Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΦΟΡ/ΚΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ: ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ!


ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!



Ως κατεπείγον κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι την Τετάρτη (24/7)θα περάσει άρον-αρον από την αρμοδία Επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί στοθερινό τμήμα με διαδικασίες εξπρές την Πέμπτη (25/7).

To γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε ο Φορολογικός Κώδικαςκαι κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να προβεί σε διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση για τις διαδικασίες που επιλέγει.

«Θα τρελαθούμε. Ευτελίζονται όλοι οι θεσμοί. Δεν υπάρχει Βουλή», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. «Δυστυχώς δεν είναι δημοκρατικό το πολίτευμα αυτό που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους», είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Συμπλοκές με έξι νεκρούς σε διαδήλωση κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου


Επεισόδια σημειώθηκε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος
Επεισόδια σημειώθηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν 33 νωρίς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.
Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να καταστείλει τη βία.
Οι αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκρούστηκαν με κατοίκους και μικροπωλητές στην περιοχή του πανεπιστημίου νότια του Καΐρου.
Ο Χαλέντ αλ Χατίμπ, αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, ανέβασε το μεσημέρι στους έξι τους νεκρούς από τις συγκρούσεις (αντί του αρχικού ενός), σύμφωνα με την εφημερίδα Al Ahram. Ο ίδιος ανέφερε ότι άλλοι 33 τραυματίστηκαν.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 20 τραυματίστηκαν και τη Δευτέρα σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο κεντρικό Κάιρο.
Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ημέρα της ανατροπής του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου


ΧΑΝΣ ΒΕΡΝΕΡ ΖΙΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ


Την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο επιφανής οικονομολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, συνοδευόμενη παράλληλα από «κούρεμα» του χρέους και υποτίμηση του νομίσματος ως την μόνη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα αλλά και για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες βρίσκονται στην «δίνη» της οικονομικής κρίσης.

Σε άρθρο του στους Financial Times, ο Ζιν υποστηρίζει πως το ευρώ έχει «κολλήσει» στην οικονομική κρίση, η οποία χαρακτηρίζεται εκτός από την απρόβλεπτη τροχιά της και από την καλπάζουσα ανεργία κυρίως στο Νότο, ενώ η «εμμονή του περιορισμού των δημοσίων ελλειμμάτων και η εμμονή σε μια πολιτική αποπληθωρισμού δεν προσφέρει καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα οδηγεί σε περισσότερες χρεοκοπίες των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων των “προβληματικών” ευρωπαϊκών οικονομιών», όπως υποστηρίζει.

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ


«Το πογκρόμ απολύσεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει τη στρατηγική της ολοκληρωτικής υποταγής της κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας και τη χειρότερη διάψευση αυτών που η ίδια υποσχόταν λίγους μήνες πριν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει διοικητική «μεταρρύθμιση», στην ουσία συνιστά την πλήρη αποδιάρθρωση του κράτους και των δομών του, την απονέκρωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, την καταστροφή κάθε προοπτικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της οικονομίας».
«Εκείνοι που διακηρύσσουν ότι με τη διάλυση των ΟΤΑ, της δημόσιας τηλεόρασης, των σχολείων και των νοσοκομείων σώζουν τη χώρα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι χειρότεροι και από διοικητές σε αφρικανική χώρα την περίοδο της αποικιοκρατίας» και επισημαίνει ότι «το νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι μόνο δεν συμβάλλει στη μείωση του δημόσιου χρέους, για την οποία, εξάλλου, έγινε η υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, αλλά αποτελεί εμπόδιο και για την ίδια την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση».

ΑΝΕΛ: ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


«Νυχθημερόν παλεύει η συγκυβέρνηση για την εξόντωση των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε η αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
«Κοινή συναινέσει αποφάσισαν σήμερα στο Μαξίμου να πετάξουν στον δρόμο άκριτα, αδιάντροπα και ανελέητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων. Δεν έχει τέλος η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου!» πρόσθεσε.
πηγή: e-go.gr

ΔΗΜΑΡ: «OΧΙ» ΣΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα τη διαδικασία διοικητικής μεταρρύθμισης στα κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της πλήρους αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, ζητεί από την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά.
Όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε σχετική ανακοίνωσή της «απολύσεις μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο αν αφορούν σε καταδικασθέντες με αποφάσεις πειθαρχικών συμβουλίων, σε εισαχθέντες με πλαστά δικαιολογητικά, σε συστηματικά απέχοντες από την εργασία και σε όσους κριθούν ανίκανοι προς εργασία μετά από αξιολόγηση».
Καλεί επίσης την κυβέρνηση «να αποσύρει τη λογική του ξαφνικού θανάτου υπηρεσιών του δημοσίου» και την προειδοποιεί πως αν συνεχίσει «στην ίδια γραμμή της αποδοχής των ιδεοληψιών της τρόικας» θα οδηγήσει τα πράγματα στην απορρύθμιση του δημόσιου τομέα και την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
πηγή: naftemporiki.gr

