Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η Νύχτα που σκεπάζει τις ζωές... Ποιά μέρα άραγε να ξημερώνει;

Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ…
…ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ?


Βλέπω την άγνοια, το φόβο και τον εγωισμό,
σαν βαριές κουβέρτες απλωμένες πάνω στις ζωές των ανθρώπων,
των ανθρώπων που πνίγονται για μια πραγματική ανάσα,
μα υπομένουν το «μοιραίο» τέλος…

βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να αλλάξουν,
ούτε τον εαυτό τους ούτε τον κόσμο που έφτιαξαν,
αρκούνται σε επιφανειακές αλλαγές,
σε «κάτι το καλύτερο» κι όχι στο «καλύτερο δυνατό»…
…δεν το ξέρουν, δεν το αναζητούν…

λες και ψάχνουν μονάχα να βολέψουνε κάπου τη μοναξιά και τη δυστυχία τους,
απλά να βγάλουν κι αυτή η νύχτα, τη νύχτα που σκεπάζει τις ζωές τους…
δεν θέλουν να ανακαλύψουν και να δουν την αλήθεια,
θέλουν μόνο να ακούνε παραμύθια και υποσχέσεις,
που δίνουν δήθεν απαντήσεις στα υποτιθέμενα ερωτήματά τους…

Update ΚΚΕ. Του Θανάση Καρτερού


Πόσο πίσω μπορεί να πάει το ΚΚΕ η ηγεσία του; Πολύ, αν κρίνουμε από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής του Επιτροπής για την επέτειο της κατάρρευσης της δικτατορίας. Στην οποία γίνεται ένα σχετικό update στις τότε εκτιμήσεις, με βάση τις οποίες το ΚΚΕ χάραζε την τακτική του επί δεκαετίες. Μαζί, βέβαια, όπως είναι φυσικό, ξεβοτανίζεται λιγάκι και η πραγματικότητα, αλλά γιατί να τους απασχολεί κάτι τέτοιο, εφόσον έτσι δίνεται χώρος για να ευδοκιμήσει η λαϊκή συμμαχία και η λαϊκή εξουσία;
Λένε: «Ο συμβιβασμός, που έγινε πριν 39 χρόνια ανάμεσα στη χούντα και στον αστικό πολιτικό κόσμο, καθώς και η εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών δεν πρέπει να αφήνουν πια αμφιβολία σε κανέναν εργαζόμενο ότι η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων". Ωραία και λενινιστικά όλα αυτά, αλλά ο συμβιβασμός πού έγινε; Έτσι δηλαδή, ξύπνησαν ένα πρωί οι χουντικοί και είπαν: Δεν κάνουμε ένα συμβιβασμό να δώσουμε την εξουσία στους φαύλους και να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας στον Κορυδαλλό;

«Πόρτα» Φ. Κουβέλη στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση «προοδευτικού πόλου»

«Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Αυτή, όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»
Όπως προσθέτει: «Η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές, υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα».
Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως το ζητούμενο δεν είναι «ένας πρόωρος νέος εκλογικός κύκλος 13 μήνες μετά τις δύο διαδοχικές εκλογές», αλλά το ότι «η χώρα χρειάζεται ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση και τις μέγιστες δυνατές συνθέσεις για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών εξόδου από την κρίση». Όπως, δε, τονίζει αυτό «αφορά όλο το πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς και τη μεταξύ τους σχέση».

Διαβάστε την έκθεση που θάφτηκε από τα Μ.Μ.Ε. ΣΟΚ από ΔΝΤ: "Το 2045 ίσως έρθει η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα"!!!


Το 2045 μ.Χ η Ελλάδα "μπορεί" να εισέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ η οποία κυριολεκτικά "θάφτηκε" από τα "συστημικά" ΜΜΕ.

Η κυνική ομολογία της έκθεσης, για "μη οικονομική αυτάρκεια" της χώρας μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 2045 (με προοπτική για επιπλέον χρόνια) σημαίνει δύο πράγματα:

Ότι θα "χαθούν" σίγουρα δύο γενιές (δεδομένο), οπότε θα επιτευχθεί μια πλήρης γενοκτονία της συνέχειας της ελληνικής φυλής. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα είναι αποικία των δανειστών μέχρι τότε, με option να ξεπεράσει η αποικιοκρατική αυτή σχέση και τα 50 χρόνια!

Συστάσεις για περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωση του κόστους εργασίας απευθύνει προς την Ελλάδ.α το ΔΝΤ, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα για την εκταμίευση ποσού ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Δικαιωθήκαμε



Έχω διαπιστώσει πως μακριά από την Αθήνα επικρατεί μια άλλη πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με την αθηναϊκή. Προφανώς, και για τους Έλληνες της περιφέρειας έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά δεν υπάρχει αυτή η υστερία που υπάρχει στην Αθήνα. Είναι όλοι πιο χαλαροί.

