία του σχολικού φύλακα που έκανε το γύρο του κόσμου

Δείτε τη φωτογραφία του απολυμένου σχολικού φύλακα που έκανε χθες τον γύρω του κόσμου.
Γ. Αβραμίδης 43 χρονών, πατέρας δύο παιδιών, σχολικός φύλακας. Άνεργος από χτες. (φωτ. Γιάννης Μπεχράκης-Reuters)

Κάλεσμα από την ΠΟΣΠΕΡΤ σε βουλευτές: Ζητήστε δημοψήφισμα για τη ΝΕΡΙΤ


Για δημοψήφισμα επί του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ), κάνει λόγο η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε σχετική της ανακοίνωση, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός «δικαιούται και υποχρεούται να καταργήσει αυτό το μνημονιακό έκτρωμα».
«Η ΠΟΣΠΕΡΤ προσκαλεί 120 γενναίους βουλευτές να σώσουν την τιμή της «εκτελέστριας» Βουλής και να προτείνουν σύμφωνα με το αρ.44, παρ. 2 του Συντάγματος, Δημοψήφισμα επί του ψηφισμένου νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ ή και γενικότερα για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που απολύουν αντισυνταγματικά Έλληνες πολίτες, ώστε να το απορρίψει ο ίδιος ο ελληνικός λαός που πλέον δικαιούται και υποχρεούται να αντισταθεί με κάθε μέσο στην οικονομική βία που υφίσταται και να καταργήσει αυτό το μνημονιακό, έκτρωμα που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία της σημερινής Βουλής», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής;

«Πρέπει το κοινωνικό ζήτημα που προκάλεσε η κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε να γίνει η αφορμή για τη διαπίστωση της διάστασης μεταξύ Βουλής και εκλογικού σώματος και να αναγκαστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιστρέψει στη Βουλή το εκτρωματικό νομοσχέδιο της ΝΕΡΙΤ, ασκώντας και αυτός επιτέλους τη μοναδική αρμοδιότητα που έχει».

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Τη διαβεβαίωση ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για τιες γερμανικές αποζημιώσεις δίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στη Realnews.

«Εμείς ως κυβέρνηση θα εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό χρέος που έχουμε έναντι του λαού μας: Θα διεκδικήσουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία. Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, δεν εγκαταλείπουμε καμία δυνατότητα» διαμηνύει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, με δήλωσή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Μανώλης Γλέζος απαντά στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει μόνο το ζήτημα του αναγκαστικού, κατοχικού δανείου», αλλά ανοικτό παραμένει, όπως αναφέρει, και το ζήτημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Ο κ. Γλέζος υποστηρίζει ότι η Γερμανία ξεπλήρωσε τις αποφάσεις της διασυμμαχικής επιτροπής των Παρισίων του 1946 σε όλες τις άλλες χώρες μέχρι κεραίας, πλην της Ελλάδας.

Είμαστε όλοι Τρέϊβον

τού Βασίλη Κ. Καλαμαρά
Δεν θέλω να το πιστέψω ότι στην Αμερική τού 21ου αιώνα οι μαύροι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους λευκούς...

Εννοώ εν τη πράξει τών δικαστηρίων. Οι δυτικές δημοκρατίες ψηφίζουν νόμους, γιά να κρύβονται από πίσω τους. Στο δημόσιο χώρο άπαντες οι διαχειριστές τού πολιτικού (και εξουσιαστικού) λόγου, εμφανίζονται φανατικοί αντιρατσιστές, όμως όταν έρθει η ώρα τής τελικής ετυμηγορίας, οι δικαστικές αποφάσεις πάσχουν από ρατσισμό.

Αυτή την φορά, η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε να αντιμετωπίσει φοβερούς και τρομερούς ισλαμιστές, τών οποίων τα πρόσωπα «χάνονται» μέσα σε μακριές μαύρες γενειάδες. Δεν προσεύχονται στον Αλλάχ, ούτε κραδαίνουν το Κοράνιο, ούτε καταριούνται την Αμερική.

