Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να παρακάμψει τη Βουλή δίνοντας την δυνατότητα στους υπουργούς να κάνουν άνω – κάτω τους οργανισμούς τους, υποστήριξε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας την κατάθεση τροπολογίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη με την οποία θα μπορούν να καταργούνται υπηρεσίες και θέσεις δημόσιων φορέων με Προεδρικά Διατάγματα.

«Βαρύγδουπες επικλήσεις δήθεν προβλημάτων «δογματικού νομοκεντρισμού από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την απλή αλήθεια. Κι η αλήθεια είναι πως η Συγκυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μια φορά να παρακάμψει την Βουλή δίνοντας την δυνατότητα στους υπουργούς να κάνουν άνω – κάτω τους οργανισμούς τους.
Το ίδιο ακριβώς κόλπο ξαναέκανε ο κ. Σαμαράς όταν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου βραχυκύκλωνε την νομοθετική διαδικασία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε αυτή την πρακτική και προειδοποιούμε τη συγκυβέρνηση πως όποιος παίζει με βραχυκυκλώματα στο τέλος παθαίνει ο ίδιος ηλεκτροπληξία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αίσχος της ενοικίασης εργαζομένων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Την επαναπρόσληψη του συναδέλφου συνιστά η Επιθεώρηση Εργασίας μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (24/7/2013). Ο συνάδελφος – εργαζόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας μέσω της εταιρείας ICAP- είχε δεχτεί ύβρεις και απειλές από πελάτη της τράπεζας σε τηλεφωνική συνομιλία μετά από εισερχόμενη κλήση. Η τράπεζα θεωρώντας υπεύθυνο τον εργαζόμενο για την συμπεριφορά του πελάτη(!), ζήτησε την αντικατάστασή του και η ICAP τον απέλυσε

Η τράπεζα αρνείται να γνωστοποιήσει στον εργαζόμενο το περιεχόμενο της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας προβάλλοντας λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όπως δήλωσε όμως η εξουσιοδοτημένη δικηγόρος της ΕΤΕ την συνομιλία έχει ήδη ακούσει η εταιρεία ICAP, μία τρίτη εταιρεία. Η προστασία προσωπικών δεδομένων πάει περίπατο όταν πρόκειται να απολύσουν εργαζόμενο.

Για την Μαριάννα Δραγασάκη

της Άντας Ψαρρά

Μακάρι να έμοιαζαν όλα τα νέα παιδιά στη Μαριάννα και να είχαν τη θέληση, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους όπως έκανε εκείνη.
Μια νέα κοπέλα που κάποια στιγμή… σκόνταψε, όπως σκοντάφτουν τόσα παιδιά, αλλά είχε την τόλμη να ζητήσει βοήθεια και κυρίως να χρησιμοποιήσει το μυαλό και την καρδιά της μέχρι που τα κατάφερε.
Μακάρι αυτά τα παιδιά να έχουν στο πλευρό τους τέτοιους γονείς που να τους κρατήσουν το χέρι όσο χρειάζεται.
Βρέθηκα και μίλησα με τη Μαριάννα πολλές φορές στη διάρκεια της προσπάθειάς της, αλλά είχα και την τιμή να της δώσω πρώτη το χέρι μου την ημέρα που αποφοίτησε από το ΚΕΘΕΑ και να τη συγχαρώ.
Η μαύρη σαπίλα του μίσους δεν αγγίζει τη Μαριάννα και κάθε Μαριάννα που χαμογελάει στη ζωή και στους άλλους.
Αντα Ψαρρά (μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ)

ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι. Ο αριθμός τους που θα αναρτάται πλέον σε μόνιμη βάση στο Διαδίκτυο είναι 614.053.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε τον νέο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης http://apografi. yap.gov.gr, όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχει αποχωρήσει, ανά μήνα.
Οπως αναφέρει και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ οι εκπαιδευτικοί είναι οι περισσότεροι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των δημόσιων υπαλλήλων μειώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας τον περασμένο Ιούνιο στους 618.709. Εάν όμως, υπολογισθούν οι αποχωρήσεις μέσα στον Ιούλιο, ο τελικός αριθμός έφθασε χθες τις 614.053.

Τι έδειξαν οι αριθμοί

"Θέλω τη ζωή μου πίσω. Τώρα!"


Την φωτογραφία που παραθέτουμε και η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχει τραβήξει και αναρτήσει στον ιστότοπο του ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος.
Είναι κάποιες φορές, που αδυνατείς να βρεις λέξεις για να σχολιάσεις μια εικόνα, δεν μπορείς να προσθέσεις το παραμικρό στα λεγόμενα της εκπαιδευτικού του ΕΠΑΣ Ιλίου Κωνσταντίνας Γ., που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε και το βρήκαμε στον ίδιο ιστότοπο.
Σημερινά δρώμενα έξω απ' το υπουργείο Οικονομικών στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΟΛΜΕ ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα σχολείων

 από ΒΑΘΥ

Ιδιωτεύω για να υπάρχω.

 Του Μαζεστίξ

Προσπαθώ μέρες να βρω κάτι να γράψω, μα δε βρίσκω κάτι αξιόλογο.

Και τελικά αποφάσισα πως αυτό θα είναι το σημερινό μου θέμα: ότι δεν έχω τίποτα να πω!

Δεν έχω κάποια συναρπαστική ιστορία διακοπών να σας διηγηθώ.

Ούτε μια περιπέτεια του καλοκαιριού.

Ούτε ένα καινούριο τραγούδι που άκουσα και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Ούτε ένα μαγευτικό προορισμό να σας τον προτείνω.

Δεν έχω κάποια νέα ιδέα να ρίξω στο τραπέζι.

Ούτε μου ήρθε καμιά φιλοσοφία στο μυαλό για να τη "μετρήσω" μαζί σας.