Εγώ είμαι σε νιρβάνα -φαντάζομαι πως θα το καταλαβαίνετε απ’ αυτά που γράφω στο μπλογκ τους τελευταίους μήνες- αλλά οι φίλοι από την Αθήνα επιμένουν από το τηλέφωνο.

«Έλα, ρε μαλάκα, πού είσαι;» «Στην Νότιο Κρήτη» «Τι κάνεις στην Νότιο Κρήτη;» «Περιμένω το πλοίο να περάσω στην Γαύδο, πιο κάτω δεν έχει» «Και μετά;» «Μετά θα παρακαλέσω τον καπετάν Γιάννη, το παλικάρι, τον αντάρτη, τον άντρακλα τον πελαγίσιο, να με φυγαδεύσει με το καΐκι του στο αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή» «Δηλαδή, Αθήνα δεν θα έλθεις;» «Θα έλθω, σκοπεύω να μπω στην Αθήνα σαν απελευθερωτής, όπως μπήκαν ο Φιντέλ με τον Τσε στην Αβάνα» «Τι λες, ρε μαλάκα;» «Ό,τι θέλω, έχω λαλήσει»

ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Έχει μεγάλο πρόβλημα καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση.Ψάχνει να βρει κεφάλια στο δημόσιο για κινητικότητα,για διαθεσιμότητα, για απόλυση, εν γένει για κόψιμο.Χιλιάδες κεφάλια -όχι ένα και δύο . Και όσο κι αν ο Άδωνιςεμφανίζεται προθυμότατος, κάποιοι άλλοι έχουν μια κάποια αγωνία. Ψάχνουν λοιπόν κόλπα, ούτως ώστε και τα κεφάλια να πέσουν -περί αυτού δεν γεννάται θέμα- αλλά και να έχουν επιχειρήματα για το πόπολο στο οποίο έταξαν ότι δεν θα κάνουν οριζόντιες αγριότητες.
Και που καταλήγουν, σύμφωνα με την καλλωπιστική ορολογία της εποχής; Στις δεξαμενές! Στις δεξαμενές, μάλιστα. Και τι περιέχουν αυτές οι δεξαμενές; Υπαλλήλους κατά κάποιο τρόπο ελαττωματικούς, ζαβούς, ευέλικτους, ευάλωτους, που προσφέρονται για αποκεφαλισμό μετά επαίνων για τον αποκεφαλιστή. Για διάφορος λόγους οι οποίοι δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, αλλά ανακαλύπτονται, εφευρίσκονται, κατασκευάζονται, ή ότι άλλο θέλετε, σήμερα. Τυλίγουν ωραία-ωραία τα θύματα σε μια κόλλα χαρτί, τα ξαποστέλνουν, και έχουν να λένε από πάνω ότι πρόκειται για δίκαιη τιμωρία.

Φτωχοί, όχι Κτήνη


- Ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο;

- Ο απαίδευτος νους.

- Ο απαίδευτος νους; Είναι ο πλούσιος; Είναι ο αμόρφωτος; Είναι ο..;
- Είναι ο απαίδευτος νους.

- Τι εννοείς; Τι σημαίνει αυτό;


Ο απαίδευτος νους άγεται και φέρεται. Γίνεται έρμαιο της συγκυρίας. Γίνεται αυτό που συμβαίνει- και τίποτα άλλο.
Ο απαίδευτος νους προσκολλάται πάντοτε στον εκάστοτε Δυνατό. Είναι μια αυτόματη, αντανακλαστική κίνηση.

Ο απαίδευτος νους δέχεται τη δωροδοκία, την εύνοια, την υπεροπτική ανοχή του Δυνατού. Μια δουλειά, λίγα χρήματα, ένα αντάλλαγμα. Θα δεχτεί να βελτιώσει πρόσκαιρα τη θέση του και θα επιτρέψει στον βασιλιά, τον κυβερνήτη, τον πρωθυπουργό να συντηρήσει το εκάστοτε διεφθαρμένο καθεστώς του.

«Τιμή στον Σνόουντεν» είπε ο πρόεδρος της Γερμανίας

Ο Γκάουκ είπε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται για το κράτος δικαιούνται να πράττουν με βάση τη συνείδησή τους, καθώς ορισμένες φορές οι θεσμοί αγνοούν το νόμο.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο οποίος συνέβαλε να αποκαλυφθούν οι μέθοδοι και τα έργα της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, δήλωσε σήμερα ότι οι άνθρωποι που αποκαλύπτουν τις πρακτικές μυστικών υπηρεσιών, όπως ο Αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν, είναι άξιοι σεβασμού γιατί υπερασπίζονται την ελευθερία.
Παρεμβαίνοντας σε ένα θέμα που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ έδωσε έναν πολύ διαφορετικό τόνο από αυτόν της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, η οποία έχει διαβεβαιώσει την Ουάσινγκτον ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να προσφέρει άσυλο στον πρώην τεχνικό σύμβουλο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.