Στο δρόμο διαδήλωσαν πολίτες Αμερικανοί, ξυρισμένοι και καθωπρέπει, γυναίκες εργαζόμενες, λευκές και μαύρες, νέοι και νέες με κοντομάνικα μπλουζάκια. Χιλιάδες άνθρωποι εμφανίστηκαν διαμαρτυρόμενοι στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης μετά την απόφαση σώματος ενόρκων δικαστηρίου του Σάνφορντ της Φλόριντα να απαλλάξει τον Τζορτζ Ζίμερμαν από τις κατηγορίες για τη δολοφονία του 17χρονου μαύρου Τρέιβον Μάρτιν.

Χάμπερμας: Οι συνθήκες στην Ελλάδα θυμίζουν πρώιμη Δημοκρατία Βαϊμάρης


«Μόνο μία Ευρώπη ενωμένη σε πολιτικό επίπεδο και με επαρκή οικονομική ευρωστία, μπορεί να δαμάσει τον ξέφρενο οικονομικό καπιταλισμό», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Γιούργκεν Χάμπερμας, λίγες μέρες πριν την έλευσή του στην Αθήνα, για το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (4-10 Αυγούστου).
«Στην περίπτωση που η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας ήταν αποτέλεσμα μίας πολιτικής ρύθμισης, οι ανεξέλεγκτες χρηματοπιστωτικές αγορές θα μπορούσαν να τεθούν ξανά υπό πολιτικό έλεγχο», αναφέρει σχετικά με την οικονομική κρίση και προσθέτει:
«Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να ασκεί μία πολιτική συγχύσεων χωρίς προοπτικές και να θέσει σε εφαρμογή τη διαδικασία τροποποίησης των Συνθηκών (...) Μια διορατική κυβέρνηση, την οποία δυστυχώς δεν έχουμε, θα παραδεχόταν ότι, μόνο μέσω μιας κοινής πολιτικής, μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια της η Ευρώπη».
Για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο Γιούργκεν Χάμπερμας τη συνδέει με τις «συνθήκες της όψιμης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, που οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας από το φασισμό». «Στην περίπτωση της Ελλάδος, είναι φανερό ότι η αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη, αποτελεί το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων», σημειώνει.

ΕΛΛΑΔΑ, ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ και άλλες καταστροφές

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, είπε ο Ιησούς στην επί του ‘Ορους ομιλία (σύμφωνα τουλάχιστο με τον Ματθαίο, γιατί κατά τον Λουκά είπε το, πιο «κομμουνιστικό», μακάριοι οι πτωχοί).

Γεγονός είναι ότι, όλο και περισσότερο, ζώντας στους καιρούς του Μνημονίου, μούρχεται στο μυαλό η κατά Ματθαίο φράση και την επαναλαμβάνω σε όσους με ρωτάνε αν είμαι καλά. Συνειδητοποιώ απελπισμένος ότι δεν έχουμε μόνο να κάνουμε με βαθειά, ακραία διαδικασία αντικειμενικής, υλικής αποσύνθεσης και καταστροφής ενός ‘Εθνους. Αλλά και με διαδικασία πνευματικής, ψυχικής, ηθικής αποσύνθεσης. Παραμένει έτσι ανοιχτό θέμα, αν η αντικειμενική καταστροφή θα προκαλέσει τελικά μια σωτήρια έγερση ή τον θάνατο (μπορεί και αυτοκτονία) του υποκειμένου. Κάποιος έγραψε «όταν δεν μπορείς να ζήσεις όπως σκέφτεσαι, καταλήγεις να σκέφτεσαι όπως ζεις». Στη «Δίκη», το μεγάλο έργο του Κάφκα, που είναι must για μνημονιακούς καιρούς, ο κατηγορούμενος στο τέλος αποδέχεται χωρίς αντίσταση την αυθαίρετη εκτέλεσή του από ένα αυθαίρετο Δικαστήριο (Τρόικα θα το λέγαμε σήμερα).

... τα αρπακτικά μυρίστηκαν αίμα ...

Μανώλης Αντωνίου

Τα αρπακτικά

Τα αρπακτικά μυρίστηκαν αίμα και ετοιμάζονται να εφορμήσουν
σε ό,τι έχει απομείνει στο λαό, ένα σπίτι, κάποιες καταθέσεις κλπ.

