Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στάση Εργασίας Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 Πλατεία Κλαθμώνος ώρα 12:00


 Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
Συγκέντρωση 10:30πμ
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, μετά από ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου, να προχωρήσει σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγιαστική πολιτική των έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων, που υλοποιεί η Κυβέρνηση, αλλά και στο σχεδιασμό ενταφιασμού των ΟΤΑ, της Δημόσιας Παιδείας και της Υγείας, που σχεδιάζει με το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.

Διήμερο κινητοποιήσεων κατά των απολύσεων στο Δημόσιο

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κατσής/ FosPhotos
Διήμερο κινητοποιήσεων αύριο και μεθαύριο προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη σφαγιαστική πολιτικών έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων».
Ειδικότερα, σε σημερινή σύσκεψη του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τους προέδρους των ομοσπονδιών - μελών της αποφασίστηκε:
παναττική στάση εργασίας αύριο Πέμπτη από τις 11 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών
24ωρη παναττική απεργία την Παρασκευή, συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες, ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΕ - ΔΟΥ, ΠΟΕ ΥΕΘΑ, ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ, ΠΟΕΕΚ-Ι, ΟΜΕ-ΕΥΠ και οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Γεωργίας, Εμπορίου, Πολιτισμού, Γεωτεχνικών, Γ.Γ. Αθλητισμού, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Την Πέμπτη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόκειται να ανακοινώσει τα κριτήρια και τη μοριοδότηση βάσει των οποίων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.290 υπάλληλοι με τη χαμηλότερη βαθμολογία εν όψει του δεύτερου κύματος αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟ ΛΑΟ !


Οι πολιτικές της λιτότητας, επιλεγμένα και μεθοδευμένα, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στη φτώχεια και την ανέχεια. Όλα τα σχετικά στοιχεία το μαρτυρούν και το τεκμηριώνουν.
Οι αχαλίνωτες αυξήσεις της φορολογίας και η κατακρεούργηση των μισθών και των συντάξεων, επέφερε την αδυναμία των νοικοκυριών να αποπληρώσουν τα δάνεια που είχαν πάρει από τις τράπεζες, τις …καλές τους μέρες.
Στη συνηθισμένη πρακτική του τραπεζικού συστήματος να κάνει γενικευμένες επιδρομές στα περιουσιακά στοιχεία των αδύναμων οφειλετών, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, έδεσε καλά το φρένο στην ασυδοσία τους, με το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, νόμος που ισχύει ως σήμερα.
Να, όμως, που οι σαμαροβενιζέλοι, βλέπουν αλλιώς το ζήτημα, λαμβάνουν διαφορετικά τις επιταγές των τροϊκανών και ετοιμάζουν αλλαγές στη σχετική νομοθεσία, αλλαγές που θα λύσουν τα χέρια των τραπεζών και θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα χειμαζόμενα ελληνικά νοικοκυριά.

Η ΛΙΣΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Σήμερα 31/7/2013 ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε τη διαπιστωτική πράξη κατάργησης θέσεων- ειδικοτήτων και διαθεσιμότητας, δηλαδή απόλυσης 2.122 εκπαιδευτικών, υπακούοντας στις εντολές της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου.
Η πράξη αυτή έχει ως πρώτο στόχο να στείλει στον προθάλαμο της απόλυσης 2122 εκπαιδευτικούς, αλλά έχει επίσης ως κυρίαρχους στόχους να διογκώσει την ταξική ανισότητα των μαθητών -το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ δεν θα βρίσκουν τις ειδικότητες που θα ήθελαν να σπουδάσουν στο δημόσιο σχολείο- να ενισχύσει την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση και τελικά να πλήξει την ίδια την δημόσια εκπαίδευση.
Στη λίστα της ντροπής σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κλάδος, μαζί με το σύνολο των εργαζόμενωνπου πλήττονται βάναυσα από αυτή την πολιτική, μαζί με το σύνολο της κοινωνίας θα απαντήσουν με συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα ανατροπής!
Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα
http://www.iskra.gr