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΤΟ 90% ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Συντριπτικό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που χαρακτηρίζουν κατάσταση της εθνικής οικονομίας ως «κακή» όπως φαίνεται από τη νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Αρνητική – αν και όχι σε τόση ένταση – είναι και η εικόνα που έχουν συνολικά οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις οικονομίες των χωρών τους.

Στην κοινοτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 11 με 25 Μαΐου και δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλες, το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας «κακή». Το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο των πολιτών της ΕΕ είναι 72%.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 78% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι τα πράγματα είναι «άσχημα», ενώ το 58% των συμπολιτών μας εκτιμά πως η προσωπική επαγγελματική κατάσταση τους είναι κακή, με 30% το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ.

Το «Πανοπτικόν» είναι εδώ και μας βλέπει

Με αφετηρία τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, μάθαμε ότι ζούμε σε κοινωνίες διαρκούς επιτήρησης με θύματα όλους μας, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα που έγιναν δίχτυα και τον ύπουλο ρόλο των μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες.

Του Γιώργου Τσιάρα από την ΕφΣυν

Στα «μαλακά» έχει πέσει ώς τώρα το τεράστιο θέμα με τις συστηματικές παρακολουθήσεις… όλων μας από τις αμερικανικές –και όχι μόνον– μυστικές υπηρεσίες. Μέσα από τις διαδοχικές αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα Σνόουντεν, αλλά και τις «follow-up» διαρροές απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) στο «Spiegel» και αλλού, αποδεικνύεται περίτρανα –πρώτη φορά στην ιστορία– πως ο θαυμαστός καινούργιος ψηφιακός μας κόσμος δεν είναι παρά ένα αόρατο αστυνομικό κράτος αδιάκοπης επιτήρησης, ένα υπερσύγχρονο Πανοπτικόν*, με την αγαστή συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των κολοσσών της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, τους οποίους κυριολεκτικά πληρώνουμε για να μας ρουφιανεύουν!

Μίκης Θεοδωράκης: «Ή τώρα ή ποτέ! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!». Διαβάστε ολόκληρο το τελευταίο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη


«Όταν το άδικο γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον».
και
«Αν αγωνιστείς. μπορείς και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστεί, είσαι ήδη χαμένος».
Μπέρτολτ Μπρεχτ

=================

Αγαπητοί Συμπατριώτες

"Ή τώρα ή ποτέ"! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!

"Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες"...

Είσαι νέος... Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαύρη» η μέρα της απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη»«Μαύρη» μέρα για την ιστορία της εκπαίδευσης χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με οριακή πλειοψηφία στη βουλή η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και κατά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, κατηγορώντας τον ότι «με τις ενέργειές του, καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας. Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται, ακόμα, ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη».

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ MARFIN


Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων τον Μάιο του 2010.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος Άννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.
Έπειτα από πολυήμερη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΤΡΟΪΤ


Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ειδικά μετά την επίσκεψη στην χώρα μας του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου. Ο Τύπος των ΗΠΑ αναφέρεται εκτενώς στα πεπραγμένα του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον σχόλιο έρχεται από τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν και δεν αφορά τον κ. Λιου.

Με άρθρο του στους New York Times, ο Κρούγκμαν αναφέρεται στην εσφαλμένη προσέγγιση της «χρεοκοπίας» στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, καθώς πολλοί σπεύδουν να μιλήσουν ξανά για μια κρίση ανάλογη της ελληνικής, που προήλθε από τη δημοσιονομική ανευθυνότητα και τους «άπληστους» δημοσίους υπαλλήλους.
Ο κ. Κρούγκμαν επανέρχεται στην κριτική του έναντι του χειρισμού της ελληνικής κρίσης, όπου επικράτησε η δημοσιονομική ορθότητα έναντι των θέσεων εργασίας, όπως υποστηρίζει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι για ένα μεγάλο διάστημα, οι πολιτικοί σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο είχαν «ελληνοποιήσει» την οικονομική κρίση, μεταφέροντας την εσφαλμένη προσέγγιση της Ελλάδας παντού, με αποτέλεσμα να πληγεί η όποια προοπτική οικονομικής ανάκαμψης.