Ποια είναι τα αρπακτικά; Είναι τα λεγόμενα «distress funds», δηλαδή επενδυτικές εταιρείες που επενδύουν σε κατεστραμμένες περιουσίες, χρεοκοπημένες κλπ. Πρόκειται για εταιρείες που αγοράζουν κοψοχρονιά τα δάνεια εταιρειών ή προσώπων που είναι υπερχρεωμένα ή βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, διεκδικώντας να τσεπώσουν στη συνέχεια την αποπληρωμή τους, αν όχι στο ακέραιο τουλάχιστον σε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που κατέβαλαν για να τα αποκτήσουν. Μάλιστα, μαζί με τα δάνεια, τα αρπακτικά αποκτούν και τις εξασφαλίσεις που έχει παράσχει ο δανειολήπτης, δηλαδή τυχόν υποθήκες κλπ.

Γερμανία: Συμβουλές στους ανέργους να γίνουν... χορτοφάγοι!


Καλλιεργείστε τα δικά σας λαχανικά
προτρέπουν τους ανέργους στη Γερμανία

«Γίνετε χορτοφάγοι!»... με αυτή τη «συμβουλή» απευθύνεται ο γερμανικός Οργανισμός Ανεύρεσης Εργασίας (ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ) στους ανέργους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με τα ψίχουλα που τους δίνει η πρόνοια.

Σε μπροσούρα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Νομό Πίνεμπεργκ του Αμβούργου και με τη μορφή κόμικ παρουσιάζεται η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας Φίσερ. Ο πατέρας, που έχει χάσει τη δουλειά του και δεν παίρνει επίδομα ανεργίας, πρέπει να κάνει αίτηση για το επίδομα πρόνοιας.

Αποφασίζει μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά να διαγράψουν το κρέας από τη διατροφή τους. «Έτσι κι αλλιώς ήθελα να γίνω χορτοφάγος», δηλώνει περίχαρη η κόρη της οικογένειας, Λάρα. Λίγες εβδομάδες αργότερα η οικογένεια πουλάει μέσω διαδικτύου παλιά έπιπλα που δεν τα χρειάζεται πια, όπως μια ντουλάπα 11 χρόνων. «Είναι σκέτη τρέλα», αναφωνεί πανευτυχής ο πατέρας μόλις τη φορτώνουν οι αγοραστές, μετρώντας τα χρήματα που του έδωσαν. «Και το καλό είναι ότι δεν θα μας μειώσουν το επίδομα», εξηγεί ο τετραπέρατος γιος Μπεν, «γιατί τα έσοδα από πώληση αντικειμένων οικοσκευής, σε αντίθεση με πίνακες ή κοσμήματα, δεν υπολογίζονται στον καθορισμό του επιδόματος πρόνοιας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατός, ενωμένος και ώριμος από ποτέ»


“ "Να δώσουμε μαζί με τους πολίτες τη μάχη κατά της σημερινής πολιτικής και της κυβέρνησης" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα Κεντρική Επιτροπή που προέκυψε μετά το πρώτο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ”Στη νέα Κεντρική Επιτροπή που προέκυψε μετά το πρώτο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έκανε λόγο για όλα τα θέματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα αλλά και για αυτά που θα έρθουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας, στάθηκε ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός, έχοντας απέναντί του την πιο μισητή κυβέρνηση που έχει προκύψει από τη Μεταπολίτευση. Μίλησε για την αγωνία και την ελπίδα που έχουν εναποθέσει οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αντάξιος της ιστορικής ευθύνης και της εμπιστοσύνης του λαού.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: "απέδειξε πόσο το μπλοκ του μνημονίου έχει προσχωρήσει σε μια λογική η οποία θεωρεί εθνικά επικίνδυνη την ιδέα και της παραμικρής έστω αντίστασης στις έξωθεν υποδείξεις".

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ε ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης Κεντρικής Επιτροπήςτου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκροτήθηκε σε σώμα, αποτελούμενο από201 μέλη, μετά από το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατόπιν ψηφοφορίας,εκλέχθηκαν η νέα Πολιτική Γραμματεία, καθώς και ο νέος Γραμματέας της ΚΕ.

Γραμματέας της ΚΕ εκλέχθηκε ο Δημήτρης Βίτσας, με 129 ψήφους υπέρ, 63 λευκά. Ψήφισαν 194, έγκυρα 192, 2 άκυρα.

Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκλέχθηκαν:

-ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
-ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
-ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Ο Χριστός, ο Γκάντι και το χαράτσι

Γιατί οι Βυζντινοί σταμάτησαν να πληρώνουν τους φόρους τους; Ποια γλίτωσε το φορολογικό χαράτσι γυμνή πάνω σε άλογο και τι γνώμη είχαν οι Rolling Stones για τη φορολογική πολιτική του Πόντιου Πιλάτου;

Ο μεγάλος αδελφός

Αναδημοσίευση από το mpananas.wordpress.com

Είμαστε οι δυο μας στην πιλοτή της πολυκατοικίας, είναι 8 παρά το πρωί και περιμένουμε μαζί το σχολικό λεωφορείο. Μου λέει πως δεν θα έρθει σήμερα στο σχολείο, θα κάνει κοπάνα αλλά να μην το πω στη μαμά. Και εγώ δεν το λέω.

Είμαστε οι δυο μας στο εφηβικό του δωμάτιο και μου λέει πως αγόρασε μηχανή κρυφά από όλους. Μου εκμυστηρεύεται το μεγάλο μυστικό του και εγώ υπόσχομαι να μην το πω σε κανέναν.

Είμαστε οι δυο μας στον δεξί καναπέ του πατρικού μου σπιτιού και εγώ του μιλάω για την πρώτη μου σχέση. Μου δίνει συμβουλές για τον έρωτα, για τις σχέσεις. Μου λέει να μην «γίνομαι ο σάκος του μπόξ» για κανέναν έρωτα και μέσα μου νιώθω πως δεν φοβάμαι κανέναν όσο έχω εκείνον για αδελφό.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ν.Δ. ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ


Προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας στην εκτίμηση ψήφου έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 28,4%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 9,1%, το ΚΚΕ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 6,2%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 44,6% θεωρείται ο Αντ. Σαμαράς έναντι 31,4% του Αλ. Τσίπρα, ενώ το 41,6% πιστεύει ότι καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της οικονομίας θα είναι μια συμμαχική κυβέρνηση ΝΔ έναντι 36,2% μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Το 65,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
πηγή: naftemporiki.gr

Κρεμλίνο: Άγνωστο αν θα ζητήσει υπηκοότητα ο Σνόουντεν


Το Κρεμλίνο δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με την ενδεχόμενη πρόθεση του πρώην διαχειριστή συστημάτων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν να ζητήσει τη ρωσική υπηκοότητα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας, έχει εγκλωβιστεί στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας εδώ και εβδομάδες. Ο Ρώσος δικηγόρος που τον βοήθησε να καταθέσει την αίτηση για χορήγηση προσωρινού ασύλου στη Ρωσία δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν αποκλείεται ο πελάτης του να ζητήσει επίσης να του δοθεί η ρωσική υπηκοότητα.

Η κυβέρνηση έχει "αυτοπεποίθηση": Με ΜΑΤ στο Αττικό νοσοκομείο ο Άδωνις Γεωργιάδης (βίντεο & φωτογραφίες)

Η κυβέρνηση είναι πάνω απ' όλα λαοφιλής...

... Και δεν φοβάται να το δείξει. Έχει αυτοπεποίθηση, είναι βεβαία πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη δυσκολία του "έργου" της και είναι στο πλευρό της, απολαμβάνει τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου. Απλώς τυχαίνει τα μέλη της κυβέρνησης σε κάθε βήμα τους να κουβαλάνε και τα ΜΑΤ!

Σήμερα η προκαθορισμένη επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο συνάντησε διαμαρτυρία των εργαζομένων. Σημειωτέον, πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθειες να παρουσιαστεί μια ιδανική εικόνα του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι χαρακτήριζαν "ανεπιθύμητο" τον υπουργό Υγείας και τότε οι εντολοδόχοι του υπουργού απομάκρυναν τα ράντζα και στρίμωξαν 7-8 ασθενείς σε τετράκλινα δωμάτια, το νοσοκομείο "ενισχύθηκε" από αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες των ΜΑΤ και περιπολικά. Τα ΜΑΤ μπήκαν με τα χημικά στις στολές τους μέσα στο νοσοκομείο! Απέκρουσαν βίαια τον κόσμο έξω από το αμφιθέατρο για να μην περάσει κανείς όσο έκανε επιθεώρηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η συνέχεια ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Πράσινοι και ΠΑΣΟΚογενείς στο ίδιο τραπέζι

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής / FosPhotos
Το απόγευμα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, με στόχο τη «συνεννόηση επί ρεαλιστικών βάσεων», κάθονται στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, κατόπιν καλέσματος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Συμπαράταξη Προοδευτικών, Σοσιαλιστικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων. Μιλώντας στο tvxs.gr ο Νικήτας Κανάκης, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας, εξηγεί ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται το πρώτο βήμα για να έρθουν οι δυνάμεις της αριστεράς σε συμφωνία, ώστε να αναχαιτιστούν οι μνημονιακές πολιτικές και να διερευνηθεί η δυνατότητα εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου για αλλαγή της διακυβέρνησης με κατεύθυνση τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Ευρωπαϊκή Ένωση: εκεί όπου οι φαντασιώσεις των εταιρειών γίνονται πραγματικότητα


του David Cronin, πηγή: New Left Project

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έφερε στο φως πολύ περισσότερα από μια υπόθεση μαζικής παρακολούθησης και κατασκοπίας. Πιθανώς χωρίς να έχει την πρόθεση, τράβηξε την προσοχή στο πόσο δουλοπρεπείς είναι οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ.

Υποτίθεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ έγιναν έξαλλοι με την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί διάβαζαν την ηλεκτρονική διπλωματική αλληλογραφία τους (αν και η οργή τους δεν μπορεί να ήταν και τόσο έντονη, δεδομένου ότι μια φήμη ότι ο Σνόουντεν βρισκόταν σε αεροπλάνο κατευθυνόμενο προς τη Βολιβία ήταν αρκετή για να το εμποδίσει η Γαλλία να περάσει από τον εναέριο χώρο της). Ακούστηκαν επίσης υπαινιγμοί ότι ως αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης κινδύνευε η διατλαντική εμπορική συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά. Ωστόσο, οι συνομιλίες άρχισαν τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα ακριβώς με το πρόγραμμα. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Με τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο να επιμένουν ότι οι συνομιλίες πρέπει να προχωρήσουν, ήταν απίθανο να εκτροχιαστούν μόνο και μόνο εξαιτίας ενός μικροκαβγά για κάποιες αμερικανικές αδιακρισίες.

Καλά που είναι κι αυτός ...


Απίθανο ανέκδοτο. Κυκλοφορεί στο facebook:

Δύο καλοί φίλοι συναντιούνται μετά από μερικά χρόνια απουσίας του ενός.
Ο ένας είναι ακόμη ανύπανδρος ενώ ο άλλος είναι πολύτεκνος. Οπότε ο άγαμος ρωτάει για την κατάσταση των παιδιών του φίλου του.
-Πως είναι η κατάσταση των παιδιών σου;
-Καλά, απαντά ο πολύτεκνος, ο ένας έγινε γιατρός, ο άλλος δάσκαλος, η κόρη μου νηπιαγωγός και ο μικρότερος γιος μου κλέφτης.
-Τόσο σπουδαία παιδιά και κρατάς τον αλήτη μέσα στο σπίτι σου; του λέει ο φίλος του, γιατί δεν τον διώχνεις;
-Aυτός μας συντηρεί, όλοι οι άλλοι είναι όλοι άνεργοι!...

Δύο νέα κρούσματα: Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου



Για δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ενημερώθηκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Το πρώτο αφορά σε ηλικιωμένο άνδρα στη Θεσσαλονίκη και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου στη Βόρειο Ελλάδα για το 2013.
Το δεύτερο κρούσμα αφορά σε νεαρή γυναίκα, κάτοικο Ανατολικής Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταφέρεται από τα πτηνά και μεταδίδεται στον άνθρωπο και στα ζώα μέσω του τσιμπήματος των κοινών κουνουπιών.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πιο σοβαρέςεκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται συνήθως σε ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.